http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost ... vu-teoriju
Upravo ovo primjetih. Neutrino došao prije fotona za kojih 60 ns.
Revolucija ili pogreška?
Pa neće ti promijeniti svakodnevne rituale i životni stil. Ali izmijenit će teoriju relativnosti, što bi za, nabadam, pedeset ili stotinu godina moglo dovesti do nekakve praktične koristi.aisling » wrote:edit: ne umanjujem uopće važnost, nego stvarno ne shvaćam kako bi se tako nešto odrazilo na svakodnevni život, pa ako netko može nabacit neki primjer, bila bi zahvalna.
Fizičari kažu da su provjerili 15000 puta. Petnaest jebenih tisuća puta.Ze_Administratum » wrote:http://news.cnet.com/8301-30685_3-20110 ... han-light/
http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Znanost ... vu-teoriju
Upravo ovo primjetih. Neutrino došao prije fotona za kojih 60 ns.![]()
Revolucija ili pogreška?
Samo da napomenem… neutrino prolazi kroz čvrstu tvar kao da je nema. Mi to teško da ćemo ikad moći.ElliQuinn » wrote:Ako može neutrino, možda ćemo moći i mi.
Ne bas, imaju statistiku od 16111 dogadjaja. To nikako ne znaci da su provjerili 16111 puta. Provjerili su jednom, jer statistika smanjuje slucajnu gresku, a ne sistematsku. Ako imaju neki sistematski efekt (gresku) koji nije uzet u obzir, on je prisutan u svih 16111 dogadjaja i moze uzrokovati krivo mjerenje brzine neutrina.Lastan » wrote: Fizičari kažu da su provjerili 15000 puta. Petnaest jebenih tisuća puta.
Da ga jebeš, ni najgori OCD-ovci ne provjere toliko puta jesu li vrata zaključali. Dakle, smatrajmo to provjerenim.
jer smo korak blize teleportacijiaisling » wrote:Kako bi to utjecalo na bilo koga tko recimo nema namjeru više učiti fiziku?
Svakodnevni život i to, što se stvarno mijenja?
edit: ne umanjujem uopće važnost, nego stvarno ne shvaćam kako bi se tako nešto odrazilo na svakodnevni život, pa ako netko može nabacit neki primjer, bila bi zahvalna.
Ja sam rekao da su provjerili 15000 puta (tako sam pročitao).JPK » wrote:Ne bas, imaju statistiku od 16111 dogadjaja. To nikako ne znaci da su provjerili 16111 puta.
Eh, tko ti je kriv kad vjeruješ novinama.Lastan » wrote: Ja sam rekao da su provjerili 15000 puta (tako sam pročitao).
Možda su prvo 1111 puta izveli pokus, a onda 15000 puta provjeravali.
Pa to mi je palo na pamet, al me bilo sram pitat jel to todimnjak » wrote: jer smo korak blize teleportaciji
Meni nikad nije bilo jasno što je privlačno u teleportaciji.aisling » wrote: Pa to mi je palo na pamet, al me bilo sram pitat jel to to
Onda kad je ovaj glavni malo raspisao mi se učinilo da je, sad još i ti potvrdila
Hjoj, ubit ćete me sad, ozbiljna tema, al nemojte, ovo mi je san. Ne znam jel itko gledao Djevojčicu iz budućnostial kad ona stane u onaj neki box sva prljava i samo kaže WASH - prođe neka zraka, a ono sve čisto, oprano, blistavo
Ko teleportacija, al za zmazanoću
Tako je i avion bio samo za posebne situacije, a sad me bar jednom mjesečno tjeraju da letim nekamo da bih vidio stvari koje mi i nisu previše bitne.aisling » wrote:Ko i s internetom, ja ću si radije uzet ono što valja.
Vidjet ljude koji su ti daleko, a želiš ih vidjet.
Vidjet mjesta koja su daleko, a želiš ih vidjet.
Vratit se doma u svoj krevet bez da se voziš 18 sati autobusom.
Nije to zamjena za putovanja, samo dodatak, za neke posebne situacije. Ko što forum nije zamjena za neke druge priče
Ma da. Pa imali bi teleportaciske stanice. Iskočili bi negdje u mojoj blizini, u gradu, al ne pred nosom. Ni ljudi koji žive u istom gradu mi ne iskaču pred nosom ako ja to neću. Ne primam nenajavljane goste, ne otvaram vrata i ne gledam tko zvoni.I onda ti najednom iskoče pred nosom i oni koje uopće ne želiš vidjeti.
Naravno, samo što je recimo par sisa puno teže jednako loše iskoristiti kao par nuklearnih bombi. Zato se sisama razbacuje, a bombe se pažljivo čuvaju.aisling » wrote: Sredstvo postane loše ako ga se loše koristi, koje god.
Naravno da bi.blaze » wrote:misliš da bi zaključana vrata bila bitan faktor u teleportaciji?
Maštam, ne pretpostavljam. Probaj ponekad.JPK » wrote: Naravno, samo što je recimo par sisa puno teže jednako loše iskoristiti kao par nuklearnih bombi. Zato se sisama razbacuje, a bombe se pažljivo čuvaju.
Osim toga, čini mi se da pretpostavljaš da čovjek ima slobodnu volju i vođen je razumom, što je prilična greška.
Čini mi se kao brzoplet zaključak da 'zakoni ne vrijede'Ze_Administratum » wrote: Kao drugo, poprilično toga leži na ispravnosti Einsteinove teorije, koja je nastala na temeljima Maxwellove teorije elektromagnetizma koja itekako i provjereno radi. Ukoliko ti zakoni ne vrijede, možemo slobodno reći da puno drugi teorija pada u vodu.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests