To sam otkrila tek na trkeljanju.
Trolanje
- schmokljan
Načitao sam se, na ovom slabo posjećenom forumu, raznih definicija trolanja i trolova, ali ni jedna ne pogađa bit, to jest, mahom se radi o generaliziranju pri kojem se izjednačavaju wanna-be trolovi, trolovi vulgaris i pseudotrolovi, to jest - creme de la creme forumašenja, kako si oni vole tepati, u svoj svojoj skromnosti.
Wanna-be trolovi su oni čije trolerske ispade možete unaprijed kuvertirati - još dok pišete post znate kako će zatrolati i to vas ispunjava određenom razinom tuge - ta i vi biste voljeli da su trolovi pametniji. Oni misle da trolaju, a u biti samo gnjave.
Trolovi vulgaris, iliti prototrolovi su školski primjeri trolova. Ima boljih i lošijih, ali prepoznat ćete ih po svjesnoj namjeri da upropaste temu. Njih forumaš treba ignorirati, a moderator riješiti.
Pseudotrolovi su, pak, najbolje što neki forum može imati. Pod krinkom trolanja ovi altruisti daju određenu vibrantnost svakoj temi, a vibrantnost je, kako bi rekao politički analitičar i vinski ekspert specifične pojavnosti Davor Butković, ono što kvalitetnu temu (vino) transcedira u svevremensku diskusiju (opijat).
Trolati na poticajan način je umjetnost, a osnove nalažu da komentar bude naizgled uzgredan, kao da se komentatoru omakao. Ta površno gledana površnost će navesti pravednika* da se okomi na pseudotrolerski komentar. U trenutku kad je pravednik progutao udicu, pseudotrol napušta poprište diskusije - njegova je misija završena i sad može samo uživati u novoj razini koju će diskusija dosegnuti zahvaljujući njegovom naizgled nepromišljenu komentaru.
Ovo je tek mali osvrt na trolanje i aktivnosti koje trolanju nalikuju. Pozivam i ostale eksperte s ovog polja, a vjerujem da ih na ovom forumu ima poprilično, da pridonesu svojim pojašnjenjima i dodatnim specificiranjem.
Srdačan pozdrav.
* Doslovan tip, u vječitoj potrazi za trolovima
Wanna-be trolovi su oni čije trolerske ispade možete unaprijed kuvertirati - još dok pišete post znate kako će zatrolati i to vas ispunjava određenom razinom tuge - ta i vi biste voljeli da su trolovi pametniji. Oni misle da trolaju, a u biti samo gnjave.
Trolovi vulgaris, iliti prototrolovi su školski primjeri trolova. Ima boljih i lošijih, ali prepoznat ćete ih po svjesnoj namjeri da upropaste temu. Njih forumaš treba ignorirati, a moderator riješiti.
Pseudotrolovi su, pak, najbolje što neki forum može imati. Pod krinkom trolanja ovi altruisti daju određenu vibrantnost svakoj temi, a vibrantnost je, kako bi rekao politički analitičar i vinski ekspert specifične pojavnosti Davor Butković, ono što kvalitetnu temu (vino) transcedira u svevremensku diskusiju (opijat).
Trolati na poticajan način je umjetnost, a osnove nalažu da komentar bude naizgled uzgredan, kao da se komentatoru omakao. Ta površno gledana površnost će navesti pravednika* da se okomi na pseudotrolerski komentar. U trenutku kad je pravednik progutao udicu, pseudotrol napušta poprište diskusije - njegova je misija završena i sad može samo uživati u novoj razini koju će diskusija dosegnuti zahvaljujući njegovom naizgled nepromišljenu komentaru.
Ovo je tek mali osvrt na trolanje i aktivnosti koje trolanju nalikuju. Pozivam i ostale eksperte s ovog polja, a vjerujem da ih na ovom forumu ima poprilično, da pridonesu svojim pojašnjenjima i dodatnim specificiranjem.
Srdačan pozdrav.
* Doslovan tip, u vječitoj potrazi za trolovima
Meni su JPK i vrrrlet smiješni. Sto ljudi, sto ćudi.
Možda najbliži ovo schmokljanovoj definiciji pseudotrolova, ako se to uopće treba definirati (gazda je gazda
), osim što ne izgleda kao da im se komentar omakao.
Da neka ozbiljna rasprava o bilo čemu ide uživo, sudionici bi na takve upadice (vjerojatno) reagirali, uz smijeh, na način: ajd, ti ne zajebavaj!
Rasprava bi tekla dalje i nikome ništa.
Možda najbliži ovo schmokljanovoj definiciji pseudotrolova, ako se to uopće treba definirati (gazda je gazda
Da neka ozbiljna rasprava o bilo čemu ide uživo, sudionici bi na takve upadice (vjerojatno) reagirali, uz smijeh, na način: ajd, ti ne zajebavaj!
meni je vrlet car, šmokljan ima slabu točku, vesnu pusić, to nije u stanju pseudotrolati. jpk-a ne doživljavam uvijek kao trola, nego da i misli ono što napišeTea Tree » wrote:Meni su JPK i vrrrlet smiješni. Sto ljudi, sto ćudi.
Možda najbliži ovo schmokljanovoj definiciji pseudotrolova, ako se to uopće treba definirati (gazda je gazda), osim što ne izgleda kao da im se komentar omakao.
Da neka ozbiljna rasprava o bilo čemu ide uživo, sudionici bi na takve upadice (vjerojatno) reagirali, uz smijeh, na način: ajd, ti ne zajebavaj!Rasprava bi tekla dalje i nikome ništa.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pa baš zato.A.P. » wrote:I nije mi jasno zašto nodens otvara teme o seksu, jebanju i muško-ženskim odnosima, a nije nikad bio sa ženskom osobom, da ne kažem jebo.
Da jesam, tek onda ne bih imao ni potrebu ni razloga trkeljati o detaljima vezanim uz takva iskustva.
BTW, otvorio sam jednu jedinu temu o tome, a ne valjda nepregledno mnoštvo istih.
@šmokljan: dobra razrada tipova trolova....
Tko ti je dao moju sliku?BoDerek » wrote: Vrrlet je precakani.
Meni je tužno što se mene ne shvaća ozbiljno.
Strašno je što ne čitate duboke istine iz mojeg tobožnjeg trolanja. Jadne vaše majke, mora da je strašno imati tako glupu djecu. Trebale su vas skuhati, i niste za drugo.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Ubrala sam ja taj o kome/ o čemu dio. (Štaš, omakne mi se nekad.Lord Byron » wrote: Ja s "nezadovoljstvom općim chatom" nisam mislio na raju. Jedan od vlasnika je jako nezadovoljan time što se svugdje chata. Kako ne'š chatat: jebiga, radije ću pisati i čitati jednorečenične pizdarije. Dopizdilo, eto.
Totalno imam plan, a?
+1.vrrrlet » wrote: Strašno je što ne čitate duboke istine iz mojeg tobožnjeg trolanja. Jadne vaše majke, mora da je strašno imati tako glupu djecu. Trebale su vas skuhati, i niste za drugo.
Meni je baka od samog početka dohrane kuhala glupu djecu i radila kašice od njih, no onda je Jugoslavija propala i to se više nije moglo. Ali, jednom kad probaš dojenče, teško se vratiti na odojče, pa sad moram nalaziti meso kako znam i umijem.
Uostalom, nismo li svi zato tu na forumu?
Biti i mniti svemiropolisno
Ne znam, ja sam tu zbog seksa.JPK » wrote: +1.
Meni je baka od samog početka dohrane kuhala glupu djecu i radila kašice od njih, no onda je Jugoslavija propala i to se više nije moglo. Ali, jednom kad probaš dojenče, teško se vratiti na odojče, pa sad moram nalaziti meso kako znam i umijem.
Uostalom, nismo li svi zato tu na forumu?
Mene su kao malog tjerali jesti kelj. : tuzni:
Bogate nasljednice ti ne idu po forumimavrrrlet » wrote:Ali ja ovdje razotkrivam najdublje tajne svoje duše ne bih li se udao
Prodaj tu svoju kantu od auta, kupi bembaru i na Jarun.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Jpeče, mene kao malog ne bi trebalo tjerati na seks, ja sam to sam htio.JPK » wrote: Pa dobro, i to je bolje nego da si tu zbog kelja, a kao malog su te tjerali da se seksaš.
Ne želim da me voli zbog mog auta, nego zbog moje pišice. Vjerujem u pravu ljubav.A.P. wrote:
Bogate nasljednice ti ne idu po forumima![]()
Prodaj tu svoju kantu od auta, kupi bembaru i na Jarun.
Nitko. Ti si ponovio to iljadu puta, a ja tebi sve slijepo vjerujem.vrrrlet » wrote:
Tko ti je dao moju sliku?Morticia, ako si ti, kakalo ti dijete u gaće do trećeg razreda. Herpe, ako si ti, dabogda ne jela tri sata.
Inače, Mortiš i Herp, baš ste i mogle bit drugarice
Nu, a kolko si ih ti poslao??Ali ja ovdje razotkrivam najdublje tajne svoje duše ne bih li se udao, ili barem kopulirao, a nisam dobio niti jednu (sic!) sliku u PM, čak ni obučenu.
Pih, kakvi gotovani.
Pojam 'trolanje' je također kontinuiran, a ne binaran.Potjeh » wrote:Zatrolana tema o trolanju? Poetska pravda.
Svatko ima trolerskih tendencija, svatko je bar malo 'trol'. Razlika je samo u stupnju: netko je mali trolčić, onako, trola vrlo sporadično ili napola nesvjesno - a netko je totalna trolčina.
Da vidimo, ako je jedna slika tisuću riječi...BoDerek » wrote:
Nitko. Ti si ponovio to iljadu puta, a ja tebi sve slijepo vjerujem.
Inače, Mortiš i Herp, baš ste i mogle bit drugarice
Nu, a kolko si ih ti poslao??
Pih, kakvi gotovani.
1500 postova x cca 30 riječi po postu = 45000 riječi
Poslao sam 45 slika.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Potjeh » wrote:Zatrolana tema o trolanju? Poetska pravda.
To ne smiješ reć. Jer su onda svi oni koji su to radili automatski potpali pod onu schmokljanovu definiciju wanna-be trolovi. A to ti niko ne želi baš jako. Svi vole mislit da su pseudotrolovi.
-
- Information
-