Pereš na potoku ranom zorom?Almost Rosey » wrote:
BTW, naravno da nije problem tirkiznost, nego besmisao odijevanja perilice u bilo što. Meni je baš supercool gledat' kako stvari na perilici plešu "boogy-centrifoogy", svaka na svoj način
Pereš na potoku ranom zorom?Almost Rosey » wrote:
Pa od tkanine. Pa je mekše, nenina williams » wrote:
Dobro pa od čega je ta navlaka?Armiranog betona?
Ovo je sve misterazilnije...
Moja ne pleše, zato što su joj nogice vrlo precizno izniveliraneLord Byron » wrote: Pereš na potoku ranom zorom?
BTW, naravno da nije problem tirkiznost, nego besmisao odijevanja perilice u bilo što. Meni je baš supercool gledat' kako stvari na perilici plešu "boogy-centrifoogy", svaka na svoj način.
I to spriječi vibraciju od centrifuge?
Pa ne bih se ja samo istuširala kod tebeLord Byron » wrote: Pereš na potoku ranom zorom?![]()
Nema šanse da bi na to sjela
nina williams » wrote: I to spriječi vibraciju od centrifuge?
(Ne zezam te, najozbiljnije pitam, fakat nit sam vidjela navlake za veš-mašine, nit znam čemu služe.)
A ono, cca. 2 iljade W drnda na recimo iljadu okretaja/min...nekako mi se komajić platna čini slabašak za neku značajnu amortizaciju.blue » wrote:Meni se čini da bi moglo amortizirat trešnju, zašto ne.
E, to, amortizacija.blue » wrote:Meni se čini da bi moglo amortizirat trešnju, zašto ne.
ručnici? što onda s njima? ili oni ne idu u platnenu kategoriju?Morticia » wrote:Platnena navlaka na veš mašini nije nikakav ukras!
Kao ni išta platneno u kupaoni!
To je fuj i nehigijenski!![]()
Kad ja vidim one pufaste prostirke koje idu oko školjke meni dođe slabo!![]()
![]()
Ma nisam mislila da će djelovat na samu veš mašinu, nego na stvari koje ljudi drže na veš mašinamanina williams » wrote: A ono, cca. 2 iljade W drnda na recimo iljadu okretaja/min...nekako mi se komajić platna čini slabašak za neku značajnu amortizaciju.
Koliko se ja u pranje i bojanje u pranju kužim, a imam nešto iskustvaHekatonhir » wrote:Čisto praktično, mene trešnja i buka upozore da trebam isključiti centrifugu kad perem šareni veš. Prebrzo se vrti bubanj i ako to ne napravim, sve ću sjebati, pogotovo osjetljivije stvari. Nikako mi ne bi odgovaralo da ne čujem veš-mašinu, hodao bih s odjećom pomiješanih boja.
...reče blue.blue » wrote: Ma nisam mislila da će djelovat na samu veš mašinu, nego na stvari koje ljudi drže na veš mašinama
Koliko se ja u pranje i bojanje u pranju kužim, a imam nešto iskustva ...![]()
Mislim da ne, ali zaključujem iz prakse; vrtnja u istoj mjeri kao i temperatura može pomoći da loše obojene majice puste boju. Jer temperatura pri pranju šarenog veša nikad nije visoka.blue » wrote: Koliko se ja u pranje i bojanje u pranju kužim, a imam nešto iskustvaU fazi centrifugiranja je već prošla baba s kolačima, što se slučajno oboja, oboja se prije
Ako ćemo točno nije bilo blue nego pinkish, greenish i greyish (u tri navrata, ne istovremenoLord Byron wrote: ...reče blue.![]()
E, pa da, ne miješanje je razlog ne centrifugaHekatonhir wrote:Hah, netko mi je tako rekao. I otkad se toga držim, nikad mi ništa nije pustilo boju. Nikad ništa.
Nema šanse da mi opran veš kapa - izludila bi od togaAlmost Rosey wrote:A i ne moraš uvijek centrifugirat na miljon okretaja![]()
Nemam ti ja mašinu na kojoj se to može namjestiti, centrifuga je uvijek jednaka. Kako se to radi?Almost Rosey » wrote:A i ne moraš uvijek centrifugirat na miljon okretaja
Users browsing this forum: GPTBot and 0 guests