kukuriku » wrote:
Alo, 30 godina u jebenom Zagrebu. Alo. Djeca kajkaju, muževi kajkaju, a one jebu po pjatima i lancunima. Meni je to prekenj. Ne govorim o naglasku. Naglasak uglavnom zahtijeva i dar i izbor. Ali izbor riječi za koje tvojoj okolini treba prijevod je baš to, izbor. Nitko me ne može uvjeriti da je slučajno. Samo je ono, ma što bi se ja mijenjao. Nek se oni prilagode i nauče šta su rečine i da gaće nisu gaće, nego hlače.
Ako tražiš da se okolina prilagodi tebi, a ne ti okolini, meni je to, nako, malo brezobrazno. I žifcira me. Al opet, što bi nekog brigalo što mene živcira ili ne živcira. Tako da...evribadi, tok hau ju vont to tok, olso, evribadi, bi fri to fil anojd baj it.
Ne tražim ja da se itko, a kamo li okolina, prilagođava meni?! Koji karson?
Neka svatko govori kako mu je lijepo, uhu i srco milo, a kad se nećemo razumjet pitat ćemo i odgovarat i objašnjavat. Zašto izmišljate te probleme s Dalmatincima, kad ja takvih problema nikad nisam imala. To da me netko ne razumije ili da nekoga vrijeđam svojim naglaskom govorom i izborom riječi. Mislim pogledaj kako pola nas daanas izobličeno priča, iz čiste fore i igrarije. A jedna bi Dalmatinka trebala pazit da joj ne pobjegne lancun. Ma daj molim te.
Znači, bez obzira na uvodan post i sve izrečeno o jednoj regiji, pa neka iz zajebancije, a nije, opet na kraju zasvrbe neke ovakve benigne izjave dotepenaca.
edit: a da još nadodam da me ništa od Betinih izjava nije zasmetalo. Ženska mi je skroz smiješna i zabavna, i neka nas ne voli, ima potpuno pravo na to, ali bar ni ne proziva.