Koliku anonimnost želimo: naši partneri i naši nickovi

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tyden

Post 06 Jan 2012, 00:17

Možda je do nedostatka sebičnosti? Da ne gleda samo sebe i svoje porive? :zubo:

nodens

Post 06 Jan 2012, 01:07

Tyden » wrote:Možda je do nedostatka sebičnosti? Da ne gleda samo sebe i svoje porive? :zubo:
A bi l' ti malo elaborirao ovu misao, zvuči vrlo interesantno.
ombia

Post 06 Jan 2012, 01:20

Je vrlo je sebicno dobro poseviti neku zensku. Ono ne znam jel mogu oprostiti liku koji to dobro obavi.
JPK

Post 06 Jan 2012, 01:24

Ako sretnem ženku na forumu, onda očito zna moj nick, ako ju sretnem offline, onda to krijem k'o zmija noge. :D
Biti i mniti svemiropolisno
ombia

Post 06 Jan 2012, 01:26

Warum?
JPK

Post 06 Jan 2012, 01:39

ombia » wrote:Warum?
Površnim pogledom je lako dobiti krivi dojam. :D
Biti i mniti svemiropolisno
Lord Byron

Post 06 Jan 2012, 10:26

Éowyn » wrote:Tako da imam dečka koji čita moje postove na forumu, vrlo vjerojatno bih prestala pisati :ne zna:
Ovo mogu razumjeti samo ako bi se radilo o "dečku" na razini "nije zahtjevan, bolje s njim nego sama - a i vješt je, hihihihihi" :D.

U svim drugim, "snažnijim" varijantama, ne kužim ovu rečenicu. Ona, zapravo, znači da postoji jedan ili više slojeva tebe koje imaš potrebu, anonimna, podijeliti s nekim, a istovremeno te slojeve ne želiš / ne možeš podijeliti s nekim tko bi ti, po definiciji, trebao biti najbliža osoba u svemiru.

Meni je do moje anonimnosti poprilično stalo (znam, zvuči šokantno, nakon svega :zubo:). Jako (ma šta "jako": jakojakojako :D) malo RL ljudi zna moj nick. S druge strane, smiješno je vjerovati u internetsku anonimnost: ona ovisi isključivo o količini volje i strpljenja onoga tko ju želi okončati.

Međutim, izostanak bilo kakve moje ispovjedne proze - čija me iritantnost jedno, dijelu forumaša uvijek iznova iznenadi i zbuni - ima posve druge korijene. Naime, ako sam se nečega nauživao na forumima, to su površne i tragično pogrešne "dijagnoze" o tome tko sam, što sam i kamo idem - uz toliko ljudi koji jednostavno znaju :rolleyes: zašto sam doista :rolleyes: napisao ovo ili ono, uz potpunu pogrešnost svih tih znanja čovjek izgubi i ono malo eventualne spremnosti na pisanje o sebi.

Da mi partner sazna bilo što o meni na forumu, da pročita nešto što već ne zna (ne mislim na nekakve banalne detalje - onako, da otkrije nekakvog nepoznatoga forumskog mene), smatrao bih to tužnom činjenicom - to bi značilo da sam u vezi s nekim tko me ne pozna, koga onda ni ja vjerojatno ne poznam. Da mi partner postavi forumsku temu o našoj vezi, smatrao bih to tužnom činjenicom - to bi značilo da sam u vezi s nekim s kim (i/ili tko sa mnom) ne može artikulirati i riješiti problem, nego po savjet/mišljenje ide kod nedefiniranog forumskog puka.

Postoji tu još nešto: tijekom US/LJES/ŽuD staža, uvjerio sam se u to da je forumsko "rješavanje problema" osjetljiva stvar'ca - nerijetko se radi o površnim savjetima ljudi koji su površno pročitali autorov površno napisani početni post. Zbog toga, u šumi "ostavi ga!", "vara te!", "oženjen je!" i sličnih vidovitih dijagnoza/savjeta, pokušavam ljudima navesti pitanja koja bi trebalo postaviti sâmi sebi i na njih odgovoriti sâmi sebi. Sad bi ovdje išla jedna posve offtopic plahta, pa ćemo se zaustaviti :D.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 06 Jan 2012, 12:39

JPK » wrote: Površnim pogledom je lako dobiti krivi dojam. :D
S obzirom na tvoje forumašenje ne želiš da netko u stvarnom životu pomisli kako ne ideš dovoljno u dubinu?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 06 Jan 2012, 12:42

Lorde zasto bi bilo tesko povjerovati u tvoju zelju za anonimnoscu?
Pa upravo ti si napisao nevjerojatno malo do nista privatnih informacija na oba foruma. :zubo:
Ona, zapravo, znači da postoji jedan ili više slojeva tebe koje imaš potrebu, anonimna, podijeliti s nekim, a istovremeno te slojeve ne želiš / ne možeš podijeliti s nekim tko bi ti, po definiciji, trebao biti najbliža osoba u svemiru.
Kod mene se uopce ne radi o ovome. Nego zelim imati svoj ispusni ventil. Ispusni ventil nije uvijek politicki korektan. A zelim kutak gdje necu povrijediti drage ljude ako postam na temu Sto vas je nazivciralo...
Jedno je to nekome reci u facu, a drugo kad procita da si rekla cijelom svijetu.
I ne vidim problem u tome da se ne cita partnera po forumu.
Vidim jedino problem u tome kad si ljudi u vezi nisu nacistu ili suglasni kako se zele ovu temu hendlati.
Problem dakle nastaje tek kad jedan bi citao drugoga a drugi ne bi to.
Da mi partner postavi forumsku temu o našoj vezi, smatrao bih to tužnom činjenicom - to bi značilo da sam u vezi s nekim s kim (i/ili tko sa mnom) ne može artikulirati i riješiti problem, nego po savjet/mišljenje ide kod nedefiniranog forumskog puka.
Zasto je ovo lose? :misli:
Ako pricam s njim o svemu otvoreno i ne mozemo ovog trena sami do rjesenja i ja potrazim jos neko misljenje sa strane. Ne sveto pismo, nego obicno misljenje koje necu slijepo sljediti.
Znaci prijateljici se mogu povjeriti. Psihologu isto smijem.
A tamo gdje smo i ja i akter moje price anonimni ne smijem?
Zasto ne?

Razumijem da se ne zelis izlagati forumskom velikom sudu i tako ogoljavati na istome, u redu.
Ali oni koji to cine nisu zato licemjerni. I ne izigravaju partnera. Vjerujem da si samo pokusavaju pomoci kako najbolje znaju.

I na koncu, da nema takvih tema i forumasa, pa od cega bi forum zivio?
Lord Byron

Post 06 Jan 2012, 12:47

ombia » wrote:Lorde zasto bi bilo tesko povjerovati u tvoju zelju za anonimnoscu?
Pa upravo ti si napisao nevjerojatno malo do nista privatnih informacija na oba foruma. :zubo:
Ante, šala, šala. :D Zajebancija. Autoironija.
Zasto je ovo lose? :misli:
Ako pricam s njim o svemu otvoreno i ne mozemo ovog trena sami do rjesenja i ja potrazim jos neko misljenje sa strane...
Sâma si dala i pitanje i odgovor. Traženje rješenja "izvana" znači da se rješenje ne uspijeva naći unutar veze. Ne mislim da je takvo što smak svijeta, ali ćemo se valjda složiti da nije dobro. Spomenuo sam "tužnu činjenicu".
A tamo gdje smo i ja i akter moje price anonimni ne smijem?
Presnažna riječ, prvi put.

Nisam ni napisao ni pomislio da se "ne smije", nego da bi mi to bio nekakav indikator da nešto ne štima onako kako bih htio da mi štima u vezi.
Ali oni koji to cine nisu zato licemjerni. I ne izigravaju partnera.
Presnažna riječ, drugi put.

Nisam ni napisao ni pomislio da je netko licemjeran niti da izigrava partnera.
ombia

Post 06 Jan 2012, 13:14

Sâma si dala i pitanje i odgovor. Traženje rješenja "izvana" znači da se rješenje ne uspijeva naći unutar veze. Ne mislim da je takvo što smak svijeta, ali ćemo se valjda složiti da nije dobro. Spomenuo sam "tužnu činjenicu".
Zasto mislis da je savjet izvana los? :misli:
Bracni terapeuti su isto losi?
Savjet prijatelja koji je prebrodio slicnu zivotnu krizu?
Zasto bi morali probleme u vezi rijesavati sami, a kad imamo problema sa djecom, roditeljima onda je posve normalno potraziti pomoc. A opet su u pitanju slicne emotivne veze.
Dakle necemo se sloziti.

Ja sam msiljenja da cu pokusati SVE sto mogu prije nego dignem ruke od nekoga, prvo udvoje a ako ne ide potraziti cu i misljenje sa strane.
Na koncu ionako donesem odluku sama a ne sa tom osobom izvana, ali nekad ti netko neutralniji, tko nije emotivno upleten moze dati mnogo neutralniju i zdraviju perspektivu.
Nisam ni napisao ni pomislio da se "ne smije", nego da bi mi to bio nekakav indikator da nešto ne štima onako kako bih htio da mi štima u vezi.
Hvala Sherlok :zubo: .
Pa ne stima u vezi da, zato valjda i otvaramo x razgovora sa partnerom na tu temu, zato i trazimo pomoc gdje mozemo jer NE stima. Nije katastrofa cinjenica da nesto ne stima u vezi.
Nego je katastrofa ne uciniti sve moguce da se to popravi.

I inace na politicki korektniji nacin i blazim rijecima ali zapravo si napisao isto sto i ja. Ja eto volim malo naglasiti dramatiku. :zubo:
Lord Byron

Post 06 Jan 2012, 13:20

ombia » wrote: Zasto mislis da je savjet izvana los? :misli:
Opet nešto što nisam rekao.

Rekao sam da je rješavanje problema "savjetom izvana" lošije od rješavanja problema udvoje. Bračni terapeuti su lošija opcija od rješavanja problema bez njihovog posredovanja

Razlika je ogromna.

Osim toga, govorio sam isključivo o traženju savjeta na forumu - nije korektno kao argumentaciju spominjati prijatelje, a pogotovo stručnu pomoć.

Ponavljam: lako bi se moglo pokazati da su forumski savjeti nerijetko površno napisane rečenice nakon površnog čitanja površno sročenih početnih postova. To ne mora biti nimalo bezazleno.
I inace na politicki korektniji nacin i blazim rijecima ali zapravo si napisao isto sto i ja. Ja eto volim malo naglasiti dramatiku. :zubo:
Nisam napisao isto što i ti - ne radi se o političkoj korektnosti nego o razlici između preferiranja nečega - ali, bez ikakvog ružnog kvalificiranja drugačijih mišljenja - i prodaje svoga stava kao jedinoga apsolutno prihvatljivoga.

Prečesto mi se pripisuju i riječi i misli koje nisam napisao ili pomislio, pa pušem na jogurt. Nisam ni pomislio (pa zato nisam ni napisao) da su oni koji rade drugačije licemjerni.
ombia

Post 06 Jan 2012, 13:39

Lord Byron » wrote: Opet nešto što nisam rekao.

Rekao sam da je rješavanje problema "savjetom izvana" lošije od rješavanja problema udvoje. Bračni terapeuti su lošija opcija od rješavanja problema bez njihovog posredovanja

Razlika je ogromna.

Osim toga, govorio sam isključivo o traženju savjeta na forumu - nije korektno kao argumentaciju spominjati prijatelje, a pogotovo stručnu pomoć.

Ponavljam: lako bi se moglo pokazati da su forumski savjeti nerijetko površno napisane rečenice nakon površnog čitanja površno sročenih početnih postova. To ne mora biti nimalo bezazleno.

Nisam napisao isto što i ti - ne radi se o političkoj korektnosti nego o razlici između preferiranja nečega - ali, bez ikakvog ružnog kvalificiranja drugačijih mišljenja - i prodaje svoga stava kao jedinoga apsolutno prihvatljivoga.

Prečesto mi se pripisuju i riječi i misli koje nisam napisao ili pomislio, pa pušem na jogurt. Nisam ni pomislio (pa zato nisam ni napisao) da su oni koji rade drugačije licemjerni.
U redu, losije je. S time cu se sloziti.
Ali je jos uvijek bolje od prekidanja veze jer problem nismo bili u stanju sad rijesiti sami.
Prije prekidanja pokusati cu sve. Ovo sve nek se naravno uzme uvjetno.
Necu ga zaljevati smrkom dok ne skuzi to sto zelim da skuzi.
Iako prisalo se o savjetu "izvana", a to izvana meni ukljucuje razne opcije a ne samo forum.

Meni osobno pomaze cuti neutralno misljenje i da na forumu zna biti puno ofrlje napisanih savjeta, a najbolji su mi oni, nisam sad procitao temu ali evo sto bih ja :zubo: :facepalm:
ali jednako tako sam procitala i divna misljenja, iskustva drugih ljudi koji su mi u odredjenim zivotnim situacijama puno pomogli.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 06 Jan 2012, 13:57

Stvari stoje tako da su mi nadimci i lozinke umemorirani (osim što mi Mozilla ne pamti neke stvari, al to su već tehničke poteškoće). Ako poželi, može napravit šta hoće, ja nemam ništa protiv toga da on pročita moje upise. Često ga, ako mi je net nedostupan, nazovem da mi provjeri nešto na mailu il gdje već ustreba.
Ne volim jedino kad karta s mojim nickom, jer ja kartam bolje i ruši mi rejting. :mad:

Kad bih baš imali neki problem za koji nam je potreban uvid ljudi koji nisu emocionalno upleteni, pretpostavljam da bih otvorila klona, jer nešto mislim da su i forumaši povezani s nickom. :ne zna:
Éowyn

Post 06 Jan 2012, 16:39

Lord Byron » wrote: Ovo mogu razumjeti samo ako bi se radilo o "dečku" na razini "nije zahtjevan, bolje s njim nego sama - a i vješt je, hihihihihi" :D.

U svim drugim, "snažnijim" varijantama, ne kužim ovu rečenicu. Ona, zapravo, znači da postoji jedan ili više slojeva tebe koje imaš potrebu, anonimna, podijeliti s nekim, a istovremeno te slojeve ne želiš / ne možeš podijeliti s nekim tko bi ti, po definiciji, trebao biti najbliža osoba u svemiru.

Meni je do moje anonimnosti poprilično stalo (znam, zvuči šokantno, nakon svega :zubo:). Jako (ma šta "jako": jakojakojako :D) malo RL ljudi zna moj nick. S druge strane, smiješno je vjerovati u internetsku anonimnost: ona ovisi isključivo o količini volje i strpljenja onoga tko ju želi okončati.

Međutim, izostanak bilo kakve moje ispovjedne proze - čija me iritantnost jedno, dijelu forumaša uvijek iznova iznenadi i zbuni - ima posve druge korijene. Naime, ako sam se nečega nauživao na forumima, to su površne i tragično pogrešne "dijagnoze" o tome tko sam, što sam i kamo idem - uz toliko ljudi koji jednostavno znaju :rolleyes: zašto sam doista :rolleyes: napisao ovo ili ono, uz potpunu pogrešnost svih tih znanja čovjek izgubi i ono malo eventualne spremnosti na pisanje o sebi.

Da mi partner sazna bilo što o meni na forumu, da pročita nešto što već ne zna (ne mislim na nekakve banalne detalje - onako, da otkrije nekakvog nepoznatoga forumskog mene), smatrao bih to tužnom činjenicom - to bi značilo da sam u vezi s nekim tko me ne pozna, koga onda ni ja vjerojatno ne poznam. Da mi partner postavi forumsku temu o našoj vezi, smatrao bih to tužnom činjenicom - to bi značilo da sam u vezi s nekim s kim (i/ili tko sa mnom) ne može artikulirati i riješiti problem, nego po savjet/mišljenje ide kod nedefiniranog forumskog puka.

Postoji tu još nešto: tijekom US/LJES/ŽuD staža, uvjerio sam se u to da je forumsko "rješavanje problema" osjetljiva stvar'ca - nerijetko se radi o površnim savjetima ljudi koji su površno pročitali autorov površno napisani početni post. Zbog toga, u šumi "ostavi ga!", "vara te!", "oženjen je!" i sličnih vidovitih dijagnoza/savjeta, pokušavam ljudima navesti pitanja koja bi trebalo postaviti sâmi sebi i na njih odgovoriti sâmi sebi. Sad bi ovdje išla jedna posve offtopic plahta, pa ćemo se zaustaviti :D.
Ova je tema nastala odvajanjem određenih postova s neke druge teme jer smo ju zachatali. Ne znam da li je uključen moj post u kojem sam kasnije napisala da imam takvo mišljenje jer do sad nisam bila u kvalitetnoj vezi. Da jesam u kvalitetnoj vezi sa zrelim partnerom, bilo bi mi apsolutno svejedno.

Veza u kojoj sam bila (jedna jedina) je bila svakakva, samo kvalitetna ne. Do topica koji sam postavila je došlo jer razgovorom nismo postigli baš ništa.
I da je moj tadašnji partner znao hrvatski i čitao forum, ne bih postavljala tu temu čisto zato jer ne bih htjela da on čita odgovore nekih dežurnih dušebrižnika (u stilu - ostavi ga! gad pokvareni! i sl.).

Ako misliš na moje pogrešne dijagnoze, to je dijelom bila zezancija, dijelom puko nagađanje. Stvarno te nisam htjela uvrijediti.
Desire makes slaves out of kings.
Lord Byron

Post 06 Jan 2012, 19:40

Éowyn » wrote:Ako misliš na moje pogrešne dijagnoze, to je dijelom bila zezancija, dijelom puko nagađanje. Stvarno te nisam htjela uvrijediti.
Ajme, ne. :grli:

Dohvate se ljudi "Freuda za frizerke" pa krenu "znati" kako sam i zašto sam takav kakav jesam. Nije to neki veliki problem - doduše, zna biti zajebano kad krenu suze od smijanja nad samouvjereno ispisanim dijagnozama i pretpostavljenim (mojim) životopisom.

Nadam se samo da ti ljudi ne uplaćuju štogod na kladionici. :D
nodens

Post 06 Jan 2012, 19:46

Lord Byron » wrote: Ajme, ne. :grli:

Dohvate se ljudi "Freuda za frizerke" pa krenu "znati" kako sam i zašto sam takav kakav jesam. Nije to neki veliki problem - doduše, zna biti zajebano kad krenu suze od smijanja nad samouvjereno ispisanim dijagnozama i pretpostavljenim (mojim) životopisom.

Nadam se samo da ti ljudi ne uplaćuju štogod na kladionici. :D
Da znaš da sam ja tebi na 'onom' forumu jednom htio poslat P.P. i pitat te - a koja je zapravo tvoja priča? Ali sam odustao jer sam zaključio da je ziher uzalud... :cerek: ono, ako nemaš želju to napisat javno, zašto bi nekom strancu; a nemaš ni razloga se trudit da ti prestane biti stranac. :ne zna:

:cerek:
Lord Byron

Post 06 Jan 2012, 19:51

nodens » wrote:Da znaš da sam ja tebi na 'onom' forumu jednom htio poslat P.P. i pitat te - a koja je zapravo tvoja priča?
Na koji bi to način utjecalo na percepciju mojih forumskih postova?

Naime, sumnjam da si mi htio slati grudnjak - a i da jesi, procedura je drugačija: "joj, ti si meni super, ti si mi najsuperfantastičniji forumaš - a koliko imaš godina?" :rofl:.
Éowyn

Post 06 Jan 2012, 19:52

Lord Byron » wrote: Na koji bi to način utjecalo na percepciju mojih forumskih postova?

Naime, sumnjam da si mi htio slati grudnjak - a i da jesi, procedura je drugačija: "joj, ti si meni super, ti si mi najsuperfantastičniji forumaš - a koliko imaš godina?" :rofl:.
Možda se on još malo traži? :ne zna:
Perzefona

Post 06 Jan 2012, 19:54

Éowyn » wrote:
Možda se on još malo traži? :ne zna:
Ma neće on Byrona, Byron nije nevin. Kuži se to iako ništa nće o sebi napisati. :zubo:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Éowyn

Post 06 Jan 2012, 20:01

Perzefona » wrote: Ma neće on Byrona, Byron nije nevin. Kuži se to iako ništa nće o sebi napisati. :zubo:
Zaboravih na taj detalj :zubo:
Tristana

Post 06 Jan 2012, 20:02

nodens » wrote:
Da znaš da sam ja tebi na 'onom' forumu jednom htio poslat P.P. i pitat te - a koja je zapravo tvoja priča? Ali sam odustao jer sam zaključio da je ziher uzalud... :cerek: ono, ako nemaš želju to napisat javno, zašto bi nekom strancu; a nemaš ni razloga se trudit da ti prestane biti stranac. :ne zna:

:cerek:
:brukica: i ja isto.
nodens

Post 06 Jan 2012, 20:03

Lord Byron » wrote: Na koji bi to način utjecalo na percepciju mojih forumskih postova?

Ma ništa takvog, nego čisto ono, intellectual curiosity. :ne zna:

Zašto takav čovjek, onako, misteriozan, mnogo priča o tim međuljudskim odnosima... a ništa o sebi ne govori... jebiga, ja sam znatiželjno čeljade.

I što god ove curice sad fantazirale, znatiželja nije uvijek seksualne prirode. Volim ja i astronomiju i faunu mora, ne znači da se palim na delfine. :rofl:
nodens

Post 06 Jan 2012, 20:06

Éowyn » wrote: Možda se on još malo traži? :ne zna:
:rofl: Da si pročitala sve moje homofobne postove, brijem da bi bila 100% sigurna ne samo da se tražim, nego da jesam. :rofl:

Ali jebiga, stvari su nešto kompliciranije od tih popularnih shema...

Tristana » wrote: :brukica: i ja isto.
Da, ali brijem da si ti ipak iz malo drugačijeg razloga to poželjela. :cerek: Osim toga, tebi bi on možda čak i odgovorio. Probaj jednom. No dobro, ne sad nužno baš njemu, kad smo već otvorili temu LOL, ali nekom drugom?
Éowyn

Post 06 Jan 2012, 20:09

nodens » wrote:
:rofl: Da si pročitala sve moje homofobne postove, brijem da bi bila 100% sigurna ne samo da se tražim, nego da jesam. :rofl:

Ali jebiga, stvari su nešto kompliciranije od tih popularnih shema...

Da, ali brijem da si ti ipak iz malo drugačijeg razloga to poželjela. :cerek: Osim toga, tebi bi on možda čak i odgovorio. Probaj jednom. No dobro, ne sad nužno baš njemu, kad smo već otvorili temu LOL, ali nekom drugom?
Nisam. Nisam čak niti znala da si djevac. Nisam niti jednu tvoju temu čitala, a ne znam tko si na forum.hr.
  • Information