Moj laptop ima dvije utičnice, jedna je za slušalice, druga za mikrofon. Slušalice s mikrofonom imaju dva utikača - jedan ide u utičnicu za slušalice, drugi za mikrofon, barem kod mene. Provjeri je li sve na svome mjestu.Aristocat » wrote:Huh. Kakvu uticnicu? Pa... imam laptop. I ozbiljno pitam jer se zaista ali zaista ne razumijem ni u sta sto se tice tehnickih detalja. Probala sam podesiti na 'sounds' ali nije islo. Nema veze. Mozda ce mi netko pokazati uzivo sto da napravim.
Brzopotezna pitanja
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Okej, ekipa, prilično sam sigurna da Aristocat ima laptop sličan mojem, što znači da ima i mikrofon i zvučnike integrirane u njemu i ne potrebuje nikakvu vanjsku opremu u vidu opipljivog mikrofona, slušalica itd. 
Aristocat, meni je ista stvar na GT. Dok na Skypeu normalno vidim i čujem, na GT ima slike, nema tona.
Tj. ja čujem (i vidim) sugovornika a on mene vidi ali ne čuje. Ti razgovori su jako zanimljivi. 
Enivej, provjeri da ti nije neki drugi program preuzeo pravo prvenstva nad mikrofonom.
Aristocat, meni je ista stvar na GT. Dok na Skypeu normalno vidim i čujem, na GT ima slike, nema tona.
Enivej, provjeri da ti nije neki drugi program preuzeo pravo prvenstva nad mikrofonom.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pa, ja svoj problem na GT nisam uspjela riješiti, pa ne znam koliko sam kompetentna dijeliti savjete 
Imala sam donekle sličan problem, probaj pogledati ovdje: http://www.forum.hr/showthread.php?t=537117
Zbog te teme sam i dobila ideju da ti se neki programi tuku oko mikrofona.
Imala sam donekle sličan problem, probaj pogledati ovdje: http://www.forum.hr/showthread.php?t=537117
Zbog te teme sam i dobila ideju da ti se neki programi tuku oko mikrofona.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Nema neka opcija microphone test ili nešto u tom stilu? Možda je u opcijama krivo poštelano pa "čeka" sa krivog ulaza, ili je osjetljivost na preniskoj razini (i.e. trebalo bi vrištati u mikrofon sa centimetar da skuži).
Za gtalk nemam pojma, nisam ga koristio, skype imam negdje doma instaliran, nisam ga par mjeseci pokrenuo, valjda još radi
. Ako ne nađete tu opciju za testiranje mikrofona kada dođem doma napravim screenshotove.
Za gtalk nemam pojma, nisam ga koristio, skype imam negdje doma instaliran, nisam ga par mjeseci pokrenuo, valjda još radi
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 1340 times
Cat, ako si apdejtala drajvere, provjeri Sound u Control Panelu - možda imaš dva pa jedan treba deinstalirati. Opet, postoji i mogućnost da u BIOS-u nešto ne štima.
Crvena utičnica odnosila se na PC, ne na laptop.
Crvena utičnica odnosila se na PC, ne na laptop.
Potpisi su za budale.
Hej hvala vam na odgovorima. Hekatonhir, nisam jos nista dirala, nisam stigla, evo me na drugom kontinetu, zato mi i treba skajp i gugl talk. Iskreno, bojim se sama bilo sto dirati da ne pokvarim jos vise. Razmisljala sam. Ili cu ovako preko neta, ako se nadje neka dobra dusa, pratiti instrukcije korak po korak ili dati ovdje nekom da pogleda. Samo sto ce za to 'gledanje' trebati cekati vikend, a ja bi tako rado da se jos veceras cujem s dragim ljudima doma.
Evo sad cu ici provjeritoi Sound u Control Panelu. Valjda cu toliko znati.
Sto je BIOS?
Tyden, mikoron uopce ne reagira. Ma koliko da sam blizu, nista.
Evo sad cu ici provjeritoi Sound u Control Panelu. Valjda cu toliko znati.
Sto je BIOS?
Tyden, mikoron uopce ne reagira. Ma koliko da sam blizu, nista.
- Stitch
- Head Honcho
BIOS ti je program u koji ulaziš pritiskom na Delete, F2 ili F10 - ovisno o matičnoj ploči - pri podizanju računala. Dakle prije nego što se učitaju Windowsi. Ondje namjestiš sve postavke, pa i uključivanje mikrofona ako je zvučna kartica integrirana s matičnom pločom.
Izbornik je jednostavan, služiš se strelicama i Enterom, a možeš probati s Load Optimal Defaults u izborniku Boot, recimo. Onda Save changes pa Exit.
Izbornik je jednostavan, služiš se strelicama i Enterom, a možeš probati s Load Optimal Defaults u izborniku Boot, recimo. Onda Save changes pa Exit.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Pa načelno da, po njemu se prčka tek kad ti ne radi neki uređaj. Mikrofon, recimo. 
Potpisi su za budale.
Evo mene napokon, ono "kada dođem doma" se malo odužilo
.
Kada odeš tu:
pogledaj što ti piše pod Microphone
Probaj odabrati nešto drugi sa padajućeg izbornika. Ona linija ispod bi trebala davati neke znakove života (crta bi po njoj trebala skakati) ako mikorofon radi. Pucni prstima blizu mikrofona pa gledaj da li nešto skoči, promjeni na drugu stavku sa padajućeg izbornika pa probaj ponovo. Ako ne nekom izboru trza onda je to to, tj. to treba biti naštimano.
Kada odeš tu:
pogledaj što ti piše pod Microphone
Probaj odabrati nešto drugi sa padajućeg izbornika. Ona linija ispod bi trebala davati neke znakove života (crta bi po njoj trebala skakati) ako mikorofon radi. Pucni prstima blizu mikrofona pa gledaj da li nešto skoči, promjeni na drugu stavku sa padajućeg izbornika pa probaj ponovo. Ako ne nekom izboru trza onda je to to, tj. to treba biti naštimano.
Tyden hvala ti. Promijenila sam u nesto drugo s prvog izbornika i pojavile su se zelene linije!
Prvi znakovi zivota. Kako je sada negdje tri sata ujutro u Hrvatskoj, ne mogu nikoga zvati da provjerim radi li ili ne. U svakom slucaju, cini se bolje. E, sad ne znam da li se ista stvar odnosi i na gmail?
Pitam glupost, jel'da. Ovo je bilo za skajp. Kako da natjeram gmail da reproducira moj glas?
Kad saznam radi li zaista javim ti i dugujem ti kavu sa slagom ako radi.
Prvi znakovi zivota. Kako je sada negdje tri sata ujutro u Hrvatskoj, ne mogu nikoga zvati da provjerim radi li ili ne. U svakom slucaju, cini se bolje. E, sad ne znam da li se ista stvar odnosi i na gmail?
Pitam glupost, jel'da. Ovo je bilo za skajp. Kako da natjeram gmail da reproducira moj glas?
Kad saznam radi li zaista javim ti i dugujem ti kavu sa slagom ako radi.
Hvala ti. Probat cu sutra, vjerovatno uz malu asistenciju. Nadam se da ce ovo pomoci ili cu u prvi dollar store po neki kineski mikrofon. Zaista sam zahvalna na pomoci i odgovorima.Hekatonhir » wrote:BIOS ti je program u koji ulaziš pritiskom na Delete, F2 ili F10 - ovisno o matičnoj ploči - pri podizanju računala. Dakle prije nego što se učitaju Windowsi. Ondje namjestiš sve postavke, pa i uključivanje mikrofona ako je zvučna kartica integrirana s matičnom pločom.
Trebalo bi biti slično i za gmail, samo ne znam kako se opcija zove, ne koristim gtalk ili kako se već točno zove njihova usluga. Komp ima više ulaza za zvuk i nekada ti programi pretpostave da će im zvuk dolaziti sa nekog drugog ulaza umjesto sa "ispravnog" i zato se tako zblesa.
Za gtalk imaš neki program ili baš preko gmaila ide?
Za gtalk imaš neki program ili baš preko gmaila ide?
Popravljeno je. Problem je bio u windowsima 7. Netko nije postelao nesto. Hvala na savjetima.
Da sam ja i postupala po svim savjetima ocigledno nista ne bi uspjela popraviti, a vas bi samo izmucila.
Skajp se, uz problem s mikrofonom cesto gasio. Receno mi je da je to do nove verzije skajpa.
Eto. Sad imam nesto sto se zove 'beta'. Nadam se da ce raditi.
Da sam ja i postupala po svim savjetima ocigledno nista ne bi uspjela popraviti, a vas bi samo izmucila.
Skajp se, uz problem s mikrofonom cesto gasio. Receno mi je da je to do nove verzije skajpa.
Eto. Sad imam nesto sto se zove 'beta'. Nadam se da ce raditi.
-
Almost Rosey
Ako misliš na one vlažne maramice iz Muellera, ne.kuki » wrote:Može li se laptoplji ekran brisati maramicom za naočale? :pms:
Zaš ne? Ja svoj brišem onima iz dma, niš nije.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Iz dm-a, ali mislim da je to slično.Almost Rosey » wrote: Ako misliš na one vlažne maramice iz Muellera, ne.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
-
- Information
-