Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 741 times
- Been thanked: 1356 times
Malo mi je nejasno kako se gledaš u to dok se češljaš. 
Potpisi su za budale.
Počešljaš na sljepo, pa provjeriš.Hekatonhir » wrote:Malo mi je nejasno kako se gledaš u to dok se češljaš.
Moja kosa je skroz ravna, pa nemrem fulati, a ogledalo je više korisno za provjeru da nemaš ostataka špinata među zubima.
The planet is fine. The people are fucked.
Probala jučer. Evo recenzija -*jezebel* » wrote:
a onak', ni vrit, ni mimo. ne mogu rec' da je los, jos me nije svrbjela glava. ali mozda mi je rano za reci. ne operem kosu s njim svaki put, koristim ga naizmjence s baby samponom. probaj kad ga vec imas. za dlanove ne brini, mene brine jer su mi jako osjetljivi. sklona sam dermatitisu i urtikariji, a alverde proizvodi su mahom nakrcani linalolom i ostalim komponentama etericnih ulja s kojima moram biti oprezna.
bokte, izgleda ko ptičje govno (mekano) i smrdi
Disclaimer: moguće da sam neobjektivna skorz, u stilu - ako glavu natrljam nečim što izgleda ko proljev i još i smrdi mora da je ultra super
-
Almost Rosey
Mihihi sjedim natrackana nečime što bi trebao biti mahagonij.
Mahagonij. Tako bapski zvuči.
Ćemo vidimo
Mahagonij. Tako bapski zvuči.
Ćemo vidimo
-
Almost Rosey
A nije loš, nije babast
Sviđa mi se u zadnje vrijeme ta boja na ženama. I ja sam sebi stavila prije godinu dana, ali nije mi dobro stajalo 
-
Almost Rosey
Ovaj je neki dobar (zaboravila sam koji i čiji jer je to ona farba za koju sam valjda još jesenas pitala hoće li se što dogoditi ako se ne potroši odmah
), ne vidi se prejako, kosa je samo tamnija, ali se zato lijepo vidi na svjetlu.
Ako ti se da, probaj naći neku fotku na internetu koja bi bila najbliža onome što je ispalo.Almost Rosey » wrote:![]()
A nije loš, nije babastpokušala sam fotkat, stvarno jesam, ali ne ispada realistično
ma zadovoljna sam. Ionako će izrasti za mesec dana
Sad me zanima.
Ne bi li mahagoni trebao biti crvenkast?
Kad kažeš da fotka nije baš vjerna, je li uživo to išta crvenije? Ovo mi se čini smeđe.
Kad uguglam mahogany hair ispada mi svašta, ali mahom su crvene i crvenkaste.
Je li ispalo ono što si htjela postići ili si se nadala nečem drugom prema slici na kutiji?
Kad uguglam mahogany hair ispada mi svašta, ali mahom su crvene i crvenkaste.
Je li ispalo ono što si htjela postići ili si se nadala nečem drugom prema slici na kutiji?
-
Almost Rosey
Mahagonij je, afaik, crvenkasto-ljubičast.
Zato sam i fotkala jer nisam uspjela guglati
Od ponuđenih, najsličnija je ovome
Nisam htjela postići ništa, niti sam se čemu nadala (nisam imala ni kutiju), bilo mi je dosadnjikavo a farba je čučala tamo doslovce mjesecima. One thing leads to another...
Moja kosa inače ima crvenkastog pigmenta, ali nit mi je osvjetljenje trenutno dobro niti mi je dobar fotić, pa će vjerojatno na suncu biti crvenkastija.
Zato sam i fotkala jer nisam uspjela guglati
Nisam htjela postići ništa, niti sam se čemu nadala (nisam imala ni kutiju), bilo mi je dosadnjikavo a farba je čučala tamo doslovce mjesecima. One thing leads to another...
Sviđa mi se ova Feria.Almost Rosey » wrote:Mahagonij je, afaik, crvenkasto-ljubičast.
Zato sam i fotkala jer nisam uspjela guglatiOd ponuđenih, najsličnija je ovome
![]()
Jesi li ti zadovoljna rezultatom?
-
Almost Rosey
Trenutno sam zadovoljna bilo čime, trebala mi je promjena, dobila sam je 
Ako si blijeda, pripazi da te mahagonij i slični tonovi još više ne "isperu". Mahagonij zna djelovati hladno
Ako si blijeda, pripazi da te mahagonij i slični tonovi još više ne "isperu". Mahagonij zna djelovati hladno
Nije da se hvalim, ali stvarno dobro izgleda.Almost Rosey » wrote:Crveno na svijetlu put
Pa me zato zanimao ovaj tvoj mahagoni. Nije isto, a opet, nije prevelika promjena pa se ne moram npr. blajhat ili takvo nešto.
ja bila jednom u dermatologice zato što mi je opadala kosa, pa ću podijeliti s vama ono čega se sjećam
- šamponirati treba 3 minute, jer toliko treba da se razviju aktivni sastojci iz šampona, i u pravilu je dovoljno jednom. u svakom slučaju, bolje jednom pa tri min nego dvaput po deset sekundi (ako već kupujete šampone za ovakvu ili onakvu kosu, protiv peruti i sl.)
- ako se ima vremena, 20-tak min prije pranja utrljati maslinovo ulje - u tjeme, što manje po vlasima. ono pomaže i jača vlasnište, a ne vlasi (njih samo zamasti, bez učinka)
- za razliku od toga, regenerator se stavlja samo po vlasima, nikako ne utrljavati u vlasište (to će i suhu kosu pretvoriti u masnu)
- vezivanje kose gumicama u rep izbjegavati ko kugu. ako vam kosa i inače opada, to je pravi put u ćelavost. nešto mi je govorila i o slavonskom i mediteranskom tipu ćelavosti u baba, povezanom s načinom vezivanja marame. svako stezanje kose slabi korijen
- ono što je meni bilo najzanimljivije, tvrdi da štitnjača nije u vezi s opadanjem kose koliko se trubi. kaže da jedan pokvaren zub ili vratni kralježak koji sprječava dobru prokrvljenost najbolje rastjeruju vlasi s glave
- šamponirati treba 3 minute, jer toliko treba da se razviju aktivni sastojci iz šampona, i u pravilu je dovoljno jednom. u svakom slučaju, bolje jednom pa tri min nego dvaput po deset sekundi (ako već kupujete šampone za ovakvu ili onakvu kosu, protiv peruti i sl.)
- ako se ima vremena, 20-tak min prije pranja utrljati maslinovo ulje - u tjeme, što manje po vlasima. ono pomaže i jača vlasnište, a ne vlasi (njih samo zamasti, bez učinka)
- za razliku od toga, regenerator se stavlja samo po vlasima, nikako ne utrljavati u vlasište (to će i suhu kosu pretvoriti u masnu)
- vezivanje kose gumicama u rep izbjegavati ko kugu. ako vam kosa i inače opada, to je pravi put u ćelavost. nešto mi je govorila i o slavonskom i mediteranskom tipu ćelavosti u baba, povezanom s načinom vezivanja marame. svako stezanje kose slabi korijen
- ono što je meni bilo najzanimljivije, tvrdi da štitnjača nije u vezi s opadanjem kose koliko se trubi. kaže da jedan pokvaren zub ili vratni kralježak koji sprječava dobru prokrvljenost najbolje rastjeruju vlasi s glave
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Nikolajevna
Još malo pa će otkriti da i rak nastaje zbog pokvarenog zuba.blaze » wrote: - ono što je meni bilo najzanimljivije, tvrdi da štitnjača nije u vezi s opadanjem kose koliko se trubi. kaže da jedan pokvaren zub ili vratni kralježak koji sprječava dobru prokrvljenost najbolje rastjeruju vlasi s glave
Nego, ne mogu naći za kupiti normalnu četku za kosu. U dm-u su sve s nekakvim kratkim iglicama, onim plastičnim zdepastim. Htjela bih neku veću četku s dugačkim metalnim iglicama. Di sad to tražit...
blaze, ovo su super savjeti!
samo...ja se već dugo mažem po cijeloj kosi maslinovim uljem
jer brijem da pomaže..hvala ti za ovo
što se tiče balzama, na primjer, ja imam šiške i iza 1/4 glave obrijanu na nulericu, kako točno da ja stavim regenerator samo na vrhove? to valjda vrijedi za duge jednako duge kose?
samo...ja se već dugo mažem po cijeloj kosi maslinovim uljem
što se tiče balzama, na primjer, ja imam šiške i iza 1/4 glave obrijanu na nulericu, kako točno da ja stavim regenerator samo na vrhove? to valjda vrijedi za duge jednako duge kose?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
zeleni zub
Koja farba se nanosi kao l'oreal casting, a od ovih jeftinijih je?
Casting stavljam skoro kao šampon, onako na mokru kosu i nigdje se ništa ne sfleka niti promakne koji dio, ali kupujem dvije kutije pa bih nešto jeftinije. Znači koje se još farbe stavljaju tako na mokru kosu, a ne da moram s četkicom sve to razvlačiti?
Casting stavljam skoro kao šampon, onako na mokru kosu i nigdje se ništa ne sfleka niti promakne koji dio, ali kupujem dvije kutije pa bih nešto jeftinije. Znači koje se još farbe stavljaju tako na mokru kosu, a ne da moram s četkicom sve to razvlačiti?
-
zeleni zub
A stvarno mi se ne da više tako maltretirati, izgubim se u vlastitoj grivi. Osim toga kad je farba za na suho trebaju mi tri pa već gubim računicu.
-
- Information
-