Morticia » wrote:A dobro, ako se družiš s roditeljima SAMO iz osjećaja dužnosti onda bi to stvarno trebalo svesti na najmanju moguću mjeru.
Ali čak i u tom slučaju, kad vidiš da je njemu baš jako, jako stalo- pa pretrpjela bih zbog toga i puno gore stvari od toga da mu vidim mater jednom u tri mjeseca.
Jedna stvar je
vidjeti nekoga jednom u tri mjeseca, a druga provesti u nečijem domu nekoliko dana.
Ja sam komotna pizda i to bi dolazilo u obzir u slučaju da mu je netko od obitelji na samrti ili tako nešto.
Ili jednom u godini dana ili u dvije godine. Ne nekoliko puta godišnje, nikako ne.
Zaboga, pa desi se da se preko tri mjeseca ne vidim s ljudima s kojima mi je lijepo i s kojima stvarno volim provoditi vrijeme (a ni s njima ga ne bih nužno rado provodila tri dana u komadu), a trebala bih po prstenovanju u ime nekakvih velikih bračnih žrtvi tri dana u tri mjeseca provoditi kod nečije primarne obitelji? Nek ide sam, pupčanom vrpcom mislim biti povezana samo s djecom za vrijeme trudnoće.
Tamo se spominje prekid viđanja s roditeljima ako tvoj supružnik nije lud od sreće kad zamisli nekoliko dana s njima. Molim vas, recite mi odmah ako brak ljude pretvara u sijamske blizance koji jedno bez drugoga nikud ne mogu, da se nikad i ni u kom slučaju ne udam.
Ručak je jedna stvar. Otići kod nekoga na nekoliko dana je druga stvar. Ručak može.
Jedna divna stvar koju sam naučila od svog dečka je da nije neka sreća ako naizmjenično jedno drugom za ljubav nešto trpimo bez prijeke potrebe. To sam naučila tako što sam popizdila jer on nije htio gledati film koji sam ja htjela gledati, ali je rekao da ga mogu gledat sama a on će bit tu pored mene i igrat igricu. I kako može tako, a kad je on htio gledati neki film onda smo ga gledali. Otišla sam oprati suđe da se ohladim, rekao je da je samo čekao kad će mu nož doletjeti.

Ispostavilo se da je stvar u tome što je sirotan tada mislio da mi
oboje želimo gledati taj film, a ne da bih ja trebala napraviti kompromis, žrtvu ili neku sličnu veliku riječ.
Ne mislim da je on bio sebičan što nije htio gledati film, mislim da sam ja glupa guska što mu nisam rekla da mi se ne gleda sad taj film koji bi on gledao.
A to je samo film, dva sata vremena.