Koliko vam je važno poštovanje?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 30 Dec 2011, 07:31

Poštujem ljude, em su me tako odgajali, em vjerujem da je to ispravan način. Nelagodno se osjećam ako se neko radi nesporazuma, a u vezi glede mog ophođenja s njim, osjeti loše. Ispričam se vaik.
Recimo, stariji i nepoznati kod mene po automatizmu imaju tretman 's poštovanjem'. Uvijek sam finija prema ljudima koje ne poznajem, čak i ako mi trube dok prelaze na crveno neću ih poslat u pizdumilematere. (I nije stvar u tom da ne poštujem prijatelje, dapače, ali s njima sebi mogu dozvolit drugačiji rječnik.)
Ne vidim potrebu za dizanjem tenzija i drskošću. Uostalom, mislim da su ti koji samo čekaju priliku da se na nekom iskale i time, valjda, u svojim/tuđim očima sebe izdignu...skroz-naskroz bezvezni.

Morticia

Post 30 Dec 2011, 09:34

Kulturno se trudim odnositi prema svima, dok se ne dokaže da nisu zaslužili.
S druge strane, poštovanje, ono istinsko i pravo, se mora zaslužiti. Nekim postupcima, ponašanjem, djelima.
Isto očekujem i od drugih u odnosu na mene.

Što se tiče konkretnog trigera koji je potakao ovu temu- ne doživljavam to kao nepoštovanje. Ali ja i nisam pretjerano emocionalno vezana uz ovaj pdf, a uz to sam po opredjeljenju četer i troler od kad znam za sebe, tako da nisam pretjerano mjerodavna za kritizirati. :xzubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 30 Dec 2011, 10:00

Slažem se sa svim što je Nina napisala. Posebno ovo:
nina williams » wrote:Nelagodno se osjećam ako se neko radi nesporazuma, a u vezi glede mog ophođenja s njim, osjeti loše. Ispričam se vaik.
Izbjegavam raditi nekome nelagodne situacije i momente. Kad mi se to dogodi nehotično, jako se loše osjećam i to me zna proganjat danima. Svađa je svađa. Ali van svađe, trudim se da NIKAD nikom ne izazovem loš, nelagodan osjećaj.
Uostalom, mislim da su ti koji samo čekaju priliku da se na nekom iskale i time, valjda, u svojim/tuđim očima sebe izdignu...skroz-naskroz bezvezni.
Da.
ombia

Post 30 Dec 2011, 13:26

Tea Tree » wrote:
Naišla sam na temu na kojoj žena piše da je skužila da joj se muž kurva s njenom prijateljicom, što on, naravno, poriče, ali provodi dane i sate s njom. Nakon par stranica priča kulminira tako da kaže mužu i prijateljici da sve zna, a onda prijateljica nju istuče. Onako, ŠTA!??!?!
Ja to stvarno ne mogu čitati, predebilno mi je. Kombinacija crne kronike i Jerryja Springera.
OK, ako sam baš raspoložena za debilane, mogla bih ciljano otići tamo i tražiti takva govna.
Ali su to i dalje govna..
Jel bi mogao netko baciti link na ovo? :cerek:
kukuriku

Post 30 Dec 2011, 14:15

nina williams » wrote:Poštujem ljude, em su me tako odgajali, em vjerujem da je to ispravan način. Nelagodno se osjećam ako se neko radi nesporazuma, a u vezi glede mog ophođenja s njim, osjeti loše. Ispričam se vaik.
Recimo, stariji i nepoznati kod mene po automatizmu imaju tretman 's poštovanjem'. Uvijek sam finija prema ljudima koje ne poznajem, čak i ako mi trube dok prelaze na crveno neću ih poslat u pizdumilematere. (I nije stvar u tom da ne poštujem prijatelje, dapače, ali s njima sebi mogu dozvolit drugačiji rječnik.)
Ne vidim potrebu za dizanjem tenzija i drskošću. Uostalom, mislim da su ti koji samo čekaju priliku da se na nekom iskale i time, valjda, u svojim/tuđim očima sebe izdignu...skroz-naskroz bezvezni.
nu, et, ja sam ista vaka. samo starija. :facepalm:
Nek(v)arljiva.
slafko

Post 30 Dec 2011, 15:27

Poštovanje mi nije toliko bitno koliko mi služi kao indikator s kakvom osobom imam posla. Recimo situacija u kojoj diskutiram s nekime i taj netko me oslovi sa "slavkec" ili sličnim izrazom. Nakon toga sva normalna rasprava prestaje i radim jednu od dvije stvari - ili odem ne gubiti vrijeme na debila ili trolam debila jer nemam pametnijeg posla.

Jedina skupina ljudi prema kojoj nemam nimalo poštovanja su bankari. Svi ostali imaju barem jednu stepenicu za dolazak u zonu nepoštivanja.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Tea Tree

Post 30 Dec 2011, 15:38

ombia » wrote:
Jel bi mogao netko baciti link na ovo? :cerek:
Evo. :cerek:
ombia

Post 30 Dec 2011, 15:49

Fala ti ko sestri.
Lastan

Post 31 Dec 2011, 12:54

Recimo, ja odavno pizdim na koncept “poštuj starije”. Ne; to što si došao do nekih godina samo po sebi ne znači puno. Poštovanje se zaslužuje. Uvijek.
Većina ljudi od mene dobiva onu osnovnu razinu poštovanja koju iskazujem svakom živom biću koje me ne gnjavi na neki način. Zato pušači i biciklisti na pločnicima prolaze lošije od prosjeka. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 781 times
Been thanked: 1489 times
Post 31 Dec 2011, 13:42

Poštujem sve koji poštovanje zaslužuju, ali ne po nekakvim društvenim zaslugama i očekivanjima nego po mojim kriterijima. Isto tako, o čovjeku koji mi iskazuje poštovanje ovisi hoće li me ta činjenica dirati ili neće. Što će mi poštovanje čovjeka kojega ja ne poštujem?

Ne brkam dakle pristojnost i poštovanje. Pristojan sam kad god mogu, no i to je recipročno. Ali poštovanje je viša sfera.

Što se pak podforuma tiče, pristojno bi bilo ne dolaziti ovamo ako se ne može komunicirati onako kako pravila nalažu. No to s poštovanjem nema veze.
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 31 Dec 2011, 13:51

Pristojnost je, između ostalog, i način iskazivanja poštovanja. Kako bi ti, u nekom površnom kontaktu s nepoznatom osobom, izrazio poštovanje, doli (bar) pristojnošću?
Stitch
Head Honcho
Post 31 Dec 2011, 14:03

Ne. Pristojnost je stvar društvenih rituala. A poštovanje osjećaja. Prvo je hladno i bezlično, a drugo emotivno.
Potpisi su za budale.
nodens

Post 31 Dec 2011, 14:05

nina williams » wrote:Pristojnost je, između ostalog, i način iskazivanja poštovanja. Kako bi ti, u nekom površnom kontaktu s nepoznatom osobom, izrazio poštovanje, doli (bar) pristojnošću?
To bi bila neka istinska pristojnost, meni se čini da je lažna pristojnost mnogo češća. Dakle, pristojnost koja je posljedica npr. unutrašnjeg patroniziranja, ili ono, čisto pragmatičnosti, ako već ne proračunatosti.
nina williams

Post 31 Dec 2011, 14:10

Hekatonhir » wrote:Ne. Pristojnost je stvar društvenih rituala. A poštovanje osjećaja. Prvo je hladno i bezlično, a drugo emotivno.
Što ne? Nepristojan si prema onima koje poštuješ?
Aj probaj odgovorit na pitanje iz predhodnog posta.
nodens wrote:
To bi bila neka istinska pristojnost, meni se čini da je lažna pristojnost mnogo češća. Dakle, pristojnost koja je posljedica npr. unutrašnjeg patroniziranja, ili ono, čisto pragmatičnosti, ako već ne proračunatosti.
Možda, iako nisam baš toliko pesimistična. Uostalom, bar se trude, ako ništa drugo. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 31 Dec 2011, 14:14

nina williams » wrote:
Što ne? Nepristojan si prema onima koje poštuješ?
Aj probaj odgovorit na pitanje iz predhodnog posta.
Pa jesam. I opet ti velim - ako koga poštujem, poštujem ga zbog odlika koje cijenim, imam ili priželjkujem. Zbog poštenja, dobrote, plemenitosti, pameti. Ubaci što hoćeš. A ako sam prema komu pristojan, pristojan sam zato što je ljudsko biće s kojim nekako moram komunicirati. I to je stvar konvencija, a ne izvrsnosti.

Brkaš kvantitetu s kvalitetom.
Potpisi su za budale.
Omega

Post 31 Dec 2011, 14:15

nina williams » wrote:Pristojnost je, između ostalog, i način iskazivanja poštovanja. Kako bi ti, u nekom površnom kontaktu s nepoznatom osobom, izrazio poštovanje, doli (bar) pristojnošću?
Zašto bih poštovala nepoznatu osobu? Pristojnošću u kontaktu s nepoznatom osobom ne izražavam poštovanje nego pokazujem da sam fino odgojena :D
Blagajnica želi ući u more
nina williams

Post 31 Dec 2011, 14:32

Hekatonhir » wrote:
Pa jesam. I opet ti velim - ako koga poštujem, poštujem ga zbog odlika koje cijenim, imam ili priželjkujem. Zbog poštenja, dobrote, plemenitosti, pameti. Ubaci što hoćeš. A ako sam prema komu pristojan, pristojan sam zato što je ljudsko biće s kojim nekako moram komunicirati. I to je stvar konvencija, a ne izvrsnosti.
:confused:
Ovo je bilo pitanje:
Kako bi ti, u nekom površnom kontaktu s nepoznatom osobom, izrazio poštovanje, doli (bar) pristojnošću?
Ne viđim odgovor, a nešto mislim da nije do mene. :zubo:
Hekatonhir » wrote: Brkaš kvantitetu s kvalitetom.
Mojne me s tim, zovnut ću ti Marxa. :zubo: Nije se on zeznuo, kvantiteta zbilja nekad prijeđe u kvalitetu, a i obrnuto.
Omega wrote:
Zašto bih poštovala nepoznatu osobu? Pristojnošću u kontaktu s nepoznatom osobom ne izražavam poštovanje nego pokazujem da sam fino odgojena :D
Zato što je čoek. Men dosta. :zubo:
Niski su mi kriteriji, znam.
Stitch
Head Honcho
Post 31 Dec 2011, 14:35

nina williams » wrote: :confused:
Ovo je bilo pitanje:

Ne viđim odgovor, a nešto mislim da nije do mene. :zubo:
Do tebe je, do tebe. U kontaktu s nepoznatom osobom ne izražavam poštovanje. Nikakvo. Ni u tragovima. Pristojnost, ponavljam već treći put, nije poštovanje.
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 31 Dec 2011, 14:39

Hekatonhir » wrote:
Do tebe je, do tebe. U kontaktu s nepoznatom osobom ne izražavam poštovanje. Nikakvo. Ni u tragovima. Pristojnost, ponavljam već treći put, nije poštovanje.
Aha, sad kontam, nemamo mi nesporazum, mi imamo pomak u fazi. :zubo:

Polazimo od krive stvari, ti misliš da ja brkam, a ja ne kontam da mi ne vjeruješ.

Ne. Odlučno ne, na ovo tvoje.
Ljude poštujem unaprijed. Poštovanje mogu jedino naknadno izgubit, nikako ga ne trebaju prethodno zaslužit.
Stitch
Head Honcho
Post 31 Dec 2011, 14:42

nina williams » wrote: Ljude poštujem unaprijed. Poštovanje mogu jedino naknadno izgubit, nikako ga ne trebaju prethodno zaslužit.
Aha. Klasa optimist. Pa što ne veliš? :D
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 31 Dec 2011, 14:47

Hekatonhir » wrote:
Aha. Klasa optimist. Pa što ne veliš? :D
Eh sad. Mislila sam...ma znaš....
Štaš, nije to samo moja mana. Dosta nas počesto drugima pridodaje vlastita razmišljanja.
Deder skokni do ogledala. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 31 Dec 2011, 14:56

Pa to si i napisala, što sam krivo interpretirao? :zubo:
Potpisi su za budale.
blue
Asgard

Post 31 Dec 2011, 15:35

Omega » wrote:
Tako i ja :top: Na prvu sam, uglavnom, pristojna. U jako rijetkim slučajevima nisam, ali to znači da je netko "na prvu" ne samo ušao u moj osobi prostor ili pragazio moja prava (npr. pokušao proći ispred mene u dućanu), nego da je to napravio vrlo bezobrazno, e onda sam u stanju zubima pregrist grkljan.

Poštovanje se "zarađuje" bilo djelovanjem, bilo osobnošću, čak i ako mi se djelovanje ili osobnost ne sviđa, dokle god je iskreno, dosljedno i ima neki svoj dobar razlog - ok je.
ombia

Post 31 Dec 2011, 15:43

Amen.
Tea Tree

Post 31 Dec 2011, 16:01

I meni se nešto čini da brkate poštovanje i pristojnost iako ja i dalje ne znam što je poštovanje, ali to sad nema veze. :xd:

Normalni ljudi su na prvu i na drugu i na petnaestu - pristojni. Kako je Hek rekao, zbog lakšeg načina komunikacije. Uzmimo da pristojnosti nema kao društvene norme i da nam je nepoznat taj pojam i da postupamo samo po osjećaju poštujemo li tu osobu na prvu ili ne. Kako bi to izgledalo?
Pa tako da nam je netko iritantan na prvu i onda mu se, derući se, obratimo: ma daj pomakni se da prođem, seljačino odvratna, trešte ti cajke iz tog plejera! :xd:
OK, ovo je karikirana verzija, ali shvaćate što hoću reći. Dakle, jednostavnije je nekoga u dvije riječi zamoliti da se pomakne kako bismo prošli.

I, zajebite odgoj, odrasli ste ljudi svi, ne radite i dan danas ono što su vas roditelji nekada davno naučili. Imate neke samostalno izgrađene stavove, stečene navike i ostalo. I stekli biste ih s vremenom i da su vas vukovi othranili.

A, poštovanje, samo po sebi, ja stvarno ne razumijem. Što bih trebala osjećati spram osobe koju kao poštujem?
  • Information