Da mi opća kultura nije tek šaka jada koju zastirem rječitošću, sad bih ti valjda podastro tisuće milijuna primjera iz svakojake umjetnosti o velikim, ali nemogućim ljubavima. Ovako, mogu se samo uzdati u ove kulturnije.ex_anais » wrote:Objasni.
Ljubavne pjesme
- Lord Byron
Dobro, preformulirat ću. Ljubav može biti komplicirana, ali to nije ljubav koju preferiram i koju vrednujem.
Niti je sebi želim. Daleko od toga da ne znam i baš zato što znam zato se i gnušam.
Zanimljivo je kako se uvijek te komplikacije odnose na sve vrste trokuta, jednostranične, raznostranične, svih oblika i vrsta.
Ako griješim, ispravite me.
Zanimljivo je kako se uvijek te komplikacije odnose na sve vrste trokuta, jednostranične, raznostranične, svih oblika i vrsta.
Ako griješim, ispravite me.
Ne moraš. Emericzy će.Lord Byron » wrote: Da mi opća kultura nije tek šaka jada koju zastirem rječitošću, sad bih ti valjda podastro tisuće milijuna primjera iz svakojake umjetnosti o velikim, ali nemogućim ljubavima. Ovako, mogu se samo uzdati u ove kulturnije.
- Lord Byron
...a poznato je da se ljudi zaljubljuju u one koje žele i onako kako žele?ex_anais » wrote:ali to nije ljubav koju preferiram i koju vrednujem.Niti je sebi želim.
Čuj, i to je odabir. I druženje koje vodi zbližavanju s nekim je odabir. Moj odabir je da se više ne zbližavam s nekim vrstama ljudi.Lord Byron » wrote: ...a poznato je da se ljudi zaljubljuju u one koje žele i onako kako žele?
Nego, možeš li mi navesti jedan primjer komplicirane ljubavi koja ne uključuje trokut, stvarni ili snatreći?
- Lord Byron
Romeo i Julija.ex_anais » wrote:Nego, možeš li mi navesti jedan primjer komplicirane ljubavi koja ne uključuje trokut, stvarni ili snatreći?
Samo se dijelom zajebavam: moguće su okolnosti koje će sjebati dvoje i bez trokuta.
Čekajući kulturnije, samo ću se zapitati što bih mislila o tim velikim i nemogućim ljubavima da sam ih imala prilike vidjeti izbliza, poznavati sudionike te priče, vidjeti njihov odnos.Lord Byron » wrote: Da mi opća kultura nije tek šaka jada koju zastirem rječitošću, sad bih ti valjda podastro tisuće milijuna primjera iz svakojake umjetnosti o velikim, ali nemogućim ljubavima. Ovako, mogu se samo uzdati u ove kulturnije.
Ovako su to najčešće sudionici već stoljećima ili bar desetljećima mrtvi, ljubavna priča se u prepričavanjima modificirala, romantizirala i ispala jedna "divna" ljubavna patnja.
Svekrva?Lord Byron » wrote: Romeo i Julija.![]()
Samo se dijelom zajebavam: moguće su okolnosti koje će sjebati dvoje i bez trokuta.
Pa ja zbilja želim čuti nekakav primjer. Zanima me.
Svatko može reći da se zajebavao i da je njegovo po njegovoj procjeni manji ili lakši grijeh od grijeha druge strane.
Ja ću, Byrone, radije čuti na forumu da je jadan muškarac koji mi priđe, nego da sam sirota bez ukusa, znanja i stila, kriterija koja se fura i pada na plitku cmoljavu besmislenu i psihotičnu patetiku.
Ne možete ti ni Kuki biti mjerilo što kome treba teže i bolnije pasti.
Ja ću, Byrone, radije čuti na forumu da je jadan muškarac koji mi priđe, nego da sam sirota bez ukusa, znanja i stila, kriterija koja se fura i pada na plitku cmoljavu besmislenu i psihotičnu patetiku.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
- Lord Byron
Sad si na rubu upadanja u posve istu pogrešku proglašavanja "poluljudi", samo s druge straneTea Tree » wrote: Čekajući kulturnije, samo ću se zapitati što bih mislila o tim velikim i nemogućim ljubavima da sam ih imala prilike vidjeti izbliza, poznavati sudionike te priče, vidjeti njihov odnos.
Pokušavam reći da je ljubav, baš kao i štošta u ljudskom životu, previše bogata pojavnim oblicima a da bi se ovakve ili onakve ljubavi generalno popljuvale. Onako, neka ljudi žive kako ih veseli; neka cvjeta tisuću eura!
ja ću postati pjesmu. evo.
zanimljivo je s ovom pjesmom da sam znala da je ljubavna, ali uopće nisam dobro kužila lirikse dok ih nisam izguglala, i tek sam onda vidjela koliko je ljubavna.
bluish
I'm getting lost in your curls
I'm drawing pictures on your skin,
So soft it twirls.
I like your looks when you get mean
I know I shouldn't say so but when you
Claw me like a cat, I'm beaming
I like the way you squeeze my hand
Pulling me to another dream,
We should dream.
I'm getting crushed out on the things
that only I should see
They're not for boys, they're just for me
Hurry to talk, from far away
I can't see you
You curl your fists when you pull your hair
When we're alone, I wanna say
Let's just stay in, no one's here in our apartment babe
Put on the dress that I like
It makes me so crazy, though I can't say why
Keep on your stockings for a while
There's some kind of magic in the way you're lying there
I'm getting rushed back on a whim,
Our breath gets weird
Back to the time when we were green
I know we have changed
But I still grin 'cause I can wake to see you
Back to the time I touched your hand
When I was so scared to look that mean
I think it's weird
....
Blue eyeshadow
It's not exactly blue though
I refuse to call it anything but your blue...
zanimljivo je s ovom pjesmom da sam znala da je ljubavna, ali uopće nisam dobro kužila lirikse dok ih nisam izguglala, i tek sam onda vidjela koliko je ljubavna.
bluish
I'm drawing pictures on your skin,
So soft it twirls.
I like your looks when you get mean
I know I shouldn't say so but when you
Claw me like a cat, I'm beaming
I like the way you squeeze my hand
Pulling me to another dream,
We should dream.
I'm getting crushed out on the things
that only I should see
They're not for boys, they're just for me
Hurry to talk, from far away
I can't see you
You curl your fists when you pull your hair
When we're alone, I wanna say
Let's just stay in, no one's here in our apartment babe
Put on the dress that I like
It makes me so crazy, though I can't say why
Keep on your stockings for a while
There's some kind of magic in the way you're lying there
I'm getting rushed back on a whim,
Our breath gets weird
Back to the time when we were green
I know we have changed
But I still grin 'cause I can wake to see you
Back to the time I touched your hand
When I was so scared to look that mean
I think it's weird
....
Blue eyeshadow
It's not exactly blue though
I refuse to call it anything but your blue...
When I die I will return to seek
The moments I did not live by the sea
The moments I did not live by the sea
Nisi li ti onaj koji jako često govori da ljudi svašta nazivaju ljubavlju?Lord Byron » wrote: Sad si na rubu upadanja u posve istu pogrešku proglašavanja "poluljudi", samo s druge strane
Pokušavam reći da je ljubav, baš kao i štošta u ljudskom životu, previše bogata pojavnim oblicima a da bi se ovakve ili onakve ljubavi generalno popljuvale. Onako, neka ljudi žive kako ih veseli; neka cvjeta tisuću eura!
Pa ovako što mi pada na pamet - prevelika različitost dvoje ljudi u vezi, ogromni financijski problemi, dugotrajna i i scrpljujuća bolest, smrt djeteta, nepolodnost, fizička udaljenost
Uz sve to se ljubav iscrpi i potroši i obično se ne rastanu kao neprežaljeni. Možda u filmovima. Nego životare. I ode romantika. Ja znam koji su uvjeti vječiti podgrijavači romantike, ali eto, puštam da me se razuvjeri nekim primjerom.blue » wrote: Pa ovako što mi pada na pamet - prevelika različitost dvoje ljudi u vezi, ogromni financijski problemi, dugotrajna i i scrpljujuća bolest, smrt djeteta, nepolodnost, fizička udaljenost
- Lord Byron
Upravo tako. Samo, neki su opetovano rekli da su se zajebavali, a neki su opetovano rekli da se nisu zajebavali.Perzefona » wrote:Svatko može reći da se zajebavao...
Nisam apsolutno mjerilo ničega - ali, zadržavam si pravo svoga vrlo relativnog mjerenja po kojem je ni manje ni više nego detekcija cinizma, neromantike i žaljenja vrijednih prilazećih partnera koji, razumljivo, radije grle žuju, iz poluozbiljne "analize stihova", meni dno.
OK, ja sam rekla ono onako perfidno pa da se očitujem. U tu svrhu ću kvotati samu sebe, jer nisam rekla samo to perfidno - perfidnost je bila odgovor na proglašavanje "negacijske" ekipe ciničnima, poluljudima i što je već bilo.Perzefona » wrote:Svatko može reći da se zajebavao i je njegovo po njegovoj procjeni manji ili lakši grijeh od grijeha druge strane.
Da, glupo je sad pričati tko je prvi počeo i otkud je krenulo. Ali sam htjela naglasiti da se zapravo krenulo s vrijeđanjem svih koji eto ne razumiju toplinu emocije pjesama stavljenih na ovoj temi.Tea Tree » wrote: Da. Upravo o tome se i radi, zato sam i pitala što ako blablabla.
Nitko tu nije u pravu, svatko doživljava nešto na svoj način, zato i jest smiješno proglašavanje svih koji se ne otapaju na ljubavne pjesme nekakvim neosjetljivim poluljudima.
(dok neosjeljivi poluljudi nisu ove druge proglašavali bilo kakvima, molim lijepo!)
Zamisli da sam napisala da su svi koji misle da te pjesme imaju neku emocionalnu notu zapravo seljaci bez imalo ukusa, koji se uz to furaju da su jako emotivni i u obrani svoje emotivnosti još i vrijeđaju?
To ne bi bilo lijepo pa zato i nisam.
A, bogami, i ti si laka na obaraču:
Perzefona » wrote:I da, fakat ste mi genijalne s tom engleštinom. Dosad sam sebe korila zbog svojih predrasuda o ljudima koji kopčaju engleski fantastično, tako da mogu čitati i poeziju koja je uvijek slojevita i višeznačna i pripisivala to svojoj zavisti što je moj engleski loš.
Više ih neću smatrati predrasudama nego utemeljenim mišljenjem.
Pogotovo nakon što kaže da se nije zajebavao. I kaže nekome da zvuči kao zli gmaz.Perzefona » wrote:Svatko može reći da se zajebavao
A ti stvarno ne možeš podnijeti da je nekome bezveze nešto što se tebi sviđa?
- Lord Byron
Taj sam.
Ali, to ni najmanje ne isključuje mogućnost da, osim toga "svašta", postoji i lijepi broj pojavnih oblika istinske ljubavi.
Koji su to? Zapravo, to nije za ovdje, mogao bi otvoriti temu, ali nemoj, bogati, na ozbiljnom, da se možemo malo i našalit po putu.Lord Byron » wrote: Taj sam.
Ali, to ni najmanje ne isključuje mogućnost da, osim toga "svašta", postoji i lijepi broj pojavnih oblika istinske ljubavi.
Ne moraju bit neprežaljeni, ali mogu se rastajati žaleći što nisu imali više sreće (najkraće rečeno) i osjećati još uvijek neku povezanost koja bi u normalnim okolnostima bila neka ljubav, a u okolnostima koja su ih satrala ostalo je žaljenje. Nemam pojma, nagađamex_anais » wrote:
Uz sve to se ljubav iscrpi i potroši i obično se ne rastanu kao neprežaljeni. Možda u filmovima. Nego životare. I ode romantika. Ja znam koji su uvjeti vječiti podgrijavači romantike, ali eto, puštam da me se razuvjeri nekim primjerom.
Koji uvjeti su vječni podgrijavači romantike?
Upravo zato te pitam koji su to oblici. Ti ih ne navodiš. Dosad imamo oblike koji se odnose na trokute i koji su zagovarani putem "poezije" Parnog valjka. Mene zanima koji je to još oblik. I da, ako netko ostane neprežaljen, kad tad će doći do trokuta ako osoba odabere sebi nekog drugog. Gdje je tu fair play? Jedino što priznajem jest ako je to istinska ljubav, osoba će zauvijek ostati sama s uspomenom. Kao Josipa Lisac. To je jedino pošteno i to čak mogu i respektirati bez obzira što mislila o zdravlju i nezdravlju takve opcije.Lord Byron » wrote: Taj sam.
Ono što ne respektiram jest upravo ono opisano u pjesmi Parnog valjka. Jebati jednu, a sjećati se druge. Zbilja degutantno.
Nadam se da nisi na to mislio spominjući da je ljubav komplicirana.
Trokuti i četverokuti. Oni bi mogli biti skupa, ali nesretna sudba kleta ih razdvaja pa se moraju jebati sa svojim supružnicima. Ili nekim trećim ljubavnicima/ljubavnicama. Srce mi se para.blue » wrote:
Koji uvjeti su vječni podgrijavači romantike?
I ja zadržavam svoje pravo da je meni dijagnosticiranje nečije glupavosti, šupljosti, psihotičnosti i cmoljavosti i seljačizma na temelju njegovog priznanja da ga nekad ponesu trivijalni estradni stihovi, i to u trajanju od nekoliko stranica prije toga, isto bilo dno. Ali kad te na dno porinu superiorno i kulerski, onda se valjda nemaš prava osjećati dnasto.Lord Byron » wrote: Upravo tako. Samo, neki su opetovano rekli da su se zajebavali, a neki su opetovano rekli da se nisu zajebavali.
Nisam apsolutno mjerilo ničega - ali, zadržavam si pravo svoga vrlo relativnog mjerenja po kojem je ni manje ni više nego detekcija cinizma, neromantike i žaljenja vrijednih prilazećih partnera koji, razumljivo, radije grle žuju, iz poluozbiljne "analize stihova", meni dno.
I kakva detekcija ciznizma? Daj molim te, cinizam je kipio i prelijevao se preobilno.
- Lord Byron
Ovih je dijagnoza koje su ti navodno prišivene iz posta u post sve više. Već je maloprije "seljaci bez imalo ukusa, koji se uz to furaju da su jako emotivni" - jasno označeno kao zajebancija (za razliku od, jel'te), u prijevodu eskaliralo u "sirota bez ukusa, znanja i stila, kriterija koja se fura i pada na plitku cmoljavu besmislenu i psihotičnu patetiku".Perzefona » wrote:I ja zadržavam svoje pravo da je meni dijagnosticiranje nečije glupavosti, šupljosti, psihotičnosti i cmoljavosti i seljačizma...
Ukratko, pretjeruješ - s ovim se, naravno, ne moraš složiti; nitko te nije napao ovako nesmiljeno kako to pokušavaš prikazati. Takva intonacija u ovom topicu jednostavno ne postoji, a usuđujem se reći da ga pratim posve objektivno.
Konačno, ne pada ti na pamet da je u žaljenju prilazećih partnera sadržano puno više od puke dijagnoze neromantičnosti?
To ti je vrlo lako utvrditi. Otprilike ide ovako: onaj tko se nađe pogođen, misli da je počelo upravo tog trenutka. Ako je prije toga i sam gađao, to ne smatra početkom.Tea Tree » wrote: Da, glupo je sad pričati tko je prvi počeo i otkud je krenulo.
Bila sam blaga taj puta.A, bogami, i ti si laka na obaraču
-
- Information
-