Komentari aktualnog fotonatječaja

Lica spaljena od blica...
User avatar
sabaa
Posts: 563
Joined: 09 Nov 2011, 21:01

11 Jan 2012, 09:56

Dakle evo mjesto na kojem se mogu bacati komentari na aktualni fotonatječaj prije glasanja i time natjerati postavljača fotke da i prije kraja lupa glavom u zid jer je fulao temu. :raspa: :zubo:

Oni koji se žele suzdržati do samog kraja, fotke i dalje mogu pratiti bez komentara na aktualnom topicu!


The planet is fine. The people are fucked.
User avatar
Stitch
Head Honcho
Posts: 16389
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 42 times
Been thanked: 31 times
Gender:
Contact:

11 Jan 2012, 11:04

Nije li tvoja tema suprotna uvjetima - da se ništa ne komentira prije početka glasanja?
Potpisi su za budale.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

11 Jan 2012, 11:23

Pravila su da se mijenjaju. :) Nekoliko je trkeljaša iskazalo želju za ovakvim topicom. Ja se isto slažem s njegovim postavljanjem.
User avatar
Lord Byron
Posts: 2972
Joined: 18 Sep 2011, 09:37

11 Jan 2012, 12:13

Ne znam kako stojite s gledanjem nogometnih utakmica, pa ne znam kako će "sjesti" prispodoba o osjećaju koji imam kad gledam dio natječajnih fotografija: onako, kad igrač nakon što čudesno predribla sve žive i nežive, junački nacilja, opali, i pogodi - stativu. :D

Mislim da nekoliko dosadašnjih fotki trenutnog natječaja (Najmirniji dio dana) dobro ilustriraju taj osjećaj. Po tko zna koji put: to su jako lijepe fotke, to su tehnički jakojako dobre fotke - ali, uvijek mi nekako izgleda da se u onom "promišljajućem dijelu" moglo još više.

Komentirat ću fotke koje su očito nastale natječajno, u kojima je jasna "priča" koja se želi ispričati - zalazak sunca mi je preopćeniti motiv a da bih u njemu čitao neku konkretnu priču.

Fotka "napuštenih" dječjih igračaka i upaljenog baby alarma mi je supercool, uz dva detalja: nisam nikad koristio baby alarm, (ali mogu pogledati :D), ali mi je neobično da mu je tu prirodno mjesto. Dakle, meni to djeluje malo prenaglašeno (jednako kao kad u spotu za "drugi joj raspliće kosu, a jaaaaaaa je voliiiiim" vidim - rasplitanje kose :D) - vjerujem da bi ga svatko registrira i da je na nekom komadu pokućstva, na svom "prirodnom" mjestu. Isto tako, možda bi bilo zanimljivo eksperimentirati sa žrtvovanjem živopisnog kolorita uime natječajne teme: bilo bi cool da je soba u polumraku (tragovi sunca koje se probija kroz poluspuštene rolete: instant-erekcija :cerek:), jerbo su ovakve (ponavljam, vizualno superduper) boje nekako presnažne za najmirniji dio dana.

Papuče pored kreveta: opet sjajna poruka - ali, koliko god gledao, ne vidim ni naznaku da u tom krevetu nekog ima. :D Sad se tu može razmišljati koga i kako prikazati u krevetu, ili bi možda bilo bolje fotku kadrirati tako da se uopće ne vidi bogznašto s krevetom.

Šalica kave je, vjerojatno, najbolji primjer "stative" nakon sjajne akcije: fotka je prelijepa (BTW, je li možđa prva verzija fotke zamijenjena drugom, sličnom? Dao bih se zakleti da je prva verzija biča drugačije kadrirana - a opet, možda sam nešto pomiješao), ima čak i one naznake poluspuštenih roleta, ali je spominjana instant erekcija izostala (:tuzni:) zbog autorove prevelike skoncentriranosti na ljepotu, zbog koje fotka daleko više izgleda kao (jako lijepa) fotka šalice, nego kao ilustracija najmirnijeg dijela dana. Nepotrebno (vizualno atraktivno, ali neprirodno) zgužvani stolnjak i - prije svega - nepostojanje priče da je u toj šalici neka kava koju netko ispija. Na toj fotki je (pre)dominantna šalica, a nema tragova postojanja kavopije; otisak usana, sasušeni tanki trag kave koja je iscurila iz šalice, nešto što se uz to ispijanje kave radi (naznaka cigarete, Sudoku, naznaka - znam da zvuči blesavo - nekakve glazbe u pozadini, ili čega već...).

Eto. :D

Jako, jako bih molio ljude koji šalju fotke na natječaj da, kao prvo, moje rečenice shvate kao oduševljeni komentar - doslovno, kad ste se vi već potrudili i kad je već rezultat tako dobar, onda itekako ima smisla razgovarati o tim fotkama, i kao drugo, da nekako signaliziraju ako ova moja komentiranja počnu izazivati negativne reakcije u njima.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

11 Jan 2012, 13:12

Hekatonhir » wrote:Nije li tvoja tema suprotna uvjetima - da se ništa ne komentira prije početka glasanja?
promijenjeno. Uvjeti nisu uklesani u kamenu, i mijenjat će se ako i kad se pokaže potreba za time.


Što se tiče komentara, za početak ću samo reći da razumijem sliku s dječjim igračkama. Jer, kad beba (napokon) zaspi, to je najmirniji dio dana, nije nužno rano jutro ili suton. i sve staje da ga se spremi u krevetić, i igračke na podu, i spremanje ručka, i sve..zato mi ta slika ima smisla.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

11 Jan 2012, 13:15

Ja ću reći samo svoje mišljenje- smatram da ovo nije dobro jer može utjecati na mišljenje drugih o nekoj fotografiji.
Najbolje je onako kad svatko ocijeni fotku isključivo po svom dojmu.

Samo moje mišljenje, ništa drugo.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
Lord Byron
Posts: 2972
Joined: 18 Sep 2011, 09:37

11 Jan 2012, 13:19

Morticia » wrote:Ja ću reći samo svoje mišljenje- smatram da ovo nije dobro jer može utjecati na mišljenje drugih o nekoj fotografiji.
Napisao sam i u prijedlogu za usporedno komentiranje: da se radi o natječaju na kojem je prva nagrada sporcki auto ili takvo što, imao bih razumijevanja za potrebe objektivizacije glasanja i sve ostalo.

Ja ovaj "natječaj" vidim kao "tematske seanse" u kojima se ljudima postavljaju izazovi kojima će odgovoriti svojim fotkama. Ako je autorima fakat stalo do natjecanja i do pobjeđivanja i tako to, stvar se - naravno - mijenja.
User avatar
Beta ženka
Posts: 1908
Joined: 17 Sep 2011, 23:40

11 Jan 2012, 13:20

Netko me preduhitrio s kavom. :kava: :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
User avatar
Stitch
Head Honcho
Posts: 16389
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 42 times
Been thanked: 31 times
Gender:
Contact:

11 Jan 2012, 13:21

Fotografija dječjih igračaka upravo savršeno odgovara temi. Bravo.
Potpisi su za budale.
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

11 Jan 2012, 13:45

sad ću vam nešto reć, i ja mislim da je dobro da se ne komentira prije zaključenja natječaja, ali ovaj se nešto oduljio, nije mi jasno kako. negativna je strana ta što sam već izgubila inspiraciju za detaljnije komentiranje slika

vjerujem da traje isto koliko i oni prije, tj. da je taj osjećaj rastezanja subjektivan. možda su se natjecatelji brzo javili pa slike dugo stoje, dok su prije bili sporiji pa i nije bilo slika prvih nekoliko dana

stvarno ne znam
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

11 Jan 2012, 13:51

kako se oduljio, blaze?
sutra se zatvara. traje tjedan dana

meni se ideja komentiranja sviđa, jer uzimam u obzir da pišu odrasli ljudi koji imaju mišljenje. po tome, ne bi imalo smisla ni postove pisati jer bi netko promijeniti mišljenje o temi na kojoj pišu.
na kraju, čak i ako iz tuđih postova uvide nešto novo, ne smatram to lošim.
ovo je igra, natjecanje na malom forumu, bez nagrade, osim pobjeđivanja ovdje :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

11 Jan 2012, 14:23

i meni se sviđa ideja komentiranja, ali nakon zatvaranja natječaja

pa to smo i radili, zar ne?
tako se stavljaju u ravnopravan položaj i oni koji su rad poslali prvi dan i oni koji su ga poslali zadnji
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

11 Jan 2012, 14:37

da, samo ovako imaš priliku napisati post kad se nečeg sjetiš. do trenutka zatvaranja zaborave ljudi, nisu u prilici, nemaju mogućnosti komentirati i slično.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

11 Jan 2012, 16:10

ja natječaj vidim kao igru. igre imaju neka pravila. to ih čini smislenim. zbog nogometnih pravila nitko manje ne uživa u nogometu. popuštanje igraču u "čovječe ne ljuti se" da baca šestice dok ne izađe iz polja uništava igru. igra općenito nema smisla kada je netko minira, a može biti predivna kohezijska sila za najrazličitije ljude, koji bi se izvan igre pojeli ili dosađivali

ti si krenuo u komentiranje fotografija i prije nego što su pravila promijenjena. to čak nije varanje u igri, to je kao kad igraš graničara i odbijaš izaći iz polja kad te netko pogodi. tvoje je mišljenje ravnopravno ostalim mišljenjima, ali je daleko manje važno od igre. ako ti kažem da si nametljiv, a ti to nazoveš "psihologiziranjem", idi u kupus
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Lord Byron
Posts: 2972
Joined: 18 Sep 2011, 09:37

11 Jan 2012, 16:31

blaze » wrote:ti si krenuo u komentiranje fotografija i prije nego što su pravila promijenjena.
Ja sam krenuo u komentiranje fotografija s aktualnog foto natječaja na topicu koji se - gle čuda - zove "Komentari aktualnog foto natječaja".

U to ime, skini mi se s moje nametljive grbače. Tvojom terminologijom: skini mi se s kupusa.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

14 Jan 2012, 23:12

Lord Byron » wrote: Fotka "napuštenih" dječjih igračaka i upaljenog baby alarma mi je supercool, uz dva detalja: nisam nikad koristio baby alarm, (ali mogu pogledati :D), ali mi je neobično da mu je tu prirodno mjesto. Dakle, meni to djeluje malo prenaglašeno (jednako kao kad u spotu za "drugi joj raspliće kosu, a jaaaaaaa je voliiiiim" vidim - rasplitanje kose :D) - vjerujem da bi ga svatko registrira i da je na nekom komadu pokućstva, na svom "prirodnom" mjestu. Isto tako, možda bi bilo zanimljivo eksperimentirati sa žrtvovanjem živopisnog kolorita uime natječajne teme: bilo bi cool da je soba u polumraku (tragovi sunca koje se probija kroz poluspuštene rolete: instant-erekcija :cerek:), jerbo su ovakve (ponavljam, vizualno superduper) boje nekako presnažne za najmirniji dio dana.
Kao prvo, pozdravljam konstruktivne komentare. :top:

Što se tiče baby alarma želio sam da bude na slici iako mu tu nije prirodno mjesto. Bojao sam se da fotografija neće biti shvaćena bez njega. U to ime, napravio sam kompromis.

Što se osvjetljenja tiče, planirao sam tamniju sliku ali nisam uspio (sa blicom i bez) i nakon nekoliko pokušaja sam 'upalio' svjetla. Da, trebala je biti tamnija.

Hvala.
User avatar
Zmaj021
Posts: 3509
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

15 Jan 2012, 09:07

Potješe, ako ne postoji manuelni režim na aparatu probaj sa okretanjem objektiva ka nečem svjetlijem od tvoje scene i pritiskom okidača na prvo koljeno. Na taj način ćeš zavarati svjetlomjer. (a i fokus)
Doduše, vjerovatno postoji opcija kompenzacije ekspozicije - potraži je.

No time ništa ne bi dobio na onoj fotki jer ti je kompletna scena jednako osvijetljena. Osim krive ekspozicije. :)
Last edited by Zmaj021 on 15 Jan 2012, 09:30, edited 1 time in total.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

15 Jan 2012, 09:25

Hvala. Vidiš, zaboravio sam na taj trik sa svjetlomjerom a prakticirao sam ga svojedobno. Ono što ja moram napraviti je kupiti fotoaparat. Ovaj moj je star 9.g. a i tada je bio point'n'click niže srednje klase.
User avatar
sabaa
Posts: 563
Joined: 09 Nov 2011, 21:01

15 Jan 2012, 11:15

Lord Byron » wrote: Šalica kave je, vjerojatno, najbolji primjer "stative" nakon sjajne akcije: fotka je prelijepa (BTW, je li možđa prva verzija fotke zamijenjena drugom, sličnom? Dao bih se zakleti da je prva verzija biča drugačije kadrirana - a opet, možda sam nešto pomiješao), ima čak i one naznake poluspuštenih roleta, ali je spominjana instant erekcija izostala (:tuzni:) zbog autorove prevelike skoncentriranosti na ljepotu, zbog koje fotka daleko više izgleda kao (jako lijepa) fotka šalice, nego kao ilustracija najmirnijeg dijela dana. Nepotrebno (vizualno atraktivno, ali neprirodno) zgužvani stolnjak i - prije svega - nepostojanje priče da je u toj šalici neka kava koju netko ispija. Na toj fotki je (pre)dominantna šalica, a nema tragova postojanja kavopije; otisak usana, sasušeni tanki trag kave koja je iscurila iz šalice, nešto što se uz to ispijanje kave radi (naznaka cigarete, Sudoku, naznaka - znam da zvuči blesavo - nekakve glazbe u pozadini, ili čega već...).
Konačno mogu prokomentirati komentar. :D
Kao što sam napisala na natječaju, šalicu sam brisala nakon svakog gutljaja da ne bude prljava, a sad vidim da i to ne bi bilo loše.
The planet is fine. The people are fucked.
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

25 Jan 2012, 22:55

Kakova šteta što se ne mogu stavljat fotke koje nisu slikane ovaj tjedan, znam da bih pobjedila :xlux:
(ne, nisu sise :kava: )
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

27 Jan 2012, 20:58

Nekako sam se nadao da ćeš prekršiti pravila. Vjerujem da nisam jedini.

P.S. Gdje je pjeskovita? Što je nova tema? Gdje je anketa za glasovanje? Jesmo te izgubili na nekoj plaži?
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

27 Jan 2012, 21:17

Fotka tehnički nije vrhunac, a ja bih plakala na tipkovnicu da ljudi krenu kenjat po slici i njenim tehničkim karakteristikama :o
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

27 Jan 2012, 21:22

Jes ti vidjela sliku s kojom sam ja pobijedio na zadnjem natječaju? Tehnički gledano, slika je užasna. Jel me to spriječilo? Nije. Jel netko kenjao? Nije.

Dakle...
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

27 Jan 2012, 21:23

Stara je nekoliko mjeseci.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

27 Jan 2012, 21:34

radim ..

sad ću, kroz dogledno vrijeme :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Locked