Tea Tree » wrote:Nisi.

Krenuo si od poštara. Nije mi bilo jasno o čemu pričaš pa sam pitala. Još uvijek nisi razjasnio pa pitam i dalje.
Možda ću te i podjebavati kad/ako dođe vrijeme za to.
Zasad sam znatiželjna što zapravo misliš i otkud ti te ideje.
Cuj, da bi se mogli razumit, moramo bit na istim
valovima. Ovako, meni su izrazito zanimljivi
alternativni tekstovi u kojima neku stvar gledas i s druge perspektive.
Evo za primjer, kako gledas na ovaj text kojeg je Euklid na drugoj temi zalijepio?
http://www.hr/kako-je-propao-div-zvan-n ... oft-kupio/
Dakle, meni uopce nije jasno kako postoje ljudi koji vjeruju da je demokratskim putem nekom pojedincu data mogucnost upravljanja nekakvom drzavom. Ok, pustimo ovo jada od nase drzave, uzmimo za primjer sjedinjene drzave, dakle imamo najjacu vojnu silu na svijetu, i na njihovim izborima se bira covjek koji ce upravljat tom masinerijom. Oprsosti mi, ali nikako ne pusim foru da taj covjek (predsjednik) ista moze napravit po svom nahodjenju a da je u raskoraku s onima (tajnim drustvima) koji ga kontroliraju/postavljaju/smjenjuju na tu i s te pozicije. Nije da nema i tih situacija, ali se onda dogodi slucaj JFK na primjer.
Sto se tice nase politicke zbilje, ono sto sam zelio rec je ovo:
Nasem predsjedniku se dirigira iz londona, berlina, amerike i kine sto mora provest, a to je u njihovom interesu, a ne u nasem. To ne znaci nuzno da ce englez, njemac, amer ili kinez bolje zivit, vec nekakve poslovne grupacije iz tih sredista
ostvarit svoje interese, koji i ne moraju bit nuzno protivnim nasim interesima. No, do sad sve sto je uradjeno, nije napravljeno u interesu
nas, tako da...Razmisljaj malo, ali razmisljaj tako da na svaku tvoju prestpostavljenu misao o necem sto mislus da je istina, mozda postoji istina na drugoj strani, daleko d one za koju si mislila da je. Za primjer, ajmo se malo pozabavit sefom sjeverne koreje. Od tamo dolaze vijesti kako ludjak prijeti americi nuklearnim ratom, a ta vijest dolazi iz americkih medija, sto moze bit laz. Mozda je korejac zapravo rekao da amerima zeli poslat cvijece. Ono sto zelim rec, svaku vijest ne uzimam
zdravo za gotovo.
Sve u svemu, ne znam kako ces na ovo gledat ti, ja gledam na to kako sam napisao.
Ni Unda mi nije ravan po ovoj kobasici