Dalmoši/Tovari
- Beta ženka
O da, samo što je moja prijateljica u tri navrata u tramvaju rekla: da su joj šporke gaće, da ne voli nosit gaće, i da su joj poderane gaće.ombia » wrote:Sto je kotula?
Scena iz tramvaja, ja i frend Dalmatinac jel vozimo se Zagrebom. On meni prica da gace nije promijenio ima tjedan dana, a neka gospodja u godinama, domaca se krenula krizati.
Je, je, fala!
Nego, ovaj post - a što s njim, nitko ne kenja po Dalmošima?
Meni inače ne ide na živce kad se piše na dijalektu, sve ok, AAAALIII - za Dalmoše stvarno prvo pomislim da se preseravaju pa zato pišu tako. Da, znam, znam - predrasude.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Kako što s njim? 
Al' trebam podcrtavat?
Prvo, kontekst je urnebesan. Njen post je urnebesan, a onda se našao autentični Dalmatinac da joj objasni.
"Vjerovatno si iz ZG-a ili gore sa sjevera,pa ti je sve to neobično,dok je nama u Dalmaciji to ode sasvim normalno. Nevidim šta se imaš uvridit na j***bnt te gluhu? "
Takvih pravopisnih bisera ima na tone, sve začinjeno s onim "ae mala, viš što ti je pravo muško, asti štab ti umitnika?!"
Al' trebam podcrtavat?
Prvo, kontekst je urnebesan. Njen post je urnebesan, a onda se našao autentični Dalmatinac da joj objasni.
"Vjerovatno si iz ZG-a ili gore sa sjevera,pa ti je sve to neobično,dok je nama u Dalmaciji to ode sasvim normalno. Nevidim šta se imaš uvridit na j***bnt te gluhu? "
Takvih pravopisnih bisera ima na tone, sve začinjeno s onim "ae mala, viš što ti je pravo muško, asti štab ti umitnika?!"
Npr? Jel te nervira, metimo reć, ovo: ja malo riči pišen i izgovaran na ikavici.Meni inače ne ide na živce kad se piše na dijalektu, sve ok, AAAALIII - za Dalmoše stvarno prvo pomislim da se preseravaju pa zato pišu tako. Da, znam, znam - predrasude.Al' kad se preseravaju. A nemaju čime.
Blagajnica želi ući u more
Ajmo se kladit da će Beta završit s nekim Tovaron pred oltarom 
- Beta ženka
Nisam ni čitala, vidjela sam preseravanje na dalmoškom, aj idem pročitat.ex_anais » wrote:Kako što s njim?
Al' trebam podcrtavat?![]()
Prvo, kontekst je urnebesan. Njen post je urnebesan, a onda se našao autentični Dalmatinac da joj objasni.![]()
Ne nervira me, čak se nasmijem jer odmah zamislim kako to zvuči, onako karikirano, kao da priča Aljoša iz MućaOmega wrote:
Npr? Jel te nervira, metimo reć, ovo: ja malo riči pišen i izgovaran na ikavici.![]()
BoDerek » wrote:Ajmo se kladit da će Beta završit s nekim Tovaron pred oltarom
Otrcana fora.
Kad bi postojao normalni tovar - zašto ne?
No budući da je to SF, ništa od toga.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ne seri, a Dežulović?Beta ženka » wrote:
Otrcana fora.
Možda se rastane
Postoje, postoje, ja imam par prijatelja, super su likovi, ali su svi sretno uvezani.Beta ženka » wrote:
Otrcana fora.
Ako se koji oslobodi, javit ću ti.
- Beta ženka
Za Dežulovića sam rekla da je jedini muškarac kojeg bih ja zaprosila.
(i da je žito u dalmatinskom kukolju
Ali ostario je, jebat ga...
Ja ću ga opizdi' jednon jaketonOmega wrote:
A braaaale, je ga pretjeruješ, ka ono![]()
Ubošću te pinjuron u oko, ješćua
Jesi im neka prijateljica, nema šta.Tea Tree wrote: Postoje, postoje, ja imam par prijatelja, super su likovi, ali su svi sretno uvezani.
Ako se koji oslobodi, javit ću ti.![]()
![]()
Ne. Rekla si na početku teme da su Dežilović i unda jedini pametni.Beta ženka » wrote:
Ček, jel' se mi poznajemo?!
(i da je žito u dalmatinskom kukolju)
Ali ostario je, jebat ga...![]()
Al nek je i ostario, divan je.
Bila bih ljubomorna na tebe da ga zaprosiš
Rađe se ti kloni Dalmatinac
- Beta ženka
Nisu jedini, ima ih još nekoliko. Iznimaka, jel. Mada za undu sam sve manje sigurna.BoDerek » wrote: Ne. Rekla si na početku teme da su Dežilović i unda jedini pametni.
Al nek je i ostario, divan je.
Bila bih ljubomorna na tebe da ga zaprosiš
Rađe se ti kloni Dalmatinac
Čuj, moš ti bit' ljubomorna da ga ja zaprosim - ali to još nije garancija da bi on pristao.
Klonim se, klonim.
- Beta ženka
Aha! Sad sam te uhvatila! Ako nije problem što je Dalmoš, jer je navodno čak OK, onda nije dobro jer je ostario. Cjepidlačiš.Beta ženka » wrote:
Ček, jel' se mi poznajemo?!
(i da je žito u dalmatinskom kukolju)
Ali ostario je, jebat ga...![]()
Ne'š se tako nikad udat.
- Beta ženka
Moš mislit kako čita.Tea Tree » wrote: Aha! Sad sam te uhvatila! Ako nije problem što je Dalmoš, jer je navodno čak OK, onda nije dobro jer je ostario. Cjepidlačiš.![]()
Ne'š se tako nikad udat.Što ako Dežulović ovo čita? I što ako se upravo spremao ulogirati i objasniti ti ponešto o Dalmošima? A? I kad je vidio da je star, odustao od svega.
Pa zvala sam ga na Staru godinu 2009. na kavu, bio je online na fejsbuk chatu, i ja mu se javim i reko - ako si u Beogradu, ima nas nekoliko tvojih obožavatelja ovdje koji bi rado popili s tobom - đubre nije ništa odgovorilo, otišao je off. Na kraju sam vidjela da je sa ženom čekao Novu u Splitu
Rekla bih mu, ne odustajTea Tree » wrote: Što ako Dežulović ovo čita? I što ako se upravo spremao ulogirati i objasniti ti ponešto o Dalmošima? A? I kad je vidio da je star, odustao od svega.
Beta ženka » wrote:
Moš mislit kako čita.
Pa zvala sam ga na Staru godinu 2009. na kavu, bio je online na fejsbuk chatu, i ja mu se javim i reko - ako si u Beogradu, ima nas nekoliko tvojih obožavatelja ovdje koji bi rado popili s tobom - đubre nije ništa odgovorilo, otišao je off. Na kraju sam vidjela da je sa ženom čekao Novu u Splitu
Ovo je kul, svaka čast.
E, vidiš ti to, sad smo opet došli na vrime i klimu.Beta ženka » wrote:
Moš mislit kako čita.
U BG vrime nije ništa ljepše nego u ZG pa je kao pravi tovar otišao usred zime, za Novu, u ST.
Eto, svi su oni isti.
Nego, jesi mu poslije rekla na FB da je đubre? Dalmatinsko, k tome.
Eh, ne može tako. Ti ne možeš znati je li on čitao, namjeravao se ulogirati pa odustao.BoDerek wrote: Rekla bih mu, ne odustaj![]()
![]()
Evo, neka mu Beta napiše na FB da ne odustaje, ako je štogod namjeravao.
-
- Information
-