Najgori klub u povijesti Lige prvaka

Svi smo mi izbornici
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 16 Dec 2011, 18:51

nina williams » wrote: Nisam ja ni napisala da govoriš protiv njega, nego mi nije jasno podcijenjivanje ovog što napraviše, pogotovo zato što baš oni idu sve bolje i bolje. Njima je baš ful koristio Platini. Većini nije, ali oni su baš loš primjer za kritiziranje novog sustava.
To stoji, sve pet. Ali i dalje tvrdim da je Uefa pogriješila što je svojedobno popustila pritisku udruge najmoćnijih europskih klubova, koji su ponajprije tražili više love.

Iz gledateljske perspektive, sad je bolje jer nema opskurnih klubova koji su dolazili po ključu. Samo, zaboravlja se da je Uefa otvorila Pandorinu kutiju i nogomet svela na utrku u naoružanju. Imaš love, prolaziš. Nemaš - ispadaš. To se poglavito vidi sada, nakon recesije. Iznosi su astronomski, svemirski, i malo ih gospodarstava može pratiti. A društvo uvijek istih klubova donosi atrofiranje ostalih.

Potpisi su za budale.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 16 Dec 2011, 18:52

kukuriku » wrote:

Ovo je "niti u jednom trenutku nisam govorio o Baselu"?
Oprosti, što točno podrazumijevaš kad kažeš "govoriti"?

Njemu ti je Basel nešto ko simbol malih klubova koji nemaju šanse, bar ja tako shvatih.
Al meni ne izgleda tako, to je ono što pisah da Aziju još uvijek doživljavamo ko kantu za napucavanje.
Stitch
Head Honcho
Post 16 Dec 2011, 18:53

nina williams » wrote:

Njemu ti je Basel nešto ko simbol malih klubova koji nemaju šanse, bar ja tako shvatih.
Al meni ne izgleda tako, to je ono što pisah da Aziju još uvijek doživljavamo ko kantu za napucavanje.
Upravo tako. Govorio sam o sustavu, a ne o Baselu.
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 16 Dec 2011, 18:56

Hekatonhir » wrote:
To stoji, sve pet. Ali i dalje tvrdim da je Uefa pogriješila što je svojedobno popustila pritisku udruge najmoćnijih europskih klubova, koji su ponajprije tražili više love.

Iz gledateljske perspektive, sad je bolje jer nema opskurnih klubova koji su dolazili po ključu. Samo, zaboravlja se da je Uefa otvorila Pandorinu kutiju i nogomet svela na utrku u naoružanju. Imaš love, prolaziš. Nemaš - ispadaš. To se poglavito vidi sada, nakon recesije. Iznosi su astronomski, svemirski, i malo ih gospodarstava može pratiti. A društvo uvijek istih klubova donosi atrofiranje ostalih.
Iskreno, nisam baš toliko spremna složit se s tobom protiv ovog Platinijevog. Aj reci kad je zadnji put bilo ovoliko 'malih' u osmini?
Ovo boldano stoji...al se ne događa trenutno. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 16 Dec 2011, 19:00

nina williams » wrote: Iskreno, nisam baš toliko spremna složit se s tobom protiv ovog Platinijevog. Aj reci kad je zadnji put bilo ovoliko 'malih' u osmini?
Dopusti da ostanem skeptik i kažem kako to možda nije stvar sustava nego podcjenjivanja "velikih". Ako se ponovi, možemo raspravljati o tome.
nina williams » wrote:Ovo boldano stoji...al se ne događa trenutno. :zubo:
Dogodit će se. Tko ne uči iz povijesti, ponavlja je. :D
Potpisi su za budale.
kukuriku

Post 16 Dec 2011, 19:10

Hekatonhir » wrote:
Upravo tako. Govorio sam o sustavu, a ne o Baselu.
Ne baš, govorio si i o Baselu i o sustavu, pri čemu poanta očito nije bila na Baselu, nego na sustavu, što ne mijenja činjenicu da si govorio i o Baselu.
E, kak rasturam! :facepalm:
Nek(v)arljiva.
nina williams

Post 16 Dec 2011, 19:18

Hekatonhir » wrote: Dogodit će se. Tko ne uči iz povijesti, ponavlja je. :D
Optimističan si ti, vidim ja. :rofl:
kukuriku wrote:
Ne baš, govorio si i o Baselu i o sustavu, pri čemu poanta očito nije bila na Baselu, nego na sustavu, što ne mijenja činjenicu da si govorio i o Baselu.
E, kak rasturam! :facepalm:
Ti ne pušćaš, a? :zubo:
Pa daj čoeku odstupnicu...:cerek: Mrvičak?

Joj, piše se po Sportu. :zubo: Mnogo sam sretna zbog tog, moram vam reć. :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 16 Dec 2011, 19:28

Ne treba meni odstupnica, dovoljno je razlikovati značenja tema - primjer. :D
Potpisi su za budale.
Chiro

Post 16 Dec 2011, 23:28

Hekatonhir » wrote:Ni u jednom trenutku nisam govorio o Baselu, pa onda nisam mogao biti ni protiv njega. Govorio sam da je nekadašnji sustav KEP-a stoput bolji od današnje Lige. Iz perspektive klubova i igrača, dakako. A Basel i Dinamo spomenuh tek kao primjer. Demagogija je navoditi uspjehe "malih" klubova, a zaboravljati da su "mali" klubovi osvajali KEP. To je uspjeh, a ne druga faza.
Znaš i sam da je iluzorno očekivati povratak "na staro". Novci koji su ušli u nogomet su preveliki, da bi oni koji imaju najviše koristi od ovakve raspodjele dopustili da itko drugi uđe u njihov pješčanik. Ne baratam tako dobro financijskim podacima, niti mi se nešto pretjerano da guglati :xzubo:, ali možemo samo pretpostaviti koliko "štete" bi nastalo, primjerice, ispadanjem Manchester Uniteda u prvom kolu Kupa prvaka. Sponzorska, TV prava, zarada od prodaje dresova, suvenira, hrane i pića, dresova etc., sve odlazi u vjetar. Dobro, nisam slučajno uzeo ManU za primjer. :D Jer, premda će nastaviti natjecanje u EL (onom danas smiješnom natjecanju koje je nekad znalo biti puno jače od KEP-a), novci u tom natjecanju su neusporedivo mali u odnosu na LP. Tolika je razlika da me neće začuditi da Ajax prođe kao od šale treću postavu Uniteda, jer SAF nije lud da troši živce na nešto tako trivijalno, dok vodi mrtvu trku sa Cityem i eventualno Chelseaem za naslov prvaka.

Kakva je budućnost europskog nogometa? Vjerojatno će se razvijati u sadašnjem pravcu, veliki će postati još veći, a mali još manji, osobito ako se realizira ideja ovih prvih da naprave svoje zatvoreno elitno natjecanje, po uzoru na američke sportove, čime će natjecanja poput EL, domaćih liga i kupova biti namijenjeni ultrasima i lokalpatriotima. A to je šteta, jer sve te različitosti i specifičnosti nekih klubova, njihovih stadiona, povijesti itd. bi činili tako lijepe priče, koje bi se pamtile generacijama, što najbolje znaju navijači Dinama i Hajduka.

Ne znam, i ja bi isto volio kad bi se vratilo na staro, ali bojim se da će se Portov naslov iz 2004 pamtiti kao posljednji naslov nekog "malog" kluba. A i taj Porto je u današnjim okvirima među 10-15 najsnažnijih klubova današnjice, i to je ono što boli.
Skinheadsi, takav si!
daze

Post 17 Dec 2011, 00:20

UEFA-i niti nije interes da nekakvi, nazovimo ih lokalni klubovi dobiju priliku za ravnopravni razvoj i natjecanje. UEFA nije nekakav savez klubova što je nekad bio, danas je to korporacija. Koja obrće milijarde. A milijarde se lijepe tamo gdje su popularni klubovi. Tamo gdje će utakmicu gledati 300 milijuna ljudi širom svijeta, a ne tek nekakvi zaluđeni ultrasi.

Promjene koje je Platini uveo su kozmetičke, malo je preraspodijelio ta 3. i 4. mjesta u grupnoj fazi čisto da udovolji tim nekakvim manjim sredinama jer nemojmo zaboraviti da i oni glasaju, čak i Marković ima pravo glasa u tim savezima. To je bilo za njih nužno zlo. Izvisit će nekakav Udinese da bi ušao Dinamo. Minimalna šteta.

No već ulaskom u drugu fazu natjecanja dolaze prava ograničenja i jasan put kojim se vodi UEFA. To je još jedanput viđeno danas na ždrijebu. Milju ograničenja, ne smiju igrati ovi iz istih grupa, pa postoje nositelji i nenositelji, nositelji obavezno uzvrat igraju doma, pa ne smiju igrati klubovi iz iste države zajedno. Koji je smisao tih ograničenja?

1. Ne smiju igrati zajedno klubovi koji su došli iz iste grupe. - Sušti razlog je što se već trećom i četvrtom utakmicom gubi interes, što znači manja gledanost, manje para pod TV prava i na kraju lošiji poslovni rezultat. To je korporacijsko pravilo. Ali to ni nije toliki problem, problem je što to sjebe svaku neizvjesnost u ždrijebu. Već kod ždrijebanja grupa, klubovi su se razdijelili po nacijama. I kad dođu u drugi krug, prolaze kroz trostruki filtar, onaj prvotni nevidljivi koji je učinjen ranije i zatim svi ostali. I onda se ljudi čudi što svake godine gledamo iste obrazac utakmica. Gledamo ga jer je to tako zamišljeno, tu se krije šuška.

2. Nositelji i nenositelji. - Tu dolazimo do još većeg jaza. Nakon što je grupna faza tako lijepo izselektirana, zašto ne se ne bi dale još i povlastice tim najboljima jer gdje će pare kapati ako ne prođu dalje slučajno. Znači, nakon što je već filtrirano sa onim predfiltrom u grupnoj fazi, sada ti nositelji pobjednici grupa (koja im je dana na pladnju baš po guštu) igraju uzvrat kod kuće. Kakav god rezultat ostvarili vani, ne bi trebali imati nekih većih problema uloviti ga. Poražavajuće je da nositelji imaju prolaznost preko 80%. Tu se jasno očituje cilj nejednakosti. To je baš ono što korporacije žele.

3. Nacionalni filter. - Iako je taj filter već napravljen, provodi se još jedan da ne bi slučajno bilo nekih neizvjesnosti. Pa tako svake godine gledamo gotovo jednake dvoboje, a nositelji na kraju imaju od 32 kluba tek 2-3 moguća suparnika. Koji su obično nekakvi outsideri ili popularno topovsko meso.

Mišljenje da će se stvoriti nekakva jednakost s time što je Dinamo upao u LP ili što je Basel dospio u drugi krug je neutemeljeno. Ovo prvo je bilo planirano, a ovo drugo tek sustavna anomalija koja će ubrzo biti izbrisana.
0 new messages
Stitch
Head Honcho
Post 17 Dec 2011, 09:14

To je, otprilike, to. Hvala, dečki. :D
Potpisi su za budale.
  • Information