a šta ako nisi u braku?blaze » wrote:
uglavnom, ima komplikacija. ja sam u nekim situacijama (zbog različitih prezimena) morala potpisivati pod kaznenom odgovornošću da jesam u braku. strogi su na tim putovnicama za djecu
Svevremenski klasici za klanje I: Prezimena
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Megalodona
naš dogovor:
on ima dva, ostavlja oba.
budući da ne želim imati 3, ostaje samo moje.
djeca jedno njegovo+moje.
on ima dva, ostavlja oba.
budući da ne želim imati 3, ostaje samo moje.
djeca jedno njegovo+moje.
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
Ja sam uzela muževo prezime, jedva sam dočekala da promijenim svoje. Ali, to je iz razloga što nisam željela da me išta veže uz mog oca, čak niti prezime.
Imala sam kolegicu na poslu koja je imala dva prezimena, njen muž isto dva. Kad su se oženili, svatko je zadržao svoje, a djecu su podijelili - kćer njeno, a sin njegovo prezime
Imala sam kolegicu na poslu koja je imala dva prezimena, njen muž isto dva. Kad su se oženili, svatko je zadržao svoje, a djecu su podijelili - kćer njeno, a sin njegovo prezime
Life is short. Smile while you still have teeth.
Ženi ili djeci?slafko wrote:Meni su te fore s dva prezimena čisto preseravanje.
Koji je onda tvoj izbor?
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
-
Almost Rosey
Meni je drago moje prezime, zadržala bih ga. Dosadnjikavo je i nekako generično ali dobra sam si s njim
i paše mi uz ime, rekla bih
Mislim da bih u situaciji kakvog institucionaliziranog vezivanja zadržala svoje i dodala njegovo (doduše moje ima 10 slova, pa bi to moglo biti jezikolomno
).
Mislim da bih u situaciji kakvog institucionaliziranog vezivanja zadržala svoje i dodala njegovo (doduše moje ima 10 slova, pa bi to moglo biti jezikolomno
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Uzet ću njegovo jer mi se ne sviđa ideja da nam djeca imaju različito prezime u odnosu na nas. Ne da mi se gnjavit s tim stvarima, men to bezveze.
Ako se razvedemo, zadržat ću to njegovo, jopet iz istih razloga.
Ako se razvedemo, pa se ja jopet udam i djecu počnem pravit s novim, a imam ih već sa starim...e valaj, o tom ću razmišljat kad se desi. Sad još da planiram toliko unaprijed radi prezimena...ne bih ja.
Ako se razvedemo, zadržat ću to njegovo, jopet iz istih razloga.
Ako se razvedemo, pa se ja jopet udam i djecu počnem pravit s novim, a imam ih već sa starim...e valaj, o tom ću razmišljat kad se desi. Sad još da planiram toliko unaprijed radi prezimena...ne bih ja.
rekla sam već da sam to pokušala napravitikukuriku » wrote:
Otkud ti ovo?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Da, sorry, kasnije vidjeh. Međutim, ja poznam ljudove čija se deca prezivaju Jurić-Marić jedno, a Marić-Jurić drugo. A tak se prezivaju i starci. Jel, ona dodala njegovo, a on njeno.blaze » wrote: rekla sam već da sam to pokušala napraviti
Jasno da nije Jurić-Marić doslovno.
Nek(v)arljiva.
Zapravo bih nadodala njegovo samo u slučaju djece, da nemamo različito. A i možda bi nosila rodni list okolo sa sobom, šta. Nikad viška dokumenata.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
možda je to zato što se tu ipak vrte oba prezimena. pitanje je bi li dali da se jedno dijete preziva samo marić, a drugo samo jurić da su roditelji zadržali svaki svoje bez dodatkakukuriku » wrote:
Da, sorry, kasnije vidjeh. Međutim, ja poznam ljudove čija se deca prezivaju Jurić-Marić jedno, a Marić-Jurić drugo. A tak se prezivaju i starci. Jel, ona dodala njegovo, a on njeno.
Jasno da nije Jurić-Marić doslovno.
A zašto kao ti, a ne kao ona?Potjeh » wrote:Čini se da ništa od klanja po ovoj temi. Gdje je Oliver?!
Mi se nismo ubračili tako da ni pitanje njenog/mog prezimena nije isplivalo. Malecki se preziva kao ja.
Nego, ja imam jedno interesantno pitanje za žene koje zadržavaju 'svoje' prezime.
Ispravite me ako griješim, ali to 'vaše' prezime - je zapravo prezime vašeg tate?
Zašto niste uzele npr. 'djevojačko' prezime vaše mame?
Moje prezime je ono s kojim sam živjela sve one godine prije braka, bez obzira od koga sam ga naslijedila.
A znam više slučajeva gdje su ljudi nakon ružnih razvoda roditelja uzimali majčino djevojačko prezime. Ja za tim nisam imala potrebe.
A znam više slučajeva gdje su ljudi nakon ružnih razvoda roditelja uzimali majčino djevojačko prezime. Ja za tim nisam imala potrebe.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- Maleficent
Moj tata ima djevojačko prezime svoje mame.nodens » wrote: Ispravite me ako griješim, ali to 'vaše' prezime - je zapravo prezime vašeg tate?![]()
Zašto niste uzele npr. 'djevojačko' prezime vaše mame?(Doduše, ni to ne bi mnogo vrijedilo, jer to je pak prezime - vašeg djeda.
)
da su mi ga dali kad su me prijavljivali kao bebu, bih. ovako bih kao punoljetna prvo trebala promijeniti svoje u majčino djevojačko, ali ne vidim kakve to veze ima s vjenčanjem. to možeš napraviti i beznodens » wrote: Zašto niste uzele npr. 'djevojačko' prezime vaše mame?(Doduše, ni to ne bi mnogo vrijedilo, jer to je pak prezime - vašeg djeda.
)
Tj. prezime svog djeda, maminog oca.Maleficent » wrote: Moj tata ima djevojačko prezime svoje mame.
I ja gledam. Ali tu je nodens!Potjeh » wrote:Čini se da ništa od klanja po ovoj temi. Gdje je Oliver?!
Mi se nismo ubračili tako da ni pitanje njenog/mog prezimena nije isplivalo. Malecki se preziva kao ja.
Ne, to je moje prezime.nodens » wrote:
Nego, ja imam jedno interesantno pitanje za žene koje zadržavaju 'svoje' prezime.
Ispravite me ako griješim, ali to 'vaše' prezime - je zapravo prezime vašeg tate?![]()
Zašto niste uzele npr. 'djevojačko' prezime vaše mame?(Doduše, ni to ne bi mnogo vrijedilo, jer to je pak prezime - vašeg djeda.
)
Sasvim je nebitno zovem li se ja Ana Marić zato što je prezime tatino ili mamino. Ja sam Ana Marić.
Šta će mi djevojačko prezime moje mame?
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
-
- Information
-