Dobna granica za seks
Olivere, čini mi se da ti miješaš dvije različite stvari. Prvo, je li primjereno da se netko od 14 godina seksa (s bilo kim), je li to općenito prerano i drugo, je li primjereno da se netko tko je jako mlad seksa s nekim puno starijim (odnosno s nekim s kim ima ogromnu razliku u godinama).
Meni to nije isto. Ako idemo logikom da je osoba određene dobi spremna na seks, onda je spremna, o kome god se radilo. A neprimjerenost razlike u godinama se može valjda dogoditi i kad se radi o nekome tko ni po kojim kriterijima nije dijete.
Meni to nije isto. Ako idemo logikom da je osoba određene dobi spremna na seks, onda je spremna, o kome god se radilo. A neprimjerenost razlike u godinama se može valjda dogoditi i kad se radi o nekome tko ni po kojim kriterijima nije dijete.
Pa da, ako na seks gledamo kao na nekakvu igru moći, sukob spolova, tko će koga bolje zajebat itd.OliverZG » wrote:Nisam rekao nema problema nego lako za to, postoje i tu razlozi za i protiv. No glede ovoga rekao bi sljedeću analogiju. To da se netko sa 16 seksa s nekim od 22 godine bi bilo kao da se netko od 95 kila boksa s nekim od 105, dok je ovaj drugi slučaj 16 i 51 kao da se netko iz perolake kategorije ide boksat s teškašem.
Samo što ti to uz današnju liberalnu ideologiju ne drži vodu, jebiga. Polanski je s 43 prašio Nastassju Kinski od 15-16
Kao što JPK kaže, to jedino ako seksu daješ nekakve dodatne dimenzije itd itd, no meni se čini da tih dodatnih dimenzija nema ni u ovom drugom slučaju, tak' da meni to nekak' zvuči kao jedno te isto.
Mislim da je pojam seksa između muškarca od 30 ili 40 godina i cure od 14 svima neprihvatljiv zato što je izgledno i vjerojatno da će lakše netko takav prodati bilo koju priču i obrlatiti tako mladu osobu, koja je još na neki način dijete (!) nego nekoga od npr. 20 godina.
20 i 40 godina je velika razlika u godinama, ali je u ovim situacijama velika razlika 14 i 20.
I onda se uvijek ova mlađa osoba smatra nekako "obrlaćenom" iako ne mora nužno tako biti, a starija je taj "pokvarenjak" koji je obrlatio nedužno dijete.
20 i 40 godina je velika razlika u godinama, ali je u ovim situacijama velika razlika 14 i 20.
I onda se uvijek ova mlađa osoba smatra nekako "obrlaćenom" iako ne mora nužno tako biti, a starija je taj "pokvarenjak" koji je obrlatio nedužno dijete.
Ali što je to 'neprimjerenost' razlike u godinama? Je li neprimjereno ono, 18 u 54bliss » wrote:Olivere, čini mi se da ti miješaš dvije različite stvari. Prvo, je li primjereno da se netko od 14 godina seksa (s bilo kim), je li to općenito prerano i drugo, je li primjereno da se netko tko je jako mlad seksa s nekim puno starijim (odnosno s nekim s kim ima ogromnu razliku u godinama).
Na čemu uopće temeljiš tu ideju neprimjerenosti, to bi me zanimalo.
Uopće nisam govorila o vlastitoj percepciji neprimjerenosti, samo sam iskomentirala da mi se čini da Oliver istovremeno priča o dvije ne baš iste stvari pa sam i ja htjela da to malo pobliže objasni.nodens » wrote:
Ali što je to 'neprimjerenost' razlike u godinama? Je li neprimjereno ono, 18 u 54ili recimo, manje ekstremno - 22 u 44?
Ja mislim da je ali to je na razini mog mišljenja. No nikako ne smatram da je algoritam takav da ako je netko spreman na seks onda je spreman na seks s bilo kim. Taj algoritam dopustivosti pogotovo kad je u pitanju netko tko objektivno još nije razvijen u ni jednom dijelu svoje osobnosti je i treba biti puno zamršeniji i sasvim sigurno je različit od toga kad se 30 godišnjakinja seksa s 60 i 80 godišnjakom.bliss » wrote:Olivere, čini mi se da ti miješaš dvije različite stvari. Prvo, je li primjereno da se netko od 14 godina seksa (s bilo kim), je li to općenito prerano i drugo, je li primjereno da se netko tko je jako mlad seksa s nekim puno starijim (odnosno s nekim s kim ima ogromnu razliku u godinama).
U ovom drugom slučaju to je eventualno nekom ružno za vidjeti i u svakom slučaju taj recimo muškarac nije iskoristio nečije neznanje. Dok u prvom slučaju ako su osobe sličnih godina onda da tako kažem slijep slijepog vodi, dok ukoliko je razlika veća jedan iskorištava slijepost drugoga.
Zloupotreba kao što su npr. sitna slova u ugovoru ili cijena od 99kn i slično. Iskorištava se nečija naivnost a to zbog civilizacijskih razloga u slučaju djece ne bi trebalo tolerirati.
Kad sam ja bio srednjoškolac, znao sam jednog lika od 18, koji je 'hodao' s curom od 13 - jer mu je bio štos razdjevičavat naivne curice. Je li to bilo obrlaćivanje?Tea Tree » wrote:Mislim da je pojam seksa između muškarca od 30 ili 40 godina i cure od 14 svima neprihvatljiv zato što je izgledno i vjerojatno da će lakše netko takav prodati bilo koju priču i obrlatiti tako mladu osobu, koja je još na neki način dijete (!) nego nekoga od npr. 20 godina.
Inače, to je bio jedan (meni) toliko antipatičan lik da je to čudo jedno. Sjećao sam ga se još iz osnovne škole kao naročito neodgojeno, čak podmuklo dijete.
S ovim se slažem. I s nodensom.bliss » wrote: Meni to nije isto. Ako idemo logikom da je osoba određene dobi spremna na seks, onda je spremna, o kome god se radilo. A neprimjerenost razlike u godinama se može valjda dogoditi i kad se radi o nekome tko ni po kojim kriterijima nije dijete.
Meni nije. Ali ja ni ne mislim da su 14-godišnjaci emotivno zreli za seks. Meni su to djeca.ex_anais » wrote:Dobro, jel stvarno nekom normalno da četrdesetogodišnjak jebe četrnaestogodišnjakinju? Mislim, obrazložite.
Nije to normalno meni lično. Al tko sam ja? Ne možeš reć nekom: možeš se jebat al ja cu ti rec s kim. Ili: dovoljno se zrela za jebat se al nisi za izabrat s kim.ex_anais » wrote:Dobro, jel stvarno nekom normalno da četrdesetogodišnjak jebe četrnaestogodišnjakinju? Mislim, obrazložite.
Ja ne mislim da je to bilo "obrlaćivanje", ako ti to išta znači, ali ja i nisam pričala o sebi već o razlozima iz kojih je općenito takva ideja ljudima neprihvatljiva.nodens » wrote:
Kad sam ja bio srednjoškolac, znao sam jednog lika od 18, koji je 'hodao' s curom od 13 - jer mu je bio štos razdjevičavat naivne curice. Je li to bilo obrlaćivanje?
Inače, to je bio jedan (meni) toliko antipatičan lik da je to čudo jedno. Sjećao sam ga se još iz osnovne škole kao naročito neodgojeno, čak podmuklo dijete.
I taj "tvoj" lik nije imao 40 nego 18, što je poprilična razlika.
Mogu reći.BoDerek » wrote: Nije to normalno meni lično. Al tko sam ja? Ne možeš reć nekom: možeš se jebat al ja cu ti rec s kim. Ili: dovoljno se zrela za jebat se al nisi za izabrat s kim.
Mogu reći i da mi ide na kurac cijela ta generacija klinkica koje se slikaju gole u wc-ima i to postaju na fejsbuk, a na velikom odmoru puše vršnjacima za bon za mobitel. Smatram da su zakurac i da će sagorjeti do dvadesete i da su im roditelji moroni.
Ajde čak bih mogla zažmiriti donekle na 14 (iako zaista mislim da nije ok), ali jebote, 12? 13? Mislim, u kojem je to svijetu normalno? Pogledajte im face kad nisu našminkane. Djeca.
Pa je, ali je taj lik s 18 bio pokvareniji nego većina 30-godišnjaka. Tak' da ja to smatram obrlaćivanjem samo tako; to što je imao samo 18 ne mijenja puno na stvari.Tea Tree » wrote: Ja ne mislim da je to bilo "obrlaćivanje", ako ti to išta znači, ali ja i nisam pričala o sebi već o razlozima iz kojih je općenito takva ideja ljudima neprihvatljiva.
I taj "tvoj" lik nije imao 40 nego 18, što je poprilična razlika.
U kom smislu 'sagorjeti'? Potrošiti se? Hmmmm, tko bi rekao da si ti tako konzervativna.ex_anais » wrote: Mogu reći.![]()
Mogu reći i da mi ide na kurac cijela ta generacija klinkica koje se slikaju gole u wc-ima i to postaju na fejsbuk, a na velikom odmoru puše vršnjacima za bon za mobitel. Smatram da su zakurac i da će sagorjeti do dvadesete i da su im roditelji moroni.
Ajde čak bih mogla zažmiriti donekle na 14 (iako zaista mislim da nije ok), ali jebote, 12? 13? Mislim, u kojem je to svijetu normalno? Pogledajte im face kad nisu našminkane. Djeca.

ahhahha ma ide i meni to sve na kurac. Al ne možeš na tome temeljit zakone.ex_anais » wrote:
Mogu reći.![]()
Ne, ne mislim samo na seks. Cijeli taj način života bez ikakvih interesa, hobija, smisla je jadan i vodi samo sagorijevanju. Jebanje je tu najmanje bitna stvar. Ali je jadno. Jadno je kad se curica od 12 godina jebe.nodens » wrote: U kom smislu 'sagorjeti'? Potrošiti se? Hmmmm, tko bi rekao da si ti tako konzervativna.![]()
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
A feminizam se smatra nepotrebnim dok nam ženska djeca svoju vrijednost mjere seksualnim uslugama koje mogu naplatiti.ex_anais » wrote: Mogu reći i da mi ide na kurac cijela ta generacija klinkica koje se slikaju gole u wc-ima i to postaju na fejsbuk, a na velikom odmoru puše vršnjacima za bon za mobitel.
Što se seksualnog odnosa tiče, koliko god meni neke stvari izgledale neprihvatljivima, mogu shvatiti i da je riječ o predrasudi društva u kojem živim, a ne o nekoj općoj istini. Tko sam ja da određujem koja je dobna granica nepodobna ako zakoni nisu prekršeni?
Što je uzrok a što posljedica?ElliQuinn » wrote: A feminizam se smatra nepotrebnim dok nam ženska djeca svoju vrijednost mjere seksualnim uslugama koje mogu naplatiti.
Reci da se šališ.OliverZG » wrote: Što je uzrok a što posljedica?
Elli, pa zakon mi i jest debilan. Granica treba biti na 16, po mom mišljenju. Ali to više nema nikakvog smisla jer vjerujem da bi gro dvanaestogodišnjakinja na to prasnulo u smijeh.
I zive 80 godina prosjecno isto?A.P. » wrote:A osim toga životinje se jebu s godinom i pol.
Za udaju također svatko sebi.
20 godina razlike je manje kad osobe imaju 30 i 50, nego kad imaju 15 i 35.nego nekoga od npr. 20 godina.
Ja sam u Anais frakciji.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Naravno da je feminizam uzrok. Opće je poznato da prostitucija nije postojala prije pojave sufražetkinja u devetnaestom stoljeću.OliverZG » wrote: Što je uzrok a što posljedica?
Lako za prostituke, pitanje je dali su djevojčice recimo 30-ih godina takvo ponašanje smatrale minusom, plusom ili nečim neutralnim ... odnosno pitanje je tko je promovirao to da su slobodne od odgovornosti prema ikome ikada ...ElliQuinn » wrote: Naravno da je feminizam uzrok. Opće je poznato da prostitucija nije postojala prije pojave sufražetkinja u devetnaestom stoljeću.
ElliQuinn » wrote:Što se seksualnog odnosa tiče, koliko god meni neke stvari izgledale neprihvatljivima, mogu shvatiti i da je riječ o predrasudi društva u kojem živim, a ne o nekoj općoj istini. Tko sam ja da određujem koja je dobna granica nepodobna ako zakoni nisu prekršeni?
Uopće se ne moraš napeto brinuti oko pitanja 'tko sam ja'. Jer vidiš - ti *ne možeš* tu granicu odrediti, jednostavno nemaš tu moć. Prema tome, što god mislila, ne moraš se uopće plašiti da ćeš 'prekoračiti svoje ovlasti' - kad ih tehnički nisi u poziciji prekoračiti.
Ergo, sasvim je u redu ne samo da misliš što god hoćeš o tome, nego da to i naglas kažeš: što TI misliš. Bez obzira na društvene okolnosti i predrasude. Have no fear, m'lady.
To je kompleksno pitanje... feminizam u svojoj suštini je jednostavno borba za pravnu jednakost žena i muškaraca - budući da nema razloga zašto bi žene bile neravnopravne u društvu u odnosu na muškarce, to je sasvim legitiman pokret.OliverZG » wrote: Lako za prostituke, pitanje je dali su djevojčice recimo 30-ih godina takvo ponašanje smatrale minusom, plusom ili nečim neutralnim ... odnosno pitanje je tko je promovirao to da su slobodne od odgovornosti prema ikome ikada ...
Druga je stvar što se u međuvremenu svašta nazvalo 'feminizam', a ne samo ovo gore što je bio izvorni cilj pokreta.
Ovi koji smatraju to neprimjerenim to uglavnom čine zbog svog osjećaja gađenja. Ako je osoba spremna za seks, spremna je za seks i sa svojim vršnjakom i sa vršnjakom svog tate, ovisno o tome koji joj se više sviđa.nodens » wrote:
Ali što je to 'neprimjerenost' razlike u godinama? Je li neprimjereno ono, 18 u 54ili recimo, manje ekstremno - 22 u 44?
A stav ovih koji bi zabranjivali je potpuno ekvivalentan kao da netko npr. misli da su starci koji se jebu u staračkim domovima odvratni - i da zato treba zabraniti seks ljudima iznad 60.
Egoizam i fašistički mentalni sklop.
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Information
-