Zbogom Jugoslavijo - i nikada više

Koljite se i gložite!
baja

Post 07 Dec 2011, 14:43

Beta ženka » wrote:

Misliš da je u tome prste imala Europa?
ne mislim, to je povijesna činjenica

živimo na izuzetno osjetljivom geopolitičkom položaju gdje su se prošlih stoljeća sudarale sile svemira i malo što je ovisilo samo o nama
srećom, evropa izlazi iz središta svjetske političke scene pa možda malo odahnemo

blaze

Post 07 Dec 2011, 14:45

robot jura » wrote:Beta, i kraljevinu također voliš?
norveška nije loša. ni švedska. britanska mi se već manje sviđa
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:46

blaze » wrote: slušaju se domoljubne pjesme? ili kak?
koji smor, živjeti domoljublje svaki dan. možda u vrapču :xzubo:
domoljublje se živi tako da svoju domovinu svojim životom činiš ljepšim i boljim mjestom za život. plaćaš porez, odgajaš djecu da poštuju i uvažavaju druge, da uče, da misle svojom glavom, ne bacaš opuške na cesti nit treseš stoljnjak nad tuđim prozorom, radiš najbolje što možeš, ne vrijeđaš nikoga, kažeš dobar dan i hvala u dućanu. i tako.
Nek(v)arljiva.
schmokljan

Post 07 Dec 2011, 14:47

blaze, nemoj biti doslovna pobogu, kukuriku želi reći da je domoljublje svakodnevna pristojnost, pošteno odrađivanje onoga za što si plaćen, ljubav prema bližnjima i tako to...
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:50

schmokljan » wrote:blaze, nemoj biti doslovna pobogu, kukuriku želi reći da je domoljublje svakodnevna pristojnost, pošteno odrađivanje onoga za što si plaćen, ljubav prema bližnjima i tako to...
nu, šmokljan me razumije.
Nek(v)arljiva.
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 14:52

robot jura » wrote:Beta, i kraljevinu također voliš?
Ne znam baš puno o njoj, ideja jedinstva mi je dobra, ostalo ne znam koliko je bilo dobro, vjerojatno i ne baš, tako da - bolje je bez kralja, IMHO. :D
baja wrote: ne mislim, to je povijesna činjenica

živimo na izuzetno osjetljivom geopolitičkom položaju gdje su se prošlih stoljeća sudarale sile svemira i malo što je ovisilo samo o nama
srećom, evropa izlazi iz središta svjetske političke scene pa možda malo odahnemo
Pa Europi malo paše da smo ujedinjeni, malo da smo razjedinjeni?
I oni su među nekadašnjim plakačima za Titom koji danas bacaju drvlje i kamenje, očito. :zubo:
kukuriku wrote:
domoljublje se živi tako da svoju domovinu svojim životom činiš ljepšim i boljim mjestom za život. plaćaš porez, odgajaš djecu da poštuju i uvažavaju druge, da uče, da misle svojom glavom, ne bacaš opuške na cesti nit treseš stoljnjak nad tuđim prozorom, radiš najbolje što možeš, ne vrijeđaš nikoga, kažeš dobar dan i hvala u dućanu. i tako.
:facepalm:
Ja sam mislila da su to neke osnove života u civilizaciji, bez obzira jesi li stranac ili u svojoj državi.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:55

Beta ženka wrote:Ja sam mislila da su to neke osnove života u civilizaciji, bez obzira jesi li stranac ili u svojoj državi.
dakako.
nema domoljubnije stvari koju možeš učiniti za svoju domovinu nego ponašati se kao civilizirana i pristojna osoba.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 14:56

kukuriku » wrote:
dakako.
nema domoljubnije stvari koju možeš učiniti za svoju domovinu nego ponašati se kao civilizirana i pristojna osoba.
Pogotovo u tuđini.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 14:57

Morticia » wrote:
Pogotovo u tuđini.
Točno. Tako reklamiraš svoju domovinu kao zemlju pristojnih i civiliziranih ljudi.
Samo da dodam, nije loše ako si u tuđini bit i lijep i simpatičan. Tako reklamiraš svoju domovinu kao zemlju lijepih, simpatičnih, pristojnih i civiliziranih ljudi.
Nek(v)arljiva.
robot jura

Post 07 Dec 2011, 14:59

kukuriku » wrote:Točno. Tako reklamiraš svoju domovinu kao zemlju pristojnih i civiiziranih ljudi.
Pa će stranci u još većem broju doći u našu lijepu zemlju i puniti naš proračun.
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
baja

Post 07 Dec 2011, 14:59

Beta ženka » wrote: Pa Europi malo paše da smo ujedinjeni, malo da smo razjedinjeni?
I oni su među nekadašnjim plakačima za Titom koji danas bacaju drvlje i kamenje, očito. :zubo:

ja sam se referirala na ovu tvoju izjavu:
A ljudi - pa pokazali su se (barem većina) da ju ionako nisu zaslužili.
pa zaključujem da ljudi, barem većina, nisu zaslužili biti žrtve nečijih dokonih eksperimenata
Nikolajevna

Post 07 Dec 2011, 15:00

:rolleyes:

Šta ste radili kad je Tito umro?
je tako passé. In je Šta ste radili kad se rušio WTC. :D
Morticia

Post 07 Dec 2011, 15:01

Nikolajevna » wrote::rolleyes:

To znam, to znam!!! : diže dva prsta u zrak (al' ne kao ono Viktori, to je isto passe) :
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 15:02

Znam!!!
Bila sam u Malom Lošinju i frigala jaja.
Nek(v)arljiva.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 15:03

Morticia » wrote:
Pogotovo u tuđini.
A gdje ćemo onda pljačkat', palit', silovat' i ubijat'? Doma? :ne zna:

Doma imam pola kiselog vrhnja i psa. Mogu psu orobiti dlake. Vrhnje ću si izliti na glavu da djelujem strašnije.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 15:04

Zatuci brata. :xne zna:
Ako već nisi.
vrrrlet

Post 07 Dec 2011, 15:08

kukuriku » wrote:
Točno. Tako reklamiraš svoju domovinu kao zemlju pristojnih i civiliziranih ljudi.
Samo da dodam, nije loše ako si u tuđini bit i lijep i simpatičan. Tako reklamiraš svoju domovinu kao zemlju lijepih, simpatičnih, pristojnih i civiliziranih ljudi.
Nije li laganje protivno Bogu?
robot jura » wrote: Pa će stranci u još većem broju doći u našu lijepu zemlju i puniti naš proračun.
Je, za proračun se brineš. Mislim da se više brineš za punjenje nečeg drugog, galebkinjo.

To znam. Frend me nazvao da upalim televiziju, vid'o ja š'a je, natočio sam si čašu vina, zamotao pljugu, pušio i čekao da čelik popusti. Razmišljao sam koliko su piloti samoubojice bili sretni jer idu jebati 40 djevica i koliko su ljudi u tornjevima nesretni jer više nikada neće jebati djevice. Pitao sam se koji kreten je poslao vatrogasce u toranj koji će se svaki čas urušiti. Valjda su i njima obećane djevice. :ne zna:

Pouka: čuvaj se djevica i kad pičku nose.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 15:14

baja » wrote:
ja sam se referirala na ovu tvoju izjavu:

pa zaključujem da ljudi, barem većina, nisu zaslužili biti žrtve nečijih dokonih eksperimenata
To je tvoj zaključak, a ja mislim drugo s tom izjavom. :)

BTW, "to je činjenica" u forumskim postovima meni ama baš ništa ne znači, ponajmanje nekakav argument.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
baja

Post 07 Dec 2011, 15:19

Beta ženka » wrote:
To je tvoj zaključak, a ja mislim drugo s tom izjavom. :)
znam, šteta što to nisi imala volje elaborirati
BTW, "to je činjenica" u forumskim postovima meni ama baš ništa ne znači, ponajmanje nekakav argument.
:ne zna: uzmi kakvu povijesnu literaturu
Morticia

Post 07 Dec 2011, 15:19

I sad ste svi napisali gdje ste bili '91., pardon '01., a ja ostala visit i čekat da me se prozove. :durica: :tuzni:

Vi ste lažni branitelji, a ja sam pravi! :mad:
kukuriku

Post 07 Dec 2011, 15:22

Morticia » wrote:I sad ste svi napisali gdje ste bili '91., pardon '01., a ja ostala visit i čekat da me se prozove. :durica: :tuzni:

Vi ste lažni branitelji, a ja sam pravi! :mad:
Aj, reci teti kukuriku, dis ti bila dok su židovi rušili wtc i podmetnuli to alkajidi? :facepalm:
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 15:24

kukuriku » wrote:
Aj, reci teti kukuriku, dis ti bila dok su židovi rušili wtc i podmetnuli to alkajidi? :facepalm:
Nisi ti teta, ti si samo dvije (khm, khm) godine starija od mene!

Al' kad već inzistiraš... :o Bila sam u smjeni, tj. radila sam u bircu. Držala sam krpu u ruci i čistila stolove kad sam čula na radiju.

Eto, nisam htjela reć', al' nagovorili ste me. :durica:
Beta ženka

Post 07 Dec 2011, 15:27

baja » wrote: znam, šteta što to nisi imala volje elaborirati

:ne zna: uzmi kakvu povijesnu literaturu
Čiju verziju? :ne zna:
Lastan

Post 07 Dec 2011, 15:27

vrrrlet » wrote:Zamislimo da tvoj kolega Vrliša napiše "Darko Milinović je kreten", i zbog toga mu dođe murija i odvede ga i zatoči na par mjeseci. Ti bi opravdavala takav službeni stav? Ti bi šutila?
Pa kad se tako netko narugao Sanaderu, pa je došla policija, zaplijenila mu kompjuter i ispitivala ga satima… hm.

Napredak se vidi: kraće je bio u policiji, a ljudi nisu šutjeli.
schmokljan

Post 07 Dec 2011, 15:28

Morticia, ti si, ti si, ti si - krčmarica! :horor:
  • Information