Zašto je ovaj forum toliko dosadan?

Stare teme i začeci foruma
JPK

Post 22 Dec 2011, 20:36

ombia » wrote:Naravno da se kaznjava i naravno da su ulovili dosta ljudi, opet siris dezinformacije.
Pitaj uostalom na policiji jel to kriminalno djelo. Pa i na tv-u reklamiraju sto se dogadja s uhvacenima. :zubo:

Ja doduse ne znam svu ovu zastitu koju ste nabrojali, ali potpuna je neistina da nije kaznjivo i da nisu ljudi pobrali kazne. Bivsi kolega je dobio i otkaz zbog toga al to je vec druga prica.

Inace za nekog tko opetovano prekrsi taj zakon sljedi kazna zatvora od 3 godine. I davno sam prestala vjerovati da smo na netu fakat anonimni. Zato ne skidam nis sto nisam platila.

Na YT mi je slika losa kad povecam na cijeli ekran.
Baljezgaš gluposti.
Ona pisma što se šalju masovno po Njemačkoj, UK i još nekim zemljama nisu kazne, nego opomene od strane privatnih osoba, zapravo blizu iznudi.
No, tu je riječ samo o uploadu preko p2p. Skidanje sa Rapidsharea i sličnih nema nikakve posljedice.

BTW, na televiziji ti reklamiraju i organsku hranu kao izvor života. :D

Biti i mniti svemiropolisno
ombia

Post 22 Dec 2011, 20:44

Isuse JPK pa lako se provjeri na netu jel legalno, ilegalno, kaznjivo, sudske presude zadnjih godinu dvije na tu temu i privatne osobe.
Sve ti lijepo pise.
Pisma nisam ni spominjala nego ti. :rolleyes: Nisam ni znala za ta pisma. Nikad cula.
Dosli covjeku uzeli komp i lijepo ga pretrazili, netko ga je cinkao. Nit laze on nit laze sef zasto je kolega dobio otkz (dobro on je bio posebno glup to raditi n aposlu) niti izmisljam ja.

I nemoj molim te potezati nase neslaganje s desete teme ovdje.

edit. za taj rapidshare ne znam, iako ako je neki film zasticen od kopiranja, kako je onda legalno preko nekog alata kopirati ga. No eto to ne znam. Ovo sto znam pise gore.
bliss

Post 22 Dec 2011, 21:09

Pfff tko je vidio držat na kompu. Ištekam eksterni i sakrijem ga :mirko:

Al fakat, nek mi netko da pouzdan odgovor, ombia me opet zbunila. Torrenti - samo download, ne i upload. Skidanje sa Vuze. Kakva je situacija? :D
ombia

Post 22 Dec 2011, 21:25

Valjda se zakon razlikuje od drzave do drzave Bliss. :zubo:

Tip kojeg sam spomenula platio je odstetu za koristenje (odsteta je puno veca nego kazna sama, lose sam ovo prevela al valjda se nesto kuzi) a nasli su mnogo down-uploada na njegovom kompu.
Isao je preko emule i slicnih servisa gdje skidas i nudis istovremeno.

Dosta je da te netko prijavi za pedofiliju pa da ti ekipa uleti u stan isti dan (na pedofilju skacu odmah pogotovo jer puno djece nestaje u zadnje vrijeme pa ih nadju mrtve) ili nesto slicno i da ti uzmu PC, naravno kazna ovisi o pocinjenom, ako si 100 filmova skinuo ili stavio na raspolaganje preko mreze onda si najebo big time. Ima citav forum koji se bavi samo e-zakonima. :zubo:

Tamo pisu odvjetnici, programeri i ovi koji su najebali jel.

I gdje raspravljaju aktuelne sudske presude itd. Tamo pise da je i rapidshare kaznjig, citiraju se neki paragrafi zakona itd. Taj dio ne znam.

Uglavnom 100-150 naslova koje si podijelio ili skinuo u roku 2-3 godine i nije neka brojka...
Nemam za kaznu, al imam 2-3 eura po filmu a jos draze mi je otici u kino. :D
Lastan

Post 22 Dec 2011, 22:17

ombia » wrote:Tip kojeg sam spomenula platio je odstetu za koristenje (odsteta je puno veca nego kazna sama, lose sam ovo prevela al valjda se nesto kuzi) a nasli su mnogo down-uploada na njegovom kompu.
Isao je preko emule i slicnih servisa gdje skidas i nudis istovremeno.
Lijepo si sama napisala.

Download generalno nije kažnjiv; uostalom, ako imaš kupljen DVD, možeš mirno skinuti kopiju umjesto da je ripaš sama. Imaš pravo na backup legalno kupljenih medija.
Dakle, nije problematičan download, a bogme ni posjedovanje. Problem je kad neovlašteno dopuštaš drugima da to skidaju. Upload. Seedanje. Kako ti drago.
ombia

Post 22 Dec 2011, 22:46

Ali download je isto problem, iako manji. Otkad je legalno uzeti besplatno nesto sto ima copy right na sebi? :ne zna:

Zakonski je ilegalno i to, iako ako ne raspacavas kao lik iz price (nije ni on dilao niti zaradio ni centa ime ali da tehnicki gledano raspacavo je) 99% sansi je da nikoga to nece zanimati.
Osim ak ne skidas masovno, tu onda ima caka preko providera ali to je vec neka druga tema.
Ovaj osobni download bez fileshare-a je valjda onda kad dobijes to misticno pismo od odvjetnika koje se spominje. :zubo: Zbog download-a nece nitko bankrotirati al da je legalno, nije. Nit muzike nit filma.
Osim ak si platio nesto.
Zato i pitam gdje se moze legalno a jeftino tako doci do filmova.

Pa nije legalno i u kinu snimati ista mobitelom. Ni jednu scenu. Prije svakog filma ide upozorenje i navodjenje zakona koji se krsi (da, taj dio nikad ne slusam :zubo: )

E da, koliko ljudi znas da su kupili film koji upravo skidaju online, ono imaju ga doma al ga skidaju s neta? Ja nikoga. DVd ubacim u recorder i gledam.
MightyMe

Post 22 Dec 2011, 22:50

U Hrvatskoj je legalno downloadat glazbu s interneta (ali ne i postavljati) jer za svaki kupljeni CD u dućanu ide naknada Hrvatskom društvu skladatelja.
Polina Belilowsky

Post 22 Dec 2011, 22:55

ombia » wrote: E da, koliko ljudi znas da su kupili film koji upravo skidaju online, ono imaju ga doma al ga skidaju s neta? Ja nikoga. DVd ubacim u recorder i gledam.
Točno, ali što ću kad ne želim čekat da se on pojavi u prodaji nego žurim skinut ga i pogledat čim prije? I nakon tog pobrisat, jer su novi filmovi uglavnom smeće.
ombia

Post 22 Dec 2011, 22:55

MightyMe » wrote:U Hrvatskoj je legalno downloadat glazbu s interneta (ali ne i postavljati) jer za svaki kupljeni CD u dućanu ide naknada Hrvatskom društvu skladatelja.
Vidis nisam znala. Kod mene je ilegalno, osim ak ne kupis preko itune ili vec cega, mozes i na amazonu kupiti pjesmu po pjesmu (0,99 centi po pjesmi).

Iako, ako je download legalan, koliko ljudi ce uopce htjeti kupiti CD umjesto da si ga sprze sami? :ne zna:
ombia

Post 22 Dec 2011, 23:03

Ne budi lijena pitala sam, kaze frend iz Svice da je kod njih download dozvoljen, ali upload nije. I da zna da inace nije oboje dozvoljeno. Jel to znaci da ja mogu sa laptopom tam otici u posjetu i skinuti si hrpu filmova? :zubo: Ko bi im rekao, a tako su ksenofobicni inace.
Pješčana

Post 22 Dec 2011, 23:04

JPK » wrote: Baljezgaš gluposti.
Ona pisma što se šalju masovno po Njemačkoj, UK i još nekim zemljama nisu kazne, nego opomene od strane privatnih osoba, zapravo blizu iznudi.
No, tu je riječ samo o uploadu preko p2p. Skidanje sa Rapidsharea i sličnih nema nikakve posljedice.
ne znam na koja pisma misliš. ovo se desilo u Francuskoj, čovjeku je sud presudio da je kriv zbog skidanja muzike i filmova.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 22 Dec 2011, 23:07

Pješčana » wrote: ne znam na koja pisma misliš. ovo se desilo u Francuskoj, čovjeku je sud presudio da je kriv zbog skidanja muzike i filmova.
Ni ja za ta pisma nisam cula dosad. Da i ovdje su se sudili, plus kazna, plus odvjetnicki troskovi. Mislim da taj od straha vise ni na youtube ne klika. :zubo:

Inace i moj bivsi je svojevremeno tako skidao stvari, eh da sam bila tad pametna. :facepalm: :zubo:
Eks

Post 22 Dec 2011, 23:21

Ček, ček, netko bi me kaznio jer skidam filmove? Ne znam bome, kad skidam, vidim tisuće komentara na engleskom što me upućuje na to da skidaju i iz inozemstva. Nema tog boga da plaćam filmove u ovoj usranoj državi. Nemamo mi toliki standard. :xd: Neka me kazne. Prije neka kazne prave kriminalce. :kava:
blue
Asgard

Post 22 Dec 2011, 23:42

Ma ti si na Balkanu, to je sigurna zona :D
Danska, na primjer, već nije.
schmokljan

Post 23 Dec 2011, 01:39

Ima li moderatora ovdje?
Polina Belilowsky

Post 23 Dec 2011, 01:42

Nema. :o
vrrrlet

Post 23 Dec 2011, 10:32

Moderator nas se okanio.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
N'dugu

Post 24 Dec 2011, 01:11

Zanimljiva tema. :xzubo:
Ispričavam se što upadam tako kasno, nestalo struje u ovoj metropoli velikih i malih 'rvata. :facepalm:
Dakle, uzrok dosade na ovom forumu je to što je forum luzerski. Zašto je luzerski? Jer je previše ukočen. Ja sam tu priču naučio na metodi vlastite kože i nakon toga više nisam nikada htio biti u luzerskom vagonu. Makar je ponekad dobro i izgubiti ako si na pravoj strani. Na primjer: podržavao sam Kregara u kampanji protiv Bandića, jer sam smatrao da je to ispravno, iako je bilo jasno da će na kraju izgubiti jer nije imao dosta para. A i SDP-u ne bi pasalo da baš dobije, ipak je Bandić još bio njihovi, premda se od njih odmetnuo. :zubo: :facepalm: Isto tako je i kampanja Velimira Sriće bila u startu luzerska, jer je on previše ukočen, profesorski tip. Umjesto s njim, išao sam sa don Grubišićem, makar je pop, jer bolje priča i ima više šanse za uspjeh. Osvojio je dva mandata, a imao je šanse i za treći, pa čak i četvrti u Zg. Kad sam to u početku kampanje rekao Pilselu, da bi mogao dobiti i više od jednog mandata, taj mi je rekao da se ne zanosim. A i on je popušio kao prvi u svojoj jedinici. Ne volim biti s neuspješnima. Za uspjeh je potrebna i određena karizma.

I tako sam ja 2009. u jeku Zg izbora pisao na forumu.hr i sve je bilo dobro dok nije krenuo drugi krug, a ja krenuo još žešće, pa sam tako dobio karton za govor mržnje protiv Bosanaca. Jer sam napisao nešto što svi znaju, a to je da se gradski stanovi u gradu Zagrebu dobivaju preko veze ili bespravnim useljavanjem, a možda Bosancima to ide nešto lakše nego ostalima. Nakon toga sam ipak izabran za moderatora, ali Duhovnosti (i to "po kazni" kako veli Tyndall, jer da moderatore na tom pdf-u biraju po kazni). Odradio sam mandat od 2 godine, ali mi je dopizdilo iživljavanje ZgSasha i njegov primitivan nacionalizam (kao i Powerlocka itd.), pa sam onda provocirao oko Đure Brodarca (i Judolino je bio tamo, naravno) i zato zaradio od Čika Strileta ban od 7 dana. Onda me je netko zamolio da operem i Tupelo jer je zasrala ŽuD i RiD svojom strahovladom, pa sam dobio i permaban. Uglavnom, morate imati ljude s kičmom i stavom koji nisu luzeri, pa će forum biti zanimljiviji. Za utjehu, forum.hr je postao potpuno dosadan, iako ima puno više korisnika. To je jedna dosadna beslovesna masa koja se valja bespućima forumske nezbiljnosti. :s :rofl: To što je Čika Strile za svoje beskičmenjačko okretanje kako vjetar puše i uvlačenje u guzicu promoviran u Tyndallovog zamjenika samo govori o krajnjem moralnom krahu i rasapu foruma.hr i njegovoj ubrzanoj propasti.
Lord Byron

Post 24 Dec 2011, 07:49

N'dugu » wrote:Ne volim biti s neuspješnima.
(...)
Onda me je netko zamolio da operem i Tupelo jer je zasrala ŽuD i RiD svojom strahovladom...
(...)
Uglavnom, morate imati ljude s kičmom i stavom koji nisu luzeri...
Sklonost prikrpavanju "uspješnima" i "pranju" :facepalm: po nečijoj narudžbi (naručitalje koji kurca ne razumije, ali to sad nije tema) - a pogotovo način na koji si "oprao" Tupelo, definitivno te ne svrstavaju među kandidate. :kava:
Tupelo

Post 24 Dec 2011, 09:08

N'dugu » wrote:Onda me je netko zamolio da operem i Tupelo
Poše, uopće ne mogu zamisliti cerebralnu potkapacitiranost i jezičnu nevještost/siromašnost osobe koja tebe moli da ikoga igdje ikad opereš i koja to smatra vještim pranjem.

Nadam se da joj ide na bolje. Što kažu liječnici? :cerek:

Poše, što volem ovo blagdansko raspoloženje koje me obuzima :xlux: :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
N'dugu

Post 24 Dec 2011, 15:45

Lord Byron » wrote: Sklonost prikrpavanju "uspješnima" i "pranju" :facepalm: po nečijoj narudžbi (naručitalje koji kurca ne razumije, ali to sad nije tema) - a pogotovo način na koji si "oprao" Tupelo, definitivno te ne svrstavaju među kandidate. :kava:
To je normalno. Lova ide na lovu, pamet na pamet, uspjeh na uspjeh... što bih ja sad morao biti s neuspješnima iz nekog mazohizma?! Ulagati energiju u neuspješan projekt je gubljenje vremena i energije. Racionalno je uložiti u ono što ima šanse za uspjeh, pa makar se s time ne slagao sto posto, nego u nešto s čim se više slažeš, a nema šanse za uspjeh, ne? I da, zapravo smatram da je Tupelo vrlo uspješno razjurila pola ŽuD-a i RiD-a bez ikakvih kriterija, onak' "jer joj se diglo", a to bi Krvnik smatrao znakom stvarne moći, jel'te, pa prema tome moram priznati da je uspješna i da joj nitko još do sada nije stao na kraj. To ipak ne znači da ću joj se pridružiti, jer ja imam neki nivo, ne izražavam se kao da sam došao s ceste kao neki. Iako ŽuD i RiD smatraju "nevažnima" u odnosu na Politiku, ipak i tamo pišu ljudi s ljudskim pravima na izražavanje, zar ne? A osoba koja me to na forumu zamolila ipak piše vrlo kulturno i fino već godinama, razvila je jednu temu od 50000 čitanja, a kad god nešto napiše netko na nju naskoči kao bijesan pas. I tako je tjera s foruma. Tako da mi nije jasno zašto se onda te majmune ne banira, nego nekoga tko nije uopće ništa kriv, nego je još i zaslužan.
A.P.
Cactus

Post 24 Dec 2011, 15:47

N'dugu, ajde sjaši više. Jebo te forum.hr, nikog ovdje ne boli kurac za tvoje frustracije uzrokovane njime više. Kako ti nije uopće neugodno pisat takve sranjske nebuloze i konstantno pičkarat Tupelo? Retoričko.
N'dugu

Post 24 Dec 2011, 15:53

A.P. » wrote:N'dugu, ajde sjaši više. Jebo te forum.hr, nikog ovdje ne boli kurac za tvoje frustracije uzrokovane njime više. Kako ti nije uopće neugodno pisat takve sranjske nebuloze i konstantno pičkarat Tupelo? Retoričko.
Ma baš me briga, Tupelo je internetski Zdravko Mamić, kao što ni njemu ne mogu ništa u RL, tako očigledno ni njoj... samo sam to primijetio i to je sve.
Nica

Post 24 Dec 2011, 16:10

Ajme. :facepalm:

A i taj tko te zamolio da opereš Tupelo stvarno je neinventivan. Od svih stvari koji te mogao zamoliti i ti bi očito napravio, izabrati to... :( Tužno, tužno... Zbilja svatko danas ima pristup internetu.
Groupie :cerek:
A.P.
Cactus

Post 24 Dec 2011, 16:13

Stvarno se svi internetski poremećeni ljudi lijepe na Tupelo :xd:
  • Information