Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
kukuriku

Post 14 Dec 2011, 15:20

Aristocat » wrote:
Odlicno. Znaci rat u Hrvatskoj je neizbjezan? Isto tako i rusenje drzave.

Koliko ono Hrvatska ima vanjskog duga, a koliko je imala Jugoslavija?

Hrvatska u dvadeset godina s 4, 5 mil. stanovnika presisala je Jugoslaviju za koliko ono posto u vanjskom dugu?

Hocemo je rusiti, kao sto smo rusili Jugoslaviju? Zar radi toga ne izbijaju ratovi?
Porast vanjskog duga prvensteno je rezultat globalizacije i liberalizacije, ne hrvatizacije.
Hoću reći, rast vanjskog duga nije argument u ovoj priči.

Nek(v)arljiva.
Nikolajevna

Post 14 Dec 2011, 15:24

..a unda » wrote: :unda: :duh:

..ali, jel ti vidis ovaj topik. i sad su neki ljudi protiv jugoslavije, jos uvijek. jos vise nego prije. ako treba, hrvatska ce vjecno nestat, ali jugoslavije nece bit, bogu hvala. :xzubo:

mislim, sve je moguce. pokusavam gledat racionalno, ali nije iskljuceno da je drustvena patologija u hrvatskoj uzdignuta na razinu kulture.. :xzubo:

znas kako je najelegantnije ostvarit neke materijalne dobiti? proglasis sve pametne ludim, a svoju ludost pametnom i zdravom. neki to zovu revolucijom, neki religijom.. :xd:
Pa rekoh, ne ulazim u to kad ne znam… toliko informacija i dezinformacija.
Inače, nema jednog madafakin čovjeka, što na forumu, što oko mene u rl, koji će biti realan glede bivše juge. Nema. Ni vi niste taj, nemojte se zavaravati.

Nego, primjetih da ovi koji se boje te fantomske Jugoslavije su uvijek i oni koji se boje okrenuti leđa nekom geju da ih ovaj ne bi naguzio. Znam, bezveze... :zubo: Čudo jedno, zapravo. I ne pomaže što su im gaće nategnute do pupka i što su metrima na odstojanju… uvijek su u strahu. I onda se pitam boje li se oni to gejeva ili ih je prpa da se ne otkrije da su im gaće prljave?
lucca

Post 14 Dec 2011, 15:39

Hekatonhir » wrote:
Republika Srpska nastala bi i bez HDZ-a, nije HDZ stvorio Karadžića i Miloševića. Podjela Bosne bila je u srpskim planovima od prve minute. Drugi je par opanaka bilo razmišljanje: "Ako mogu oni, zašto ne bismo i mi?"
i u hrvatskim. to im je bilo onak..malo sa strane usicarit nekaj sitno, jel
usput, sta ima veze :xne zna: :xd:
pa i na stetu obrane hrvatske nazalost
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Dec 2011, 15:41

Nikolajevna » wrote:
Pa rekoh, ne ulazim u to kad ne znam… toliko informacija i dezinformacija.
Inače, nema jednog madafakin čovjeka, što na forumu, što oko mene u rl, koji će biti realan glede bivše juge. Nema. Ni vi niste taj, nemojte se zavaravati.

Nego, primjetih da ovi koji se boje te fantomske Jugoslavije su uvijek i oni koji se boje okrenuti leđa nekom geju da ih ovaj ne bi naguzio. Znam, bezveze... :zubo: Čudo jedno, zapravo. I ne pomaže što su im gaće nategnute do pupka i što su metrima na odstojanju… uvijek su u strahu. I onda se pitam boje li se oni to gejeva ili ih je prpa da se ne otkrije da su im gaće prljave?
nema se sta tu bit realan. imas pokazatelje prije drugog svjetskog rata, za vrijeme, poslije i sada. ocemo dalje?
ko je najvise profitirao u istim razdobljima, a tko najvise gubio. hint..nacin denotacije ce tu biti vrlo vrijedan na nacin da sami sebe procijenimo koliko smo ogrezli ili isprani u necemu.. :kokice:

dakle, sto se tice naguzivanja, treba samo pratiti trag love, eto, utoliko je to pokusaj neke racionalnosti. ali, treba imati na umu da se ne moze uvijek i stalno opravdavati drustvena korist koja proizlazi iz nekih turbo iracionalnih i motiva i, dakako, s odgovarajucim nacinom operacionalizacije.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 14 Dec 2011, 15:44

lucca » wrote:
i u hrvatskim. to im je bilo onak..malo sa strane usicarit nekaj sitno, jel
usput, sta ima veze :xne zna: :xd:
pa i na stetu obrane hrvatske nazalost
Nisam baš siguran u to, Tuđman je ispočetka govorio o cjelovitoj Bosni, provjerljivo. Ploču je promijenio tek kad se ponadao da će nekažnjeno moći raditi isto što i Milošević. Odnosno, kad je shvatio da je podjela neizbježna i da Srbe nitko neće spriječiti ni u čemu.
Potpisi su za budale.
kukuriku

Post 14 Dec 2011, 15:46

Kad smo već kod Bosne, tu niš nije riješeno i biće sranja opet, garantirano.
Nek(v)arljiva.
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 15:47

I ja to mislim, moja Kukuriku. Možda ne onakvoga rata, ali sranja sigurno.
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2011, 15:49

Hekatonhir » wrote:I ja to mislim, moja Kukuriku. Možda ne onakvoga rata, ali sranja sigurno.
..ali nemojte mislit da se ne prizeljkuje. :kokice:
kukuriku

Post 14 Dec 2011, 15:54

..a unda » wrote: ..ali nemojte mislit da se ne prizeljkuje. :kokice:
Tko koga? Hekatonir mene? Ma jok, mi smo samo prijatelji. :xlux:
Nek(v)arljiva.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Dec 2011, 15:56

Hekatonhir » wrote:I ja to mislim, moja Kukuriku. Možda ne onakvoga rata, ali sranja sigurno.
Zašto? Daj još petnaest godina ovako i hrvatsko pitanje bit će nepostojeće. Nakon toga je sve lakše rješivo, nema više triangulacije.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
kukuriku

Post 14 Dec 2011, 15:58

ElliQuinn » wrote: Zašto? Daj još petnaest godina ovako i hrvatsko pitanje bit će nepostojeće. Nakon toga je sve lakše rješivo, nema više triangulacije.
A kamo će bidna hrvatčad?
Nek(v)arljiva.
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 16:00

..a unda » wrote: ..ali nemojte mislit da se ne prizeljkuje. :kokice:
Nitko mudar ne priželjkuje rat, da parafraziram Platona. Ima ekstremista među pripadnicima svih naroda, ali ne bih rekao da će sukob nastati iz želje nego zato što je Dayton po svojoj prirodi iznimno loš. To je kompromis koji nikome ne odgovara, a bit je kompromisa da ga sve strane dragovoljno čine.

Bosna i Hercegovina treba ostati cjelovita, to je prvi uvjet. Drugi je ukidanje trenutačne unutarnje podjele i prelazak na nekakve kantone koji ne bi bili formirani po etničkom principu. Zašto tako? Pa da ne bi svatko vukao na svoju stranu. Centralizaciju valja izbjeći, danas se cijeli svijet regionalizira, pri čemu se poštuju prednosti određenog prostora i traži se način da ga se ekonomskom suradnjom približi ostalima.

Tim ljudima treba posao, treba im lova. Da mjesečno dobivaju 15.000 eura, nitko se ne bi svađao. A time dolazimo do trećeg uvjeta - stranih ulaganja, kojih ne može biti bez mira, i nekakvog nadzora, ali savjetodavnog, jer Bosna ne smije biti ničiji protektorat.

Na posljetku, četvrti je uvjet vrijeme. Ono je potrebno da zacijele rane.
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2011, 16:00

Hekatonhir » wrote:
Nisam baš siguran u to, Tuđman je ispočetka govorio o cjelovitoj Bosni, provjerljivo. Ploču je promijenio tek kad se ponadao da će nekažnjeno moći raditi isto što i Milošević. Odnosno, kad je shvatio da je podjela neizbježna i da Srbe nitko neće spriječiti ni u čemu.
tudjman je govorio o cjelovitoj bosni samo kao o tuzbi. tj, trazi deset da bi mogao dobit tri. njegova politika je doprinijela da se vec sada ne samo da se nema tri, nego se otislo vec u minus i ici ce se jos i vise, nezaustavljivo. nema tko to vise sprijecit.
ali, zaista ne mogu njega smatrat najodgovonijim, bez obzira sto neko sebi moze tepat poznavanjem nekog ustroja, prava, odgovornosti i ostalih drustvenih metrija.
najodgovornijem se ne govori..nemoj se zajebavat, kako smo te doveli, tako cemo te i maknut.
mislim, to nije provjerljivo. ne jos.. :xhekla:
..puno toga do nedavno nije bilo provjerljivo, nadajuci se da ce proc dovoljno vremena da zadje u podrucje interpretacije ili neke druge nemocne distance. :xzubo:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Dec 2011, 16:03

kukuriku » wrote:
A kamo će bidna hrvatčad?
U dijasporu. Nomen est omen.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
kukuriku

Post 14 Dec 2011, 16:05

BiH je smijurija od države i takva će i ostati dok god bi se Hrvati najradije pripojili Hrvatskoj, a Srbi Srbiji. Jedina nada im je da postanu odurno bogata država (da otkriju naftu ili nešto) pa da onda svi imaju motiva ostati u njoj.
Nek(v)arljiva.
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 16:15

..a unda » wrote: tudjman je govorio o cjelovitoj bosni samo kao o tuzbi. tj, trazi deset da bi mogao dobit tri. njegova politika je doprinijela da se vec sada ne samo da se nema tri, nego se otislo vec u minus i ici ce se jos i vise, nezaustavljivo. nema tko to vise sprijecit.
U načelu, da. Ali to opet ne znači da su istinite Ashdownove salvete, to je priča na razini Zeitgeista. Doista moraš biti... naivan, namjerno ću tako reći, da povjeruješ u takve gluposti.
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2011, 16:17

Hekatonhir » wrote:
Nitko mudar ne priželjkuje rat, da parafraziram Platona. Ima ekstremista među pripadnicima svih naroda, ali ne bih rekao da će sukob nastati iz želje nego zato što je Dayton po svojoj prirodi iznimno loš. To je kompromis koji nikome ne odgovara, a bit je kompromisa da ga sve strane dragovoljno čine.

Bosna i Hercegovina treba ostati cjelovita, to je prvi uvjet. Drugi je ukidanje trenutačne unutarnje podjele i prelazak na nekakve kantone koji ne bi bili formirani po etničkom principu. Zašto tako? Pa da ne bi svatko vukao na svoju stranu. Centralizaciju valja izbjeći, danas se cijeli svijet regionalizira, pri čemu se poštuju prednosti određenog prostora i traži se način da ga se ekonomskom suradnjom približi ostalima.

Tim ljudima treba posao, treba im lova. Da mjesečno dobivaju 15.000 eura, nitko se ne bi svađao. A time dolazimo do trećeg uvjeta - stranih ulaganja, kojih ne može biti bez mira, i nekakvog nadzora, ali savjetodavnog, jer Bosna ne smije biti ničiji protektorat.

Na posljetku, četvrti je uvjet vrijeme. Ono je potrebno da zacijele rane.
eh, nasao si jedinstvo dramskog prostora i vremena za govorit o mudrosti. :xzubo:

zasto ti mislis da nisi ekstreman? sto treba da postanes ekstreman, u bilo kojoj formi ili manifestaciji? ..dokle se moze bit neekstreman? i prema kome? :xzubo:

ne znam jel treba bih ostat bilo sto. nista nije vjecno. nista. narocito danas. mjera ljudskog koraka ili cak neke mjere sortirane po dobi zivota da bi se moglo nesto pretpostaviti, neka vjerojatnost primijeniti, ne postoji vise.
ovo sto ti govoris meni izgleda dosta zastarjelo, kao da se gleda unazad ili kao da se bavi nekim svojim stvarcicama dok vrijeme ili jos bolje, vremena tutnje pored nas ne cekajuci nikoga i nemajuci nikakvog obzira i milosto prema nekim drustvancima, a kamoli prema nekim individualnim sudbinama kako se volimo pateticno tjesiti..

postoji u ovom kontekstu samo jedno..aj, reci cu..rjesenje, va bank rjesenje. ili pokusaj rjesenja ili pokusaj da se sto brze dodje do okuke koja se vidi u perspektivi, pa ako je odmah nakon nje provalija, jebiga, ne mos sve kontrolirat.

evo i tebi hint..evropa. :xd:
lucca

Post 14 Dec 2011, 16:18

Hekatonhir » wrote:
a vidi..ne mogu niti ja biti sigurna ni u sto
imam sad taj neki odmak, imam stanovitu zrelost, imam posredne i neposredne spoznaje, imam neke, doduse parcijalno, uzete u obzir materijale..i nakon svega, sveg iskustvenog odnosno prozivljenog ponajprije, namece mi se taj zakljucak
ne nuzno tudjman, naravno..al spominjali smo vec to njegovo okruzenje tada, cije su nas vizije i provodjenje istih unazadile poprilicno
dozvoljavam da su postajale umobolnije sto je rat vise odmicao
a i kostalo nas je sve to s bosnom, i to poprilicno..i di je kraj tom majkumu :xne zna:
meni osobno, samo naznakica da je vukovar recimo bio otpusten i zapostavljen na racun nekih bosanskih poslova..ne znam..nisam uopce u stanju formulirat sto mi ta spoznaja cini
budem bijesna. jebacki bijesna.

a di je sve ono drugo
plus cinjenica kako nam se dan danas namecu bosanska posla i bosanski mutezi i nekakva kao odgovornost povrh svega
mnogi zive od tog, da :xd: dobro veli, odnosno implicira unda :xd:
pa mi smo bosni banka jebote, bankomat tocnije
..a unda
Undaminator

Post 14 Dec 2011, 16:29

Hekatonhir » wrote:
U načelu, da. Ali to opet ne znači da su istinite Ashdownove salvete, to je priča na razini Zeitgeista. Doista moraš biti... naivan, namjerno ću tako reći, da povjeruješ u takve gluposti.
pa ne bih se cudio da su to izmisljotine i gluposti, ali samo zato jer nisu postojale salvete, nego stolnjaci citavi. :xzubo:

mislim, ko samo analizira, gubi cjelinu. balkanski odnosi su tako pozeljni, tako laki. ne treba zaboraviti da su dogadjanja ovdje nastala kao kolateralna steta, periferna, travnicko kronicarska..

ali, ne treba ni zaboraviti da postoji odredjeni oprez u smislu..ko se bosne laca.. :xzubo:
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 16:37

Unda, jebemu, čitaj s razumijevanjem. Bosnu ne bih dirao. Desničar sam, ali odmah sam to rekao. Čak sam i prilično racionalan i oprezan recept ponudio, ne dajući ništa nikome.
Potpisi su za budale.
Eks

Post 14 Dec 2011, 16:54

Hekatonhir » wrote:Desničar sam,
:eek:

Svašta ću još doznati.
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 17:00

Pa to sam već mnogo puta rekao. Kada je riječ o hrvatskoj kulturi, jeziku, naslijeđu, narodu, vrijednostima - naginjem desnici. Isto kao što naginjem ljevici kad su u pitanju socijalna i radna prava, zaštita obitelji, manjina, da ne nabrajam. Elem, u ovoj državi nema stranke za mene, ekstreman sam i lijevo i desno. :D
Potpisi su za budale.
Aristocat

Post 14 Dec 2011, 18:20

Hekatonhir » wrote:
K tome, Hrvati su unatoč lošem gospodarstvu optimisti, barem sudeći po anketama. Znaju da je katastrofalno, ali nadaju se da će biti bolje. A kad se nadaš, ne dižeš revolucije. Šutiš i radiš.
Optimisti? Moguce da jesu. Sad kad su izgubili sve, a dobili drzavu, :mig:, sad se vise nema(ju) na sto zaliti. Nemaju kome prigovarati, nemaju na koga ostriti zube. Sto je, tu je. Mogu se pokriti po usima i reci - trazili smo, dobili smo. Nema vise neprijatelja, nema vise krivaca.

Mogu prigovarati sami sebi, mogu se zaliti sami sebi. Jedini krivci koji su ostali su - oni sami.

U takvoj situaciji jedino Bog pomaze i lazni optimizam, jer ili suti i radi kako kaze Hekatonhir, ili kopaj po kontejnerima. Optimizam bilo kakvog karaktera (vjerski, lazni) je nacin za prezivljavanje kad vec nema ekonomskoga. O duhovnoj dekadenciji da ne govorimo. Dva desetljeca imamo drzavu. I dva desetljeca gledamo gdje da emigriramo. Kanadska ambasada prepuna je zahtjeva za program preko kojeg mladi ljudi od 18 do 35 godina odlaze raditi koje kakve poslove ne bi li im nakon te godine dana Kanada postala domovinom. Optimizam. Da. Kako doci do radne vize i otici iz "drzave".
Da, ne dizu se revolucije. Jednostavno se odlazi.

Potempkinova sela
su preplavila cijelu drzavu. Naslov ove teme govori o strahovima nekih, ali jos vise o zaljenju za neprijateljem i zazivanju sjecanja na istoga. Kako i ne bi kada im se nacija ne dekonstruira nicim nego onim drugim.
Stitch
Head Honcho
Post 14 Dec 2011, 18:32

Aristocat » wrote:
Optimisti? Moguce da jesu. Sad kad su izgubili sve, a dobili drzavu, :mig:, sad se vise nema(ju) na sto zaliti. Nemaju kome prigovarati, nemaju na koga ostriti zube. Sto je, tu je. Mogu se pokriti po usima i reci - trazili smo, dobili smo. Nema vise neprijatelja, nema vise krivaca.
Primjerice, GfK Hrvatska sustavno objavljuje rezultate svojih istraživanja, a bavi se svime, kućanstvima, povjerenjem građana, zdravstvom, trgovinom... Ako sam išta primijetio u tim izvještajima, to je neuništivi hrvatski optimizam. :D

Možda smo skloni samozavaravanju, ali nada je uvijek bolja od beznađa.
Potpisi su za budale.
JPK

Post 14 Dec 2011, 18:32

Hekatonhir » wrote:Pa to sam već mnogo puta rekao. Kada je riječ o hrvatskoj kulturi, jeziku, naslijeđu, narodu, vrijednostima - naginjem desnici. Isto kao što naginjem ljevici kad su u pitanju socijalna i radna prava, zaštita obitelji, manjina, da ne nabrajam. Elem, u ovoj državi nema stranke za mene, ekstreman sam i lijevo i desno. :D
Moji politički stavovi su sasvim suprotni po obje točke, a po toj logici bih se i ja mogao reći da sam desničar. Ali, da mi netko kaže da sam desničar, shvatio bih to kao uvredu. To u Hrvatskoj realno i jest uvreda, desnica je sinonim za katoličanstvo, nacionalizam, ognjištarstvo, općeniti primitivizam i krezubstvo, a to su stvari koje prezirem jednako kao i ljevičarske ideale o socijalnoj pravdi i planskim ekonomskim sustavima.

Nema u Rvackoj respektabilne desnice, stanje je nažalost takvo da ću se radije asocirati s ljevicom, oni barem djeluju pristojno i civilizirano (osim nekih forumaša poput Beta ženke :xd:).
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information