Prilozi u Dnevniku od 18. do 20. studenog.
Relevantni prilog počinje negdje od 33. minute.
Zatim, ovo.
Na kraju, pizdarija.
E sad, znam ja da je Šprajc onako, mrvicu populist i da su mu komentari u stilu bakice koja sjedi pred teveom i tako to, ali je valjda jedini na nac. televiziji koji se još uvijek drzne štogod pripomenuti a da malo zasvrbi. Pecne, ako hoćete. Osobno mi je to osvježenje u doba guzica i sisa i Nikoline Pišek i zbog toga mi je simpatičan.
Također, znam da su prilozi o Vukovaru napravljeni tako kako jesu i možda su se mogli drugačije odraditi, ali to je bilo upravo to, odrađivanje, novinarski posao kao i svaki drugi a mislim da je klima ovdje da nemoš taj nesretni osamnaesti obradit drugačije, tojest, nema previše varijacija na temu i sve je već viđeno i izlizano i postaje kič.
Ali smatram da se Vijeće uzjebalo bezveze. Mislim da nas nakon dvadeset jebenih godina audiosnimke nekih telefonskih razgovora ne bi trebale bacati u afan niti biti simbolom svega nehrvatskog. Smatram, također, da su novinari napravili neloš (s obzirom na okolnosti) prilog i odmicanje od "sveta krava"-nastupa donekle pozdravljam. I da se vijećnici nisu uzjebali, imam dojam da bi prilog bio tretiran kao i svaki drugi, malo se prašine jest bilo diglo ali s izborima pred vratima mislim da je i ta prilog mogao pasti, kao i svi drugi takvi "prigodni", u zaborav do iduće godine (da, žalosno je možda takvo poimanje em novinarstva em takve tragedije kao što su Vukovar i Ovčara, ali takav sam dojam stekla
Kako bilo, Šprajc je u svojoj maniri odgovorio, u eteru, na kraju nedjeljnog dnevnika, po svim "točkama optužnice". Dva dana kasnije, odlučeno je da ga više nećemo gledati.
Cenzura ili sankcije za prekršaj?
Tko je u pravu?
Treba li se novinar, samo zato što radi na nacionalnoj televiziji, suzdržavati od komentara? Treba li staati u obranu svojih priloga i vlastite "novinarske logike"? Gdje je granica između novinarske objektivnosti i potpunog autizma?
Hajd' priložite svojih pet lipa jer je sasvim moguće da niti znam cijelu priču niti sam u pravu u cijelom ovo trkelj-razmišljanju.