blaze » wrote:
ps: to s kristovim naukom veze nema. ako si vjernik, srami se
Kojeg djela točno? Ti si jedna od onih koja vidi svećenike kao beskućnike kojima je posao žicanje okolo?
Ja svećenika vidim kao obrazovanog čovjeka (obrazovanje je skupo), čovjeka koji može pomoći (mlijeko, ulje, drva, udžbenici, ... nisu besplatni ni svećenicima), vidim pristojno odjevenog svećenika na misi s lijepom misnicom pa kad netko kao što se ja kad vidim misnicu staru 300 godina divim kako su krojačice to lijepo bogati i precizno napravile želim da se i za 300 godina netko divi onome što su naše krojačice napravile, ....
Kristov nauk je nauk općeg dobra, Krist nije privilegija za siromašne, gladne i sl. njima je istina najbliži ali i netko poput Todorića treba svećenika. Ja nisam odgovoran što smo mi relativno bogata zemlja pa su nam Crkve od kamena i mramora a ne od slame i gline.
Ne vidim zašto bi svećenici trebali biti samo djelitelji pomoći i prikaze patnje. Unutar Crkve postoje franjevci, milosrdnici ovi oni koji su se odlučili za tako nešto ali postoje i Isusovci koji su se odlučili za visoku obrazovanost i rad s elitama itd. itd.
blaze » wrote:
ako ti je misija uvjeriti da je crkva skromna i poštena institucija, onda sugovornike smatraš retardiranima
Oliver zna da su oni svi OK i zabavni ljudi kojima je Crkva 13 prase i želi pokazati malo drugačiji kontekst njima čisto informativno a meni u nedostatku RL
I da Crkva je skromna i poštena institucija, to što ti vidiš Crkvu u akciji samo kad je Kaćunko na TV ili priče iz Jutarnjeg to nije moj problem - ja ne moram niti želim pristati uz takvo ignorantstvo.