Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Margarita

Post 22 Dec 2011, 20:07

Djeci pečem pizzu. Ne znam hoće li htjeti jesti, nemam baš uobičajene sastojke, našla sam u frižideru dimljenu tunu i sir s wasabijem. Malo sam rastresena. Sutra će doći moja mama pa će nešto pošteno skuhati. Danas sam pojela jabuku, jučer komadić mesa, prekjučer čaj, prekprekjučer komad ananasa, nemam što uslikati.

"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Dec 2011, 21:23

Margarita » wrote:Danas sam pojela jabuku, jučer komadić mesa, prekjučer čaj, prekprekjučer komad ananasa, nemam što uslikati.
Kaj si ti kanarinac? To sve skupa ima šest i pol kalorija.
Ili ti energiju pruža H2C5OH?
Margarita

Post 22 Dec 2011, 21:37

Trošim nagomilane zalihe. Znala sam da će mi trebati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ombia

Post 22 Dec 2011, 21:52

JPK » wrote:Dakle, žilav mi je teleći vrat. Pekao se 70 min ispod folije i još 20 min bez folije.
Kako ga treba peći da ne bude žilav, ili je problem u tome što ga majka nije dovoljno voljela i dojila?
Nije bio na travici. :crying: Ni na suncu. Eto tele ti se osvetilo. :xlux:

:rofl:
blue
Asgard

Post 22 Dec 2011, 22:20

Pješčana » wrote::zubo:
pa, jednom sam skuhala gulaš s travom, i moram priznati da nas je sve potaracalo :cerek:
Piši :kokice:
Možeš npr. koristiti kodno ime - peršin :D
*jezebel*

Post 01 Jan 2012, 19:13

kuva se chilli con carne (tj. on kuva, ja za*ebavam).
sastojci: crveni luk, ulje i maslac, mljevena junetina, kupovna mjesavina zacina (za ccc) za ljencine, kajenski papar, paradajz iz boce, gra' iz konzerve i jos cu ja ubacit' malcice ruzmarina kad on ne bude gled'o. na kraju se doda puno svjezeg vlasca, super pase. inace stavlja i jalapeno papricice, ali sad nam se nije dalo kupovat'. takodjer, znao je praviti s dodatkom crnih trubaca, bude odlicno. :top: rijetko jedem meso, ali u njegovom chilliju se uvijek ubijem.

btw, ako nekoga zanimaju jalapeno papricice, ima ih u staklenci po raznim supermarketima, ali mislim da su najjeftinije u lidlu.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 01 Jan 2012, 19:24

Sto su trubci?
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 01 Jan 2012, 19:26

Trubači. Gljive.

A što su te jalapeno papričice?

Edit: Trubače ili trubači?
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
*jezebel*

Post 01 Jan 2012, 19:28

crne trube/trubace, mrke trubace, mrtvacke trube... craterellus cornucopioides.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
ombia

Post 01 Jan 2012, 19:29

Ajvi » wrote:Trubači. Gljive.

Edit: Trubače ili trubači?
Male ljute, evo ih, meksicke papricice.

Jalapeño

http://www.panix.com/~clay/cookbook/ima ... apeno3.jpg
JPK

Post 01 Jan 2012, 19:31

Ajvi » wrote:Trubači. Gljive.

To je jedna od blagih verzija čilija, prilično su bezvezne.
Biti i mniti svemiropolisno
*jezebel*

Post 01 Jan 2012, 19:37

kako kome, onaj moj ih obozava.
ako nekoga zanima, naci cete ih (u staklenkama, rezane zelene) na policama s meksickom hranom. svjeze po supermarketima rijetko imaju. bude i crvenih, ne znam u cemu je razlika, valjda su zrelije ili sto vec.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 01 Jan 2012, 19:42

Meni bi i te blage vjerojatno bile preljute. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
ombia

Post 01 Jan 2012, 20:00

Ajvi » wrote:Meni bi i te blage vjerojatno bile preljute. :D
Meni i jesu :xzubo: al ja sam poseban slucaj. Nisu bas blage Ajvi.
Potjeh

Post 03 Jan 2012, 00:43

Palamida na žaru sa salatom od radiča i bijele rotkve. Nešto ovako jednostavno i ukusno čak ni ja ne uspjevam zeznuti. Nema više. :(
Pješčana

Post 03 Jan 2012, 17:14

dinstam ljubičasto zelje s piletinom. trenutno mi je sve u tavi ljubičasto. nadam se ta teflon neće tim putem :D
volim ljubičasto zelje.
za sad sam dodala crvene paprike, kurkume i papra, za hladne zimske večeri :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Jan 2012, 16:04

*jezebel* » wrote:kuva se chilli con carne (tj. on kuva, ja za*ebavam).
sastojci: crveni luk, ulje i maslac, mljevena junetina, kupovna mjesavina zacina (za ccc) za ljencine, kajenski papar, paradajz iz boce, gra' iz konzerve i jos cu ja ubacit' malcice ruzmarina kad on ne bude gled'o. na kraju se doda puno svjezeg vlasca, super pase. inace stavlja i jalapeno papricice, ali sad nam se nije dalo kupovat'. takodjer, znao je praviti s dodatkom crnih trubaca, bude odlicno. :top: rijetko jedem meso, ali u njegovom chilliju se uvijek ubijem.

btw, ako nekoga zanimaju jalapeno papricice, ima ih u staklenci po raznim supermarketima, ali mislim da su najjeftinije u lidlu.
Ne, ne i ne! :pellaprat:
Čili s mljevenim je kurac. Treba nožem (ili noževima) sitno nasjeckati meso.
Razlike - DRASTIĆNE!!!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 05 Jan 2012, 18:24

Zašto bi razlika između sjeckano i mljevenog mesa toliko utjecala na kvalitetu? Kad ćeš prirediti degustaciju da nas uvjeriš da si u pravu?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 07 Jan 2012, 15:12

Pomoc. Sutra ce biti filani kaneloni. Gosti su vegetarijanci. Da ima ih nadprosjecno puno oko mene. :zubo:

Cime da punim, koji prilog uz to?
Spinatom? Rikotom? Cime zalijati da ne bude suho?
*jezebel*

Post 07 Jan 2012, 19:57

cini se da ces se morati uzdati u google pa odabrati neki recept ili sloziti kombinaciju vise njih. kanelone nikad nisam ni pravila, ni jela, uopce ne znam kak' se to ponasa. ako je tijesto kao ono za lazanje, onda se s umakom na bazi paradajza, sirevima i slicnim tipicnim dodacima ne bi trebala puno muciti da bude socno. i ne zaboravi zacin(sk)e (trave)! :mudri: ja bih pored posluzila zelenu salatu.

slijedi par linkica koji su mi zapeli za oko.

ovi ovdje su povrtni i ''plivaju'', privlaci me ovaj sherry u umaku: http://allrecipes.co.uk/recipe/4604/veg ... lloni.aspx

ovdje su zarolani patlidjani, fora mi je jer je bez tijesta, prvi recept je iz masterćefa: http://www.masterchef.com.au/eggplant-cannelloni.htm,

bundeva i spinat: http://www.healthyfoodguide.com.au/reci ... cannelloni

ovo se cini jako jednostavno: http://www.authentic-italian-pasta-reci ... ecipe.html

spinat i feta: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3406 ... cannelloni (iako mi ovdje tijesto djeluje malo presuho)

ja bih, sto se sira tice, svakako stavila vise vrsta.

ovo mi se svidja, kozji sir i cherry rajcice: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/goats ... llon_86639

spinat i tri sira: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1019 ... cannelloni

u punjenje ubacis jaje (naravno, ako jedu jaja :D), pogotovo ako se bojis da ce biti premokro.

napisi poslije kako si napravila! :)
blaze

Post 07 Jan 2012, 20:11

ombia » wrote:Pomoc. Sutra ce biti filani kaneloni. Gosti su vegetarijanci. Da ima ih nadprosjecno puno oko mene. :zubo:

raditi prvi put kanelone u takvoj situaciji, ni za živu glavu. lazanje su pičkin dim prema njima
a možeš ih napraviti na istu foru što se tiče punjenja
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Morticia

Post 07 Jan 2012, 20:37

Potpisujem blaze, radila sam ih jednom i nikad vise. Nije vrijedno truda. :flop:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Jan 2012, 20:41

Ovo je dobro znati. Imate li još koja jela koja su dala premalo s obzirom na uloženi trud?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
kuki

Post 08 Jan 2012, 01:06

Nema fotke, pojela sam. :D

Njoki s muškatnom tikvom i mozzarelom.

Zdinstala kapulu, na njoj muškatnu tikvu na kockice, podlila najmanjom džezvicom vode, dodala sol papar muškatni oraščić, kad je tikva omekšala pomiješala s njokima, izlila u tepsijicu, posložila gore narezanu mozzarellu, bubnula na 200 stupnjeva u pećnicu na neko kraće vrijeme.

Ijao. :cerek: :cerek:

Koliko suđa za prat. :crying:
Mulica

Post 08 Jan 2012, 01:15

ombia » wrote:Pomoc. Sutra ce biti filani kaneloni. Gosti su vegetarijanci. Da ima ih nadprosjecno puno oko mene. :zubo:

sad sam gledala golog kuhara, pravio je canelone! :xlux:

enivej, caneloni s brokulima i cvjetačom! :xd:

daklem, brokulu i cvjetaču kuhaš 6-7 minuta u ključaloj vodi! skupa s korijenom i listovima i svime jestivime!

u dubljoj tavi zagriješ maslinovo ulje s češnjakom (on je stavio 7 češnjeva na 6 osoba, al ono - nek bude češnjaka :xzubo:), dodaš mnogo timijana, 3 male chili papričice (on je reko da bez papričica to nije to :ne zna:) i slane inćune (stavio je 1 onu konzervicu - pretpostavljam da moš i bez njih jer je rekao da se ne osjete, samo daju neki šmek)! i onda na to dodaš kuhanu brokulu i cvjetaču! poklopiš i pustiš da se kuha dok povrće sasvim ne omekša (zapravo ti nastane kaša od svega toga)!

tepsiju naliješ sa pasatom do visine pola centimetra (u tome se caneloni 'kuhaju') (on je u pasatu dodao malo octa i papra) ! puniš canelone s onom gore smjesom i sve potrpaš u tu tepsiju! poslažeš na to listove bosiljka (ili jednostavno savi bosiljak u pasatu :xzubo:). onda to zaliješ sa bešamelom (on nije kuhao bešamel, nego je pomiješao mileram sa puno parmezana, i to je zapaprio)! enivej, ili bešamel s parmezanom ili varaj pa stavi mileram i parmezan! uglavnom, bijeli umak ide samo po vrhu, da popuni prazine, da se prekriju caneloni...ne da plivaju u tome!

na to naribaš još parmezana i, ako hoćeš, na to nabacaš trganu mozarelu! i još dodatno zapapri!

po ure u pećnicu na 180! onaj gore bešamel i sir dobiju zlaćanu boju, a umak od rajčice dole ključa...caneloni su fino kuhani!

poslužiš s rikolom! :s
meg ti je glupa!!! :xlux:
  • Information