Prijateljstva

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
ombia

Post 09 Jan 2012, 12:51

Herp » wrote:
Imala sam i ja jednog takvog dečka od prijateljice.

Otjerala sam ga pričom o tamponima, menstrualnoj krvi, bolovima u trbuhu, depilaciji, uraslim dlakama, problemima pri brijanju okočmarlja i tako.
:rofl:
Éowyn wrote:
Pa, iskreno, uglavnom sam sve izmislila. I pokušavala biti jako dosadna, no njega ništa nije pokolebalo. Pokušala sam i o kozmetici pričati. Samo se tupavo smješkao i šutio.
Inače pričam o betonu i armaturi, to pouzdano sve otjera, no on je bio konstrukter.
:rofl:
Éowyn wrote: Meni nisu jasni ti dečki koje zanimaju privatni životi prijateljica od njihovih partnerica. Meni je istovremeno tog dečka bilo žao jer nije imao pametniju zanimaciju u životu, a s druge strane, bio mi je jako čudan i pomalo jeziv.
Ja takve ne bih ni dozivljavala kao muskarce. Vise ko neku babu. :zubo:
Tea Tree wrote:Jako nemam vremena za ovo, ali me zanima pa ću časkom.

Vidim da je Ombia napisala "Da vidim kojim slucajem da neki moj prijatelj gusta u tome sto je polijao macku benzinom i zapalio ju, gotovi smo te sekunde." i Jane Doe "Isto tako, s prijateljima, kao i s partnerom, bez obzira na različitosti među nama koje su normalne, moram imati iste neke dodirne točke. A jedna od tih je da mi ne može biti prijatelj netko tko je u stanju pretući bilo koga (osim u samoobrani)."

Pa recite je li stvarno moguće da se s nekim družite, budete prijatelji, jer ovo je tema o prijateljima, a da ne primijetite da s tim čovjekom nešto nije u redu, da pokazuje neke znakove čudnog ponašanja nego samo jednog dana iz čistog mira nekoga pretuče ili zapali mačku?
Pa nista nije iskljuceno. Iako sanse za takvo sto jesu male. No zivot me naucio, nikad ne reci nikad.
Jer pitanje je bilo jesu nasa prijateljstva bezuvjetna. Moja nisu.
Niti trazim da me netko tako hendla (osim mame :zubo: ).

K tome znas ja za sebe ne mogu ruku u vatru staviti sto sam u stanju neke rastrojenosti napraviti a kamoli za drugu osobu. Bilo bi bahato tvrditi da znam kako bih reagirala da me danima drze negdje zatvorenu i muce. Mozda bih i ja prebila nekog neduznog.
Morticia wrote: Evo me, evo me! :
Ne da nemam potrebu za intenzivnim druženjem, al' definitvno imam i manju potrebu i manje vremena za jednako intenzivna druženja kao prije.
Kad sam bila solo jako, jako intenzivno sam se družila s nekim osobama.
Od kad sam sa sadašnjim vrlo često stavim druženje s njim i malom ispred druženja s prijateljicama.
Zato što mi je s njima ljepše, vrlo jednostavno. :
Daleko od toga da se uopće ne viđam i ne čujem s prijateljima, al' da mi je sve ostalo isto kao kad smo sve bile slobodne klinke- jok.
Onda ti nisi opce opisana osoba. Kuzis te neke osobe su napisale da nemaju potrebu za prijateljima otkad su ubracene. :misli:
Ovo da imas manje vremena je logicno.

Morticia

Post 09 Jan 2012, 12:52

Pa imam i manju potrebu nego kad sam bila solo. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 09 Jan 2012, 12:53

Morticia » wrote:Pa imam i manju potrebu nego kad sam bila solo. :ne zna:
Ne znam, meni ljudi ne postaju manje zanimljivi bila ja u braku ili vezi ili solo. Ne mogu si zamisliti taj koncept. Ajde kad imas djecu.
Ali izjaviti da kad smo se poudali nemamo potrebu za prijateljima viwse mi je potpuno stran koncept zivljenja.
Prijateljstva su mi bitna toliko dugo dok me zabavljaju i usrećuju, ni manje ni više.
Kako ovo shvatiti? Jer u takvim odnosima ne cvjetaju uvijek ruze.
Morticia

Post 09 Jan 2012, 12:59

Pa može me netko zabavljati i činiti sretnom i kad ne cvjetaju ruže.

A što se tiče zanimljivosti ljudi- pa nisu mi oni postali manje zabavni ili interesantni, samo sam pronašla odnos i osobu koji su mi još zabavniji i interesantniji.
Ponavljam, ni izbliza nisam prekinula kontakte i prijateljstva, samo su se isti prilagodili novonastaloj situaciji.

Ali, pusti mene, ja sam poprilično površna, u stanju sam zanemariti neka prijateljstva i onda kad se pojavi zabavniji novi prijatelj ili prijateljica. :D
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 09 Jan 2012, 13:03

Herp » wrote:A što kažete na održavanje prijateljstva s osobom koja je uhvaćena u gledanju pedofilskog sadržaja na kompu i odgulila uvjetnu kaznu za to i tak? :kokice:
Ne bih mogla. Ima ljudi kojima se neke stvari podmetnu, ali pretpostavljam da bi se to dokazalo (ili se bar na to sumnjalo) tijekom sudskog postupka.
Inače, mislim da ljudi trebaju razvit svijest o tim nekim stvarima i da bi svako ko slučajno naleti na takav sadržaj, trebao nazvat policiju.
ombia

Post 09 Jan 2012, 13:12

Morticia » wrote: Ali, pusti mene, ja sam poprilično površna, u stanju sam zanemariti neka prijateljstva i onda kad se pojavi zabavniji novi prijatelj ili prijateljica. :D
Ako ovo nije trolanje onda me cudi sto sve nazivas prijateljstvom. :zubo:
Nikolajevna

Post 09 Jan 2012, 13:17

Herp » wrote:A što kažete na održavanje prijateljstva s osobom koja je uhvaćena u gledanju pedofilskog sadržaja na kompu i odgulila uvjetnu kaznu za to i tak? :kokice:
A što drugo održavati s takvim nego prijateljstvo? Za drugo sam prestara...
Morticia

Post 09 Jan 2012, 13:18

ombia » wrote:
Ako ovo nije trolanje onda me cudi sto sve nazivas prijateljstvom. :zubo:
Nije trolanje, kunem se u Tita i pijonire. :o
A šta ću ja, nazivam prijateljstvom ono što je za mene prijateljstvo, ne mogu drugo.
A to je jedan neopterećen odnos u kojem obje strane ostaju dobrovoljno, zato što jedna drugoj pružaju ugodu, iz niti jednog jedinog drugog razloga.
Također, odnos u kojem jedno drugome ne visimo i ne dahćemo za vratom te smo spremni prihvatiti i modifikacije odnosa, ovisno o životnim situacijama koje nam se u određenom trenutku događaju.

Sve ostalo za mene je, u kontekstu prijateljstva, teška tlaka.
Pijavice mi oduvijek idu na nerve i takvih osoba se vrlo brzo rješavam. :o
Morticia

Post 09 Jan 2012, 13:18

Nikolajevna » wrote:
A što drugo održavati s takvim nego prijateljstvo? Za drugo sam prestara...
Isuse. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
ombia

Post 09 Jan 2012, 13:31

Morticia » wrote:
Nije trolanje, kunem se u Tita i pijonire. :o
A šta ću ja, nazivam prijateljstvom ono što je za mene prijateljstvo, ne mogu drugo.
A to je jedan neopterećen odnos u kojem obje strane ostaju dobrovoljno, zato što jedna drugoj pružaju ugodu, iz niti jednog jedinog drugog razloga.
Također, odnos u kojem jedno drugome ne visimo i ne dahćemo za vratom te smo spremni prihvatiti i modifikacije odnosa, ovisno o životnim situacijama koje nam se u određenom trenutku događaju.

Sve ostalo za mene je, u kontekstu prijateljstva, teška tlaka.
Pijavice mi oduvijek idu na nerve i takvih osoba se vrlo brzo rješavam. :o
Pa sve ovo bih mogla potpisati.
Osim onoga da prekidam prijateljstva kad naidju zanimljiviji ljudi.
Ta ideja mi je pretuzna.
Ne zbog drugih.
Nego mene same.
K tome, sacuvaj me Boze takvih prijatelja.
A sa pijavicama ne bih bila prijatelj ma da tri stoljeca ne dodje netko zanimljiviji kuzis? Oni su off na temi o prijateljstvima.
Takve ljude ni ne zovem prijateljima. Recimo ja sam imala tesko duze razdoblje prije nego sam se odlucila na rastavu.
Ali nisam tlacila ljude na svakoj kavi sa monolozima o tome. Dapace dobar dio vremena nisam temu ni spominjala osim ako taj dan ne bi bilo nesto akutno.
Jer da, prijateljstvo prije svega treba biti ugodno, ja sam isla psihologu. Kako ne bih tlacila prijatelje.

Neki ljudi su skrti za otici psihologu pa postaju pijavice prijateljima.
Morticia

Post 09 Jan 2012, 13:34

Gdje sam ja napisala da prekidam prijateljstva kad naiđu zanimljiviji ljudi? :misli:
Napisala sam- zanemarim. :D
ombia

Post 09 Jan 2012, 13:35

Morticia » wrote:Gdje sam ja napisala da prekidam prijateljstva kad naiđu zanimljiviji ljudi? :misli:
Napisala sam- zanemarim. :D
Mnogo bolje, nema sta. :zubo:
Morticia

Post 09 Jan 2012, 13:37

Pa meni je, što da ti kažem. :zubo:
Meni ne smeta kad me prijatelji u nekim vremenskim periodima zanemare. :D
ombia

Post 09 Jan 2012, 13:47

Iz vedra neba? Samo zato jer je naisao netko zanimljiviji? A ne zato jer im je frka u zivotu?
Da, nase definicije prijateljstva se vrlo razlikuju. ;)
Morticia

Post 09 Jan 2012, 13:50

A onako, iz vedra neba...
Nikad se to ne događa baš, baš iz vedra neba.
Mi se malo udaljimo, dogodi se netko trenutno zanimljiviji i poželjniji i ona se počne češće družiti s tom osobom nego sa mnom.
Pa prođe vrijeme, dogodi se ovo ili ono, ponovno se zbližimo, ponovno je sve super.
I tako ciklički, usponi i padovi.
Meni je to vrlo ljudski i prirodno, ne znam drugačije funkcionirati s prijateljima.
ombia

Post 09 Jan 2012, 14:04

Zvuci mi kao on off veze. Isto misljenje i o njima imam. :zubo:
No ako pase i tebi i tvojim prijateljima, onda je sve u redu.
Morticia

Post 09 Jan 2012, 14:07

Pa da. :zubo:
baja

Post 09 Jan 2012, 14:11

Morticia » wrote:...
Meni ne smeta kad me prijatelji u nekim vremenskim periodima zanemare. :D
ovo je velika stvar; dati prostora i sebi i drugima
zanemarim i sama sebe ponekad :D
Éowyn

Post 09 Jan 2012, 14:16

Što biste vi učinili da je vašem prijatelju dijagnosticirana neka teška psihička bolest?

Ja sam imala jednu poznanicu (nismo bile baš jako bliske) koja se počela lagano gubiti. Mislim da je u početku dijagnoza bila psihoza, kasnije paranoidna shizofrenija.
Meni je nje u početku bilo jako žao i nisam htjela prekinuti kontakte samo zato jer je bolesna, no njeno psihičko stanje me počeli toliko opterećivati da sam jednostavno digla ruke. Bilo je tu svega, od poziva usred noći i vrištanja na telefon, suludih poruka, ispada na javnim mjestima...

Ona mi je bila samo poznanica s kojom sam par puta godišnje otišla na kavu. No nisam sigurna što bih napravila da je riječ o bliskom prijatelju.
Desire makes slaves out of kings.
Morticia

Post 09 Jan 2012, 14:25

@Eowyn- što bih učinila?
Ono što bi bilo najbolje za mene.
Do trenutka do kad bih mogla pokušala bih pomoći, kad više ne bih mogla digla bih ruke, što drugo. :ne zna:
Tupelo

Post 09 Jan 2012, 14:36

Morticia wrote:Mi se malo udaljimo, dogodi se netko trenutno zanimljiviji i poželjniji i ona se počne češće družiti s tom osobom nego sa mnom.
Pa prođe vrijeme, dogodi se ovo ili ono, ponovno se zbližimo, ponovno je sve super.
I tako ciklički, usponi i padovi.
Meni je to vrlo ljudski i prirodno, ne znam drugačije funkcionirati s prijateljima.
Meni je ovo jedina prihvatljiva dinamika prijateljstva.
Sačuvaj me poše osoba koje funkcioniraju po principu "nemaj drugih prijatelja osim mene". Općenito sam "nevjeran" prijatelj :o i obožavam jednako tako nevjerne prijatelje.
Bude li gusto, možemo jedni na druge računati, ali gušenje ne bih podnijela niti bih ga kome priuštila.
Doduše, što sam starija to imam manju potrebu za novim ljudima. Čak me pomalo i iritiraju. :o

Morticia » wrote:Na internetu sam se također zbližila s nekim ljudima koje čak nisam nikad ni vidjela i moram priznati da sam nekima od njih, npr. Tupelo rekla neke stvari koje nisam rekla gotovo nikom drugom.
:cerek:
Da, nas dvije smo kliknule na prvom zajedničkom trolanju. :cerek:
Difno kako nam se poremećenosti poklapaju. :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Lord Byron

Post 09 Jan 2012, 14:39

Éowyn » wrote:No nisam sigurna što bih napravila da je riječ o bliskom prijatelju.
U jednom trenutku, kad/ako bolest uzme maha, to jednostavno više nije ona osoba koja nam je bila prijatelj.
baja

Post 09 Jan 2012, 14:41

Éowyn » wrote:Što biste vi učinili da je vašem prijatelju dijagnosticirana neka teška psihička bolest?
posjećujemo ga, on nas
na žestokoj je terapiji tako da je komunikacija malo nadrealna....
ombia

Post 09 Jan 2012, 14:43

Éowyn » wrote:Što biste vi učinili da je vašem prijatelju dijagnosticirana neka teška psihička bolest?

Ja sam imala jednu poznanicu (nismo bile baš jako bliske) koja se počela lagano gubiti. Mislim da je u početku dijagnoza bila psihoza, kasnije paranoidna shizofrenija.
Meni je nje u početku bilo jako žao i nisam htjela prekinuti kontakte samo zato jer je bolesna, no njeno psihičko stanje me počeli toliko opterećivati da sam jednostavno digla ruke. Bilo je tu svega, od poziva usred noći i vrištanja na telefon, suludih poruka, ispada na javnim mjestima....
Moj best frend ima sizofreniju. Vjeruj ja bih deset puta lakse njemu povjerila dijete na cuvanje nego nekome tko je lud a samo zabrijava da je o.k. Puno takvih nelijecenih hodaju po cesti, forumu i slicnome.
Ovaj frend pije lijekove, ide na terapiju, jebiga to ce dozivotno, ali iznimno dobar, drag i inteligentan covjek. :s
Nismo imali situacije da se gubi, to je kad se ne uzima lijek. E da, njemu su svi u obitelji doktori i roditelji, i troje brace i sogorica i nema tabuiziranja teme.
Ovo sto ti opisujes nisam imala nikada. Ta bolest se moze drzati pod kontrolom. Izlijeciti se ne moze.
Najgore prodju oni koji zabriju da su sad o.k. (pa jesu jer piju lijek) i da isti vise ne trebaju.
Meni je ovo jedina prihvatljiva dinamika prijateljstva.
Sačuvaj me poše osoba koje funkcioniraju po principu "nemaj drugih prijatelja osim mene". Općenito sam "nevjeran" prijatelj :o i obožavam jednako tako nevjerne prijatelje.
Bude li gusto, možemo jedni na druge računati, ali gušenje ne bih podnijela niti bih ga kome priuštila.
Doduše, što sam starija to imam manju potrebu za novim ljudima. Čak me pomalo i iritiraj
Hm pa to nije jedina alternativa on off prijateljstvima. U sredini je valjda ono izmedju ta dva ekstrema, meni najdraza varijanta.
Gusenje bilo koje vrste ne podnosim niti se smatram izdanom, boze koja rijec, ako se netko zblizi s drugim ljudima al nisam nikad nikoga krenula zanemarivati iz vedra neba a do tad nam je super.
Morticia

Post 09 Jan 2012, 14:48

Tupelo » wrote:

:cerek:
Da, nas dvije smo kliknule na prvom zajedničkom trolanju. :cerek:
Difno kako nam se poremećenosti poklapaju. :o
Ovaj, nije to divno, to je zastrašujuće. :o
Zamisli nas dvije na zajedničkom ljetovanju, npr. :mama:
Krvi do koljena. :cerek:
  • Information