Mislim, 'lako' za starije, ali, mene fascinira da imam isti sindrom, a nisam još ni tridesetu prevalila
Imam problema sa sluhom, bila na operacijama i tako, ništa strašno (
osim što su rekli da sam mogla ostati bez sluha da ta magična operacija nije napravljena sad i plaćeno za nju jer država nema para 
), ali sluh mi nije po standardu. Znači, dobije prolaznu ocjenu na testiranjima da je 'sve u granicama normale', no svakako nije nešto što bi se nazvalo 'izvrsnim sluhom'.
Ako se prehladim - imam problem uopće čuti nekoga tko priča normalnim glasom iza mene
Zdrava - ne volim telefon - jer, kao da ljudi više fufljaju (ili signal iskrivi glas pa više to ne kužim), i ako osoba ne priča u mom smjeru i malo se stiša - pojma nemam što je rečeno
No, svoje ime (ala, natruha trača) neovisno o zdravstvenom stanju čujem sa dijagonalne pozicije u prostoriji gdje stane 100tinjak ljudi i prisutno je 50tak i vlada blagi žamor (ljudi ispod glasa šuškaju u pauzi).
I da, strašno mi diže tlak kad mi u blizini počnu 'tiho pričati da mi ne smetaju' čak i ako su iza mene jer ih actually jače čujem nego da pričaju normalnim glasom da ih smatram 'pozadinskom bukom'.
Ne, nemam smisleno objašnjenje, i nikako da okolini objasnim da me uistinu više smeta kad mi šuškaju iza leđa, i da ću gotovo sigurno skužiti kad pričaju o meni
Valjda dođe do nekog pojačanja pozornosti, ili bolje trzam na te 'frekvencije' nastale šuškanjem, a neke druge (telefonski modificirane ili običan glas koji nije usmjeren u moja uvenca) ne kapiram dobro
Ok, onima na nastavi neću pojasniti da ću ih manje percipirati ako pričaju normalno, nego ako se pokušaju sakriti