Zbogom Jugoslavijo - i nikada više
- schmokljan
Ne volim Jergovića kao novinara, a kao knjževnik mi je nezanimljiv. No, recimo, kao novinar zna ubosti. Dobro je danas oprao Iustitiu et Pax i omiljenog Glavaševog biskupa Sraleta.
- schmokljan
Zbog intervjua sa Sanaderom, zbog otvorenog navijanja za HDZ na izborima 2007., zbog korištenja povlaštenog položaja u EPH hijerarhiji za obračun s neistomišljenicima, zbog mrzilačkog tona, zbog mistificiranja nacionalnih osobina...
Ovo zvuci vise da ga nevolis kao licnost.schmokljan » wrote:Zbog intervjua sa Sanaderom, zbog otvorenog navijanja za HDZ na izborima 2007., zbog korištenja povlaštenog položaja u EPH hijerarhiji za obračun s neistomišljenicima, zbog mrzilačkog tona, zbog mistificiranja nacionalnih osobina...
Obicno Jergovica novinara ne vole oni kojima on servira u lice ono cega se ti isti srame.
Odatle ne-voljenje. Poprilicno jak osjecaj.
Jer zabluda je da je kontra voljenju, ne - voljenje. Nije. Kontra je ravnodusnost.
A ocigledno poveliki broj kontrasa upravo to nije.
- Lord Byron
Jergović je toliko prepun ljubavi za samoga sebe da mu bilo čija ljubav, zapravo, nije ni potrebna.
On je u pisanoj riječi otprilike ono što je Balašević u glazbi - uz jednake uvrijeđeno-prijezirne reakcije njegovih štovatelja na svaku naznaku nesimpatija prema njegovom djelu i - navlastito - liku.
On je u pisanoj riječi otprilike ono što je Balašević u glazbi - uz jednake uvrijeđeno-prijezirne reakcije njegovih štovatelja na svaku naznaku nesimpatija prema njegovom djelu i - navlastito - liku.
- schmokljan
Daj Aristocat, molim te - poštedi me psihologije za kuharice.
Ne volim Jergovića ne zbog onog što je meni servirao, nego zbog onog što je javnosti servirao. Meni nije servirao ništa, samo me je razočarao kao čovjek koji bi, zbog naravi svoje pozicije u društvu, morao biti pažljiviji što i kako radi.
Ne volim Jergovića ne zbog onog što je meni servirao, nego zbog onog što je javnosti servirao. Meni nije servirao ništa, samo me je razočarao kao čovjek koji bi, zbog naravi svoje pozicije u društvu, morao biti pažljiviji što i kako radi.
A sto je to tebe briga? Koga on kao Miljenko Jergovic voli a koga ne.Lord Byron » wrote:Jergović je toliko prepun ljubavi za samoga sebe da mu bilo čija ljubav, zapravo, nije ni potrebna.
Sto ne napadas cinjenice o kojima pise, a ne njega, njegovu ljubav, njegovu ovo i ono.
Odlična usporedba.Lord Byron » wrote: On je u pisanoj riječi otprilike ono što je Balašević u glazbi - uz jednake uvrijeđeno-prijezirne reakcije njegovih štovatelja na svaku naznaku nesimpatija prema njegovom djelu i - navlastito - liku.
Mora da mi je i Balašević servirao u lice nešto čega se jako sramim. No, ne mogu se sjetiti što, zapravo, ne mogu se sjetiti uopće nijedne njegove izjave, stiha, pjesme ili bilo čega.
Jamačno je bilo tako strašno to što mi je rekao, da sam sve potisnuo!
Biti i mniti svemiropolisno
Sto je to psihologija za kuharice?schmokljan » wrote:Daj Aristocat, molim te - poštedi me psihologije za kuharice.
Konkretno, sto je on to tocno servirao javnosti a da je to osupnulo javnost?
On je. On je.Lord Byron » wrote: On je u pisanoj riječi otprilike ono što je Balašević u glazbi - uz jednake uvrijeđeno-prijezirne reakcije njegovih štovatelja na svaku naznaku nesimpatija prema njegovom djelu i - navlastito - liku.
Ajde malo o njegovoj pisanoj rijeci. Ne o njemu. Da vidimo sto ta pisana rijec kaze.
- schmokljan
Ne radi se o uopće tome. Meni uopće ne smeta da netko osupne javnost, štoviše. Problem je što im je servirao laži.Aristocat » wrote:
Sto je to psihologija za kuharice?
Konkretno, sto je on to tocno servirao javnosti a da je to osupnulo javnost?
Okay. Njima je servirao lazi, ali tebi nije. Koje lazi? Lagao je o cinjenicama? Ili su njegove lazi, tvoja istina?schmokljan » wrote:
Problem je što im je servirao laži.
- schmokljan
Ti kao da ne želiš čuti. Lagao je i meni, samo što je meni bio providan. Lagao je da je HDZ bolji odabir. Meni dosta. Neoprostiva laž.
Zelim cuti. Da nije tako ne bi razgovarala s tobom. Nisam manijak.
Ali gle, to sto ti nazivas lazi, vjerovatno u tom trenutku za njega nije bila laz. Ja nisam niciji odvjetnik.
Medjutim, odbijas sagledati siru sliku. I, da, iskljuciv si. Nista i nitko nije jednoznacan pa ni Miljenko Jergovic.
Ostaje cinjenica da ono sto se novinar Miljenko Jergovic usudjuje reci javnosti u lice, ne usudjuje svatko. Iz toga razloga vrijedan je moga postovanja.
Ali gle, to sto ti nazivas lazi, vjerovatno u tom trenutku za njega nije bila laz. Ja nisam niciji odvjetnik.
Medjutim, odbijas sagledati siru sliku. I, da, iskljuciv si. Nista i nitko nije jednoznacan pa ni Miljenko Jergovic.
Ostaje cinjenica da ono sto se novinar Miljenko Jergovic usudjuje reci javnosti u lice, ne usudjuje svatko. Iz toga razloga vrijedan je moga postovanja.
- Lord Byron
A sad ja, kao, trebam napisati deset razloga zašto ga ne volim, nalijepiti kilogram biljega i podnijeti Povjerenstvu za zaštitu lika i djela M.J.-a na odobravanje?Aristocat » wrote:A sto je to tebe briga? Koga on kao Miljenko Jergovic voli a koga ne.
- schmokljan
Ovo je istina, Jergović se ponekad doista usudi napisati nešto što se većina ne usudi.Aristocat » wrote:...
Vidis kako ne razumijes. Ti napadas covjeka. Naravno da ne samo da ne trebas napisati deset razloga zasto ga ne volis, vec ne bi ni trebao.Lord Byron » wrote: A sad ja, kao, trebam napisati deset razloga zašto ga ne volim, nalijepiti kilogram biljega i podnijeti Povjerenstvu za zaštitu lika i djela M.J.-a na odobravanje?
Ono sto bi trebao je napisati deset razloga zasto nevolis njegovo pisanje ili ono o cemu on pise.
To je bit. A ne razvlaciti kao zvaku ja ga ne volim, ja ga nevolim.
Nemoras. Nije on tu da ga ti volis ili ne volis. On je tu da citas sto on pise. Ali, opet, ne moze to svatko.
- Lord Byron
Ne postoji nijedan "razlog zbog kojeg on jest tu". Mogu ga čitati, ne čitati, voljeti, ne voljeti, ignorirati - mogu sve ono što mogu s bilo kim drugim na ovom planetu - i što može bilo tko sa mnom. Moja stvar, a njemu ni iz džepa ni u džep.Aristocat » wrote:Nemoras. Nije on tu da ga ti volis ili ne volis. On je tu da citas sto on pise. Ali, opet, ne moze to svatko.
Boldano je bijedan pokušaj uvrede - ono, preglup sam da bih bio u stanju čitati Jergovića The Great? Daj me nemoj...
Kao što rekoh, Balašević-sindrom.
Lord Byron » wrote: Ne postoji nijedan "razlog zbog kojeg on jest tu". Mogu ga čitati, ne čitati, voljeti, ne voljeti, ignorirati - mogu sve ono što mogu s bilo kim drugim na ovom planetu - i što može bilo tko sa mnom. Moja stvar, a njemu ni iz džepa ni u džep.
Boldano je bijedan pokušaj uvrede - ono, preglup sam da bih bio u stanju čitati Jergovića The Great? Daj me nemoj...
Kao što rekoh, Balašević-sindrom.
Mozes sve sto si nabrojao, ali ipak ga citas. Barem bi trebao s obzirom da govoris o njemu.
Na necemu temeljis misljenje Balasevic sindroma. Kajgod tvoja stvar. Da je tvoja stvar ti o tvojoj stvari ne bi javno pisao . Zadrzao bi svoju stvar za sebe.
Sto se tice boldanog. Ne. Nije pokusaj uvrede ni uvreda sama. Medjutim ako si je osjetio kao takvu ocigledno si imao razloga. Nije na meni da prozivljavam procitano, na tebi je.
Ja sugovornike ne vrijedjam, nemam takvu namjeru. Kad postanes jako neugodan, necu te vrijedjati.
Ignorirat cu te.
I jos ovo - necu te. To da si preglup da bi citao Jergovica si sam imputiras. Ja to nisam rekla.
Nazivanje Jergovica imenima govori o tebi ne o njemu.
Pokusaj pisati o dozivljaju njegova pisanja. Nemoj o njemu. Ovako ga cinis boljim od sebe, a to je zadnje sto mu zelis.
- Lord Byron
Da mi je deset kina za svaki put kad me netko slavodobitno pokušao sjebati s tom frizeraj-psihologijom "svatko se češe gdje ga svrbi", imao bih puno kuna. Definitivno je moja projekcija i znakovito tumačenje kad u replyu meni "On je tu da čitaš što pipe. Ali ne može to svatko" pročitam kao nešto što pišeš meni.Aristocat » wrote:Nije pokusaj uvrede ni uvreda sama. Medjutim ako si je osjetio kao takvu ocigledno si imao razloga. Nije na meni da prozivljavam procitano, na tebi je.![]()
Moram priznati da mi je od svih oblika forumskih prepucavanja taj definitivno najgadljiviji. Onako, "nemam pojma o čemu govoriš, to je tvoja interpretacija, zapitaj se odakle ti potreba za tom interopretacijom, ništa nije slučajno, yaddayaddayadda...". Garniraj to ponekom suptilnom laži koju se nikome neće dati provjeravati (nisam nazvao Jergovića nikakvim "imenima", napisao sam da je zaljubljen u sebe - tu nema nikakvog nazivanja imenima), i eto mene "rasturenoga".
- Lord Byron
Radije bih se vratio na temu.
Meni jedna stvar istinski nije jasna: zašto manje-više svi internetski desničari imaju tako silnu potrebu sveudilj ponavljati kako je i koliko grozna bila ta Jugoslavija? Čemu služi takvo stalno ponavljano prežvakavanje uvijek iste teme i uvijek istih rečenica?
Ako se radi o nekakvom strahu od ponavljanja povijesti, tek onda ništa ne razumijem: ne vidim ni najsmješniju političku snagu u Hrvatskoj koja bi kao agendu imala nekakvo obnavljanje Jugoslavije. Kojem bi posjedniku barem naznaka zdravog razuma palo na pamet da se iz nekog (kojeg?) razloga krene uvezivati u državnu zajednicu sa zemljama bivše Juge?
Meni jedna stvar istinski nije jasna: zašto manje-više svi internetski desničari imaju tako silnu potrebu sveudilj ponavljati kako je i koliko grozna bila ta Jugoslavija? Čemu služi takvo stalno ponavljano prežvakavanje uvijek iste teme i uvijek istih rečenica?
Ako se radi o nekakvom strahu od ponavljanja povijesti, tek onda ništa ne razumijem: ne vidim ni najsmješniju političku snagu u Hrvatskoj koja bi kao agendu imala nekakvo obnavljanje Jugoslavije. Kojem bi posjedniku barem naznaka zdravog razuma palo na pamet da se iz nekog (kojeg?) razloga krene uvezivati u državnu zajednicu sa zemljama bivše Juge?
Koji "desničari" ?Lord Byron » wrote:Radije bih se vratio na temu.
Možda nije neka sila, al' se vidi kako komu srce kuca:
Ne bi. Imao bi puno kina. Više nego nekad Kinematografi Zagreb i Filmski centar zapad zajedno.Lord Byron » wrote: Da mi je deset kina za svaki put kad me netko slavodobitno pokušao sjebati s tom frizeraj-psihologijom "svatko se češe gdje ga svrbi", imao bih puno kuna.
Inače, i mene zanima odgovor na pitanje o opsjednutosti davno mrtvom državom.
Lord Byron » wrote: Da mi je deset kina za svaki put kad me netko slavodobitno pokušao sjebati s tom frizeraj-psihologijom "svatko se češe gdje ga svrbi", imao bih puno kuna. Definitivno je moja projekcija i znakovito tumačenje kad u replyu meni "On je tu da čitaš što pipe. Ali ne može to svatko" pročitam kao nešto što pišeš meni.
Moram priznati da mi je od svih oblika forumskih prepucavanja taj definitivno najgadljiviji. Onako, "nemam pojma o čemu govoriš, to je tvoja interpretacija, zapitaj se odakle ti potreba za tom interopretacijom, ništa nije slučajno, yaddayaddayadda...". Garniraj to ponekom suptilnom laži koju se nikome neće dati provjeravati (nisam nazvao Jergovića nikakvim "imenima", napisao sam da je zaljubljen u sebe - tu nema nikakvog nazivanja imenima), i eto mene "rasturenoga".
Tebe? Slavodobitno sjebati? Tko si ti? Zasto bi ti to netko radio? Sjebati tebe i sjebati tvoje misljenje nije isto. Ako bi to itko i htio. Ja ne. Uostalom, opet govoris o sebi. Ne znam zasto. No, ne interesira me. Kako ti drago.
Prepucavanje je tvoj dozivljaj ovog razgovora. Sindrom foruma hr. Tuzno, zapravo. Zapravo ovdje nema razgovora, o cemu ja to pricam. Covjek hoce biti u pravu i brani se od necega.
Evo.
Boldano je bijedan pokušaj uvrede - ono, preglup sam da bih bio u stanju čitati Jergovića The Great? Daj me nemoj..
I opet ti rasturen. Tko-si-ti? O kakvom rasturanju sebe pricas? Imas misljenje? Imas. Brani njega a ne sebe. Nitko tebe ne zeli rasturiti. Ja ne znam tko si ti.
-
- Information
-