Lord Byron » wrote:Topic o cimerici-svinji pokazao je da se trkeljaši groze cimerica-svinja i ostalih svinja. Možda bi bilo zanimljivo vidjeti što se zbiva na drugom kraju spektra (ne)urednosti: dakle, gdje prestaje nekakva "normalna" urednost i/ili potreba za čistoćom, a počinje OKP?
Znam da će ovo doći kao iznenađenje i šok - ja sam, naime, poprilično uredan. E sad, to što se ja ne smatram OKP-urednim znači malo i ništa: ludnice pune normalnih, zatvori prepuni nevinih - mene tješi to što (još uvijek ) ne redam olovke po veličini i tako to; ali smeta mi "temeljna nečistoća".
Ne volim nečiste kupaonice i kuhinje, gljivice na fugama i/ili zidovima, kamenac na svim mjestima gdje se kamenac može zamisliti, rasklimane naherene elemente koje samo dobra volja drži na zidu, zaostale naslage gipsa, silikona, farbe ili čega već, koje je neka ruka lopatom nabacivala pri kakvom fušerskom "popravljanju"... Uglavnom, smeta mi nered koji stvara osjećaj nečistoće - ili nered koji jest (i) nečistoća.
S druge strane, moj radni stol nerijetko zna izgledati, blago rečeno, kaotično - a da pritom kaos ne slijedi (samo

) iz puno vrlovažnih i vrlopametnih usporednih poslova; mislim da su ovog trena na tom stolu barem 2-3 zaostale (prazne

) flaše piva i još poneke, posve nepripadajuće stvarce. A opet, povremeno i raskrčim taj stol, pa mi bude ljepše
Pitanje je, čini mi se, jasno: gdje je crta nakon koje (vam) netko prestaje biti "uredan/čist" i postaje OKP-ovski zastrašujuć frik? Koja manifestacija nečije urednosti će vam biti pretjerana i odbojna, iz kojih detalja zaključujete da nekome "takvom" sigurno nisu svi doma?
Ovo sam ja pisala?

Pogotovo ono o stolu!
Iako selila se u zivotu puno, kroz neke drzave i ne razumijem ljude koji jos godinu dana od selidbe zive "iz kutija", kutije im glume nocne ormarice (ako nije nedostatak novaca u pitanju) i slicno. Meni prvi tjedan nakon useljenja vise sve slike, sve lampe i svjecnjaci na prozoru, ne vise.
Muka je to nekad, tako se goniti, ali ne mogu drugacije.
Sad na stolu mi je prazna casica od jogurta, lak za nokte (kupila novi

), krema za ruke, par kataloga sa dizajnom koje gledam u pauzi, nesto knjiga za posao, hrpa starih clanaka koje bih trebala procitati, rukavice, parfem. Mobitel, ipod, ogrlica koju sam skinula jer me grebe, nekoliko blokova, laptop uz PC...well.
Stol je mali.
Da, sama sam u uredu i ne dolazi nikad nitko vanjski unutra.
Jedino me zadnjih tjedana sokira nesto drugo. smatram se urednom. Prazne ciste povrsine me dovode do nirvane. Ne volim nakidjurene domove. I brinula sam da cimer ne poremeti taj sklad.
Recimo aj mokrim maramicama svaki dan preletim stan, jer u njemu zive zivotinje.
Kad ono, to dijete je urednije od mene

.
Jucer nam pekao neke keksice i ja udjem malo poslije!!! u kuhinju, tona kiflica u kutiji, a kuhinja slickana i spolirana.
Ja nisam takva, ja kad pecem big time, sve usvinjim ali onda i pospremim. Al ne ovako brzo.
Prvi put u zivotu sam se sokirala idejom da mozda ja nisam nekome dovoljno uredna.