'Oće l' to? (posvećeno MadnessInMethod)

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
baja

Post 27 Dec 2011, 13:34

MadnessInMethod » wrote:...a mene najviše uništava otečenost. i UŠI su mi otečene! UŠI!!! kome još uši otiču?!
meni :xd:
zadnjih tjedana sam izgledala kao pretila kosooka, strašno nešto
vaga je pokazivala da sam nabila oko 25 kg, a na porodu se 10ak izlilo iz mene :xd:

tebi, sretno :cerek:

Morticia

Post 27 Dec 2011, 13:35

Moja prijateljica je također na vagi dobila 30 kg, a dan nakon poroda je bila valjda 15 kg lakša.
Vodurina. :flop:

Madness, sretno! :cerek:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Almost Rosey

Post 27 Dec 2011, 14:40

MadnessInMethod » wrote:evo, časna riječ, ne bih ni da mogu (kontam si da bih se nakon 18 STEPENICA srušila, ili morala sjesti na dekicu i pojesti sendvič i popiti vode i odmoriti 15 mintua, a onda naručiti dizalicu đuro đaković da me digne da nastavim idućih 18 stepenica).
a mene najviše uništava otečenost. i UŠI su mi otečene! UŠI!!! kome još uši otiču?! nema centimetra kvadratnog mog tkiva koje nije ispunjeno tri puta većom količinom vode nego što je predviđeno! preklinjem dijete da izađe van, obećavam mu brda i doline, a ono me samo šutne :tuzni:
Kao da čitam Tupelo :cerek:
Ajde, ajde, držać'mo figu :mig:
rh4ps0dy

Post 27 Dec 2011, 14:46

A cimet? Navodno i on otvara. :D
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 27 Dec 2011, 16:15

I šetanje psa po Marjanu ubrzava, da. I seks isto.

Al' ja nisam bila natečena ni gegava, pa nisam baš neko mjerilo.

Edit: Hm, ovo nisu Gutanja. :D

Nemam baš neke posebne želje, Dida.

Samo ne daj da stanem. Nikad više.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Vodena

Post 27 Dec 2011, 17:57

Kurac seks ubrzava. Puls. To da. :rofl: :rofl: :rofl:

Vjerujte meni, ak se ja nisam seksala u trudnoćama, nitko nije. A tri puta sam prenijela. I tri put su me bušili. :mama: Željezni vodenjak ic maj nejm.

Drip njoj treba i to je to! :grli:

Rapsodijo za cimet ne znam, ali Madness znam da ti treba drip i pilates lopta da se beba spusti. I puuuuno puuuuno energije za skakanje. :grli:

Provjereno radi. Sretno!
MadnessInMethod

Post 27 Dec 2011, 19:10

beba je niskooooo već 3 tjedna. glavom na ušću. prije 3 tjedna je doktor rekao "sve je zrelo, sve je spremno, čekamo samo da dječak odluči van" (tj. da se počnem otvarati)
a drip neću dobiti još bar 2 tjedna, ako ne i više, osim ako mi ne pukne vodenjak.

apropos cimeta, žderem paprenjake u koje sam šibnula cimeta i klinčića ko nespašena. (i izvadila sam baterije iz vage da ne bih postala suicidalna)
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Bios

Post 27 Dec 2011, 19:36

Ako sam išta naučila o djetetini to je da oni bolje od mene znaju kad je vrijeme za nešto, pa tako i kad se trebaju roditi.

Jebiga. :D
Lord Byron

Post 27 Dec 2011, 19:39

Ajvi » wrote:Jebiga. :D
Koliko se ja kužim u te stvari, ovo je odavno obavila :zubo:.
Secre@Me

Post 27 Dec 2011, 19:49

Ajvi » wrote:Ako sam išta naučila o djetetini to je da oni bolje od mene znaju kad je vrijeme za nešto, pa tako i kad se trebaju roditi.

Jebiga. :D
Lord Byron wrote: Koliko se ja kužim u te stvari, ovo je odavno obavila :zubo:.

:rofl: :rofl:

e jesam se sad nasmijala :lol:

OT: nemam djetetine, pa nemam ni savjeta...ali,ima Ajvi pravo...bebe "znaju"kad je vrijeme za "van" :D
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
Bios

Post 27 Dec 2011, 20:16

Lordu sve bolje ide četeraj. Na tren sam pomislila da čitam Vrlu. :D

Da, djeca su vrlo jednostavna i doslovna, ako dovoljno dobro slušaš i gledaš.
Margarita

Post 27 Dec 2011, 20:28

Vodena » wrote:Kurac seks ubrzava. Puls. To da. :rofl: :rofl: :rofl:

Vjerujte meni, ak se ja nisam seksala u trudnoćama, nitko nije. A tri puta sam prenijela. I tri put su me bušili. :mama: Željezni vodenjak ic maj nejm.

Drip njoj treba i to je to! :grli:

Rapsodijo za cimet ne znam, ali Madness znam da ti treba drip i pilates lopta da se beba spusti. I puuuuno puuuuno energije za skakanje. :grli:Provjereno radi.
Sretno!
Ja sam protiv dripa. Ono dijete koje su mi tako istjerali je još uvijek splašeno. Oni koji su plutali dokle su htjeli i debelo prešišali termin, su ispali van malo zgužvani ali daleko samouvjereniji.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
MadnessInMethod

Post 27 Dec 2011, 20:49

moja bolnica je ozloglašena po tome da dripaju sve žive i nežive. ženskicu koja im je pristigla otvorena 8 cm i s pravilnim trudovima, i rodila u sveukupno 2 sata tamo, su svejedno morali zadnjih 10 minuta na drip spojiti, jer zamisli da se porađala 10-15 minuta dulje! :skandal: ono, razlika neviđena...
uglavnom, grozni su što se dripa tiče, ko da dobiju proviziju po utrošenoj mjernoj jedinici istoga.
Bios

Post 27 Dec 2011, 21:05

Kvragu, nemam ni loših iskustava s bolničkim osobljem. Totalno ne pridonosim. :D

A nije ni drip tako strašan.

Evo, neću više.
Tupelo

Post 27 Dec 2011, 21:09

MadnessInMethod » wrote:kome još uši otiču?!
:raspa:

Ja sam potukla rekorde u otečenosti. Moj ginekolog se već navikao pa nije radio paniku budući da su mi tlak i šećer bili dobri, ali kad sam prvi put došla na kontrolu u Trudničku u Petrovoj, Starčević je umalo na guzicu pao. Tjerao je sestru da mi dva puta mjeri tlak, a onda se još dobrih desetak minuta čudio mojim nogama. Mislim, jebemu, svaki dan gleda otečene trudnice, ali ja sam ga ipak iznenadila.
Htio me odmah hospitalizirati, ali se nisam dala.

Natekla sam tijekom jednog vikenda. Doslovce sam od petka do ponedjeljka dobila 8 kila. :zubo:
Nakon toga više nisam mogla hodati jer sam na zglobovima imala šlaufe koji mi nisu dopuštali da normalno stanem na noge.
Muž me je po stanu gurao na radnom stolcu :o Uništili smo sve parkete :mama:
Noge i ruke su bile najgore, ali imala sam otekline i po licu, očima, ušima, glavi, vratu, ramenima...

Proći će. Ako rodiš vaginalno, voda će otići več kroz dva-tri dana. Ako budeš išla na carski, kao što sam ja išla, trebat će malo duže, ali u 10-ak dana će se i to riješiti. Meni se riješilo onako kako je i počelo. Doslovce preko vikenda. Ispišala sam dušu iz sebe. :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Almost Rosey

Post 27 Dec 2011, 21:16

Isuse fuj, ja neću nikad imat dijete :mama:

Štae točno drip? Injekcija nekog oksitocina ili nečeg?
Bios

Post 27 Dec 2011, 21:25

Infuzija oksitocina i fiziološke otopine.

Nije strašno. Stvarno nije. Može i bez njega, ali prvorotkinji je teško odrediti kad je pravo vrijeme za bolnicu, što je sasvim razumljivo. Oni malo ubrzaju porod s dripom koji nije baš uvijek potreban.

Kao što rekoh, prelako je meni bilo oba puta, očito nisam mjerilo ičega.
Vodena

Post 27 Dec 2011, 21:25

Ok ovako.

Malu sam prenijela nekih 9 dana. Imala je mjere po JUS-u. Vodenjak su mi jedva probušili. Telila se cijeli dan i nešto noći.

Malog br.1 sam prenijela 14 dana. Imao je ogromne bijele nokte na nogama i bio je sav ljubičast prekriven nečim žutim, bio je premršav za svoju dužinu od 57 cm.
Jedva sam tih pet kila lansirala kroz vađajnu van. I još kao nisu znali da ima toliko kila. Jebo ih pas, mogli su me i prije izbušit.

Malog br.2 sam već prenašala nekoliko dana, pa sam digla frku jer sam se bojala da će narasti velik kao i Mali br. 1, pa su me obrijali, dali drip i nešto drogze da me kao manje boli. Drip je umjesto u venu tekao u neki džepić ispod kože, dok se nije napravila poveća oteklina, pa su onda skužili da je otišlo na krivo mjesto. Onda su mi spičili pravi. Ajme što to trga. Ni droga nije pomogla. I onda su mi u tom svem sranju bušili vodenjak. To je gore od silovanja, pretpostavljam.
Onda su me onak jadnu posjele u box, sa trudovima na jebenu pilaates loptu i sa svim onim glupostima koje su mi povezali oko trbuha. Naravno, dva skoka na lopti i sve bi palo. Curi plodna voda, guzica gola, ja jašem na lopti, sise izašle iz spavaćice a'la J'Lo, a mali nikak da se spusti. Šteta što nisu imali one štange da se vrtim oko nje. :o Nakon nekih sat, dva, mislim da se spustio. Porod je prošao super. Malo sam se pokakila. :facepalm: I on je bio poveći. Jebem im klistir nakon kojeg još ostane. :mama:
I tak...divno je kad rodiš, al u od početka stadija trudova pa do porađanja ne razlikujemo se niti od jedne životinje. Barem ja tak mislim. :xne zna:

Natekla sam samo jednom kad muž nije mogao sa mnom ići na sv. Duh na kontrolu. Bila sam u osmom mjesecu trudnoće, bio je to početak kolovoza i ja sam po onoj jebenoj sparini došla sa vlakom u zgb, zatim tramvaj do Črnomerca, zatim sam se pješke dogegala jedva nekak do jebene bolnice. I ko za vraga odmah sam bila na redu, nisam ni do zraka došla. Dr. je vidio da su mi malo natekle noge, a kako i ne bih, nahodala sam se ko sivi, a tlak mi narasao od uspona i žifčanoČe.
Onda sam dva dana bila na dijeti, al je sve bilo okej.
Bios

Post 27 Dec 2011, 21:30

Inače, Vodena ima troje divne djece koja će jednog dana čitati ovo na forumu. :zubo:

Jepote, stvarno ste koze i ti i Tupelo.
Vodena

Post 27 Dec 2011, 21:31

Ja, koza? :mama: :mama: :mama: :mama: A na koga su onda ta djeca tako diFna??? :trep:
Doktori su sve krivi. Em ne znaju kad smo ostale trudne, em računaju bezveze. :durica:

I ovaj zadnji nadripanko je sve samo ne splašen. :xzubo:

U mene im je bilo toliko diFno i toplo, bez obzira što ih je tajo gurkao svako malo da se nisu jadni dali van. :rofl:

I ljubomorna sam na sve vas koje ste rodile bezbolno i u tren oka.
Ja sam satima osjećala stotine noževa u trtici, i to sva tri puta. Sa srednjim nisam mogla normalno dići nogu sa kreveta od trećeg mjeseca trudnoće, već sam ju morala podizati sa rukama. Nisam se mogla niti okrenuti normalno u krevetu bez jaukanja. Mislila sam da će to proći kad se porodim, al nažalost nije. Zaliječila jesam, al bojim se da bi u starosti mogla imati problema.
MadnessInMethod

Post 27 Dec 2011, 21:36

ja sam isto otekla za vikend. mislim, ovako divljački. do ovog vikenda je bilo ok, ono, malo podbuhla, gadno je znalo biti kada pokleknem pred sotonom u frižideru i ubijem se šunkom za večeru, ali to bi izvjetrilo u cca 24-36 sati, samo sam trebala paziti što klopam taj natečeni dan. ovo je izvan svih kategorija. hodati još mogu. tlak je samo blago povišen.
dijete ne pokazuje naznake da mu se izlazi. obećavam mu da će moći micati i ruke i noge i guzu i sve to istovremeno, ali ne vjeruje mi. a čak mu ni ne lažem!
Bios

Post 27 Dec 2011, 21:36

Difni su na sebe. :D
Vodena

Post 27 Dec 2011, 21:38

:durica:
ombia

Post 27 Dec 2011, 21:40

Almost Rosey » wrote:Isuse fuj, ja neću nikad imat dijete :mama: ?
Ovo sam i ja sad pomislila. :zubo:
Vodena

Post 27 Dec 2011, 21:40

MadnessInMethod » wrote:ja sam isto otekla za vikend. mislim, ovako divljački. do ovog vikenda je bilo ok, ono, malo podbuhla, gadno je znalo biti kada pokleknem pred sotonom u frižideru i ubijem se šunkom za večeru, ali to bi izvjetrilo u cca 24-36 sati, samo sam trebala paziti što klopam taj natečeni dan. ovo je izvan svih kategorija. hodati još mogu. tlak je samo blago povišen.
dijete ne pokazuje naznake da mu se izlazi. obećavam mu da će moći micati i ruke i noge i guzu i sve to istovremeno, ali ne vjeruje mi. a čak mu ni ne lažem!

Reci mu da baš ne može van i da neće ići van do daljnjega, takav stav obično prolazi kod tvrdoglave djece. :rofl: :rofl:
  • Information