O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
Tea Tree

Post 31 Dec 2011, 10:24

Ma šta mačori, znaju i mačke, ženke. Moja se nakon sterilizacije udebljala nemoguće. I još sam kupovala specijalnu hranu za pretile mačke, ali nije pomoglo. Izgleda k'o neki veliki bumbar. :xd:

ombia

Post 31 Dec 2011, 10:33

Pa moji su kastrirani/sterilizirani pa nisu mirniji. Jebiga tako mi je grah pao.
I dalje vise s lustera i ruse stolce i naganjaju se kao da ih tri psa gone.

A nazalost i za leukemiju i za macju sidu zna biti da mica prvih par godina ne pokazuje nikakve znakove, vecina simptoma se i pojavi tek nakon par godina.
Potjeh

Post 31 Dec 2011, 11:05

ombia » wrote:Pa moji su kastrirani/sterilizirani pa nisu mirniji.
Također. Doduše, kod mene su uglavnom vani jer živim na selu tako da prostora za kretanje imaju jako jako puno.
kuki

Post 31 Dec 2011, 16:32

Pješčana » wrote:Vodena, na prvoj slici se crna maca ježi zeleno :rofl:
:cerek: :cerek: :rofl: :rofl:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 835 times
Been thanked: 1602 times
Post 31 Dec 2011, 16:37

Obje su prekrasne. Crna mi je ljepša, volim crne. :cerek:
Potpisi su za budale.
Vodena

Post 01 Jan 2012, 23:27

Pješčana, žao mi zbog tvoje mace. :crying: :grli:

Drago mi je da vam se sviđaju moji miceki. :cerek:

E danas smo imali muke po macama. Naime, maca je zajaukala kod male u sobi i jedva smo ju stigli iznijeti van i tad je povratila nešto hrane i skupa sa njom tri gliste. Malo duže. Par cm duge. Mrtve i blago zafrknute.
Ja sam se prestrašila, išla googlat sve moguće i obrnuto i vidjela sam da su te gliste dosta opasne.
Kako ja imam troje djece od kojih se ovo dvoje redovito valja po podu i grizu nokte. Dečki. :facepalm:
Nadam se da nisu stigli u ova dva tri dana pojesti neko jaje ili nešto slično. Od gliste. Napominjem da mace idu na wc u garažu, te da tamo i spavaju preko noći (garaža se drži kuće i tamo je jedna mala grijana prostorija gdje spavaju i gdje mi je vešmašina).
Kolike su šanse da mi se djeca zaraze? Kažu da ih nisu ljubili, al bili su im po sobama. I po kutnoj. I po podu svukud.
Maloj sam promijenila posteljinu. Usisali smo kuću. Dezinficirala ju nisam. Nemam vremena. A i Nova je danas. :durica:
Brisala sam im guze i nogice povremeno poslije nužde. Djeca su prala ruke više nego obično, al uvijek me frka da negdje nešto ne poberu.
Sutra idem k vetu poslije posla da mi nešto da za te gliste. I za buhe. Čitala sam da se mora riješit buha da bi se riješilo glista. Buhe nisam vidla da imaju. :misli:
I da, obavezno cijepljenje.

Tako mi ih žao, danas jadne nisu ni bile u kući osim tih pola sata dok se ovoj nije povraćalo. :mama:
Inače mace imaju super apetit, piju puno vode, kakaju tri puta dnevno, pišaju još i više, a dlaka im je super sjajna i živahne su.

Imam još jedno pitanje. Ili dva? :misli:

Recimo da sutra dobiju nešto za gliste. I da dobe nešto za buhe. Nakon koliko dana ih mogu pustit u kuću i ako ih kombinirano budemo puštali unutra i malo van, nakon koliko dana moram opet ponavljati sve isto, tj do kad će biti "čiste" prihvatljivo za biti u kući? Otkud da ja to znam? :xne zna:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Jan 2012, 23:45

Sreća u nesreći je da imaš dva mačeta, pa će oni zabavljati jedno drugo dok su u karanteni. Inače je rješavanje glista i ostalih nametnika prva stvar kod nove životinje u kući, a ja sam na kraju koristila ampule (samo zato jer su bile previše pametne da pojedu glupe tablete) koje su bile i protiv buha i protiv glista dva puta godišnje za mačke koje su bile u stanu. To će vjerojatno biti češće za tvoje mačke jer će smjeti i u dvorište.

Hrani ih kvalitetnom hranom, to je dobro za njihov imunitet i za tvoj novčanik, nećeš ih morati često voditi veterinaru. :D
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Vodena

Post 01 Jan 2012, 23:48

Hvala ti, nadam se da će sve biti ok. Imaju uz tu prostoriju još i prostoriju gdje je auto, cca 30-ak kvadrata još tak da im nije tijesno. Samo mi ih žao. Preko dana su bile više po vani, ostavila sam im vrata od garaže malo podignuta. I psica ih ne trpi. Sreća pa je ona u drugom dvorištu. :facepalm:
Nisam znala ovo za gliste. :facepalm:
Cijeli život se družim sa mačkama koje su bile po vani. U štali, u dvorištu, ljubila ih, spavala sa njima, lovile su i jele miševe i nikad mi ništa nije bilo. Protiv glista ih nitko nije tretirao. :xzubo:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Jan 2012, 23:56

Pa vjerojatno ni ti ni tvoji klinci niste pokupili ništa, no ne bi trebao biti problem dobiti nešto od doktorice i za vas, za svaki slučaj. Tako je to s ljubimcima, kao i s muškarcima - to što su slatki ne znači da ne moraš paziti na sebe i njih. :D

Pričuvni moderator.
ombia

Post 02 Jan 2012, 00:02

Ne znam od kog ste nabavili mice al taj netko ih ocito nije cistio od glista. :xne zna:
Sto bas i nije lijepo i onda dati mice u dom sa malom djecom.
Nije to bas tak zarazno i kad je cijeli azil imao gliste (ne pitaj) i mi nismo odmah znali, nismo se svejedno zarazili. Ali hitno po sredstvo protiv glisti.

Nemoj odmah cjepivo i protiv glisti, cekaj sad malo da gliste prodju.
Vodena

Post 02 Jan 2012, 18:34

Mice su dobile jednu turu protiv glista, a kako si bile vani, nitko nije mislio da bi trebali dobiti još. A i slučajno sam ih udomila. Čim sam ih vidjela, pitala sam jesu li za udomljavanje i na moju veliku sreću bili su. A i nisu mislili da ću ih stavit u kuću, a kako je bilo hladno i padala je ona ledena kiša nisam ih imala srca ostavit preko noći i dana u garaži.

Idemo današnji raport. Dobile svaka pastu protiv glista i ono iza vrata za nametnike, vanjske.
Kupila sam i onu prijenosnu nosilicu, kavez štoveć. :raspa:
Zvala veta za sterilizacije. Fala Bogu pa su u mojoj općini besplatne. :s
Raspitah se za cijepljenja, sve žive bolesti + bjesnoća bi za dvije mace koštalo nekih 800-850 kn, ne znam sad u kunu.
To ću obavit kad mi dođe plaća, ne mogu sad niti da hoću. :mama:

I onda nakon tri tjedna docijepljivanje. Osim bijesnoće, znači nekih 180 kn manje.

Još da naručim royal canin hranu i ne moram više niš kupovat ovaj mjesec jer nemam s čime.

E da, i krevetac im treba. :trep:
ombia

Post 02 Jan 2012, 20:32

Vodena » wrote:Mice su dobile jednu turu protiv glista, a kako si bile vani, nitko nije mislio da bi trebali dobiti još. A i slučajno sam ih udomila. Čim sam ih vidjela, pitala sam jesu li za udomljavanje i na moju veliku sreću bili su. A i nisu mislili da ću ih stavit u kuću, a kako je bilo hladno i padala je ona ledena kiša nisam ih imala srca ostavit preko noći i dana u garaži.

Idemo današnji raport. Dobile svaka pastu protiv glista i ono iza vrata za nametnike, vanjske.
Kupila sam i onu prijenosnu nosilicu, kavez štoveć. :raspa:
Zvala veta za sterilizacije. Fala Bogu pa su u mojoj općini besplatne. :s
Raspitah se za cijepljenja, sve žive bolesti + bjesnoća bi za dvije mace koštalo nekih 800-850 kn, ne znam sad u kunu.
To ću obavit kad mi dođe plaća, ne mogu sad niti da hoću. :mama:

I onda nakon tri tjedna docijepljivanje. Osim bijesnoće, znači nekih 180 kn manje.

Još da naručim royal canin hranu i ne moram više niš kupovat ovaj mjesec jer nemam s čime.

E da, i krevetac im treba. :trep:
Ovo boldano ne kuzim. Kod tebe vani pa ste mislili da nema opasnosti ili gdje vani?

Nema veze gdje mace drzis, jednako moraju biti zdrave. :) I naravno da neces tako majusne mice drzati zimi vani. :eek:

Nosilica je box, transporter i da to ti svakako treba.
A cjepivo stignes, nek odahnu koji dan od glista. Super sto je sterilizacija besplatna. :xlux:

A krevetac i ostalo, budes samo polako...ne moraju imati sve odjednom. Iako ima predivnih tih krevetica, da ti pamet stane. :cerek:
I treba im neka grebalica, na koju ih ucis umjesto da idu na sofu.
Nadam se da ce spavati u kuci kad se ociste od glista? Da budu s vama. :cerek:
Za cjepiva nije mala svota, ali zaista pomazu i kod macje gripe i svega, uvjerila se vise puta.
Éowyn

Post 02 Jan 2012, 22:27

Moj mačić je danas išao na cijepljenje i sav je nekako bezvoljan i ne želi jesti. Nije baš totalno miran, i dalje se penje gdje stigne i grize mi prste, ali puno manje nego inače i puno više spava.
Zacvili kad ga primim u ruke :crying:

Jeo je popodne kad smo se vratili od veterinara, ali sad više ne želi ništa. čak niti onaj nagradni štapić koji inače obožava. Da li je to normalna reakcija ili se trebam zabrinuti?
Desire makes slaves out of kings.
ombia

Post 02 Jan 2012, 22:33

Éowyn » wrote:Moj mačić je danas išao na cijepljenje i sav je nekako bezvoljan i ne želi jesti. Nije baš totalno miran, i dalje se penje gdje stigne i grize mi prste, ali puno manje nego inače i puno više spava.
Zacvili kad ga primim u ruke :crying:

Jeo je popodne kad smo se vratili od veterinara, ali sad više ne želi ništa. čak niti onaj nagradni štapić koji inače obožava. Da li je to normalna reakcija ili se trebam zabrinuti?
Dok sam se jos cjepila protiv gripe i meni je do 24 sata iza toga bilo muka. Kao bolesna. A i znalo me boljeti mjesto uboda ak su me nezgodno strefili. Sutra ce mu biti bolje. :)
Sad ima reakciju na cjepivo. Ne brini se. Dobro je da spava, regenerira se. :)
Éowyn

Post 02 Jan 2012, 22:37

Jadno moje malo. Čak me niti gristi i grebati ne želi. Nisam vjerovala da će mi ikad biti žao zbog toga.
Lastan

Post 02 Jan 2012, 23:24

Éowyn » wrote:Jadno moje malo. Čak me niti gristi i grebati ne želi. Nisam vjerovala da će mi ikad biti žao zbog toga.
Uzmi ga i mazi ga i grij ga. Proći će.
Éowyn

Post 02 Jan 2012, 23:26

Lastan » wrote: Uzmi ga i mazi ga i grij ga. Proći će.
Imam osjećaj da me se boji. Ne želi se maziti, samo želi spavati, ali ne meni u krilu :crying: Mislim da me više ne voli.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 835 times
Been thanked: 1602 times
Post 02 Jan 2012, 23:54

Ma voli te. Pusti ga da spava, tako će se brže oporaviti. Začas će ti opet biti u krilu. :)
Potpisi su za budale.
ombia

Post 03 Jan 2012, 13:57

Voli te ali se malo prestrasio ljudi, jer on ne kuzi poantu cjepiva, percipira samo ovu neugodu koju ima sad. Zato je bitno micu odvesti vetu i kad nije akutno bolesna ili ne treba cjepivo, recimo na godisnju kontrolu, cisto da ne veze sve lose uz te odlaske.
Kako je danas?
Vodena

Post 03 Jan 2012, 17:53

Éowyn » wrote:
Imam osjećaj da me se boji. Ne želi se maziti, samo želi spavati, ali ne meni u krilu :crying: Mislim da me više ne voli.

Ajoooj, jadna mita mata, nadam se da je sad bolje. :grli:

Ja ću svoje cijepit drugi tjedan, definitivno.

Ova jedna je danas izbacila dvije trakavice. :tuzni:

Užas jedan kak je to grozno, :tuzni:
Éowyn

Post 03 Jan 2012, 18:17

Danas pokušava nadoknaditi svo divljanje koje je propusti jučer. Dobio je novu grebalicu s nekakvom kućicom i zatvoreni wc pa sad skače unutra-van i iz jednog i iz drugog.
Vodena

Post 03 Jan 2012, 19:06

:xlux: znači da je dobroooo!!!

: pišegrebalicuutekicu: :cerek:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 03 Jan 2012, 19:08

Vodena » wrote::xlux: znači da je dobroooo!!!

: pišegrebalicuutekicu: :cerek:
Znaš da možeš bankrotirati prije no što macama kupiš sve što bi im moglo biti zanimljivo i zabavno?

Pričuvni moderator.
Éowyn

Post 03 Jan 2012, 19:12

O da, znam :D

Došla mi je ujutro dostava iz pet centra i mali je zaključio da je kutija s koje je visio selotejp (u kojoj je bila grebalica) puno zaniljivija igračka od same grebalice :facepalm:

Razmišljala sam da mu sama napravim čitavu kompoziciju grebalica, ali imam osjećaj da ću ih ja raditi mjesecima, a da mali uopće neće biti zainteresiran.
Lastan

Post 03 Jan 2012, 19:18

Éowyn » wrote:O da, znam :D

Došla mi je ujutro dostava iz pet centra i mali je zaključio da je kutija s koje je visio selotejp (u kojoj je bila grebalica) puno zaniljivija igračka od same grebalice :facepalm:
Negdje sam čitao da su mačke puno gluplje od pasa jer kad su napravili eksperiment gdje su mačkama i psima dali po dvije viseće špagice, od kojih je povlačenje jedne davalo nagradu a povlačenje druge ništa, psi su povlačili onu koja je davala nagradu, a mačke podjednako i jednu i drugu.

I dođe mi da se zapitam koji je kreten dizajnirao test. Jer mačke će povući bilo kakvu špagicu. To je samo sebi nagrada.
Idem ja dizajnirati test gdje će muškarcima biti podmetnute dvije lijepe ženske dojke, pa ako stisnu jednu, dobit će čokoladicu, a ako stisnu drugu, ništa. Pa da vidimo koliko su muškarci točno glupi. :kava: (Predviđam rezultat: “koja čokoladica?”)
  • Information