Moja mačka je pišala pored pijeska kad joj nije bio zadovoljavajuće čist. Nemoj misliti da nisam naučila čistiti dovoljno joj često.Éowyn » wrote:Moj mačak se večeras popiškio pored svoje kutije za pijesakOstavila sam vreću s pijeskom pored kutije (stoji tamo već par dana, nisam je tek danas ostavila). Mali je zavukao glavu unutra i kopao po pijesku i odjednom se skroz umirio i počeo piškiti po podu. I nakon toga je još grebao sa šapicama po podu u nad da će uspjeti zakopati.
Da li je to normalno ponašanje i mali je jednostavno priglup i bio je uvjeren da je u pijesku ili da se zabrinem?
O odgoju mačaka
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 833 times
- Been thanked: 1597 times
Zašto bi mali bio priglup ako voli čist pijesak?
Elli je već rekla, ne želi zaprljati šape. Malo mu češće promijeni pijesak, i sve će biti u redu.
Elli je već rekla, ne želi zaprljati šape. Malo mu češće promijeni pijesak, i sve će biti u redu.
Potpisi su za budale.
moje se raspametile na snijeg. Jurcaju po tome kao da je formula 1, kopaju po tome, samo da im ne padne na pamet popisati se na to na balkon.
On lovi pahulje tako da drzi isplazeni jezik dok snijeg pada.
Onda se satima mogu zabavljati loveci pahulje kroz prozor, doslovce satima.
veselili se snijegu vise nego ja.
On lovi pahulje tako da drzi isplazeni jezik dok snijeg pada.
veselili se snijegu vise nego ja.
Ma zaboravila sam napisati da sam mu pijesak promijenila pola sata prije toga. Bio je čist pijesak. Maknula sam tu vreću s pijeskom u drugu sobu u koju on ne ide i danas sve obavlja na pijesak. Možda se stvarno zabunio 
Desire makes slaves out of kings.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 833 times
- Been thanked: 1597 times
Potpisi su za budale.
Hvala na odgovoru. Mislim da ćemo to obavit u veljači.
Evo još malo sličica. Pametne smo i živahne.
Poše, nisam znala da je tako teško slikavat crnu mačku.

Mala misli da su obje ženkice, a meni se čini da sam napipala neka jajčeka.
Vidjet ćemo već.
Molim za savjete o cijepljenjima, koliko često i što im davati protiv glisti. Jel im previše četiri obroka dnevno? Ili premalo?? KOliko mokrih, a koliko suhih da im dajem? Zašto im ne davat svinjetinu?
Mislim da imaju oko 3.5 mjeseci. Moram pitat.

Mala misli da su obje ženkice, a meni se čini da sam napipala neka jajčeka.
Vidjet ćemo već.
Molim za savjete o cijepljenjima, koliko često i što im davati protiv glisti. Jel im previše četiri obroka dnevno? Ili premalo?? KOliko mokrih, a koliko suhih da im dajem? Zašto im ne davat svinjetinu?
Moj prasac još nema 3 mjeseca, a čini mi se već od ovih macaVodena » wrote:Hvala na odgovoru. Mislim da ćemo to obavit u veljači.
Mala misli da su obje ženkice, a meni se čini da sam napipala neka jajčeka.![]()
Vidjet ćemo već.
Ja svom malcu dajem jesti između 50-75 grama mokre hrane+između 100-150 grama kuhane piletine i suhe hrane koliko želi (ali to uglavnom jede samo ujutro kad je gladan, a meni se ne da dići tako da pojede možda 10-20 grama).
Mali ima već preko 2 kile i nije baš debeo. Jednostavno je jeko velik. U početku je bio debeljuškast i trbuh mu je bio ogroman (nije imao gliste, samo je previše jeo), ali se izdužio.
I mali i dalje pije mlijeko (ono za male mace). Znam da sam loš odgojitelj mačaka, ali mali jednostavno neće piti vodu i toliko voli to mlijeko da mu nemam srca uskratiti.
Što se svinjetine tiče, koliko se sjećam u njoj ima neka bakterija koja je sasvim bezopasna za ljude, ali potencijalno smrtonosna za mace. Ili sam nešto krivo zapamtila
Mom mačku veterinar daje pastu protiv glista i to je davao svaka dva tjedna (čini mi se 3 ili 4 puta).
Desire makes slaves out of kings.
Vodena mace su premedene. Tigrasta ima tako divnu bucmastu glavicu, a crna je mala medenka.
Što se cijepljenja tiče ima ono protiv zaraznih bolesti i protiv mačje leukemije.
Protiv bjesnoće, samo ako će ići van, a uz to ih onda i čipiraj.
Zarazne bolesti se ponavlja svake godine, a prvi put će ih cijepiti, mislim dva puta u nekom razmaku.
Ne znam za hranjenje za ovako male, moji su došli k meni već veliki i jedu samo suhu hranu (mokru ne vole) i povremeno ih počastim sa friškom, sirovom junetinom ili ribom, to obožavaju.
Preporučam ti da im suhu hranu kupiš neku premium tipa Royal Canin, Orien ili slično.
Ja mojima uzimam kod veta medicinski RC za kastrirane mužjake i osim što je ta hrana bolja za njih, kakica im puuuno manje smrdi nego od ovih dućanskih.
U biti ove hrane tipa Whiskas i slično koje se prodaju u svakom dućanu su ekvivalent ljudskog McDonaldsa, derišta
ih obožavaju, ali nije baš najkvalitenija prehrana.
Konzervice im uzimaj koje vole, večina mačaka obožava one iz DM-a.
Što se cijepljenja tiče ima ono protiv zaraznih bolesti i protiv mačje leukemije.
Protiv bjesnoće, samo ako će ići van, a uz to ih onda i čipiraj.
Zarazne bolesti se ponavlja svake godine, a prvi put će ih cijepiti, mislim dva puta u nekom razmaku.
Ne znam za hranjenje za ovako male, moji su došli k meni već veliki i jedu samo suhu hranu (mokru ne vole) i povremeno ih počastim sa friškom, sirovom junetinom ili ribom, to obožavaju.
Preporučam ti da im suhu hranu kupiš neku premium tipa Royal Canin, Orien ili slično.
Ja mojima uzimam kod veta medicinski RC za kastrirane mužjake i osim što je ta hrana bolja za njih, kakica im puuuno manje smrdi nego od ovih dućanskih.
U biti ove hrane tipa Whiskas i slično koje se prodaju u svakom dućanu su ekvivalent ljudskog McDonaldsa, derišta
Konzervice im uzimaj koje vole, večina mačaka obožava one iz DM-a.
The planet is fine. The people are fucked.
moj mačak je skončao od te leukemije.
to jest, pokupio je nešto što se zove mačja sida, i na to se nakalemila leukemija.
godinu dana sam ga vodila vetu, nitko pojma nije imao što se događa.
tek kad je došlo do zatajenja raznih organa, rekli su mi da je mačja sida česta i da, kao i kod ljudi, oslabljuje imunitet.
morala sam ga dat uspavat. već se zavukao iza kauča i ležao hladan. mislim da sma prvi put osjetila neku macu da ne grije.
uglavnom, želim reći da bi ljudi koji imaju ili se spremaju imati mace trebali malo progugulati i raspitati se o opasnostima i situacijama.
Vodena, cijepljenja obavezno. ako ništa, za tvoje živce i novčanik će biti isplativije
to jest, pokupio je nešto što se zove mačja sida, i na to se nakalemila leukemija.
godinu dana sam ga vodila vetu, nitko pojma nije imao što se događa.
tek kad je došlo do zatajenja raznih organa, rekli su mi da je mačja sida česta i da, kao i kod ljudi, oslabljuje imunitet.
morala sam ga dat uspavat. već se zavukao iza kauča i ležao hladan. mislim da sma prvi put osjetila neku macu da ne grije.
uglavnom, želim reći da bi ljudi koji imaju ili se spremaju imati mace trebali malo progugulati i raspitati se o opasnostima i situacijama.
Vodena, cijepljenja obavezno. ako ništa, za tvoje živce i novčanik će biti isplativije
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Pješčana jadan micek.
Zato kombinacija cijepljenja i kastracije/sterilizacija puno znači. Mačju sidu će teže pobrati ako se ne ševe okolo, a i manje se šoraju s drugim mačkama ako su kastrirani.
Za leukemiju eto cjepivo.
Mi i sto nismo znali puno o tome, a udomili smo velike micane, skoro godinu dana su imali, pa kad smo prvi put došli do veta testirao ih je, pa kad su ispali negativni i cijepio ih protiv leukemije.
Zato kombinacija cijepljenja i kastracije/sterilizacija puno znači. Mačju sidu će teže pobrati ako se ne ševe okolo, a i manje se šoraju s drugim mačkama ako su kastrirani.
Za leukemiju eto cjepivo.
Mi i sto nismo znali puno o tome, a udomili smo velike micane, skoro godinu dana su imali, pa kad smo prvi put došli do veta testirao ih je, pa kad su ispali negativni i cijepio ih protiv leukemije.
The planet is fine. The people are fucked.
Odlicno si ih uslikalaVodena » wrote:Hvala na odgovoru. Mislim da ćemo to obavit u veljači.
Mala misli da su obje ženkice, a meni se čini da sam napipala neka jajčeka.![]()
Vidjet ćemo već.
Cjepljenja ne znam reci na hrvatskom, jebiga kad sam to tek trebala kad sam vec izbjegla, to ce ti reci drugi forumasi, uglavnom ide jednom godisnje. Protiv glisti utrljam gel na potiljak dvaput godisnje, da idu van bi i cesce.
Dok su mali moraju imati stalno jesti, rastu i razvijaju se. Kad ih kastriras/steriliziras onda morate poceti paziti na kalorije, onda su dva obroka sasvim dosta.
Mokro suho, ovisi o prefrenciji mica a i tvojoj, ja svojima dajem jedan suhi i jedan mokri obrok.
Ovo za svinjetinu nisam cula.
Za gliste nabavi kod veterinara, ove koje mozes sama kupiti, ti ne potamane sve gadosti.
Pliz nemoj im davati whiskas.
Osim sto je shrot, od njega drekec tak smrdi i tak ga je puno da nije za vjerovati.
Macju sidu znaju imati mice dobavljene iz Spanjolske i okolnih zemalja, ono ljudi odu tam na odmor i u gepeku dofuraju micu i ne znaju da je bolesna. Dobro kod nas manje ali po drugim zemljama je to masovni ilegalni uvoz mica. Ilegalni u smislu da ih nije vet prekontrolirao i nisu obavili karantenu.
Ozbiljni azili novu micu prvo na to testiraju i onda tek van iz karantene. Protiv leukemije mozes cjepiti.
Zapravo protiv macje side se u USA moze cjepiti, Europa ceka jos na pustanje na trziste.
Isto tako sam cula neki dan da poznanica ostavlja preko odmora macka u macjem pensionu gdje ju nisu trazili nikakvu potvrdu cjepiva i veterinarski atest?!
Nisam joj mogla objasniti da time zapravo uzimaju i bolesne mace i da se njena moze zaraziti samo tako, mace su u fizickom kontaktu.
Pjescana zao mi je.
ma, ok je, bilo je pred dosta godina.
samo, mi smo bili uzeli micu koja se okotila od poznate nam mice i vlasnice. no, ta mama mica je lunjala okolo.
nemam pojma koliko je tu bilo stvari. nismo ga kastrirali jer nije bio samo moj pa nisam mogla sam aodlučivati o tom. živjela sam u stanu gdje je mogao izlaziti pa sam ga puštala u vrt s gazdaričinim mačkama. bio je izrazito nesocijalan i micao se od ženke, pa sam zabrijala da ništa ne jebe.
bila sam glupa.
nisam se dovoljno informirala, i obavila sam samo osnovna cijepljenja.
5 godina je bio mrcina od 6 kila, ne padne ti pa pamet da nešto nije u redu.
što se tiče kastracije, kod mužjaka, znam da hormoni još neko vrijeme ostaju u organizmu pa se ne vidi odmah promjena. ali isto tako sam vidjela kastrate koji nsi postali mirniji, samo veći.
kako ti mačori znaju narasti
samo, mi smo bili uzeli micu koja se okotila od poznate nam mice i vlasnice. no, ta mama mica je lunjala okolo.
nemam pojma koliko je tu bilo stvari. nismo ga kastrirali jer nije bio samo moj pa nisam mogla sam aodlučivati o tom. živjela sam u stanu gdje je mogao izlaziti pa sam ga puštala u vrt s gazdaričinim mačkama. bio je izrazito nesocijalan i micao se od ženke, pa sam zabrijala da ništa ne jebe.
bila sam glupa.
nisam se dovoljno informirala, i obavila sam samo osnovna cijepljenja.
5 godina je bio mrcina od 6 kila, ne padne ti pa pamet da nešto nije u redu.
što se tiče kastracije, kod mužjaka, znam da hormoni još neko vrijeme ostaju u organizmu pa se ne vidi odmah promjena. ali isto tako sam vidjela kastrate koji nsi postali mirniji, samo veći.
kako ti mačori znaju narasti
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Information
-