ne, nije.Emericzy » wrote: Valjak je ono što valja asfalt. Ono što valja tijesto je valer.
maloprije sam ti napisala pravila odgovor
ne, nije.Emericzy » wrote: Valjak je ono što valja asfalt. Ono što valja tijesto je valer.
Moj odgovor je jači od tvog odgovora.
Mi smo u badevani držali svinjče.Emericzy » wrote: Vaserlajtung, naravno. Kako drukčije? Suđe se pralo u vaserlajtungu, veš u vešvani (poslije vešmašini) a ljudi u badevani.
Prvo zovem zavatka, ponekad šeflja ili šefaljka. Drugo-lopatica, eventualno mišćafl.Zekoslawa » wrote:Pada mi na pamet ova stvarčica. Ili pak ova. U mom selu to bi bili kutalj i škovacera, a kako ih vi zovete?
I u mene.A.P. » wrote: ŠARAFCIGER!
Tačke.Aristocat » wrote:
Kako zovete karijolu?
Ekser, čavao, brokva.Aristocat » wrote:
Brukva?![]()
Oklagija.Perzefona » wrote:A kako ovo zovete?
Valer mi je ono za ono u likovnom, a ne u kuhinji.Tristana » wrote:To mi je valer.
A ovo mi je ono za ono
Ne poznajem nikog ko je to nazvao ikakvim imenom bez objašnjavanja na što misli.
Siperčić.dejzi » wrote: I za babarin.
Truleks.Perzefona » wrote:A ovo:
Jorgan. Najbolji od svih izraza koji sam za jorgan čula je-tuhica.
Hekatonhir » wrote:Kad smo već kod tih konkavnih predmeta, najbolje se ševiti u naćvama. Ubaciš curu unutra, poklopiš je da ne može mrdnuti - i miješaš. Rezultat zajamčen.
Pa ne igra se s kruhom. Mijesi se nešto drugo.nina williams » wrote:To je grijeh. S kruhom se ne igra.
Krpica je u nas bila perilek.Almost Rosey » wrote:Sudoper mi je i krpica i kuhinjski element
Za krpicu sam znala čuti i izraz žmak.
To ti je univerzalni zaključak za sve vezano uz kruh. Prvo se ne igra sa žitom, a na kraju se ne igra ni s mrvicama, to se da kokošima. Ni u međuvremenu se (od žita do mrvica) ne igra s kruhom. Ma vidim ja da si ti iz nekake bogataške familije, šta ja tu tebi pričam, ne razumiš ti to. Ni vodu se ne baca, a kamoli kruh.
Ma jok, u naćvama se kruh mijesi.Pješčana wrote:zar nisu naćve ovo?
Ne, iz toga stoka pije vodu. Ovo ti je posuda od jednoga komada drveta, plitka i dugačka, a služi za miješenje tijesta.Almost Rosey » wrote:edit: naćve, jel to valov?
A-a, ne bacam ti ja hranu.nina williams » wrote:Ma vidim ja da si ti iz nekake bogataške familije, šta ja tu tebi pričam, ne razumiš ti to. Ni vodu se ne baca, a kamoli kruh.
Tako moja baka zove i ono u kupaoni.Emericzy » wrote: Vaserlajtung, naravno. Kako drukčije? Suđe se pralo u vaserlajtungu, veš u vešvani (poslije vešmašini) a ljudi u badevani.
Poše, Poše, vi ste čudni.Tristana » wrote:To mi je valer.
A ovo mi je ono za ono
Ne poznajem nikog ko je to nazvao ikakvim imenom bez objašnjavanja na što misli.
Oklagija.Perzefona » wrote:A kako ovo zovete?
Meni je to mlinčenjak. Nitko nikad čuo. Osim mojih u Podravini.
Users browsing this forum: ClaudeBot, GPTBot and 0 guests