twin peaks je bitno različit, osim toga, to je bila serija iz koje je nastao filmombia » wrote: Twin Peaks sam gledala vise puta, svaki put mi se svidio.
teško mi je zamisliti plavi baršun kao seriju
I meni, i jesu razliciti su. Meni ne zato manje dobri. Lynch se i oslanja na cijeli noir zanr koji je meni zanimljiv.blaze » wrote: twin peaks je bitno različit, osim toga, to je bila serija iz koje je nastao film
teško mi je zamisliti plavi baršun kao seriju
O da.Najbolja mu je uloga gluhi Gordon Cole, šef regionalnog biroa FBI koji nosi onaj aparatić za sluh i nekontrolirano se dere (Twin Peaks)
Daj ne pretjeruj.judolino » wrote: To mi je jedan od najodvratnijih filmova, a primijetio sam da je većina ljudi koja ga je gledala desetak puta neobično sklona izbjegavanju zakona.
Plavi baršun da nisam gledao? Gledao sam ga kad si ti još vjerojatno bila u vrtiću.Nisi masa i zachatavaš ozbiljnu temu, a film o kojem je riječ uopće nisi gledao.
Nedavno sam čitao jedan članak (da me ubiješ ne mogu se sjetiti gdje) u kojemu netko piše da su i film i knjiga značajno utjecali na mafijaške običaje. Jako im se cijela ta scena dopala, pa su počeli glumiti mafiju po Puzovom predlošku. Navodno je to pričao jedan od 'pokajnika'. Ozbiljan je članak bio; sklon sam mu povjerovati.Nikolajevna » wrote:
Daj ne pretjeruj.![]()
The Godfather je bajka o mafiji. Jako ga vole ljudi skloni romantiziranju Cosa nostre. Zamišljaju se u ulozi capa di tutti capi iako je vjerojatnije da bi u cijeloj organizaciji zauzeli mjesto kakvog teklića.
The Godfather je odličan film, no dogodi se da ga ponetko preozbiljno shvati. Kad takav zanesenjak, po tvojoj preporuci, pogleda nešto realniji film o talijanskim kriminalnim organizacijama kao što je recimo Gomorra, film o camorri, nađe se kano malko uvrijeđen. Nije on to tako zamišljao...
A di ćeš većeg malograđana od tog pedera? Ekranizirao je kultni SF roman, aombia » wrote:Lynchu je bilo ponudjeno i da rezira jednu od Star Wars triologije. Umjesto toga se odlucio za Dune. I da i tu i kasnije rado uzima iste glume, ima svoj fiksni tim. I teme su mu zapravo uvijek iste malogradjanstina i njena tamna strana.
Jedino je ta njegova zaklada dubiozna ali to mi ne cini filmove manje zanimljivim. Neki mi se to uopce me svidjaju.
Da nije rijetkost da i sebi podari koju ulogicu u svojim filmovima.
Eh, ovo je jedna od najboljih dijagnoza koje sam ikad pročitao, bravo.judolino » wrote: A di ćeš većeg malograđana od tog pedera? Ekranizirao je kultni SF roman, a
da se nije udostojio pročitati ga.
Čast kritičarima, ali iz moje subjektivne perspektive, s mojim umjerenim poznavanjem filma, a i umjetnosti općenito, sa skoro pedeset godina umjerene filmofilije iza sebe, Lyncha smatram pretencioznim smećem. Najbolje što mogu za njega reći jest da je tehnički vješt.ombia » wrote:Oslanja se na noir, a sam radi neo-noir. Wiki strajka 24 sata pa nemam link od tamo, ali posluziti ce i ovo
"David Lynch's “Blue Velvet” is one of the best examples of neo-noir, despite"
http://noirmovie.com/news/david-lynchs-blue-velvet
http://www.filmnoirfoundation.org/news.html
Perpetually reborn in American cinema, noir enjoyed a major revival in the 1980s, in the work of David Lynch and the Coen brothers. And it is even more apparent in the 1990s, in the films of Tarantino and his offshoots. The reason for the continuous fascination may be simple: noir strikes responsive chords of fear, anguish and desire indigenous to American life. Noir's brutal frankness in dealing with the primal subjects of sex, greed, and death is as relevant today as it was in the 1940s.
http://www.emanuellevy.com/comment/noir ... r-genre-2/
I jedan doktorski rad o tome![]()
http://www.worldcat.org/title/david-lyn ... /708560456
O.k.Emericzy » wrote: Čast kritičarima, ali iz moje subjektivne perspektive, s mojim umjerenim poznavanjem filma, a i umjetnosti općenito, sa skoro pedeset godina umjerene filmofilije iza sebe, Lyncha smatram pretencioznim smećem. Najbolje što mogu za njega reći jest da je tehnički vješt.
Naravno, to ništa ne treba umanjiti doživljaj ljudi koji u njegovim filmovima nešto vide. To je samo mišljenje jednog starog zakerala.
Emericzy » wrote: Lynch se oslanja na noir žanr koliko se Duboko grlo oslanja na otorinolaringologiju.
Bio bi mi isti kao Satan Tango, samo manjeg obima (ista tuga, ista sumorna bol, koja na čudan način čini gledatelja svjesnim da je živ - vidiš šta mi Tarr radiNe vidim zašto bi te netko ubijao, i ja volim Tarra.
Jesi možbit pogledala The turin horse i, ako jesi, što misliš?
JPK » wrote: To je istina, gledao sam Kuma desetak puta i kršim zakone svakodnevno.
Proširio bih to i na Zločin i kaznu, pročitao sam je 5-6 puta i stalno sanjam kako ubijam nekakve babe, čini se da još 4-5 puta trebam da postane zabavno.
Pa... voljela bih da je moj početnički prkos bio tako genijalan (ne mislim u filmu, nego u mojoj struciBilo je kod ranog Tarra nekog početničkog prkosa (ajmo sve dublove umontirat pa nek traje koliko traje, komu je predugačak, taj nije filmofil). No ta su vremena prošla i Tarr je snimio nekoliko boljih filmova od Satantanga, a The turin horse mi je za sad na vrhu.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest