Trkeljaški putopisi

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Emericzy

Post 09 Jan 2012, 23:48

sabaa » wrote: Na mene je jednom skočio puž! :eek:

Vozila sam se na biciklu poslije kiše i jedan veliki golać mi je završio na ruci.:eek:
Valjda sam ga precizno pogodila gumom i jadan je bio torpediran u zrak. :tuzni:

Strašno iskustvo i za njega vjerujem, a i za mene. :zubo:
Malo jest... neobično. :cerek:

Ali čekaj još da vidiš što se sve s ove tri događalo. Tek su došle do Otočca. Tko zna što je sve kasnije letjelo zrakom. Možda i gore od puževa.

sabaa

Post 09 Jan 2012, 23:49

aisling » wrote:
Da sam muško (da sam stvarno muško) ovaj tvoj post bi me jako zabolio.
I mislila sam si da će možebitno biti krivo protumaćeno, ali veliki su oni preživjet će. :bicedobro:

:zubo:
The planet is fine. The people are fucked.
Emericzy

Post 10 Jan 2012, 07:16

Ja nestrpljivo čekam II dio. Vidim, i seksa bi tu moglo biti. Nije tek egzistencijalno trkeljanje nad praznim krtičnjacima.
Nica

Post 10 Jan 2012, 09:24

aisling » wrote:A od jutra ste mi na vratu.
Bile bismo manje da ti nisi osjetila potrebu pustiti apsolutno svakog ispred nas.

Napomena za ubuduće: kad stojiš satima na granici, a svi izlaze iz jedne trake, nemoj se prestrojavati u nju.
Groupie :cerek:
Perzefona

Post 10 Jan 2012, 19:45

dejzi » wrote:Žene, selim vas na novi topik, sam da vas obavijestim. :durica:
Smislite si naslov. :durica:
aisling » wrote:Ajde nemoj.
Dejzi, ako nas odvojiš, molim te da se tema ne zove "Ajde nemoj".

dio drugi :)

Prije nego smo nastavile u Ljubljanu, pojele smo sendviče, ja i komad orehnjače. Nije to bilo dobro jer mi je komadić oraha zapeo za zub. Izluđivao me čitavih 7 kilometara koliko nam je potrajalo putovanje do prvog zaustavljanja. Otočec ob Krki. Samo mu ime kaže: to je otočić na Krki. Na otočiću srednjovjekovni grad - utvrda. Doima se jako romantiĆno. Sigurno i danas u njemu žive vitezovi, galantna gospoda, kavaliri i trubaduri, a ne ova današnja muška bagra. Nisam ništa rekla, mudro sam to svoje razmišljanje zadržala za sebe. Baš mi treba da mi se rugaju. (Dobro, Nica ne bi, ali samo zbog sažaljenja.)

Utvrda se spominje još u 13. st. (protiv koga li su se samo Slovenci utvrđivali, nije mi jasno bilo, pa tad još ni Turaka nema u priči) i posve je obnovljena. Nisam doduše prepoznala obilježja goričkog razdoblja (google kaže da ih ima), ničeg visokog ni šiljastog tamo nema, a vi sad birajte hoćete li vjerovati meni ili gugletu. Renesansi baš niš ne fali, ja sam tim gradom posve zadovoljna. Grad je bio u vlasn... ma koga briga? :cerek: Ovdje dolazi slika, to će Aisling nakandno.

Nica je vidjela krtičnjake. Sve je htjela znati o krticama, zavirivala izbliza u njih, tražila rupe, silom htjela vidjeti krticu. Ja sam jezikom pokušavala odstraniti onaj orah za zubiima. Aisling je pokušala odvojiti Nicu od krtica nekom napomenom da su krtice zakonom zaštićene u Sloveniji, bez uspjeha. Čekale smo da Nica odustane od krtica, što smo drugo mogle? Istinabog, Aisling je kasnije rekla da je lijevo nekakva šuma u koju bismo Nicu mogle zakopati. Nisam ozbiljno razmatrala ideju, prvo - ne da mi se misliti gdje je to lijevo (zašto jednostavno ne kaže "tamo" i pokaže rukom kao sve normalne žene?), drugo - mučio me orah među zubima. Tako da je Nica preživjela.

Uputile smo se prema gradu preko mosta. Ušle smo kroz gradska vrata, prošetale se lijepo popločenim ulicama. Ušle smo u dvor i odmah u predvorju. našle WC! Ljudi moji, koji WC! To ja zovem WC! Iz jednog srednjovjekovnog predvorja ulazi se u super moderan, mirisan, grijan, s puno ukusa uređen toalet. Zidovi, pločice, pod, zrcalo, ukrasi, umjetno cvijeće, ugodna glazba, osvjetljenje... ma čudo jedno, kažem vam. Sve higijenske stvarčice koje bi vam mogle zatrebati i divota nad divotama: u maloj keramčkoj bijeloj posudici na umivaoniku čačkalice! :lux: To je jedan od onih trenutaka kad bi čovjek nadahnuto mogao napisati filozofski esej kako je malo čovjeku potrebno za sreću. Čačkalice, prave pravcate! Omotane papirom. Stvarne, nisu fatamorgana! I tko je vidio čačkalice stavljati na stolove u restoranu? Njihovo je mjesto upravo u WC-u. Zar pristojni ljudi za stolom trijebe zube? Mislim da sam nadmašila Nicine ushite pačjim mužjacima i krticama. Pozvala sam cure neka se i one dive. Slikale smo se u zrcalu sve tri. :cerek: Moj je sin sliku komentirao šturo:
- To su cure iz razreda radile na maturalcu. U osnovnjaku.

Derište. :rolleyes:

Prošetale smo iza grada. Krka je tamo dalje malo nestašna i šumi u brzacima i slapićima. Prizor je zbilja lijep, osobito u onakvom divnom sunčanom danu. A tamo gdje je mirnija dostojanstveno su plivali labudovi. Jedan se osmjelio i doplivao do obale. Jako se šepirio i odmjeravao nas aristokratski, onako s visoka. Da znam, kako to smiješno zvuči, ipak mu je perspektiva bila žablja. :zubo: Uostalom, Aisling će vam sliku pokazati. Nica se razgalila:
- Kako je krasan! Sigurno je muško - dodala je čeznutljivo.

Napravile smo krug po otočiću i vratile se do auta s čvrstom namjerom da signemo u Ljubljanu još istoga dana, pa kud puklo da puklo.

Zbog toga je Aisling vozila uglavnom po... čekajte malo.... lijevoj :cerek: traci, u brzinomjer nisam gledala (koja mi korist?). Nica je nešto propentala o prebrzoj vožnji. Aisling je ponovila ono o šumi s lijeve ili desne strane (nemojte me sad držati za riječ) u kojoj bismo Nicu mogle zakopati. To je Nicu ušutkalo. Ne sjećam se da je išta govorila do Ljubljane. :D
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Bara huda

Post 10 Jan 2012, 20:30

Ja lajkam :)
Volim dane koji su ovakvi kao sto je ovaj opisan.
Nista se posebno ni ne mora dogoditi ali nema zurbe, stresa, ides kud te noge nose i uzivas u svakom trenu. Smijes se. Mozak pustis na pasu i pjevas u sebi ...
neka pauka stari, nista mi nece ovi dan pokvarit.
I onda doma, navecer, u krevetu, prevrtis dan u glavi i polako se uspavas.

Lijepo ispricano, veselim se trecem dijelu. :)
Perzefona

Post 10 Jan 2012, 20:42

Odvojeni smo. Nismo završili na otpadu. :cerek: Još ćemo pomisliti i da smo zanimljive. :o

Bara, to je bio baš jedan takav dan.

Bilo bi lijepo kad bi se i drugi trkeljaši uključili i opisali svoje doživljaje s putovanja. Ne mora to bit egzotično putovanje u daleke krajeve. Može se svašta doživjeti i na putu do Siska ili Karlovca. I mogu se Vrbovec ili Ogulin pogledati drugačijim očima.
aisling

Post 10 Jan 2012, 21:31

Bara huda » wrote:Nista se posebno ni ne mora dogoditi ali nema zurbe, stresa, ides kud te noge nose i uzivas u svakom trenu.
Tako nekako :)

Meni je najljepše od svega bilo to da se zapravo ništa nije dogodilo. Koliko god to nekome može zvučati bezveze i dosadno, al meni je to nekad baš jako lijepo. Iako, nije baš skroz točno. Da smo htjele mogle smo pizditi oko rasporeda vlakova, oko gužve, oko vog ili onog, mogle smo, al nismo. Ko da se ništa nije dogodilo, i nije, ništa ružno :D

Kad ih povedem u lunapark ili na skok padobranom onda se isto nadam da se ništa neće dogoditi :zubo:

Otočec:
slika izbrisana

Ono desno gore su krtičnjaci. :D
Happy Easter!
Lord Byron

Post 10 Jan 2012, 21:33

aisling » wrote: Kad ih povedem u lunapark ili na skok padobranom onda se isto nadam da se ništa neće dogoditi :zubo:
Pa možda ipak ne bi bilo loše da se barem padobran otvori - ili bi ti baš ništaništa? :zubo:
aisling

Post 10 Jan 2012, 21:34

Lord Byron » wrote: Pa možda ipak ne bi bilo loše da se barem padobran otvori - ili bi ti baš ništaništa? :zubo:
To nije događaj. Događaj je kad se ne otvori.
Happy Easter!
ali

Post 10 Jan 2012, 21:36

Moram samo reći da vam je putopis divan. Još :lux:
aisling

Post 10 Jan 2012, 21:42

m.za » wrote:Još :lux:
Uplate primamo na žiro račun, detalji putem privatnih poruka.

Treba skupit za bosansku vinjetu :raspa:
Happy Easter!
Perzefona

Post 10 Jan 2012, 21:46

aisling » wrote: Uplate primamo na žiro račun, detalji putem privatnih poruka.

Treba skupit za bosansku vinjetu :raspa:
Vod... vodit...vodit ćeš me u Bosnu?! U Bosnu! :jumping:
Pa ti si čula kad sam se jadala da nikad nisam bila u Bosni. Ovo je ganutljiv trenutak. :traži rupčić:
aisling

Post 10 Jan 2012, 21:48

Perzefona » wrote: :traži rupčić:
Ne rupčić jebemu, sponzora, sponzora traži! A ja ćem te vodit, nije problem :D
Happy Easter!
ali

Post 10 Jan 2012, 21:50

aisling » wrote: Treba skupit za bosansku vinjetu :raspa:
Zvuči ranga albanskog nintenda :zubo:

Prvo ovo do kraja dovedite, onda žicaj :xraspa:
Perzefona

Post 10 Jan 2012, 21:52

aisling » wrote: Ne rupčić jebemu, sponzora, sponzora traži! A ja ćem te vodit, nije problem :D
Pa jel da onda spomenem seks i to, čisto da podignem čitanost?
aisling

Post 10 Jan 2012, 21:53

Perzefona » wrote: Pa jel da onda spomenem seks i to, čisto da podignem čitanost?
Ako ga se sjećaš, samo ti daj :bicedobro:
Happy Easter!
Lord Byron

Post 10 Jan 2012, 22:10

"Izjebale smo se dok smo našle parking" se ni u poodnaklim godinama ne ubraja u seks.
Perzefona

Post 10 Jan 2012, 22:14

Lord Byron » wrote:"Izjebale smo se dok smo našle parking" se ni u poodnaklim godinama ne ubraja u seks.
A ako umjesto dok stavimo kad?
Emericzy

Post 10 Jan 2012, 22:41

Moj je zaključak da ženama uopće ne trebaju muškarci. Gle kako im je dobro bilo bez njih.

OK, možda instant, onako, kao Nescafe, pa kad zatreba ubaciš u šalicu vrele vode, a ne da ti se stalno mota gdje ne treba i komplicira.

Očaran sam putopisom. :)
Bara huda

Post 10 Jan 2012, 22:44

Perzefona » wrote: A ako umjesto dok stavimo kad?
ili ...a poslije :misli:
ombia

Post 10 Jan 2012, 22:59

Perzefona » wrote: A ako umjesto dok stavimo kad?
:rofl:

A pa bilo je puno muskih, vidis da je Nica stalo vidjala muske primjerke.
Nica

Post 11 Jan 2012, 14:26

Perzefona » wrote:
Ušle smo u dvor i odmah u predvorju. našle WC! Ljudi moji, koji WC! To ja zovem WC!
WC je zbilja bio prekrasan. :cerek:

Prije nego smo krenule dalje, Ais je trebala na wc i Perz me nagovorila da joj lupam na prozor. Naravno da jesam i onda sam zbrisala da me nitko ne vidi. A onda smo uočile kamere. :facepalm: A onda je Ais došla iz posve druge zgrade, lupala sam u krivi prozor. :brukica: Da, netko se čuo iznutra.... :vrti nožicom:
Slikale smo se u zrcalu sve tri. :cerek: Moj je sin sliku komentirao šturo:
- To su cure iz razreda radile na maturalcu. U osnovnjaku.

Derište. :rolleyes:
Baš. :kava:
To je Nicu ušutkalo. Ne sjećam se da je išta govorila do Ljubljane. :D
Jela sam tvoju makovnjaču. :o
Nica

Post 11 Jan 2012, 14:30

aisling » wrote: Da smo htjele mogle smo pizditi oko rasporeda vlakova, oko gužve, oko vog ili onog, mogle smo, al nismo.
:cerek:

Već sam skoro zaboravila kako zbog mene nismo putovale vlakom. Drugi put.

Kad ih povedem u lunapark ili na skok padobranom onda se isto nadam da se ništa neće dogoditi :zubo:
:rofl:

Ma neće. Ti prva, mi za tobom.
Nica

Post 11 Jan 2012, 14:31

Perzefona » wrote: Vod... vodit...vodit ćeš me u Bosnu?! U Bosnu! :jumping:
Pa ti si čula kad sam se jadala da nikad nisam bila u Bosni. Ovo je ganutljiv trenutak. :traži rupčić:
Perz je dvanaest puta ponovila kako nikad nije bila u Bosni, a onda započela rečenicu: "Kad sam bila u Bosni, stali smo pored neke birtije..."
  • Information