Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
-
Potjeh
Rizi-bizi iz JNA recepture. S obzirom na svinjsku mast koja je tražena ispala je kalorijska bomba.
Krem juha od brokule, cvjetače i korabe ju donekle poništava.
Edit: S obzirom da sam u misiji da nadebljam svoju najdražu a opet da se i kvalitetno hrani što preporučate u generalnim crtama?!
-
ElliQuinn
- Felis nebulosa
A kako se radi taj rizi-bizi i krem-juha?
Light up, as if you have a choice.
Pričuvni moderator.
-
Potjeh
Juha:
Malo luka i narezanu korabu dinstaš nekoliko minuta na ulju. Dodaš vode i zakuhaš 5 minuta. Nakon tih pet minuta dodaješ brokulu, cvjetaču, naribani muškatni oraščić i kim te kuhaš 20 min. Dodaš dec-dva vrhnja pa opet zakuhaš na minutu. Izvadiš štapni mikser i voila. Jednostavan je recpet iako sam cijeli paragraf već ispunio.
Rizi-bizi: (JNA normativ za jedan obrok
10g masnoće
30g luka
100g mesa (po volji)
150g graška
50g riže
sol, papar, peršin, lovorika
opcionalno temeljac od mesa
Uglavnom na masnoći disntaš luk par minuta. Zatim ubacuješ meso i dinstaš podlijevajući temeljcem ili vodom. Kada meso omekša dodaj grašak i kuhaj još 5 minuta. Dodaj rižu i peršin pa kuhaj dok ne omekša. Omjer tekućine i riže mora biti 3:1 kako ti ne bi bilo juhasto ili presuho (al dente).
-
ombia
Potjeh » wrote:Rizi-bizi iz JNA recepture. S obzirom na svinjsku mast koja je tražena ispala je kalorijska bomba.
Krem juha od brokule, cvjetače i korabe ju donekle poništava.
Edit: S obzirom da sam u misiji da nadebljam svoju najdražu a opet da se i kvalitetno hrani što preporučate u generalnim crtama?!
Napravi joj dijete. Jos jedno.
U medjuvremenu zdravo a da se udeblja, pa banane za svaki medjuobrok, hrpa orasastih plodova, dorucak jaja i spekec, rukcici paste sa gorgonozola umakom, Posic je pa razne delicije, pa pred spavanje jos porciju dvije mlijecne rize sa cimetom i medom i prodinstanim jabukama, za veceru sira vrhnja, luka i speka. I nek se sto manje mic ekod brancih duzsnoti, preuzmi taj teret na sebe,
-
Potjeh
ombia » wrote:
Napravi joj dijete. Jos jedno.
U medjuvremenu zdravo a da se udeblja, pa banane za svaki medjuobrok, hrpa orasastih plodova, dorucak jaja i spekec, rukcici paste sa gorgonozola umakom, Posic je pa razne delicije, pa pred spavanje jos porciju dvije mlijecne rize sa cimetom i medom i prodinstanim jabukama, za veceru sira vrhnja, luka i speka. I nek se sto manje mic ekod brancih duzsnoti, preuzmi taj teret na sebe,
Još jedno dijete?!? Pa ona je sa ok 64kg prije trudnoće spala na 59kg.

Ja je želim u 68-70 rasponu.

Bračne dužnosti su u mirovanju tako da ni tu nema bojazni.
Banane i orašasti plodovi kao međuobroci su odlična ideja. Špek mi nije često na meniju, planiram mirovinu bez stentova ili bypass-a.

-
*jezebel*
blue » wrote:
Googlala sam nešto - izgleda da ima stvarno dobre karakteristike

Kakvog je okusa? Kako se koristi? Gdje se može kupiti i kolika je cijena?

ne znam opisati, specificno je. vinasto-gljivasto-kiselkasto-travnato-biljno-pelinasto-kaduljasto. pojma nemam, sve mi se izmjenjuje. zapravo nisam sigurna za ovo kaduljasto, to meni dolazi u naletima.

kupila sam ga ove jeseni na gastro sajmu u bocarskom domu, ne sjecam se koliko je tocno kostalo, ali znam da je bilo smijesno jeftino, mislim da je manje od 40 kn. ne znam kako se koristi, ja sam ga iskoristila intuitivno.

ali pase uz gljive i travuljage, a mogla bi i piletina uskocit'.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
ombia
Potjeh » wrote:
Još jedno dijete?!? Pa ona je sa ok 64kg prije trudnoće spala na 59kg.

Ja je želim u 68-70 rasponu.

Banane i orašasti plodovi kao međuobroci su odlična ideja. Špek mi nije često na meniju, planiram mirovinu bez stentova ili bypass-a.

Spek nije nezdrav ma sta god low fat american junk industrija smislila.
Znaci ona je smrsavila od trudnoce i djeteta, e pa jel ti znas koliko joj zena zavidi????
Cuj majoneza deblja, na moju veliku zalost, al to ti jel nije zdravo. Mango i avokado i to egzoticno voce ima puno kalorija, kulen je isto zdrav da da.

-
Potjeh
ombia » wrote:
Znaci ona je smrsavila od trudnoce i djeteta, e pa jel ti znas koliko joj zena zavidi????
Posve nebitno. Ona dobro zna da joj odabranik voli - malo punije.

-
baja
Potjeh » wrote:Juha:
Malo luka i narezanu korabu dinstaš nekoliko minuta na ulju. Dodaš vode i zakuhaš 5 minuta. Nakon tih pet minuta dodaješ brokulu, cvjetaču, naribani muškatni oraščić i kim te kuhaš 20 min. Dodaš dec-dva vrhnja pa opet zakuhaš na minutu. Izvadiš štapni mikser i voila. Jednostavan je recpet iako sam cijeli paragraf već ispunio.
ja volim brokuli odvojiti glavice/cvjetiće pa ih dodati na kraju kuhanja
a svim krem juhama dodajem i šaku zobenih pahuljca, bolje see poveže kremasta smjesa
-
Potjeh
baja » wrote:
ja volim brokuli odvojiti glavice/cvjetiće pa ih dodati na kraju kuhanja
a svim krem juhama dodajem i šaku zobenih pahuljca, bolje see poveže kremasta smjesa
Nije ni krumpir loš ako želiš gušću juhu. Ali, treba paziti, jednom sam je toliko zagustio da više nije bilo smisla nazivati je juhom. Toplo predjelo.

-
Margarita
Potjeh » wrote:
Zašto pobogu?
OK, ne trebaš odgovarati. Kriva tema.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
Potjeh » wrote:Juha:
Rizi-bizi: (JNA normativ za jedan obrok
10g masnoće
30g luka
100g mesa (po volji)
150g graška
50g riže
sol, papar, peršin, lovorika
opcionalno temeljac od mesa
Uglavnom na masnoći disntaš luk par minuta. Zatim ubacuješ meso i dinstaš podlijevajući temeljcem ili vodom. Kada meso omekša dodaj grašak i kuhaj još 5 minuta. Dodaj rižu i peršin pa kuhaj dok ne omekša. Omjer tekućine i riže mora biti 3:1 kako ti ne bi bilo juhasto ili presuho (al dente).
Kao prvo, u originalni recept ne ide grašak nego SMB kuglice.
Kao drugo, kad ugasiš vatru umiješaj kockicu maslaca. Bitno podiže okus, a i sise bolje rastu.
-
judolino
ombia » wrote:Rikulu isto volim, nije mi gorka, obozavam je, sjecam se da sam ovo ljeto svaki dan kupila paketic.
Ja je imam u vrtu!

Kad je uhvati mraz, uopće više nije gorka.
-
baja
Potjeh » wrote:
... Ali, treba paziti, jednom sam je toliko zagustio da više nije bilo smisla nazivati je juhom. Toplo predjelo.

oh da, događalo se....
... dok ne naučim da ne trebaju tri šake zobi/prosa nego jedna
-
Potjeh
judolino » wrote:
Kao prvo, u originalni recept ne ide grašak nego SMB kuglice.
Kao drugo, kad ugasiš vatru umiješaj kockicu maslaca. Bitno podiže okus, a i sise bolje rastu.
Maslac? Zapisano.

-
sabaa
Zašto fijasko?
To se već dugo spremam probati, pa da znam šta me očekuje.
The planet is fine. The people are fucked.
-
Potjeh
Ma, teorija kaže da pivo mora zakuhati, izlaziti iz boce i lagano zalijevati pile. Moja praksa je pokazala da čak 70min na 220°C nije bilo dovoljno da to pivo zakuha a pile se ispeklo. Sva tekućina je ostala u boci a pile i pivo su bili na sobnoj temperaturi prije pećnice.
Dodatno, zbog visine boce morao sam pleh staviti na najdonji utor što je jako blizu donjem grijaču pa mi se povrće zalijepilo. Ovo se može riješiti ali ono gore je fundamentalni problem. Pivo bi trebalo puno, puno ranije zakuhati da ima neki bitni efekt.
Uglavnom, koka je ok, priloge ću napraviti. Šteta žuje, nije to život za jedno pivo. Ne vjerujem da ću se više vratiti na ovaj recept.
-
Morticia
Molim vas neki super, fantastičan recept za puricu i mlince.
Neki trik kako da purica bude najbolje na svijetu pečena, tako nešto.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
ombia
Morticia » wrote:Molim vas neki super, fantastičan recept za puricu i mlince.
Neki trik kako da purica bude najbolje na svijetu pečena, tako nešto.

Pozoves mamu i ona ispece oboje.
-
judolino
Potjeh » wrote:Ma, teorija kaže da pivo mora zakuhati, izlaziti iz boce i lagano zalijevati pile. Moja praksa je pokazala da čak 70min na 220°C nije bilo dovoljno da to pivo zakuha a pile se ispeklo. Sva tekućina je ostala u boci a pile i pivo su bili na sobnoj temperaturi prije pećnice.
Dodatno, zbog visine boce morao sam pleh staviti na najdonji utor što je jako blizu donjem grijaču pa mi se povrće zalijepilo. Ovo se može riješiti ali ono gore je fundamentalni problem. Pivo bi trebalo puno, puno ranije zakuhati da ima neki bitni efekt.
Uglavnom, koka je ok, priloge ću napraviti. Šteta žuje, nije to život za jedno pivo. Ne vjerujem da ću se više vratiti na ovaj recept.
Drugi put natakni piceka na neš kaj bolje šprica...

-
Morticia
ombia » wrote:
Pozoves mamu i ona ispece oboje.
Ma kakvi.
Mama je zadužena za bakalar, makovnjaču i orahnjaču.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
baja
Morticia » wrote:Neki trik kako da purica bude najbolje na svijetu pečena, tako nešto.

stalno je zalijevati da ne bude suha
možeš primijeniti i ovo što je Potjeh isprobavao; zataknut joj pivo da je ne moraš stalno vaditi van-nutra

-
Users browsing this forum: ClaudeBot and 14 guests