Jel previse pitam ako pitam kako to da se vlasnicka struktura u ovo kratko vrijeme postojanja foruma promijenila?ElliQuinn » wrote:
Kako god, već sam rekla, tehnička sam pomoć i ako treba promijeniti boju negdje nečega, nema problema. Stari vlasnici nisu željeli non-stop komentiranje i žaljenje na forum.hr, a što novi vlasnici žele saznat ćemo kad prođu praznici. a.
Ban - Polina/faktotum
- Polina Belilowsky
Drago mi je da sam nakon boravka u pariškim katakombama usput bacila pogled na rimsku kloaku, imalo se što vidjeti.Hekatonhir » wrote:Hvala ti lijepa, također.
Ali blagdani mi neće biti ugodni dok neki, da se poslužim tvojim metajezikom, ne shvate da se ne može doći u Rim pa propitkivati zašto je neka ulica, vodovod, kanalizacija... sagrađena ovako, a ne onako. Kad dođu u Rim, neki bi trebali shvatiti da se trebaju ponašati poput Rimljana.
Ovo je dovoljno jasan i uređen sustav koji je normalno funkcionirao dok neki nisu došli. Samim tim, nastavit će funkcionirati po dosadašnjim pravilima. Nadam se da će nekima ovo biti dovoljno jasno upozorenje.
- Nikolajevna
Judolino, samo dar-mar radiš.
Nisam za temu o forumu.hr, koji će nam to cazzo? Dosta je drame.
Naravno pokorit ću se većini ili onome tko već odlučuje.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Jest, previše je. Ako bivši vlasnici osjete potrebu da ti to objasne, neka to učine. Ali ja je ne osjećam.ombia » wrote:
Jel previse pitam ako pitam kako to da se vlasnicka struktura u ovo kratko vrijeme postojanja foruma promijenila?
Usput, Polina će se malo odmoriti od trolanja. I taj joj ban nitko neće skinuti.
Potpisi su za budale.
Također, načelno sam vrlo protiv. Međutoa, kako je gorenavedeni forum značajan dio internetskog bivstva velike većine ovdašnjih forumaša (osim Poline, dakakoNikolajevna » wrote:Judolino, samo dar-mar radiš.![]()
![]()
Ali.
Ovaj forum može i mora ostaviti ta sranja iza sebe ukoliko misli ići naprijed, razvijati se, rasti. Ukoliko ide u smjeru da postane neka mala opskurna igraonica za odabrane, onda zanemarite da sam išta napisao. Ukoliko tome nije tako, smatram da mlaćenje odavno uginulog i raspadnutog magarca ne samo da nema previše smisla, nego dugoročno može postati kontraproduktivno. Nemojte (nemojmo) nasjesti na provokacije trollova kojima je Trkeljanje iz njima znanih razloga trn u oku.
Ovaj dio bi bolje pasao u Schmokljanovu temu, ali ću napisati ovdje, dok mi ne ishlapi iz glave.
Ovom forumu nedostaje više suprotstavljenih mišljenja. Ovdje, koliko sam shvatio, velika većina korisnika baš i nije glasala za HDZ na nedavno održanim izborima, smatra Zdravka Mamića prefriganom seljačinom koja u sprezi sa rodijacima živi na gradskoj slash državnoj sisi u debelom sukobu interesa, razlikuje č i ć itd.
Kako onda u takvim uvjetima razviti neku dugotrajnu i oprečnim stavovima prepunu raspravu? Teško, jako teško. Kako je rekao kolega daze, treba uvoziti trollove. Ili bar one postojeće plaćati po učinku.
Da, da, znam, svi zajedno se trebamo truditi, pisati, dizati kvalitetu i to, ali kako, kad te na kraju balade neće imati tko čitati, odnosno replicirati ti?
No, da se ne udaljavam previše od teme, apsolutno podržavam Hekatonhira (a i sve koji mu pomažu u tome, dakako) u nastojanjima da održi red na ovim prostorima. Demokracija je lijepo zamišljena stvar, ali u njoj uvijek postoje neki koji si daju za pravo puuuuno više no što bi objektivno trebali.
My 2 cents.
Skinheadsi, takav si!
- Beta ženka
Ne znam što je Polina zgriješila, ali ovakva argumentacija - "ideš na hlađenje" upravo me podsjeća na neki drugi forum zbog kojeg smo i "izbjegli" ovamo in the first place.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Blagdani su. Većina moderatora nije tu. Priznajem da ne vidim nikakve svrhe u burnoj raspravi o forumu.hr na Božić. Ovdje, na Trkeljanju.Beta ženka » wrote:Ne znam što je Polina zgriješila, ali ovakva argumentacija - "ideš na hlađenje" upravo me podsjeća na neki drugi forum zbog kojeg smo i "izbjegli" ovamo in the first place.
- Beta ženka
Pa recimo, mene te rasprave nimalo ne zanimaju niti diraju pa ih preskočim. Zar je teško jednostavno ignorirati i preskočiti te postove? Mene recimo više živcira to što je na ostalim pdf-ovima zamro život. Vidim da ima trkeljaša, tu su online, ali vlada tišina. Ili je to možda samo na temama koje mene zanimaju (ne pratim ove chatterske niti super-ozbiljne).ex_anais » wrote:
Blagdani su. Većina moderatora nije tu. Priznajem da ne vidim nikakve svrhe u burnoj raspravi o forumu.hr na Božić. Ovdje, na Trkeljanju.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Mislim da je u ovome problem.Polina Belilowsky » wrote: Drago mi je da sam nakon boravka u pariškim katakombama usput bacila pogled na rimsku kloaku, imalo se što vidjeti.
- Beta ženka
...što je nastavno na ono "kad si u Rimu"... - kritika, pa šta.MightyMe » wrote: Mislim da je u ovome problem.
Pa čemu onda uopće moderatori, forumi, podforumi, tematiziranje, razdvajanje...? Možemo jednostavno otvoriti jednu golemu dretvu i tu pisat sve ko šta hoće i samo ignorirati ono što nam smeta i/ili nas ne zanima.Beta ženka » wrote: Zar je teško jednostavno ignorirati i preskočiti te postove?
Predlažem zagovarateljima ovakvog sustava da to pokušaju provesti u svakodnevnom životu dosljedno: kad pada kiša, ignorirajte ju, kad vam se začepi odvod, ignorirajte ga, kad vam pucaju petarde tri sata pod balkonom, ignorirajte ih, kad postanete erektilno disfunkcionalni, ignorirajte penis.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Naizgled, da, problem je u tome. No to znači nešto drugo - Polina je zaradila ban na krivom postu. Ne znači nužno samo po sebi da ga nije i zaslužila.MightyMe » wrote: Mislim da je u ovome problem.
Jer zapravo je svojim stalnim upadicama zagadila dvije teme. Što se mene tiče, niti mora biti Rimljanka, niti se mora ponašati kao ostatak Rimljana, a ne moraju joj se sviđati ni ulice, ni kvartovi, ni mostovi, ni kanalizacija, ali sve što poželi reći, može učiniti na za to predviđenoj temi. S obzirom na to da su razgovori o takvoj temi bili u tijeku, i sama se mogla uključiti u razgovor o tome te se potruditi da se osigura mjesto na kojemu će moći neometano kritizirati Rim i Rimljane. Umjesto toga, odabrala je provokacije, insinuacije i dvosmislenost. Banu je pak prethodilo i upozorenje i razgovor preko PM-a.
Stoga, nemojmo miješati kruške i jabuke - (ne)opravdanost njezina bana je jedno, eventualna kritika Hekatonhiru i njegovu nastupu nešto je drugo.
Eto!
A na mene ste se uzjebali kad sam otkrio da trol je gol!
Nadam se da ćete ubuduće bolje gledati.
Joj, da me je imala španjolska inkvizicija, đe bi im bijo kraj...
A na mene ste se uzjebali kad sam otkrio da trol je gol!
Nadam se da ćete ubuduće bolje gledati.
Joj, da me je imala španjolska inkvizicija, đe bi im bijo kraj...
- Beta ženka
Prema toj logici - čemu to da samo moderatori mogu sankcionirati ono što im smeta?A.P. » wrote:
Pa čemu onda uopće moderatori, forumi, podforumi, tematiziranje, razdvajanje...? Možemo jednostavno otvoriti jednu golemu dretvu i tu pisat sve ko šta hoće i samo ignorirati ono što nam smeta i/ili nas ne zanima.
Predlažem zagovarateljima ovakvog sustava da to pokušaju provesti u svakodnevnom životu dosljedno: kad pada kiša, ignorirajte ju, kad vam se začepi odvod, ignorirajte ga, kad vam pucaju petarde tri sata pod balkonom, ignorirajte ih, kad postanete erektilno disfunkcionalni, ignorirajte penis.
Ja sam za to da svatko ima to pravo pa si dijelimo banove, bodove, što god, kad nam nešto zasmeta i uvrijedi našu osjetljivu dušicu jer nam se ne sviđa pročitano.
polina je talent za junk intrigeBeta ženka » wrote:Ne znam što je Polina zgriješila, ali ovakva argumentacija - "ideš na hlađenje" upravo me podsjeća na neki drugi forum zbog kojeg smo i "izbjegli" ovamo in the first place.
nevina kao kratki spoj u božićnoj noći
kriva kao penzićka s hrpom uplatnica ispred tebe na blagajni
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Beta ženka
Ne znam, išla sam nekoliko stranica unazad s njezinim postovima (preskačući ove s Glazbe i sl.), i nisam vidjela nigdje nekakvo vrijeđanje koje je zaslužilo ban, barem po mojem mišljenju. Ali tko mene pita.blaze » wrote: polina je talent za junk intrige
nevina kao kratki spoj u božićnoj noći
kriva kao penzićka s hrpom uplatnica ispred tebe na blagajni
Uredno si preskočila post u kojem objašnjavam razloge Polinina bana, a oni su: provokacije, trolanje i najviše od svega odvlačenje tema u krivom smjeru (a to potpada pod definiciju trolanja). U čemu od navedenoga vidiš nečiju uvrijeđenu dušicu?Beta ženka » wrote:
Prema toj logici - čemu to da samo moderatori mogu sankcionirati ono što im smeta?
Ja sam za to da svatko ima to pravo pa si dijelimo banove, bodove, što god, kad nam nešto zasmeta i uvrijedi našu osjetljivu dušicu jer nam se ne sviđa pročitano.
Šmokljanova tema nije imala poslužiti pretresanju funkcioniranja forumhaera te je Polina više puta umoljena i upozorena da tome nije mjesto na toj temi. Tema za prijedloge i pritužbe također nije mjesto na kojemu će se kritike iznositi u obliku neodređenih i nedefiniranih upadica. Sad mi reci na kojoj je od te dvije teme Polina pokušala promijeniti svoj pristup i prilagoditi se željenoj razini komunikacije.
- Beta ženka
Jesam li napisala da sam kopala po njezinim postovima i nisam našla ništa što bi prema mojem zaslužilo ban (provokacije, trolanje itd.)? Pročitaj opet.Zekoslawa » wrote: Uredno si preskočila post u kojem objašnjavam razloge Polinina bana, a oni su: provokacije, trolanje i najviše od svega odvlačenje tema u krivom smjeru (a to potpada pod definiciju trolanja). U čemu od navedenoga vidiš nečiju uvrijeđenu dušicu?
Šmokljanova tema nije imala poslužiti pretresanju funkcioniranja forumhaera te je Polina više puta umoljena i upozorena da tome nije mjesto na toj temi. Tema za prijedloge i pritužbe također nije mjesto na kojemu će se kritike iznositi u obliku neodređenih i nedefiniranih upadica. Sad mi reci na kojoj je od te dvije teme Polina pokušala promijeniti svoj pristup i prilagoditi se željenoj razini komunikacije.
Zapravo, to si napisala nakon što sam ja pisala svoj post. Tehnički, mislim. Jer mene je odlogiralo, pa nakon logiranja vratilo na početak, pa dok sam ja to kopipejstala i postala... Moj je odgovor bio odgovor na tvoj prethodni post, koji je bio odgovor A. P., a ovaj tvoj zadnji nisam u međuvremenu ni vidjela.Beta ženka » wrote:
Jesam li napisala da sam kopala po njezinim postovima i nisam našla ništa što bi prema mojem zaslužilo ban (provokacije, trolanje itd.)? Pročitaj opet.
Da se vratimo samo na zadnjih nekoliko dana... Pretposljednja stranica Šmokljanove zaključane teme. Tu ne vidiš ničim izazvano prozivanje Nice kao odgovor meni? Ne vidiš vraćanje na to isto nakon mog upozorenja (u međuvremenu je sjeo i warning)? Ne vidiš posljedično zaključavanje teme? A onda nastavak na temi za prijedloge? Tko je rekao da je tu bilo nekog velikog vrijeđanja? Nije, niti je tko to rekao. Ali je bilo provokacija, drvljenja po jednom te istome te izostanka bilo kakve volje za dijalogom.
- Beta ženka
Pa zatražili ste žensku da se očituje o tome na koga i što misli kad je pisala o istim moderatorima i tamo i ovdje.Zekoslawa » wrote: Zapravo, to si napisala nakon što sam ja pisala svoj post. Tehnički, mislim. Jer mene je odlogiralo, pa nakon logiranja vratilo na početak, pa dok sam ja to kopipejstala i postala... Moj je odgovor bio odgovor na tvoj prethodni post, koji je bio odgovor A. P., a ovaj tvoj zadnji nisam u međuvremenu ni vidjela.
Da se vratimo samo na zadnjih nekoliko dana... Pretposljednja stranica Šmokljanove zaključane teme. Tu ne vidiš ničim izazvano prozivanje Nice kao odgovor meni? Ne vidiš vraćanje na to isto nakon mog upozorenja (u međuvremenu je sjeo i warning)? Ne vidiš posljedično zaključavanje teme? A onda nastavak na temi za prijedloge? Tko je rekao da je tu bilo nekog velikog vrijeđanja? Nije, niti je tko to rekao. Ali je bilo provokacija, drvljenja po jednom te istome te izostanka bilo kakve volje za dijalogom.
A mogla su biti dva rješenja:
1) ignorirati od samog početka čim ste se osjetili "isprovocirani" i trolani
2) reći da to više nije tema, nek se obrati tamo i ignorirati daljnju raspravu o tome, umjesto se nastaviti zapetljavat
Al' dobro, zapravo me se i ne tiče, svratila sam na ove teme jer je stvarno bilo dosadno na ostatku foruma, vidjela sam ovo i komentirala da mi se nije svidjela argumentacija "kad nemam više što reći, a neću niti ignorirati, lupit ću ti ban jer ja imam moć".
Nastavite (ili nemojte) o tome bez mene.
Sve to što navodiš bilo joj je rečeno u više navrata, već prije ovih nekoliko posljednjih dana. Ako si čitala njezine postove, primijetit ćeš onaj već spomenuti, u kojemu sam joj ja rekla upravo to, i njoj i N'duguu - da razgovoru o tome ovdje nije mjesto, ni generalno, a ni na Šmokljanovoj temi, te da me ni najmanje ne zanima zašto N'dugu ne može te stvari iznijeti na drugome mjestu jer mi je primarno to da je ovdje taj razgovor offtopičan. Na to je odabrala spominjati Nicu i njezine "metode". Kakve to veze može imati sa mnom i čemu to može poslužiti osim provokaciji, reci ti meni?Beta ženka » wrote:
Pa zatražili ste žensku da se očituje o tome na koga i što misli kad je pisala o istim moderatorima i tamo i ovdje.
A mogla su biti dva rješenja:
1) ignorirati od samog početka čim ste se osjetili "isprovocirani" i trolani
2) reći da to više nije tema, nek se obrati tamo i ignorirati daljnju raspravu o tome, umjesto se nastaviti zapetljavat
Al' dobro, zapravo me se i ne tiče, svratila sam na ove teme jer je stvarno bilo dosadno na ostatku foruma, vidjela sam ovo i komentirala da mi se nije svidjela argumentacija "kad nemam više što reći, a neću niti ignorirati, lupit ću ti ban jer ja imam moć".
Nastavite (ili nemojte) o tome bez mene.
Nakon toga nastavili su se razgovori na toj temi, za što i nije bila kriva samo Polina. U međuvremenu imala sam prilike razgovarati s njom i na PM. Premda je izabrala pomalo agresivan pristup i tamo, ne mogu reći da nismo našle zajednički jezik. Recimo da je taj razgovor protekao prilično ugodno i učinilo mi se da smo se razumjele po pitanju toga da nam je situacija zadnjih dana prilično nezgodna i da ćemo svi skupa morati biti malko strpljiviji, barem dok ne prođu ovi dani i dok ne posložimo redove.
Nakon svega toga tema je zaključana, kako već rekoh, ne isključivo njezinom krivnjom, ali sudionik je bila, a razgovori su se nastavili na temi za prijedloge. I tu je opet odabrala isti taj agresivan pristup i na kraju pomalo pretjerala, a za što je dijelom kriv i Hekatonhir koji je već pomalo bio na rubu živaca u cijeloj toj priči. Ali to mi je razumljivo, jer ja se ovom pričom bavim zadnjih nekoliko dana, dočim je on sudjelovao i u onom prvom valu razgovora i pregovora s Polinom. Dakle, ja sam joj taj post preskočila i odlučila ne posegnuti za banom, a nešto kasnije ipak je odlučeno da je malo pretjerala i da njezino ukupno ponašanje zaslužuje ban.
Kad sagledam cijelu sliku, u tome itekako ima istine. Zato, ponavljam, nije problem u postu s kloakom samom po sebi, ali sveukupno smatram da Polina ipak nije učinila dovoljno sa svoje strane da se nađe zajednički jezik i da nam svima skupa bude ugodnije.
moderatoru je po definiciji malo teže baš sve ignorirati. hek je kao moderator iznenađujuće tolerantan i odgovoran (u usporedbi s hekom kao forumašem) i mislim da si bez razloga stala na polininu stranu. ona "ne vrijeđa" ali ispižđuje i što se mene tiče, hek je potpuno ispravno postupioBeta ženka » wrote: vidjela sam ovo i komentirala da mi se nije svidjela argumentacija "kad nemam više što reći, a neću niti ignorirati, lupit ću ti ban jer ja imam moć".
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Beta ženka
A da je otvorila zasebnu temu o tome, bi li ta tema preživjela?Zekoslawa » wrote: Sve to što navodiš bilo joj je rečeno u više navrata, već prije ovih nekoliko posljednjih dana. Ako si čitala njezine postove, primijetit ćeš onaj već spomenuti, u kojemu sam joj ja rekla upravo to, i njoj i N'duguu - da razgovoru o tome ovdje nije mjesto, ni generalno, a ni na Šmokljanovoj temi, te da me ni najmanje ne zanima zašto N'dugu ne može te stvari iznijeti na drugome mjestu jer mi je primarno to da je ovdje taj razgovor offtopičan. Na to je odabrala spominjati Nicu i njezine "metode". Kakve to veze može imati sa mnom i čemu to može poslužiti osim provokaciji, reci ti meni?
Btw, i zgsash je "bio na rubu živaca"...
Inače, ovdje se često zabrazdi u off pa se ipak vrati nazad na temu, nisam znala da jedan-dva forumaša mogu povući sve ostale u totalni off. Ozbiljna sam, ne zajebavam.
Nisam stala ni na čiju stranu, ostala sam iznenađena onim postom o hlađenju.blaze wrote: moderatoru je po definiciji malo teže baš sve ignorirati. hek je kao moderator iznenađujuće tolerantan i odgovoran (u usporedbi s hekom kao forumašem) i mislim da si bez razloga stala na polininu stranu. ona "ne vrijeđa" ali ispižđuje i što se mene tiče, hek je potpuno ispravno postupio
Oprostite što sam komentirala. Izgleda advokatirala.
Ne dâ mi se o ovome više.
-
- Information
-