Zašto je ovaj forum toliko dosadan?

Stare teme i začeci foruma
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1665 times
Post 21 Dec 2011, 16:43

bliss » wrote:Zašto to je vrlo jasno rečeno u sticky topiku.
Ne razumijem zašto se treba praviti da pravila tog pdf-a nisu u startu jasno postavljena, pa sad moramo stavljati obavijest za nešt za što obavijest već postoji. Pa nećemo se praviti bedasti.

Između ostalog piše: Pravila koja vrijede na ostatku foruma, te atmosferu čine ugodnom, vrijede i ovdje, uz napomenu da je moderatura ovdje nešto stroža. oni koji ovo mjesto ne shvate ozbiljno, neće moći po njemu pisati.
Ali nitko ovdje nije bio baniran na jedan dan. Nitko. Govorilo se o tome, ali spominjalo se sat vremena kazne. Ovo su neuobičajene mjere. To je prvo.

Drugo, nad ovim forumom stalno visi nekakav bauk Forumhaera. Što god da napraviš, ljudi se boje sankcija. Ne znam shvaćaš li o čemu govorim, ali prije nego što počnemo provoditi strože odluke, svima bi trebalo biti jasno da metodologija rada ovog i onog foruma neće biti jednaka.

Potpisi su za budale.
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:43

Polina Belilowsky » wrote: Ali ponavljam, ako je sve još u nekakvom previranju ti se ne bi trebala micat s mjesta moderatora, niti
Ljudi, nije ništa u previranju. Meni je sve što se tog pdf-a tiče bilo jasno kad sam ga preuzela. Od prvog dana. Sve je jasno. I pravila i kako ga treba moderirati.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 16:46

Hekatonhir » wrote:Drugo, nad ovim forumom stalno visi nekakav bauk Forumhaera. Što god da napraviš, ljudi se boje sankcija. Ne znam shvaćaš li o čemu govorim, ali prije nego što počnemo provoditi strože odluke, svima bi trebalo biti jasno da metodologija rada ovog i onog foruma neće biti jednaka.
Isukrstati, nadam se da neće. :crying:
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:47

Hekatonhir » wrote:Ali nitko ovdje nije bio baniran na jedan dan. Nitko. Govorilo se o tome, ali spominjalo se sat vremena kazne. Ovo su neuobičajene mjere. To je prvo.
Sad vremena kazne za vrijeđanje na pdf-u na kojem jasno piše da nema ni trolanja ni provociranja ni četa, a kamoli vrijeđanja. Premalo. Možda za ostatak foruma gdje ej moderiranje blaže. Na OSO nikako.
Drugo, nad ovim forumom stalno visi nekakav bauk Forumhaera. Što god da napraviš, ljudi se boje sankcija. Ne znam shvaćaš li o čemu govorim, ali prije nego što počnemo provoditi strože odluke, svima bi trebalo biti jasno da metodologija rada ovog i onog foruma neće biti jednaka.
Ajde, reci ti meni kako tamo postići da se konačno poštuju pravila i da se ne ignoriraju molbe.
Imaj na umu da i sam puno začetavaš teme.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 16:51

Kako? Pa egzaktnim pravilima. Nabadam:

- vrijeđanje na OSO-u: 12 sati bana
- vrijeđanje na ostalim pedeefovima: 6 sati
- trolanje na OSO-u: 3 sata
- trolanje na ostalim pedeefovima: sat vremena.

Ponavljam, nabadam. Ne mora biti tako. Ali pravila možeš provoditi samo ako su jasno izrečena. Mi baniranje nažalost definirali nismo. I u tome je problem.

A da chatam i sam, znam. :tuzni:
Potpisi su za budale.
bliss

Post 21 Dec 2011, 16:53

Ideja je od početka ovakva: tko se ne drži pravila, tamo neće moći pisati. Dakle, što se mene tiče: nakon 3 warninga ide parcijala na taj pdf. Išla sam blaže i strpljivije i s više upozorenja jer početna ideja s parcijalama nije bila stavljena u funkciju.
Ja stvarno nemam namjeru na svakoj temi moliti da se držite pravila.
Potjeh

Post 21 Dec 2011, 16:54

bliss » wrote:Ljudi, nije ništa u previranju. Meni je sve što se tog pdf-a tiče bilo jasno kad sam ga preuzela. Od prvog dana. Sve je jasno. I pravila i kako ga treba moderirati.
Ja bih se kao padobranac ovdje složio s ovim. Ako je bliss jedini moderator tog podforuma onda bi ju trebalo pustiti da radi svoj posao kako ona misli da je najbolje pogotovo stoga što je riječ o specifičnom forumu. U slučaju da se ekipa ne slaže s moderiranjem onda to raspraviti sa Bliss a ne poništavati joj odluke iza leđa.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 16:59

Potjeh » wrote:Ja bih se kao padobranac ovdje složio s ovim. Ako je bliss jedini moderator tog podforuma onda bi ju trebalo pustiti da radi svoj posao kako ona misli da je najbolje pogotovo stoga što je riječ o specifičnom forumu. U slučaju da se ekipa ne slaže s moderiranjem onda to raspraviti sa Bliss a ne poništavati joj odluke iza leđa.
Već sam rekao, s tim se slažem. Samo, mene je dočekala poruka da ona odlazi, da trebam napisati što mislim o "slučaju Judolino" te da je tema prebačena na drugi pedeef, jer je otišla u klinac. :D

Elli ju je ostavila dok ne nađemo moda. Ja je nagovaram da ostane. Ali ako ona to ne želi, iza čijih odluka da stanem? To je kao da ih je donio zrak.
Potpisi su za budale.
bliss

Post 21 Dec 2011, 17:01

Hekatonhir » wrote:Elli ju je ostavila dok ne nađemo moda. Ja je nagovaram da ostane. Ali ako ona to ne želi, iza čijih odluka da stanem? To je kao da ih je donio zrak.
Stani iza pravila. Ona su tamo takva bila ja mod ili netko drugi. Tamo su pravila stroža, čovjek je nakon zamolbe na PM išao vrijeđati po topiku. To je za ban i na ostatku foruma, a pogotovo na tom pdf-u, tko god bio mod.
robot jura

Post 21 Dec 2011, 17:02

I ja se slažem s bliss. Vrlo sam rijetko na OSO pa sam svejedno shvatila da tamo treba biti više reda - zato i postoji taj podforum, da ljudi mogu ozbiljno i uljudno razgovarati bez začetavanja.

A što se snebivanja za baniranje tiče - pa kad tad je netko morao biti prvi. Ne kužim u čemu je problem.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 17:03

robot jura » wrote:I ja se slažem s bliss. Vrlo sam rijetko na OSO pa sam svejedno shvatila da tamo treba biti više reda - zato i postoji taj podforum, da ljudi mogu ozbiljno i uljudno razgovarati bez začetavanja.

A što se snebivanja za baniranje tiče - pa kad tad je netko morao biti prvi. Ne kužim u čemu je problem.
Problem je u tom da se do sad nije kažnjavalo, a judolino jest kažnjen. Toga ne smije biti.
bliss

Post 21 Dec 2011, 17:04

Polina Belilowsky » wrote: Problem je u tom da se do sad nije kažnjavalo, a judolino jest kažnjen. Toga ne smije biti.
Ti kao da ne čitaš što ja pišem.
To što je judolino napravio, nije napravio nitko prije njega na tom pdf-u.
robot jura

Post 21 Dec 2011, 17:07

Polina Belilowsky » wrote:Problem je u tom da se do sad nije kažnjavalo, a judolino jest kažnjen. Toga ne smije biti.
Sori, ali kakvo je to opravdanje? Pa jednom je moralo početi čišćenje ozbiljnog i uljudnog podforuma od preneozbiljnih/neuljudnih članova.

Ili hoćeš reć da bi bilo pravednije od tamo retroaktivno banati sve članove koji se nisu pridržavali pravila?
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 17:09

robot jura » wrote:Sori, ali kakvo je to opravdanje? Pa jednom je moralo početi čišćenje ozbiljnog i uljudnog podforuma od preneozbiljnih/neuljudnih članova.

Ili hoćeš reć da bi bilo pravednije od tamo retroaktivno banati sve članove koji se nisu pridržavali pravila?
Ne. Hoću reći da se tako ne radi na ozbiljnom forumu.
Ništa retroaktivno nego od danas, sutra ili kad god. Ali uz zvanični info od admina.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 21 Dec 2011, 17:12

Polina Belilowsky » wrote: Ali uz zvanični info od admina.
Moderatora ili vlasnika. Ja mogu i želim biti samo glasnik. Moja nije zadnja i u biti ne želim zadirati u moderiranje niti poništavati moderatorove odluke.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
robot jura

Post 21 Dec 2011, 17:13

Mislim da je zadnja rečenica iz uvodnog slova podforuma OSO dovoljno upozorenje:

* oni koji ovo mjesto ne shvate ozbiljno, neće moći po njemu pisati
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 17:22

Evo, otvorit ću temu na Moderatorskom o baniranju. Lijepo molim, izjasnite se tamo o kriterijima. Bez toga ne možemo dalje. Trebaju nam jasna pravila. I datum kada će se dosljedno početi provoditi.

I ne krivite Elli ni za što. Klonka, Schmokljan i ja vlasnici samo foruma, a sve odluke donosimo dogovorom.
Potpisi su za budale.
Polina Belilowsky

Post 21 Dec 2011, 17:22

ElliQuinn » wrote: Moderatora ili vlasnika. Ja mogu i želim biti samo glasnik. Moja nije zadnja i u biti ne želim zadirati u moderiranje niti poništavati moderatorove odluke.
Vidi eli, ne znam vašu hijerarhiju tu, ali ja tako radim. Za globalnu obavijest natjeram predstavnika tvrtke (jer forum je od tvrtke) da postavi obavijest. Ako treba, ja mu napišem. I to je to.

Jer ako nitko nije kažnjavan, a sad kazniš judolina, ima se pravo bunit. I ja bih, na njegovu mjestu.

Smislite to kako treba glasit i postavite na forum kao globalnu obavijest.

PS.
Hekatonhir kao vlasnik bi mogao to uradit nakon diskusije.
bliss

Post 21 Dec 2011, 17:24

Polina Belilowsky » wrote:Jer ako nitko nije kažnjavan, a sad kazniš judolina, ima se pravo bunit. I ja bih, na njegovu mjestu.
Nitko nije kažnjavan za vrijeđanje jer takvog vrijeđanja kakvo je on napisao nije bilo.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 21 Dec 2011, 17:26

Još jedna od razlika između onog i ovog foruma je dogovorena na samom početku - administrator ne moderira. Tehnička sam pomoć.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 21 Dec 2011, 17:27

Hekatonhir » wrote:Evo, otvorit ću temu na Moderatorskom o baniranju. Lijepo molim, izjasnite se tamo o kriterijima. Bez toga ne možemo dalje. Trebaju nam jasna pravila. I datum kada će se dosljedno početi provoditi.

I ne krivite Elli ni za što. Klonka, Schmokljan i ja vlasnici samo foruma, a sve odluke donosimo dogovorom.
Usput otvorite i PDF na kojem će se banirani moć požalit.
Polina Belilowsky wrote: Vidi eli, ne znam vašu hijerarhiju tu, ali ja tako radim. Za globalnu obavijest natjeram predstavnika tvrtke (jer forum je od tvrtke) da postavi obavijest. Ako treba, ja mu napišem. I to je to.

Jer ako nitko nije kažnjavan, a sad kazniš judolina, ima se pravo bunit. I ja bih, na njegovu mjestu.

Smislite to kako treba glasit i postavite na forum kao globalnu obavijest.
Pa nije da baš niko nije kažnjavan. A nije baš ni da su se na ovom PDF-u (OSO) zazivale slike sisa. Ustvari, upravo je ova tema najoftopičnija na njemu.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 17:29

Polina Belilowsky » wrote:PS.
Hekatonhir kao vlasnik bi mogao to uradit nakon diskusije.
Nisam vlasnik. Forum je pravno na meni, ali mi smo trijumvirat.
nina williams wrote:Usput otvorite i PDF na kojem će se banirani moć požalit.
Vidiš, to je problem. Ne postoji ta mogućnost. Banirani ne može apsolutno ništa.
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Dec 2011, 17:31

bliss » wrote:Nitko nije kažnjavan za vrijeđanje jer takvog vrijeđanja kakvo je on napisao nije bilo.
Nije na tvom podforumu, ali bilo ga je drugdje.
Potpisi su za budale.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 21 Dec 2011, 17:31

Hekatonhir » wrote:Vidiš, to je problem. Ne postoji ta mogućnost. Banirani ne može apsolutno ništa.
Ups. Ovaaaj, to je gadno nezgodno.
bliss

Post 21 Dec 2011, 17:33

Hekatonhir » wrote:Nije na tvom podforumu, ali bilo ga je drugdje.
I onda je ban judolinu maknut jer se vrijeđanje nije sankcioniralo na ostatku foruma gdje su pravila daleko blaža. Iako je on vrijeđao tamo gdje je jasno da se to ne tolerira. Eto, ovo je jedan od razloga zašto se na OSO oglušuje na molbe, jer kad netko dobije ban, taj će im se ban maknuti i sva pravila padaju u vodu.
  • Information