Bara huda » wrote:
Nisi cuo za onu...zivi brzo, umri mlad i budi lijep les.
Čuo sam. No, obično oni koji to kažu, budu jako ružni leševi

(ne da je to bitno, samo kažem...)
Bara huda » wrote:Kako to da je neljubav pod tvojom kontrolom i da si u stanju sprecavati moguci ojsecaj ljubavi svjesno?
Nije pod mojom kontrolom.

Nisam ja 'odlučio' da se neću ni u koga zaljubiti.
Bara huda » wrote:
Pa onda super za tebe.
Nit moras imati plan a ni b nit traume. Ako si sretan i zadovoljan s time, nemoj ni mijenjati nista.
Jbt, nisam ni sretan ni zadovoljan.

Mijenjati što? Mijenjati se mogu onoliko koliko mi dopušta moja priroda. Drastičan primjer: ne mogu si izrasti još jednu ruku na leđima, zar ne? Ergo, takva promjena je izvan mojih moći. Zatim, ne mogu se 'promijeniti' tako da mi debele žene od 70 odjednom postanu jako seksi, zar ne? Što se toga tiče, pretpostavljam da to čak i nije posve nemoguće (za razliku od one treće ruke, koja će postati moguća za jedno 100 godina ili tako nešto) - ali se onda postavlja pitanje, ZAŠTO se mijenjati u tom smjeru? Zašto da pokušavam postići to da mi debele bake od 70 postanu seksi?
Enivej, ljudi se svejedno mijenjaju, čak i ako to ne žele. Mijenja ih vrijeme i iskustvo (čak i ako je to iskustvo obično razmišljanje), i mene isto mijenja vrijeme i iskustvo.
Bara huda » wrote:
Meni se cini da si ti cvrsto odlucio da ti se ne dogodi. I radis najbolje sto znas u tom smjeru.
Neljubavi.
Nisam. Po čemu to vidiš, da sam to 'odlučio'?

Ja ne osjećam nikakvu odluku tog tipa, unutar sebe. Evo baš gledam hmmm i ne vidim nikakvu odluku tog tipa. Dakako, nema ni suprotne odluke, postoji jedino 'priželjkivanje' tog suprotnog. A dalje, que sera, sera.
Bara huda » wrote:
Kao i u poslu, uvijek mozes bolje samo se ne smijes bojati gresaka. Ako stalno mislis da li je to najbolje, onda neces nista napraviti nego samo misliti.
Inače mi ni karijerizam nije baš jako privlačna osobina, ali nemam nekih posebnih moralnih ograda prema ljudima koji stalno razmišljaju kako da 'napreduju' na poslu.
Ali kad netko 'voli', ali u sebi stalno razmišlja kako da 'napreduje' (=nađe nekog 'boljeg') - eh, jebiga. Ja tu ne vidim ništa lijepo, i to nije moja 'odluka' nego jednostavno intuitivna reakcija.
Bara huda » wrote:
Odlucis se i drzis odluke, te radis najbolje sto znas u tom smjeru. Tak nekak.
Samo što to nije istina. Dobru si i usporedbu potegnula: posao. Da, radim najbolje što mogu na sadašnjem poslu - ali sa strane stalno gledam neće li uletjeti povoljnija ponuda.
Treba imati želudac da to nazoveš 'ljubav'.
Bara huda » wrote:Onda radi bez odstupnice i nemoj se nikad zaljubiti pa nemas brige.
Ionak ti je to gnjavaza.

A seks je sklizak.
Kad kažeš 'nemoj se nikad zaljubiti', to baš zvuči kao da smatraš da je zaljubljivanje nekakva odluka. Pa valjda znamo da to nije odluka, nego se dogodi samo od sebe - ili se pak ne dogodi samo od sebe. Što ti onda znači 'ok, nemoj se onda zaljubiti'?
Možeš li se ti u nekog zaljubiti jer si 'odlučila' da ćeš se zaljubiti?