Trolanje

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Eks

Post 11 Jan 2012, 23:48

A.P. » wrote:
Nećemo se tu nikad složit, ti si hardkor notorni četer po mojoj definiciji :zubo:
To sam otkrila tek na trkeljanju. :rofl:

schmokljan

Post 12 Jan 2012, 00:04

Načitao sam se, na ovom slabo posjećenom forumu, raznih definicija trolanja i trolova, ali ni jedna ne pogađa bit, to jest, mahom se radi o generaliziranju pri kojem se izjednačavaju wanna-be trolovi, trolovi vulgaris i pseudotrolovi, to jest - creme de la creme forumašenja, kako si oni vole tepati, u svoj svojoj skromnosti.

Wanna-be trolovi su oni čije trolerske ispade možete unaprijed kuvertirati - još dok pišete post znate kako će zatrolati i to vas ispunjava određenom razinom tuge - ta i vi biste voljeli da su trolovi pametniji. Oni misle da trolaju, a u biti samo gnjave.

Trolovi vulgaris, iliti prototrolovi su školski primjeri trolova. Ima boljih i lošijih, ali prepoznat ćete ih po svjesnoj namjeri da upropaste temu. Njih forumaš treba ignorirati, a moderator riješiti.

Pseudotrolovi su, pak, najbolje što neki forum može imati. Pod krinkom trolanja ovi altruisti daju određenu vibrantnost svakoj temi, a vibrantnost je, kako bi rekao politički analitičar i vinski ekspert specifične pojavnosti Davor Butković, ono što kvalitetnu temu (vino) transcedira u svevremensku diskusiju (opijat).

Trolati na poticajan način je umjetnost, a osnove nalažu da komentar bude naizgled uzgredan, kao da se komentatoru omakao. Ta površno gledana površnost će navesti pravednika* da se okomi na pseudotrolerski komentar. U trenutku kad je pravednik progutao udicu, pseudotrol napušta poprište diskusije - njegova je misija završena i sad može samo uživati u novoj razini koju će diskusija dosegnuti zahvaljujući njegovom naizgled nepromišljenu komentaru.

Ovo je tek mali osvrt na trolanje i aktivnosti koje trolanju nalikuju. Pozivam i ostale eksperte s ovog polja, a vjerujem da ih na ovom forumu ima poprilično, da pridonesu svojim pojašnjenjima i dodatnim specificiranjem.

Srdačan pozdrav.

* Doslovan tip, u vječitoj potrazi za trolovima
Glo

Post 12 Jan 2012, 00:09

Hvala ti na ovom informativnom tekstu. može li link od kuda si c/p? :)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 619 times
Been thanked: 958 times
Post 12 Jan 2012, 00:59

Postoje i trolovi iz stražnjih klupa te trolovi za govornicom. Prvi se skrivaju, a drugi eksponiraju. Možda bi i to trebalo dodati u tablicu. :D
Potpisi su za budale.
Tea Tree

Post 12 Jan 2012, 06:45

Meni su JPK i vrrrlet smiješni. Sto ljudi, sto ćudi.
Možda najbliži ovo schmokljanovoj definiciji pseudotrolova, ako se to uopće treba definirati (gazda je gazda :zubo: ), osim što ne izgleda kao da im se komentar omakao.
Da neka ozbiljna rasprava o bilo čemu ide uživo, sudionici bi na takve upadice (vjerojatno) reagirali, uz smijeh, na način: ajd, ti ne zajebavaj! :D Rasprava bi tekla dalje i nikome ništa.
slafko

Post 12 Jan 2012, 07:55

Trolanje je teh funz. :raspa:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
blaze

Post 12 Jan 2012, 09:56

Tea Tree » wrote:Meni su JPK i vrrrlet smiješni. Sto ljudi, sto ćudi.
Možda najbliži ovo schmokljanovoj definiciji pseudotrolova, ako se to uopće treba definirati (gazda je gazda :zubo: ), osim što ne izgleda kao da im se komentar omakao.
Da neka ozbiljna rasprava o bilo čemu ide uživo, sudionici bi na takve upadice (vjerojatno) reagirali, uz smijeh, na način: ajd, ti ne zajebavaj! :D Rasprava bi tekla dalje i nikome ništa.
meni je vrlet car, šmokljan ima slabu točku, vesnu pusić, to nije u stanju pseudotrolati. jpk-a ne doživljavam uvijek kao trola, nego da i misli ono što napiše :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
nodens

Post 12 Jan 2012, 10:08

A.P. » wrote:I nije mi jasno zašto nodens otvara teme o seksu, jebanju i muško-ženskim odnosima, a nije nikad bio sa ženskom osobom, da ne kažem jebo.
Pa baš zato. :ne zna:

Da jesam, tek onda ne bih imao ni potrebu ni razloga trkeljati o detaljima vezanim uz takva iskustva. :zubo:

BTW, otvorio sam jednu jedinu temu o tome, a ne valjda nepregledno mnoštvo istih.

@šmokljan: dobra razrada tipova trolova.... :top:
vrrrlet

Post 12 Jan 2012, 10:28

BoDerek » wrote: Vrrlet je precakani.
Tko ti je dao moju sliku? :ceka: Morticia, ako si ti, kakalo ti dijete u gaće do trećeg razreda. Herpe, ako si ti, dabogda ne jela tri sata.

Meni je tužno što se mene ne shvaća ozbiljno. :tuzni: Ok, kuhanu djetetinu ne jedem, jasno, pečeno meso je puno bolje. Ali ja ovdje razotkrivam najdublje tajne svoje duše ne bih li se udao, ili barem kopulirao, a nisam dobio niti jednu (sic!) sliku u PM, čak ni obučenu.

Strašno je što ne čitate duboke istine iz mojeg tobožnjeg trolanja. Jadne vaše majke, mora da je strašno imati tako glupu djecu. Trebale su vas skuhati, i niste za drugo.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 12 Jan 2012, 10:33

Lord Byron » wrote: Ja s "nezadovoljstvom općim chatom" nisam mislio na raju. Jedan od vlasnika je jako nezadovoljan time što se svugdje chata. Kako ne'š chatat: jebiga, radije ću pisati i čitati jednorečenične pizdarije. Dopizdilo, eto.
Ubrala sam ja taj o kome/ o čemu dio. (Štaš, omakne mi se nekad. :o ) Ali, jasno mi je i da to s četom ne prestaje preko noći. Treba sad u prijelaznom periodu nać neku mjeru koja će svima odgovarati i ondak je još i stalno podešavati. I na kraju svega-blagostanje. :lux:
Totalno imam plan, a? :zubo:
JPK

Post 12 Jan 2012, 11:05

vrrrlet » wrote: Strašno je što ne čitate duboke istine iz mojeg tobožnjeg trolanja. Jadne vaše majke, mora da je strašno imati tako glupu djecu. Trebale su vas skuhati, i niste za drugo.
+1.
Meni je baka od samog početka dohrane kuhala glupu djecu i radila kašice od njih, no onda je Jugoslavija propala i to se više nije moglo. Ali, jednom kad probaš dojenče, teško se vratiti na odojče, pa sad moram nalaziti meso kako znam i umijem.
Uostalom, nismo li svi zato tu na forumu? :ne zna:
Biti i mniti svemiropolisno
vrrrlet

Post 12 Jan 2012, 11:08

JPK » wrote: +1.
Meni je baka od samog početka dohrane kuhala glupu djecu i radila kašice od njih, no onda je Jugoslavija propala i to se više nije moglo. Ali, jednom kad probaš dojenče, teško se vratiti na odojče, pa sad moram nalaziti meso kako znam i umijem.
Uostalom, nismo li svi zato tu na forumu? :ne zna:
Ne znam, ja sam tu zbog seksa. :ne zna:

Mene su kao malog tjerali jesti kelj. : tuzni:
JPK

Post 12 Jan 2012, 11:11

vrrrlet » wrote:
Ne znam, ja sam tu zbog seksa. :ne zna:

Mene su kao malog tjerali jesti kelj. : tuzni:
Pa dobro, i to je bolje nego da si tu zbog kelja, a kao malog su te tjerali da se seksaš.
A.P.
Cactus

Post 12 Jan 2012, 11:13

vrrrlet » wrote:Ali ja ovdje razotkrivam najdublje tajne svoje duše ne bih li se udao
Bogate nasljednice ti ne idu po forumima :ne zna:
Prodaj tu svoju kantu od auta, kupi bembaru i na Jarun.
vrrrlet

Post 12 Jan 2012, 11:34

JPK » wrote: Pa dobro, i to je bolje nego da si tu zbog kelja, a kao malog su te tjerali da se seksaš.
Jpeče, mene kao malog ne bi trebalo tjerati na seks, ja sam to sam htio.
A.P. wrote:
Bogate nasljednice ti ne idu po forumima :ne zna:
Prodaj tu svoju kantu od auta, kupi bembaru i na Jarun.
Ne želim da me voli zbog mog auta, nego zbog moje pišice. Vjerujem u pravu ljubav.
Beau

Post 12 Jan 2012, 12:11

vrrrlet » wrote:
Tko ti je dao moju sliku? :ceka: Morticia, ako si ti, kakalo ti dijete u gaće do trećeg razreda. Herpe, ako si ti, dabogda ne jela tri sata.
Nitko. Ti si ponovio to iljadu puta, a ja tebi sve slijepo vjerujem.
Inače, Mortiš i Herp, baš ste i mogle bit drugarice :ceka:
Ali ja ovdje razotkrivam najdublje tajne svoje duše ne bih li se udao, ili barem kopulirao, a nisam dobio niti jednu (sic!) sliku u PM, čak ni obučenu.
Nu, a kolko si ih ti poslao??
Pih, kakvi gotovani. :durica:
Lastan

Post 12 Jan 2012, 12:21

A.P. » wrote:I nije mi jasno zašto nodens otvara teme o seksu, jebanju i muško-ženskim odnosima, a nije nikad bio sa ženskom osobom, da ne kažem jebo.
Meni nije jasno što tu tebi nije jasno. Ne laje pas radi sela… :kava:
Lastan

Post 12 Jan 2012, 12:24

JPK » wrote: Pa dobro, i to je bolje nego da si tu zbog kelja, a kao malog su te tjerali da se seksaš.
… i ovime su sažete sve važnije nepravopisne rasprave posljednjih dana. :rofl:
Potjeh

Post 12 Jan 2012, 12:25

Zatrolana tema o trolanju? Poetska pravda. :giggle:
nodens

Post 12 Jan 2012, 12:36

Lastan » wrote:Meni nije jasno što tu tebi nije jasno. Ne laje pas radi sela… :kava:
Točno tako, ni meni nije bilo jasno što joj nije jasno. :zubo:
nodens

Post 12 Jan 2012, 12:40

Potjeh » wrote:Zatrolana tema o trolanju? Poetska pravda. :giggle:
Pojam 'trolanje' je također kontinuiran, a ne binaran. :rofl:

Svatko ima trolerskih tendencija, svatko je bar malo 'trol'. Razlika je samo u stupnju: netko je mali trolčić, onako, trola vrlo sporadično ili napola nesvjesno - a netko je totalna trolčina.
vrrrlet

Post 12 Jan 2012, 12:46

BoDerek » wrote:
Nitko. Ti si ponovio to iljadu puta, a ja tebi sve slijepo vjerujem.
Inače, Mortiš i Herp, baš ste i mogle bit drugarice :ceka:

Nu, a kolko si ih ti poslao??
Pih, kakvi gotovani. :durica:
Da vidimo, ako je jedna slika tisuću riječi...

1500 postova x cca 30 riječi po postu = 45000 riječi

Poslao sam 45 slika.
JPK

Post 12 Jan 2012, 12:50

vrrrlet » wrote:
Da vidimo, ako je jedna slika tisuću riječi...

1500 postova x cca 30 riječi po postu = 45000 riječi

Poslao sam 45 slika.
Kakve li slučajnosti, ja isto toliko.
vrrrlet

Post 12 Jan 2012, 12:53

JPK » wrote: Kakve li slučajnosti, ja isto toliko.
Ne, tek je sad s ovim postom isto. 1503.

A jesi li ti dobio kakve slike sisa i to? Ili je sve bilo uzalud?
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 12 Jan 2012, 13:11

Potjeh » wrote:Zatrolana tema o trolanju? Poetska pravda. :giggle:
:nono:
To ne smiješ reć. Jer su onda svi oni koji su to radili automatski potpali pod onu schmokljanovu definiciju wanna-be trolovi. A to ti niko ne želi baš jako. Svi vole mislit da su pseudotrolovi.
  • Information