Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
ali

Post 25 Sep 2011, 01:19

ElliQuinn » wrote: E, vidiš, to. Petnaest me puta pita koji je dan ili jesmo li ručali, ali dvadeset puta na dan će objasniti da zaboravlja. Ako petnaest puta ne primijeti da me pita isto pitanje, kako primijeti da zaboravlja?
To me podsjetilo na pokojnog djeda :lastan: (sori :D ) koji je pod stare dane "slabije čuo", čak je bio nagluh na granici s gluh ko top, ali je uredno čuo neke gluposti koje nisu bile njemu namijenjene i bile su izgovorene ispod glasa.

Šta si rekla da je Ive bio u??? Pa kako si čuo išta ako si gluh :s

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Sep 2011, 01:23

m.za » wrote: To me podsjetilo na pokojnog djeda :lastan: (sori :D ) koji je pod stare dane "slabije čuo", čak je bio nagluh na granici s gluh ko top, ali je uredno čuo neke gluposti koje nisu bile njemu namijenjene i bile su izgovorene ispod glasa.

..ali kako skoro uvijek cuju i razumiju pogresno? sta se koji put ne zajebu i cuju tocno? ocu li i ja bit takav?

kad malo razmislim, takav sam odavno..:facepalm:
ali

Post 25 Sep 2011, 01:35

..a unda » wrote: ..ali kako skoro uvijek cuju i razumiju pogresno? sta se koji put ne zajebu i cuju tocno? ocu li i ja bit takav?

kad malo razmislim, takav sam odavno..:facepalm:
:rofl:
Ma ovaj je čuo pogrešno samo kad se njemu govorilo i to sa volume na 46 Image
S dlanom na uhu, koncentracija visoka na obadvije strane, čitanje s usana...you name it..pa sve krivo čuje :rofl:

A kad bi netko drugi međusobno razgovarao metrima udaljen od njega sve je dobro i kristalno čuo :cerek:

Bok dede :grli:
Eks

Post 25 Sep 2011, 01:54

m.za » wrote: To me podsjetilo na pokojnog djeda :lastan: (sori :D ) koji je pod stare dane "slabije čuo", čak je bio nagluh na granici s gluh ko top, ali je uredno čuo neke gluposti koje nisu bile njemu namijenjene i bile su izgovorene ispod glasa.

I moj pokojni dida isto. :) Uvijek sam se čudila. :cerek:

sad stvarno idem spat. :o
ali

Post 25 Sep 2011, 01:58

ex_anais » wrote:
I moj pokojni dida isto. :) Uvijek sam se čudila. :cerek:

sad stvarno idem spat. :o
Ovo je već valjda četvrta tema zaredom koju otvaram, a u kojoj se opraštaš :D
Lastan

Post 25 Sep 2011, 09:01

Takva je bila moja pokojna baka. Imala je slušni aparat, ali ga je mrzila i odbijala ga je nositi (nije ga sama bila kupila pa se mogla i dalje inatiti).
Za televizor koji je imala u sobi u domu nabavili smo joj velike slušalice jer su joj se svi susjedi bunili na glasnoću (pazi, u staračkom domu!), bila je gluha k’o top, no nedajbože da promrmljaš nekakvu zlobnu primjedbu – to bi čula preko pola grada.
Inače, kad bi joj netko nešto pričao, ona bi to prepričala… pa, znaš onu igru gluhih telefona? Njoj nije trebalo dvadeset posrednika da ujebe i šefa i stanicu.
..a unda
Undaminator

Post 25 Sep 2011, 09:33

..mrzim se kad se ponavljam, a ponavljam se stalo, sto nije nista prema tome koliko cu se ponavljat..:mad:

..ipak, evo jedna prigodna. domaca. vlaska. prolazi u selu momak pokraj susjede. ok, susjed..ono, drugi zaselak.

- dobro jutro, bako..
- susim trisje, sinko
- bako, ti si gluva
- a jedna mokra, jedna suva..
- bako prnem ti za usi
- mala kuca, pa pusi..
Ashtaroth

Post 25 Sep 2011, 09:47

Mislim, 'lako' za starije, ali, mene fascinira da imam isti sindrom, a nisam još ni tridesetu prevalila :rofl:

Imam problema sa sluhom, bila na operacijama i tako, ništa strašno (osim što su rekli da sam mogla ostati bez sluha da ta magična operacija nije napravljena sad i plaćeno za nju jer država nema para :rofl:), ali sluh mi nije po standardu. Znači, dobije prolaznu ocjenu na testiranjima da je 'sve u granicama normale', no svakako nije nešto što bi se nazvalo 'izvrsnim sluhom'.

Ako se prehladim - imam problem uopće čuti nekoga tko priča normalnim glasom iza mene
Zdrava - ne volim telefon - jer, kao da ljudi više fufljaju (ili signal iskrivi glas pa više to ne kužim), i ako osoba ne priča u mom smjeru i malo se stiša - pojma nemam što je rečeno

No, svoje ime (ala, natruha trača) neovisno o zdravstvenom stanju čujem sa dijagonalne pozicije u prostoriji gdje stane 100tinjak ljudi i prisutno je 50tak i vlada blagi žamor (ljudi ispod glasa šuškaju u pauzi).

I da, strašno mi diže tlak kad mi u blizini počnu 'tiho pričati da mi ne smetaju' čak i ako su iza mene jer ih actually jače čujem nego da pričaju normalnim glasom da ih smatram 'pozadinskom bukom'.

Ne, nemam smisleno objašnjenje, i nikako da okolini objasnim da me uistinu više smeta kad mi šuškaju iza leđa, i da ću gotovo sigurno skužiti kad pričaju o meni :rofl:

Valjda dođe do nekog pojačanja pozornosti, ili bolje trzam na te 'frekvencije' nastale šuškanjem, a neke druge (telefonski modificirane ili običan glas koji nije usmjeren u moja uvenca) ne kapiram dobro :ne zna:

Ok, onima na nastavi neću pojasniti da ću ih manje percipirati ako pričaju normalno, nego ako se pokušaju sakriti :rofl:
Lastan

Post 25 Sep 2011, 11:42

Ashtaroth » wrote:Zdrava - ne volim telefon - jer, kao da ljudi više fufljaju (ili signal iskrivi glas pa više to ne kužim),
Telefon uklanja osnovni harmonik glasa. Dakle, ako imaš problema s višim frekvencijama ljudskog glasa (a one obično prve odu), telefon ćeš posebno loše čuti.
I da, strašno mi diže tlak kad mi u blizini počnu 'tiho pričati da mi ne smetaju' čak i ako su iza mene jer ih actually jače čujem nego da pričaju normalnim glasom da ih smatram 'pozadinskom bukom'.

Ne, nemam smisleno objašnjenje, i nikako da okolini objasnim da me uistinu više smeta kad mi šuškaju iza leđa, i da ću gotovo sigurno skužiti kad pričaju o meni :rofl:
Šapat se i inače glasnije čuje od tihog govorenja. :D
A tip koji kraj tebe razgovara na mobitel više ti smeta od dvojice koja razgovaraju. Jer čuješ samo jednu polovicu razgovora i tako ne možeš potisnuti taj govor u pozadinsku buku – tvoj se mozak angažira na traženju druge strane u komunikaciji.
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:07

nije mi jasno kak da na fejsu zabranim odredjenim prijateljima da mi postaju po zidu. vise ne postoji opcija da se zatvori nekom zid i da zabranis postanje. il ju ne nalazim. help.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
..a unda
Undaminator

Post 25 Sep 2011, 13:09

dimnjak » wrote:nije mi jasno kak da na fejsu zabranim odredjenim prijateljima da mi postaju po zidu. vise ne postoji opcija da se zatvori nekom zid i da zabranis postanje. il ju ne nalazim. help.
..iskljuci komp iz struje, istekaj eternet, modem, sve, izbaci fidovku..mozda uspije. :ne zna:
jevgenija

Post 25 Sep 2011, 13:12

dimnjak » wrote:nije mi jasno kak da na fejsu zabranim odredjenim prijateljima da mi postaju po zidu. vise ne postoji opcija da se zatvori nekom zid i da zabranis postanje. il ju ne nalazim. help.
stavi ih u grupu koja može samo "to i to"
po grupama možeš zabranit gledanje fotki, gledanje ovog i onog i svega ikad, pa moš i to sa zidom :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:12

..a unda » wrote: ..iskljuci komp iz struje, istekaj eternet, modem, sve, izbaci fidovku..mozda uspije. :ne zna:
onda necu imat ni tv nit telefon. zivot na selu i to. :gradsko dijete:
a i masine peru :jeftina struja: ne mogu fidovku dirat. iako osiguraci iskoce sami kad sve popalim. :misli:
kuki

Post 25 Sep 2011, 13:13

..a unda » wrote:..iskljuci komp iz struje, istekaj eternet, modem, sve, izbaci fidovku..mozda uspije. :ne zna:
:rofl: Nisam ni znala da se to moglo, šteta. :D
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:13

jevgenija » wrote: stavi ih u grupu koja može samo "to i to"
po grupama možeš zabranit gledanje fotki, gledanje ovog i onog i svega ikad, pa moš i to sa zidom :o
ne moze vise. i onak mi 70% frendova ima tu zabranu i do ovih inovacija nisu mogli. sad mogu. sad mi na zidu vide i kad pisem po tudjem zidu ako ovi imaju opciju frends of frends.
morat cu postat kulturna. pasmater!
..a unda
Undaminator

Post 25 Sep 2011, 13:15

dimnjak » wrote: onda necu imat ni tv nit telefon. zivot na selu i to. :gradsko dijete:
a i masine peru :jeftina struja: ne mogu fidovku dirat. iako osiguraci iskoce sami kad sve popalim. :misli:
onda imas izbor. cijena normalnog zivota je fejspuk i da ti tamo mogu svi svasta..sve, a i obrnuto. :D
dejzi

Post 25 Sep 2011, 13:17

Isuse, dobro da si rekla, sad sam tek pogledala što mi oni kojima sam zaključala zid vide. :horor:
Ljute me ovi koji imaju otključane zidove!
Idem kopat.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:20

dejzi » wrote:Isuse, dobro da si rekla, sad sam tek pogledala što mi oni kojima sam zaključala zid vide. :horor:
Ljute me ovi koji imaju otključane zidove!
Idem kopat.
ja kopam vec sat vremena.
i vise ne lajkam da se ne pojavljujem ljudima u onom lajvstrimu.
zar svi moji frendovi moraju znati da je osobi x danas rodjendan i da sam ga cestitala?
moram naci kako to maknut. ili cijeli fejs. ili ozivit klonove :zubo:
dejzi

Post 25 Sep 2011, 13:29

dimnjak » wrote: ja kopam vec sat vremena.
i vise ne lajkam da se ne pojavljujem ljudima u onom lajvstrimu.
zar svi moji frendovi moraju znati da je osobi x danas rodjendan i da sam ga cestitala?
moram naci kako to maknut. ili cijeli fejs. ili ozivit klonove :zubo:
Stvarno nema, maksimum je da ne vide što sam ja/drugi postali na mom zidu, ali komentiranje naokolo se vidi. I glupe grupe isto.
I mislim da ne znaju svi frendovi, samo oni koji imaju i tebe i onog kojem pišeš po zidu. :misli:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:32

dejzi » wrote:
Stvarno nema, maksimum je da ne vide što sam ja/drugi postali na mom zidu, ali komentiranje naokolo se vidi. I glupe grupe isto.
I mislim da ne znaju svi frendovi, samo oni koji imaju i tebe i onog kojem pišeš po zidu. :misli:
pa ja na tom lajvstrimu vidim kad mi frendovi komentiraju moje nefrendove, a njihove frendove.
grupe se ne vide ako su tajne. vide ih samo oni koji su skupa s tobom u grupi.
..a unda
Undaminator

Post 25 Sep 2011, 13:38

..imam fejs, ali ono sto tamo imam je slabo do nista. meni jednostavno to ne lezi. :ne zna:

i sad, vidim da se neto tu prica, oce se nesto apgrejdat i ne znam jel ja moram to apgrejdat ili on to sam napravi?
kad idem, onako, vidjet fejspuk sad, stalno mi iskacu neki popovi..os ono, os ovo, aj dodji, aj vidi i pse na njima nesto kao potvrdi i odustani, ali si time potvrdio. tako sam barem ja shvatio. i, sta cu, dok ne saznam o cemu se sve radi, ugasim za svaki slucaj citav fajrfokxs i molim boga da se nista nije prilipilo. :ne zna:
kuki

Post 25 Sep 2011, 13:42

Može li se izuzet se iz tog lajvstrima? Užasno mi je to. :D
dimnjak

Post 25 Sep 2011, 13:43

kuki » wrote:Može li se izuzet se iz tog lajvstrima? Užasno mi je to. :D
kad i ako saznas kako, obavezno javi! :D
jevgenija

Post 25 Sep 2011, 13:44

oonda valjda došlo vreme da obrišem fespuk :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
..a unda
Undaminator

Post 25 Sep 2011, 13:45

..a jel neko ovdje zna kako cu promijenit nik na fejsu? jel se moze to? prije se nije moglo.. :ne zna:
  • Information