nodens » wrote:

Eto.
I sad reci da nisi proračunata.
Mislim, mogu ja shvatiti ako je netko plašljiv, nepovjerljiv, nesiguran... i zato se ne ponaša 'prirodno'. Ali ovdje gore je očito da je to 'neprirodno' ponašanje uvjetovano nekakvim *planom* - a ne nešto što se događa silom prilika.
Ja kad sam prirodna sam naizgled vrlo hladna i vrlo uštogljena. Kad upoznajme nove ljude, trudim se smijati više i djelovati pristupačnije zato što želim da ljudima bude ugodnije u mom društvu.
Znam da hladno i nepristupačno držanje nije baš najljepša osobina i jedino što mogu je truditi se to promjeniti. No kad sam s osobama koje me dugo poznaju i vole, onda sam uglavnom potpuno ozbiljna jer je to moje prirodno ponašanje. I da, svjesna sam toga da ljudima znam biti prilično dosadna i kad sam u društvu ljudi za koje znam da ih neke teme ne zanimaju, onda se kontroliram i pričam o svakodnevnim glupostima.
Nije to kalkulacija, jednostavno se trudim mijenjatineke svoje karakteristike koje mi se ne sviđaju, no ponekda imam potrebu biti i ondakva kakva zapravo jesam.