Ban - Polina/faktotum

Stare teme i začeci foruma
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 24 Dec 2011, 19:40

Dakle, za ekipu koja misli da je smisao Trkeljanja da bude iskreni i pravi PŽK Forum.hra - u krivu ste, nije. Trkeljanje se otelo kontroli čarobnjakovog učenika i počelo živjeti svoj, očito dosadan, život još u prvim tjednima postojanja. Molim vas, zamjerke na postupke moderatora i administratora na Forum.hr-u raščistite prije svega na Forum.hru.

Ako zbog svega doživljenoga na Forum.hru i ovdje imate potrebu izrecitirati sve po spisku konkretnim forumašima ovog foruma, recite im to tamo. Em je više fer i prema njima i prema nama promatračima, em je Trkeljanje odavno preraslo takvo nešto.

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Polina Belilowsky

Post 24 Dec 2011, 20:54

ElliQuinn » wrote:Dakle, za ekipu koja misli da je smisao Trkeljanja da bude iskreni i pravi PŽK Forum.hra - u krivu ste, nije. Trkeljanje se otelo kontroli čarobnjakovog učenika i počelo živjeti svoj, očito dosadan, život još u prvim tjednima postojanja. Molim vas, zamjerke na postupke moderatora i administratora na Forum.hr-u raščistite prije svega na Forum.hru.

Ako zbog svega doživljenoga na Forum.hru i ovdje imate potrebu izrecitirati sve po spisku konkretnim forumašima ovog foruma, recite im to tamo. Em je više fer i prema njima i prema nama promatračima, em je Trkeljanje odavno preraslo takvo nešto.
Kako se mene najviše prozivalo, moram reći - ne.
Nije smisao foruma Trkeljanje u tom da bude iskreni i pravi PŽK foruma haera.

Zamjerke na postupke tamo ne mogu se tamo izreći radi brisanja, ključanja, permabanova, te, kad si već permabaniran još i dodatne parcijale na cijeli forum, da se ne bi moglo pisati niti po Kutku za banirane.
No Trkeljanje nema ništa s tim. OSIM, kad vidim sitne šarafčiće tamošnjeg diktatorskog režima kako šire krilca na OVOM forumu. Tad, i jedino tad me zasvrbi tipkovnica.

Ostaje dakle na razumnim i tolerantnim moderatorima OVOG foruma da tu situaciju ublaže i premoste kako najbolje znaju.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 25 Dec 2011, 00:56

Polina Belilowsky » wrote: Kako se mene najviše prozivalo, moram reći - ne.
Nije smisao foruma Trkeljanje u tom da bude iskreni i pravi PŽK foruma haera.

Zamjerke na postupke tamo ne mogu se tamo izreći radi brisanja, ključanja, permabanova, te, kad si već permabaniran još i dodatne parcijale na cijeli forum, da se ne bi moglo pisati niti po Kutku za banirane.
Iskreno, ne zanima me. Ne žališ se tamo nego ovdje, a to radi i Judolino, što meni govori da se ovaj forum tretira kao surogatni PŽK. Trkeljanje to nije, a mislim (naravno, mogu biti u krivu, nisam ovlašteni glasnogovornik Trkeljanja) da ne postoji potreba među korisnicima da to postane.
No Trkeljanje nema ništa s tim. OSIM, kad vidim sitne šarafčiće tamošnjeg diktatorskog režima kako šire krilca na OVOM forumu. Tad, i jedino tad me zasvrbi tipkovnica.
Ili budi konkretna ili ništa nisi rekla. Skrivanje iza naznaka samo potvrđuje moju tezu da nas doživljavaš kao surogatni PŽK i bojiš se posljedica otvorene komunikacije.
Ostaje dakle na razumnim i tolerantnim moderatorima OVOG foruma da tu situaciju ublaže i premoste kako najbolje znaju.
Jer je samo na njima da to budu?

Kako god, već sam rekla, tehnička sam pomoć i ako treba promijeniti boju negdje nečega, nema problema. Stari vlasnici nisu željeli non-stop komentiranje i žaljenje na forum.hr, a što novi vlasnici žele saznat ćemo kad prođu praznici. Sasvim je moguće da moje viđenje problema promašeno i da postoji bolje rješenje. Do tada, uživajmo u blagdanima, gađajmo se kolačima, a ne teškim riječima.

Pričuvni moderator.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 01:09

ElliQuinn » wrote:Kako god, već sam rekla, tehnička sam pomoć i ako treba promijeniti boju negdje nečega, nema problema. Stari vlasnici nisu željeli non-stop komentiranje i žaljenje na forum.hr, a što novi vlasnici žele saznat ćemo kad prođu praznici. Sasvim je moguće da moje viđenje problema promašeno i da postoji bolje rješenje. Do tada, uživajmo u blagdanima, gađajmo se kolačima, a ne teškim riječima.
Shvati me kako želiš (a možeš me i pročitat još koji put).
Nisam ni prvi ni zadnji član Trkeljanja koji je tu pisao o onom takozvanom forumu. Kad ne kažem otvoreno onda se bojim, a kad kažem otvoreno onda trollam. Odluči se - ovo ili ono.
Teških riječi od mene nikad nije bilo, a bude li se druga strana postavila kao što jest ovih dana, odgovorit ću adekvatno. I tebi sretni blagdani.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 614 times
Been thanked: 954 times
Post 25 Dec 2011, 03:26

Polina, hajde da se ne igramo - došla si na temu koja se bavi ovim forumom i vrlo egzaktnim pitanjem kako ga poboljšati te počela trkeljati o onom forumu. I ti i Judolino. Još jednom ponavljam: svoje račune s Forumhaera ondje i raščistite. Ovdje nećete. Jer to nije "pisanje o onom forumu", kako si se izvoljela izraziti, nego skretanje s konkretne teme i bavljenje osobnim obračunima koji nikoga ovdje ne zanimaju. Meni je jako žao, ali i ti i on zakasnili ste - Forumhaer apsolvirali smo a temu zaključali. To je gotova priča. I u tome se nimalo ne razlikujem od Morticije i Zea.
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 03:50

Hekatonhir » wrote:Polina, hajde da se ne igramo - došla si na temu koja se bavi ovim forumom i vrlo egzaktnim pitanjem kako ga poboljšati te počela trkeljati o onom forumu. I ti i Judolino. Još jednom ponavljam: svoje račune s Forumhaera ondje i raščistite. Ovdje nećete. Jer to nije "pisanje o onom forumu", kako si se izvoljela izraziti, nego skretanje s konkretne teme i bavljenje osobnim obračunima koji nikoga ovdje ne zanimaju. Meni je jako žao, ali i ti i on zakasnili ste - Forumhaer apsolvirali smo a temu zaključali. To je gotova priča. I u tome se nimalo ne razlikujem od Morticije i Zea.
Na to "egzaktno pitanje o ovom forumu" skoro nitko nije konkretno odgovarao, nego se surovo spamalo. U tom duhu bili su i moji upisi, pa ako si ocijenio da su baš oni "skrenuli s konkretne teme" trebao si ih obrisati.

Ili će biti kao na forumu haeru - da se jednima dopušta sranje po temi/spam, dok se druge opominje?

Decidirano odbijam kakvu bilo vezu s judolinom i njegovim postovima.
Insinuiraš da je u mojim postovima bilo psovanja i osobnog vrijeđanja svojstvenog judolinu?

Ukratko, ne nalazim se u tvojoj priči. Ako moje pisanje smatraš nezanimljivim/suvišnim, znaš što ti je radit.
Lord Byron

Post 25 Dec 2011, 09:01

Mislim da smo, dogovornim zaključavanjem fhr-teme, svi zajedno previdjeli jednu stvar.

Naime, tema je zaključana kad se ljudima koji su ovdje otpočetka, više nije dalo drviti o fhr-u, kad se reklo što se imalo reći (pa i jedni drugima, po potrebi), kad se izbacilo iz sebe sve što se imalo za izbaciti. Ispričavam se svakome tko se ne vidi u ovoj rečenici, ne bih želio govoriti u tuđe ime - ali, to je (bio) moj dojam.

Međutim, previdjeli smo da će se vjerojatno pojaviti neki novi ljudi s istim potrebama i istim porivima - kao što se upravo događa ovih dana. Pustimo sad po strani što svatko od nas misli o takvim postovima i takvim potrebama - ono što treba prelomiti je način na koji će ti postovi i te potrebe najmanje smetati, pa i najmanje štetiti Trkeljanju.

Ja u toj priči ne vidim puno izbora ni puno mogućnosti: naime, sitan (ali bitan) zajeb je u tome što u slučaju bilo kakvog ponašanja koje se može protumačiti ko represija, svatko i uvijek može posegnuti za rečenicom koja mu se čini neoboriva: "ah, znao/la sam ja, sve je isto kao i na fhr-u, evo počelo je brisanje, baniranje, ah i oh" - a usporedba s fhr-om će vjerojatno još dugo biti na korak od osobne uvrede. Druga, jednako popularna rečenica, je "ako ti ne paše ono što pišem, briši me ili baniraj" - ta rečenica zapravo priželjkuje represiju kao ultimativni dokaz svojim tvrdnjama.

U to ime (priznajem, i u ime moje ogrooooomne radoznalosti da čujem što je bilo sa svom silom N'duguovih najavljenih kaznenih prijava i pritužbi na fhr ni manje ni više nego EU-u :D), mislim da ima smisla držati negdje (ne, ne, nenenenene na OSO-u :D) otvoren topic o fhr-u - pa ako se nekome piše, nek piše; ali, ako se nekome o fhr-u piše bilo kad i bilo gdje, ima ga se kamo ljubazno uputiti bez mogućnosti da počne o strahovladi i ovome i onome. Osobno bih (iako sam bio među, hm, vrlo aktivnim sudionicima onog topica) taj topic jednostavno ignorirao (o onome što je bilo ne vidim smisla niti imam potrebe raspravljati, o onome što jest još i manje) - i sve pet.

Po pitanju ad hominema na ljude koji moderiraju i tamo, mislim da bi se trebali izraziti upravo ti ljudi (ne nužno javno). Ako im takvi postovi smetaju (čak i ako su izdvojeni u zaseban topic), to bi trebalo uvažiti jednako kao i svaki drugi uvredljivi post. Ali, ako njima takvi postovi ne smetaju (a nekako mi se čini da N'duguova "pranja" nisu narušili Tupelovo stanje kontrolirane poremećen... ups, mirnoće :zubo:), mislim da je manje zlo ostaviti ih na takvom zasebnom topicu nego se svaki put upuštati u beskrajna natezanja o tome je li ovdje jednako kao i na fhr-u ili nije.

Ono što je meni tužno u cijeloj toj stvari je sljedeće: Pollina je, u svome "mirnodopskom" izdanju, posve ugodna forumašica - žena je pismena, zna se našaliti, zna sudjelovati u topicima. Ali, u trenu kad krenu nekorektne "ja sve znam al' ne smem reči, joooooj!", odjednom se pretvara u vrlo hladnu, pa i vrlo nezanimljivu osobu koja sveudilj ponavlja (recimo i ovo: to ponavljanje je kriptično do mjere da nitko nema pojma o čemu se zapravo radi, koji su to grozni ovdašnji ljudi koji su tamop radili Aušvic-stvari nekome tko tvrdi da nema nijedan post, ili kome već od njegovih) jednu te istu insinuaciju. Bude čovjeku žao kad se netko tko očito zna i može bolje, iz neke svoje čudne potrebe svako toliko pokaže u tom svome nepotrebnom, pa i ružnom, izdanju.

Prema tome, ponavljam: mislim da bi bilo pametno otvoriti topic u koji će se preusmjeriti sve takve rečenice, ako netko za njih osjeća potrebu.
Tupelo

Post 25 Dec 2011, 10:54

Lord Byron » wrote:Po pitanju ad hominema na ljude koji moderiraju i tamo, mislim da bi se trebali izraziti upravo ti ljudi (ne nužno javno). Ako im takvi postovi smetaju (čak i ako su izdvojeni u zaseban topic), to bi trebalo uvažiti jednako kao i svaki drugi uvredljivi post. Ali, ako njima takvi postovi ne smetaju (a nekako mi se čini da N'duguova "pranja" nisu narušili Tupelovo stanje kontrolirane poremećen... ups, mirnoće :zubo:), mislim da je manje zlo ostaviti ih na takvom zasebnom topicu nego se svaki put upuštati u beskrajna natezanja o tome je li ovdje jednako kao i na fhr-u ili nije.
Gle, što se mene tiče, meni takvi postovi ne smetaju niti me vrijeđaju niti ih osobito doživljavam.
Osoba sam koju je iznimno teško uvrijediti ili povrijediti i kojoj se fantastično lijepo jebe za mnoga tuđa mišljenja. Takva sam. :xne zna:

Ono što meni predstavlja problem je odgovaranje na takve postove. Jer, iako mi se za mišljenje zloćudnih/poremećenih trolova živo jebe, zbog ljudi s kojima ovdje tipkam, ajmo ih nazvati rezidenata, ponekad osjetim potrebu ponuditi objašnjenje.
A to, osim što mi oduzima vrijeme i energiju, stvara mi i određenu nelagodu jer smatram da je pogrešno od mene, kao moderatora onog foruma, pisati o tome ovdje. Jebiga, nekakva osobna etika mi to ne dopušta. Pa onda imam situaciju u kojoj želim ponuditi odgovor, ali sam sputana gomilom detalja koji su bitni, ali smatram da ne bih trebala napisati jer s njima raspolažem iz/zbog/sa pozicije moderatora i onda mi takvo tipkanje bude jako velika tlaka.

Dodatno, ne vjerujem da ostale cure imaju baš tako nejebavajući stav o takvim kritikama.
Dobar primjer je ovo s Judolinom. Mene njegovo teranje u kurac nije ni najmanje uzrujalo. Niti na Trkeljanjima, a niti na onom forumu. I prvi put smo si ispičkarali što smo mislili i nastavili dalje bez zle krvi (barem sa moje strane, a vjerujem i s Judolinove. Naime, ja njegovo teranje u kurac uopće nisam shvatila kao zloćudno/ozbiljno, već više kao reakciju na tuđu kenjkavost i demonstraciju "tako se to radi"). S druge strane, Bliss takvo komuniciranje ne trpi i smeta je i to je njezino pravo.

I za kraj - ne, ne vidim potrebu da se sranja s onog foruma razvlače po ovom mjestu. Ovo je sasvim lijep forum, ugodne atmosfere, pametnih i poremećenih sugovornika i ne vidim zašto bi se bavio onim forumom. :xne zna: Ne vidim zašto bismo odabrali stajati u mjestu, a repetirano pljuvanje po forumu je upravo to - stajanje u mjestu.
Da, ponekad je dosadno i fali da cirkus svrati u grad, ali može se i bez toga. Pogotovo zato što taj cirkus ima samo 4 redovna klauna, a postoji određen broj nabacivanja rajčicama/drekom za koja oni imaju volje/energije/vremena/želuca/ostaloga.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
N'dugu

Post 25 Dec 2011, 11:12

Lord Byron wrote:U to ime (priznajem, i u ime moje ogrooooomne radoznalosti da čujem što je bilo sa svom silom N'duguovih najavljenih kaznenih prijava i pritužbi na fhr ni manje ni više nego EU-u :D), mislim da ima smisla držati negdje (ne, ne, nenenenene na OSO-u :D) otvoren topic o fhr-u - pa ako se nekome piše, nek piše; ali, ako se nekome o fhr-u piše bilo kad i bilo gdje, ima ga se kamo ljubazno uputiti bez mogućnosti da počne o strahovladi i ovome i onome. Osobno bih (iako sam bio među, hm, vrlo aktivnim sudionicima onog topica) taj topic jednostavno ignorirao (o onome što je bilo ne vidim smisla niti imam potrebe raspravljati, o onome što jest još i manje) - i sve pet.

Po pitanju ad hominema na ljude koji moderiraju i tamo, mislim da bi se trebali izraziti upravo ti ljudi (ne nužno javno). Ako im takvi postovi smetaju (čak i ako su izdvojeni u zaseban topic), to bi trebalo uvažiti jednako kao i svaki drugi uvredljivi post. Ali, ako njima takvi postovi ne smetaju (a nekako mi se čini da N'duguova "pranja" nisu narušili Tupelovo stanje kontrolirane poremećen... ups, mirnoće :zubo:), mislim da je manje zlo ostaviti ih na takvom zasebnom topicu nego se svaki put upuštati u beskrajna natezanja o tome je li ovdje jednako kao i na fhr-u ili nije.
Ako te baš zanima, prijavio sam onaj Alojzijev post o Romima, a pri tome sam prijavio i cijelu moderatorsku ekipu foruma.hr jer nisu ništa napravili da taj post uklone. Trebalo je nekoliko mjeseci da stvar dođe do kaznenog postupanja, pri čemu je policija na obavijesnom razgovoru utvrdila da je autor posta premlad da bi shvatio posljedice napisanoga, a ja sam o tome dobio obavijest, uz napomenu da je forum.hr upozoren da nešto mijenja u uređivačkoj politici da se takve stvari ne bi ponavljale.. Otprilike u isto vrijeme (par dana nakon što je policija intervenirala) je smijenjen ZgSash. No, posao nije obavljen jer je Tupelo još uvijek moderator. Takva bahata i bezobrazna osoba po mojem mišljenju ne bi smjela biti moderator nigdje, premda nije za kaznenu prijavu, ali već ću smisliti kako da je uklonim, mislim ako mi se bude dalo. Pa makar zbog nje morao razjebati cijeli forum.hr. To se, naravno, ne tiče Trkeljanja, jer ovdje nije moderator i može slobodno i dalje trkeljati.

I sretan vam Božić. :E :zubo:
N'dugu

Post 25 Dec 2011, 11:26

Uostalom, mislim da će forum.hr kad tad nadrapati zbog dilanja droge. Naime, ako se to vlasniku ne isplati, zašto onda održava takav forum? Sigurno ne samo zbog svojeg užitka, nego i zbog neke koristi. A onda će nadrapati i moderatori tamo, bez obzira da li se "droksaju" ili ne, i jesu li bezobrazni i bahati ili nisu. Neće im pomoći ni narkomafija, jer su za njih presitni ološ.
Stitch
Head Honcho
Post 25 Dec 2011, 12:36

Lorde, ako si vidio moj noćašnji post dolje na Moderatorskom - nisam za cenzuru, ali nisam ni za aludiranje na nečije emotivno i duševno zdravlje. Bliss je izabrana za moderatoricu anketom u kojoj su se svi mogli izjasniti jesu li za ili protiv. I to je to, gotova priča. Judolina sam zamolio da više ne provocira, a to vrijedi i za ostale. Jedno je pisanje o Forumhaeru, a drugo lov na vještice. Druženje da, bezobrazluk i vrijeđanje ne. To je prvo.

Drugo, ovaj će forum jako kratko živjeti ako ga zamišljate kao mjesto za virenje preko žice. Ako je baš nužno, neka si zainteresirani otvore temu. No ako hoćemo da ovo potraje, trebaju nam novi sadržaji i nove teme.

Polina, ako misliš da si ti jedina upozorena zbog neprikladnog sadržaja svojih postova, varaš se. Također, ako misliš da je ikome ovdje namjera braniti Forumhaer, varaš se. Riječ je jednostavno o tome da je mišljenje većine forumaša - provjerljivo na zaključanoj temi - bilo kako nam je dosta prepucavanja i svađa. Hoćemo dalje. Hoćemo više. Jer imamo potencijala za to.

Sretan vam Božić, mir i dobro. Smirite se malo, svi. Ovo nikuda ne vodi. :)
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 13:05

Lord Byron » wrote:Druga, jednako popularna rečenica, je "ako ti ne paše ono što pišem, briši me ili baniraj" - ta rečenica zapravo priželjkuje represiju kao ultimativni dokaz svojim tvrdnjama.

............

Ono što je meni tužno u cijeloj toj stvari je sljedeće: Pollina je, u svome "mirnodopskom" izdanju, posve ugodna forumašica - žena je pismena, zna se našaliti, zna sudjelovati u topicima. Ali, u trenu kad krenu nekorektne "ja sve znam al' ne smem reči, joooooj!", odjednom se pretvara u vrlo hladnu, pa i vrlo nezanimljivu osobu koja sveudilj ponavlja (recimo i ovo: to ponavljanje je kriptično do mjere da nitko nema pojma o čemu se zapravo radi, koji su to grozni ovdašnji ljudi koji su tamop radili Aušvic-stvari nekome tko tvrdi da nema nijedan post, ili kome već od njegovih) jednu te istu insinuaciju. Bude čovjeku žao kad se netko tko očito zna i može bolje, iz neke svoje čudne potrebe svako toliko pokaže u tom svome nepotrebnom, pa i ružnom, izdanju.
Rečenica "ako ti ne paše ono što pišem, briši me ili baniraj" uglavnom znači doslovce ono što piše - odraz želje/volje forumaša i kao takvu ju treba primit. Na svakom forumu, ne samo na ovom, opterećenom sjenom foruma haera i njihovih/naših modova.

..................................................................................................

Ono što je meni tužno (i nedopustivo) u cijeloj stvari je slijedeće: Byron je u svom "ludilu veličine" skužio da na ovom forumu može nekažnjeno procjenjivati "nepoćudne" kolege - tko je nekorektan, nezanimljiv, ima ovakve ili onakve sise, upisi su mu ružni i nepotrebni i sl. Odnosno, dok će jedni zaštićeni ugodno forumarit, druge će se pribijati na križ.

Termine poput sveudilj ponavlja i svako toliko mogu skužit jedino kao pjesničku slobodu, kad se radi o članu koji je na forumu manje od tri tjedna i veći dio postova (98%) mu se nalazi upravo tamo gdje treba.

No ovaj ružan i neugodan post navješćuje opasne stranputice kojima bi mladi forum mogao poći.
Ovakve i slične postove o članovima, može se imati na moderatorskom kutku (zatvorenom), daleko od očiju forumske javnosti. Na forumu on znači diskriminaciju na djelu.
Zahtijevam brisanje pod odmah.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 13:11

Hekatonhir » wrote:
Polina, ako misliš da si ti jedina upozorena zbog neprikladnog sadržaja svojih postova, varaš se. Također, ako misliš da je ikome ovdje namjera braniti Forumhaer, varaš se. Riječ je jednostavno o tome da je mišljenje većine forumaša - provjerljivo na zaključanoj temi - bilo kako nam je dosta prepucavanja i svađa. Hoćemo dalje. Hoćemo više. Jer imamo potencijala za to.

Sretan vam Božić, mir i dobro. Smirite se malo, svi. Ovo nikuda ne vodi. :)
Hekatonhir, ne mislim ništa drugo do ono što sam napisala u gornjem postu. Kao vlasnik i jedan od urednika foruma interveniraj prije nego ovo izmakne kontroli, ne toliko radi mene kao člana (jer ja ne moram pisati tu) nego radi nekakve uspješne budućnosti svojeg foruma.

Sretan Božić i tebi (uz postove poput Byronovog teško, ali nadajmo se da će zdrav razum prevladat).
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 25 Dec 2011, 13:14

Polina, prijavi post koji te uvrijedio. Ni na jednom forumu moderatori ne mogu znati što će koga i kad uvrijediti.

Ako si čitala Moderatorski kutak, mogla si vidjeti da je opća politika moderiranja minimum intervencija i minimum brisanja (između ostalog i zato što se obrisani postovi ne mogu vratiti). Dogovorena je još na početku i dio je je identiteta foruma, kao i razgovaranje o pravilima i njihovo dogovaranje.

Zahtjev za brisanje pod odmah, smatram, narušava i pristup minimalne intervencije i pristup razgovora o pravilima, odnosno zahtijeva promjenu identiteta Trkeljanja. Dogodi li se ta promjena, odlazim odavde.

Pričuvni moderator.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 13:26

ElliQuinn » wrote:Polina, prijavi post koji te uvrijedio. Ni na jednom forumu moderatori ne mogu znati što će koga i kad uvrijediti.

Ako si čitala Moderatorski kutak, mogla si vidjeti da je opća politika moderiranja minimum intervencija i minimum brisanja (između ostalog i zato što se obrisani postovi ne mogu vratiti). Dogovorena je još na početku i dio je je identiteta foruma, kao i razgovaranje o pravilima i njihovo dogovaranje.

Zahtjev za brisanje pod odmah, smatram, narušava i pristup minimalne intervencije i pristup razgovora o pravilima, odnosno zahtijeva promjenu identiteta Trkeljanja. Dogodi li se ta promjena, odlazim odavde.
Nije me uvrijedio post nego pravo na pljuvanje/razvlačenje iznutrica pojedinih forumaša na Trkeljanju.

Meni ne pričaj o nemogućnosti vraćanja obrisanog (sve obrisano je uvijek dostupno i pri ruci, a nevidljivo je samo za članove).

Postove poput Byronovog smatram klevetom/izopćenjem/diskriminacijom.
Ostane li njegov post, bez velike drame i priče maknut ću se s foruma.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 25 Dec 2011, 13:43

Polina Belilowsky » wrote: Meni ne pričaj o nemogućnosti vraćanja obrisanog (sve obrisano je uvijek dostupno i pri ruci, a nevidljivo je samo za članove).
Ovaj forum nema soft delete mod. Što je obrisano, obrisano je. Vidim, vjeruje mi se sve u šesnaest, ali nema veze, kad što zatreba poslužit ću.
Postove poput Byronovog smatram klevetom/izopćenjem/diskriminacijom.
Dakle, prijavila si ga?

Pričuvni moderator.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 13:48

ElliQuinn » wrote: Ovaj forum nema soft delete mod. Što je obrisano, obrisano je. Vidim, vjeruje mi se sve u šesnaest, ali nema veze, kad što zatreba poslužit ću.

Dakle, prijavila si ga?
Elli, mislim da griješiš: ovaj board je poput mojeg, a ja imam na čuvanju obrisane postove.

Byronov post prijavila sam u dva svoja prethodna upisa na ovom topicu, ne kao Byronov upis koji vrijeđa Polinu, nego kao opasnu praksu foruma Trkeljanje. Trebala bi dobit odgovor od vlasnika foruma.
Stitch
Head Honcho
Post 25 Dec 2011, 14:34

Ne griješi - što je obrisano, obrisano je zauvijek. To nam je Ze negdje objašnjavao. Zato postove uglavnom selimo.
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 14:37

Hekatonhir » wrote:Ne griješi - što je obrisano, obrisano je zauvijek. To nam je Ze negdje objašnjavao. Zato postove uglavnom selimo.
Šteta, dobro je to imati na čuvanju.
No, utoliko bolje - obriši ga zauvijek.
Stitch
Head Honcho
Post 25 Dec 2011, 14:47

Ti ne određuješ što će biti brisano, a što ne. Shvati to, napokon. :kava:
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 25 Dec 2011, 14:49

Hekatonhir » wrote:Ti ne određuješ što će biti brisano, a što ne. Shvati to, napokon. :kava:
I ja tebi želim sve najbolje.
Stitch
Head Honcho
Post 25 Dec 2011, 15:57

Hvala ti lijepa, također.

Ali blagdani mi neće biti ugodni dok neki, da se poslužim tvojim metajezikom, ne shvate da se ne može doći u Rim pa propitkivati zašto je neka ulica, vodovod, kanalizacija... sagrađena ovako, a ne onako. Kad dođu u Rim, neki bi trebali shvatiti da se trebaju ponašati poput Rimljana.

Ovo je dovoljno jasan i uređen sustav koji je normalno funkcionirao dok neki nisu došli. Samim tim, nastavit će funkcionirati po dosadašnjim pravilima. Nadam se da će nekima ovo biti dovoljno jasno upozorenje.
Potpisi su za budale.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Dec 2011, 16:28

Tupelo » wrote:Dodatno, ne vjerujem da ostale cure imaju baš tako nejebavajući stav o takvim kritikama.
Dobar primjer je ovo s Judolinom. Mene njegovo teranje u kurac nije ni najmanje uzrujalo. Niti na Trkeljanjima, a niti na onom forumu. I prvi put smo si ispičkarali što smo mislili i nastavili dalje bez zle krvi (barem sa moje strane, a vjerujem i s Judolinove. Naime, ja njegovo teranje u kurac uopće nisam shvatila kao zloćudno/ozbiljno, već više kao reakciju na tuđu kenjkavost i demonstraciju "tako se to radi"). S druge strane, Bliss takvo komuniciranje ne trpi i smeta je i to je njezino pravo.
Fala bogu da je netko shvatio o čemu se radi. Drago mi je da se nisi naljutila, jer pogodila si o čemu se radilo - Polina me iživcirala svojim okolišanjem oko vruće kaše.
Iskreno, ja nemam blage veze oko čega smo se pičkarali. Izgleda da je zauvijek nestalo u bespičkama poviesne zbiljnosti...

Uopće mi nije bila namjera vrijeđati ni tebe ni Bliss. Međutim, Bliss je reagirala neprimjereno. Priznajem da je moj post nije bio dovoljno eksplicitan glede odsutnosti zlih namjera. Mene muči nešto drugo.
Mislim da bi moderator trebao imati čvršće živce i ne iskaljivati se nepotrebno. U ovom konkretnom slučaju Bliss je popizdila na Polinu, a budući da je dotičnu mačku mogla samo povući za rep, odlučila je strogost trenirati na meni. A to je, mislim da to gotovo svi znamo, vrlo pogubno za forum kao i za međuljudske odnose.
Jel to vama normalno da je Bliss tražila parcijalu za mene?
Mislim, jebem li ga, nije problem u tome što ćemo se posvađati, ali ako se ne možemo pomiriti - to je sranje.
Zekoslawa

Post 25 Dec 2011, 16:39

Judolino, ti i ja znamo se dosta dugo, i poznajem tvoj stil i tvoj izričaj, i znaš da si mi drag, no isto tako moraš znati da nema svatko živaca za tvoje ispade, niti svakoga zanima tvoj osebujan stil. A niti je svaka tema mjesto i vrijeme za takvo što.
I zaista te najljepše molim da prestaneš naskakati na bliss jer očito dama nije zainteresirana. :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Dec 2011, 17:04

Zekoslawa » wrote:Judolino, ti i ja znamo se dosta dugo, i poznajem tvoj stil i tvoj izričaj, i znaš da si mi drag, no isto tako moraš znati da nema svatko živaca za tvoje ispade, niti svakoga zanima tvoj osebujan stil. A niti je svaka tema mjesto i vrijeme za takvo što.
I zaista te najljepše molim da prestaneš naskakati na bliss jer očito dama nije zainteresirana. :)
Što odmah nisi rekla da si ljubomorna?
E, sad mi je srce na mjestu.
  • Information