Čeka me novi Eco, Kazuo Ishiguro pročitan do pola, te Melania G. Mazzucco (Un giorno perfetto).
Što imamo na noćnom ormariću
-
babsjohnson
Ne stignem čitati. 
Čeka me novi Eco, Kazuo Ishiguro pročitan do pola, te Melania G. Mazzucco (Un giorno perfetto).
Većina je na compu, a manji na papiru.
Čitam istodobno, pa onda traje..
A. Miller: 1.37- Jung, Pauli, and the pursuit of a scientific obsession
J. Barzun: From Dawn to Decadence
Ivan Gončarov: Oblomov (nije išlo, po n-ti put nije išlo)
Harold Bloom: Novelists and Novels
Encyclopedia of Western Gunfighters
A. Greeley: Catholic Imagination
M de Unamuno: O tragičnom čuvstvovanju života (previše srbizama)
C. Murray: Human Accomplishment
M. Balaguer: Platonism and anti-Platonism in mathemathics
Stripovi Maurovića u više izdanja
Čitam istodobno, pa onda traje..
A. Miller: 1.37- Jung, Pauli, and the pursuit of a scientific obsession
J. Barzun: From Dawn to Decadence
Ivan Gončarov: Oblomov (nije išlo, po n-ti put nije išlo)
Harold Bloom: Novelists and Novels
Encyclopedia of Western Gunfighters
A. Greeley: Catholic Imagination
M de Unamuno: O tragičnom čuvstvovanju života (previše srbizama)
C. Murray: Human Accomplishment
M. Balaguer: Platonism and anti-Platonism in mathemathics
Stripovi Maurovića u više izdanja
Ajme majko, nema dugo da sam opet pokušavala... Mislim da sam platila jedno 50 kuna zakasnine zbog te neugodne radnje.Hroboatos » wrote: Ivan Gončarov: Oblomov (nije išlo, po n-ti put nije išlo)
To je genijalan roman, 21. stoljeće, uz njega su svi Dickensi, Balzaci, Hawthornei, ... slaba priča. No, ne idu mi fikcionalne priče, pa ne idu.Zekoslawa » wrote: Ajme majko, nema dugo da sam opet pokušavala... Mislim da sam platila jedno 50 kuna zakasnine zbog te neugodne radnje.
Oblomov, Zahar, ....
Koji?babsjohnson » wrote:Ne stignem čitati.
A na nocnom ormaricu nema nista jer ga trenutno jos nemam. No na podu je svasta.
Ja nekako nisam imala živaca za njegovo ustajanje, potezanje po kauču i smrdež.Hroboatos » wrote:
To je genijalan roman, 21. stoljeće, uz njega su svi Dickensi, Balzaci, Hawthornei, ... slaba priča. No, ne idu mi fikcionalne priče, pa ne idu.
Oblomov, Zahar, ....
Čitala sam ga u srednjoj i obožavala. Moram ponovo da vidim kako sad na mene djeluje.Zekoslawa » wrote: Ajme majko, nema dugo da sam opet pokušavala... Mislim da sam platila jedno 50 kuna zakasnine zbog te neugodne radnje.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Mislim da je to pravo čudo od romana, no nažalost nemam strpljenja za čitanje fikcije, čak ni kraće. Max pročitam izabrane stranice autora koje sam volio (Whitman, Proust, Faulkner, Melville, Dostojevski, Zweig, ..), koji list.Margarita » wrote: Čitala sam ga u srednjoj i obožavala. Moram ponovo da vidim kako sad na mene djeluje.
Oblomov je možda (bio) sociološki fenomen (oblomovština), no prava je vrijednost u prikazu paralize života osobe koju je život skršio, a da borbe nije ni bilo. Gončarov je veliki pisac koji ipak nije toliko priznat koliko zavrjeđuje- tu je i niz drugih Rusa, no to su već druge teme. "Oblomov" je i više- to je mudrosni roman, a u 19. st. mislim da je jedino George Eliot pisala mudrosne romane, iako posve drugačijega senzibiliteta.
U tim slučajevima oni obično knjigu ne posude, nego ju kupe, novcem sa svog projekta, ali su je zbog pravila fakulteta dužni uvesti u katalog knjižnice. Barem sam ja to objašnjenje dobio na svom bivšem faksu kad se postavilo to pitanje.klonka » wrote: Neću uopće reći koliko tamo kasnim.
Tješit ću se da sam mila majka prema nekim profesorima koji knjige drže i po koje desetljeće.
Biti i mniti svemiropolisno
Nema. Procitaj ovo:schmokljan » wrote:Žak mora da ima kristalnu kuglu.
Knjiga "Kratka povijest budućnosti" pokušaj je predviđanja budućnosti tijekom narednih pedeset godina - njenih mogućih scenarija - temeljem poznavanja povijesnih činjenica i iskustava prošlosti, povijesnih kretanja te uočavanjem zakonitosti prošlih kretanja predviđanje mogućnosti budućih, kako bi ih čovjek današnjice bio svjestan i kako bi istodobno mogao znati kakvu budućnost želi/ ne želi, kao sukreator i sudionik u njenom stvaranju.
I ovo:
Danas odlučujemo kakav će svijet biti 2050. godine i pripremamo ga za 2100. Ovisno o našem djelovanju našu djecu dočekat će svijet u kojemu se može živjeti ili pakao zbog kojeg će nas mrziti. Da bismo im ostavili planet u što boljem stanju, moramo se potruditi i promišljati budućnost, shvatiti odakle ona dolazi i kako na nju djelovati. To nije nemoguće: povijest se pokorava zakonitostima koje omogućuju da se budućnost predvidi i usmjeri.
kod mene na nocnom ima trenutno:The pillars of the earth -Ken Follett, Rivergination - Luciana Littizzetto, The Girl with the Dragon Tattoo-Stieg Larsson
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
- schmokljan
Ken Follet je šrot, ovo drugo ne znam, a Milenij je najbolji presjek našega doba.
- schmokljan
Neću. Ne dopuštam pretenciozne naslove.Aristocat » wrote:
Nema. Procitaj ovo:
Knjiga "Kratka povijest budućnosti" pokušaj je predviđanja budućnosti tijekom narednih pedeset godina - njenih mogućih scenarija - temeljem poznavanja povijesnih činjenica i iskustava prošlosti, povijesnih kretanja te uočavanjem zakonitosti prošlih kretanja predviđanje mogućnosti budućih, kako bi ih čovjek današnjice bio svjestan i kako bi istodobno mogao znati kakvu budućnost želi/ ne želi, kao sukreator i sudionik u njenom stvaranju.
I ovo:
Danas odlučujemo kakav će svijet biti 2050. godine i pripremamo ga za 2100. Ovisno o našem djelovanju našu djecu dočekat će svijet u kojemu se može živjeti ili pakao zbog kojeg će nas mrziti. Da bismo im ostavili planet u što boljem stanju, moramo se potruditi i promišljati budućnost, shvatiti odakle ona dolazi i kako na nju djelovati. To nije nemoguće: povijest se pokorava zakonitostima koje omogućuju da se budućnost predvidi i usmjeri.
- Polina Belilowsky
Kod mene su na noćnom ormariću samo draga, dobro poznata djela.
Boris Vian, Raymond Queneau, braća Strugacki, Philip Jose Farmer...
Nove knjige su u ladici ispod gaća, da mi ih posjetitelji ne pokradu.
Hello kitty.Polina Belilowsky » wrote:Kod mene su na noćnom ormariću samo draga, dobro poznata djela.
- Nikolajevna
Kod mene Cuculićev Sjetnjak. Pročitan je ali knjižnica je zatvorena zbog renovacije.
Ne znam ga objektivno procijeniti, roman je lokalnog karaktera i meni je bilo užitak čitati.
Sjetnjak je spomenar.
Ne znam ga objektivno procijeniti, roman je lokalnog karaktera i meni je bilo užitak čitati.
Sjetnjak je spomenar.
Nije na nocnom ormaricu, vec u dnevnom boravku, za jutra uz kavu i kroasan punjen marmeladom od marelica. Vruce pecivo nacinjeno je od komada maslaca sljubljenog uz vrsno psenicno brasno na koje se mazno razmazuje marelica pretocena u bozansku marmeladu.
Taj mali gutljaj kave u ustima obogacen divotama peciva, Markezovu Ljubav u doba kolere obavija troduplom radoscu.
Taj mali gutljaj kave u ustima obogacen divotama peciva, Markezovu Ljubav u doba kolere obavija troduplom radoscu.
-
- Information
-