Koja bi dakle mogla biti obilježja forumskog diskurza, onako općenito? Kakav mu je način i stil? Idemo od najuočljivijeg - postoje smajlići, postoje linkovi, postoje fotografije, postoje videoklipovi... To karakterizira svačiji diskurz. Zatim, neki pišu isključivo malim slovima, neki izostavljaju interpunkciju, neki bogme i bjeline. Neki pak jako paze da slijede pravopis.
Mene je recimo na ovu temu potaknulo ono što sam jučer rekao Elli: fascinira me primjerice Luccin i Ninin diskurz, jer po onome što iz njega razabirem, onako u tragovima - te bi djevojke bez ikakvih problema sa sadašnjeg diskurza mogle prijeći na novi, hajdemo reći književni. I promijeniti se do neprepoznatljivosti. Da im ne vidite nick, nikad ih ne biste prepoznali. U to sam siguran. I to je ono što me istodobno i straši i oduševljava.
Kakav je moj diskurz? Pa nekad je suhoparan, znanstvenički, a nekad opušten. No opet ne toliko da sasvim zanemarim "pravila formatiranja". Pazim na zareze, točke, mala i velika slova. Pogrešan refleks jata ne bih napisao ni da sam mortus pijan. Ali imam anglizama, imam govornog jezika, pa i šatre. To je ta "opuštenost".
A vaš?