Prošli izbori; ko je jeba, jeba je. A šta dalje?

Stare teme i začeci foruma
robot jura

Post 06 Dec 2011, 15:01

budapest » wrote:Kerum je priprost, nije dugo u politici, što na umu to na drumu.
Slobodno me popljujte, ali kao takav mi je puno draži od mnogih drugih. Barem znaš s kim imaš posla.

Ne znam, jel Kerum uhvaćen u nekoj bezobraznoj laži?

"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
budapest

Post 06 Dec 2011, 15:04

robot jura » wrote: Slobodno me popljujte, ali kao takav mi je puno draži od mnogih drugih. Barem znaš s kim imaš posla.

Ne znam, jel Kerum uhvaćen u nekoj bezobraznoj laži?
Krivo si me shvatila. Poanta je u tome da su ovi drugi puno opasniji.
schmokljan

Post 06 Dec 2011, 15:05

Robote - misliš osim onih simpatičnih da će, recimo, smanjiti nezaposlenost?
robot jura

Post 06 Dec 2011, 15:06

budapest » wrote:Krivo si me shvatila. Poanta je u tome da su ovi drugi puno opasniji.
Sori!
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
vrrrlet

Post 06 Dec 2011, 15:17

robot jura wrote:Ako pod tim misliš da znanica fakat nije pri svijesti, onda mi je to principijelno isto, da.
Čime ne mislim reći da sustavno silovanje svjesne osobe nije strašnije.
Principijelno je isto kao što je to krađa pršuta znancu iz konobe i krađa cijele konobe i traktora. Sve je to krađa.
robot jura wrote: Na stranu to što se kriminalom treba baviti državno odvjetništvo i policija - hoćeš reć da je bolje biti elokventan lopov (pa makar puno toga korisnog napravio za svoj grad) nego neartikulirani (ali recimo pošteni) seljak?
A za koga od te dvojice bi se ti radije udala? :D
Morticia » wrote:Ne, on želi reći da je bolje bit' lopov koji govori engleski nego koji ne govori.
Pogotovo je onome koga se pljačka to bitno, jasno.
Možda je onda lakše i onoj koju se siluje da je se siluje na engleskom.
Tu se ne radi o silovanju na engleskom ili hrvatskom, izvrćeš. Radi se o tome da li silovatelj ima sidu ili nema.
ex_anais » wrote: Kajin mi ide na kurac, posebno nakon sinoćnjeg proljeva u kojem je jadan sirot vapio za funkcijama.
Kaj nije u nedjelju rekao da će ostati u Saboru? :ne zna:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 06 Dec 2011, 15:23

vrrrlet » wrote:

Kaj nije u nedjelju rekao da će ostati u Saboru? :ne zna:
Sinoć se Hloverki ispovijedio kako će sad najezda na funkcije pa njega neće dopasti ništa. :xne zna:
I sav je bio tako nekako- vidite mene ugroženog.
vrrrlet

Post 06 Dec 2011, 15:31

ex_anais » wrote:
Sinoć se Hloverki ispovijedio kako će sad najezda na funkcije pa njega neće dopasti ništa. :xne zna:
I sav je bio tako nekako- vidite mene ugroženog.
Pa to se može isčitati i kao da on ne misli jezditi. :ne zna: Nisam dublje proučavao Kajina, ali mi se čini kao političar s mudima i pošten (znaš li netko više? otvoren sam za saznavanje prljavih detalja). Najviše mi se sviđa zbog toga što vidim tko ga najžešće napada (ne mislm na tebe, nego na neke zastupnike, Glas koncila i slično).
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 06 Dec 2011, 15:49

vrrrlet » wrote:
Pa to se može isčitati i kao da on ne misli jezditi. :ne zna:
Nisam baš sigurna, učinilo mi se drukčije intonirano. Imala sam dojam da je spreman okrenuti leđa koaliciji i da već sad iskazuje neku skepsu što je vrlo čudno. Možda se varam.
robot jura

Post 06 Dec 2011, 16:19

schmokljan » wrote:Robote - misliš osim onih simpatičnih da će, recimo, smanjiti nezaposlenost?
Oprosti, nisam skužila pitanje. :)
vrrrlet » wrote:Principijelno je isto kao što je to krađa pršuta znancu iz konobe i krađa cijele konobe i traktora. Sve je to krađa.
Da. :zubo:
Jel znanica fakat bila silovana (nije bila pri svijesti pa nije ni mogla reći ne) ili je bila samo jako pijana pa su joj kočnice popustile? Jedno je žaliti zbog neprimjerenog seksa koji se dogodio, drugo je biti silovan.
schmokljan » wrote: A za koga od te dvojice bi se ti radije udala? :D
Da mom nećaku prislone pištolj na glavu i kažu "biraj"?
Za Keruma. :xzubo:
kukuriku

Post 06 Dec 2011, 16:36

robot jura » wrote: Da mom nećaku prislone pištolj na glavu i kažu "biraj"?
Za Keruma. :xzubo:
ujme meni, jadna li izbora.
jab ostala neudana.
Nek(v)arljiva.
Lastan

Post 06 Dec 2011, 16:42

Morticia » wrote:Kaže Čačić: "Ono što nije na tapetu za rezanje su sredstva koje od države dobiva crkva."
Nažalost, to i ne može biti.

Protuustavni ugovori koje je HDZ potpisao s Vatikanom takvi su da im je snaga iznad našeg ustava.
To pak znači da se ni lipe od onoga što je njima propisano ne može oduzeti dok se ne ispregovaraju izmjene ugovorâ.

Žalosno ali istinito.
Lastan

Post 06 Dec 2011, 16:44

Morticia » wrote:
Stavljaj ti smajlija koliko želiš, al' ovo što si rekao je jebeno bezobrazno. :flop:

Zamisli, ja ne zaslužujem demokraciju.
Pa šta. Ne zaslužuješ ni batine, a demokracija ti je nešto u tom stilu. :kava:
Lastan

Post 06 Dec 2011, 16:49

Morticia » wrote:Ne, on želi reći da je bolje bit' lopov koji govori engleski nego koji ne govori.
Pogotovo je onome koga se pljačka to bitno, jasno.
Možda je onda lakše i onoj koju se siluje da je se siluje na engleskom.
Pa vrrrlet je već više puta rekao da je ugodnije ako te siluju s vazelinom nego bez njega.
Jebiga, tako je.
kukuriku

Post 06 Dec 2011, 16:50

sjetih se vica.
pitali hodžu što je to demokracija.
veli on: to vam je ko kad se ja popnem na minaret i imam pravo pišat po vama.
a imate i vi pravo po meni.
Nek(v)arljiva.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 Dec 2011, 18:51

JPK » wrote: Genije, plaće, penzije, ceste, zdravstvo i socijala dolaze iz kredita koji je trenutno na 7% kamate, a kreditni rejting je na BBB- razini zajedno s npr. Kolumbijom, s tim da Kolumbija ima stabilan outlook, a Hrvatska negativan.
BBB- razina čini mi se nije loš rejting za zemlju kao što je Hrvatska s obzirom da nismo članica EU, da nemamo neko proizvodno gospodarstvo, politički kontekst u kojem živimo (pritom mislim na okolne zemlje, sve redom s lošijim rejtingom) ... Samim ulaskom u EU rejting će sigurno porasti, makar za stepenicu. Što se tiče negativnog outlooka isto tako isto će se okrenuti samim ulaskom u EU, promjenom vlasti. Mislim da je razlog takvom outlooku bila izvjesna promjena vlasti, nesigurnost većine u Saboru, problemi s pregovorima, procesi protiv vladajuće stranke i čelnika, ... Nema nikakvog razloga da sa promjenom svega toga i dalje se gleda prema dolje a ne gore.

A.P. » wrote:Pola moje ulice su "branitelji". Možebit zato šupci osvajaju toliko mandata.
Stavila bih fejspuk skrinšot mladeži HDZa moje generacije, ali mi se nekako povraća.
Glede prvog, zašto branitelja ne bi bilo puno više nego što mi imamo osjećaj da bi ih trebalo biti. Biti branitelj ne znači da je bio 5 godina u ratu po raznim poljima, šumama i brdima krvareći.

Mislim da status branitelja znači da je netko neki period bio na raspolaganju domovini. Ne znači status branitelja odmah i beneficije u obliku mirovina i sl.

Glede drugoga
Zašto ti se povraća? Meni osobno je drago da se ljudi uključuju u politiku bez obzira na stranku. Čim više ih se aktivira to bolje. Ne vidim zašto takvu alergijsku reakciju izazva to da je netko odlučio biti u mladeži HDZ-a. Što su baš toliko ružni i degutantni?

Ne vjerujem da su u mladeži SDP-a ili HNS-a puno bolji ili gori o tih.

Moram priznati da me pomalo frustrira nevjerovanje u iskrenost tuđe prosudbe. Ozbiljno me živcira i smeta onaj neki Jaroslav Pecnik koji se usudi u izbornoj noći, dakle završnom činu demokratskog ciklusa jednog društva nakon što sazna da netko nije loše prošao reći da su to glasovali praktično ludi ljudi a ustvari to su većinom radni ljudi sa sa svakodnevnim financijskim i ostalim problemima. Pa ako unatoč tome ne osjećaju da im je kriv HDZ što su loše situirani, zašto ih proglašavati ludima i šupcima.
Lastan

Post 06 Dec 2011, 21:12

OliverZG » wrote:Ne vidim zašto takvu alergijsku reakciju izazva to da je netko odlučio biti u mladeži HDZ-a. Što su baš toliko ružni i degutantni?
Iz nekoliko neovisnih izvora dobio sam potvrdu da se ponašaju kao kultisti. A to su ljudi kojih se treba bojati.
Karlinjo

Post 06 Dec 2011, 21:22

Lastan » wrote: Iz nekoliko neovisnih izvora dobio sam potvrdu da se ponašaju kao kultisti. A to su ljudi kojih se treba bojati.
Pa to je do neke mjere svojstveno ljudima koji su desno orjentirani, autoritarnost kao takva nije im problem. Začudio bi se da netko desni ima problem s čvrstom hijerarhijom.

Ako razumijem što si htio reći, povijest je pokazala da su opasni po one koji im predstavljaju kult, dakle unutarstranački je opasan taj "defekt" a ne nešto posebno prema van.

Takva svojstva čini mi se da su korisna u ovakva vremena kad se nema previše vremena za preispitivanje.
Karlinjo

Post 06 Dec 2011, 22:37

Lastan » wrote: Protuustavni ugovori koje je HDZ potpisao s Vatikanom takvi su da im je snaga iznad našeg ustava.
To pak znači da se ni lipe od onoga što je njima propisano ne može oduzeti dok se ne ispregovaraju izmjene ugovorâ.
Ovo nisam uočio, prije :D, od kud izvlačiš da je taj ugovor protuustavan i zašto bi bio. Jel ti takve kvalifikacije daješ ozbiljno ili samo u želi za raspravom preuveličavaš?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Dec 2011, 09:24

OliverZG » wrote: Ovo nisam uočio, prije :D, od kud izvlačiš da je taj ugovor protuustavan i zašto bi bio. Jel ti takve kvalifikacije daješ ozbiljno ili samo u želi za raspravom preuveličavaš?
..ustvari, ovo je dobro pitanje.

naime, vec su bili neki pokusaji s nekim ocjenicama ustavnosti ugovora s vatikanom. ima vise tu detalja i realizacija po kojima se moze ocijeniti da su ti ugovori i zakonska i obavezujuca pragma koja proizlazi iz njih, antiustavna, barem po ustavu rh, a mozda, iako sumnjam i po ustavu vatikana, ali za taj ustav malo bi koga trebalo biti briga, osim ako hrvatski ustav nije dio vatikanskog ustava, sto bi onda opet ukazivalo ako nista drugo, onda na iznimnu i urnebesnu zanimljivost ustava rh.

uostalom, ustavni sud je, cini mi se, vec se par puta sasvim ustavno oglasio i neoglasio na neke ocjene ustavnosti tih ugovora i njihovih derivata, a kad se oglasio ustavno je ocijenio svoju nenadleznost nad ocjenom ustavnosti vatikanskih ugovora.

dakle, tipicna kvaka 22, suludost, lukavost do perfidnosti i bezobzirnosti koja je u hrvatskoj inacici poznata (neformalno, ali funkcionalno institucionalizirana) i kao dvojna linija zapovijedanja, odlucivanja i cega sve ne, cime problemi i neka pitanja pokusavaju nestati vrteci se u zacaranom krugu prozdiruci sebe pocevsi od svojih repova, a da neciji interes i profit ostane netaknut i da raste.

iako ova nova vlada, kako do sada izgleda, nece pokretati otvaranje tog dijela problema, barem u ovom mandatu, pokusavajuci tako otvoriti sebi sansu za drugi mandat, jer tek u takvom kontinuitetu se moze nesto napraviti, a ne kao po onom prije iskustvu, izvrsiti funkciju, zakrpati, osanirati, ocistiti teren za drugi cin hadezejskog zulumcarstva, ne znaci da se ne mora vrsiti pritisak na ovu novu vladu da pokrene to pitanje, pitanje vatikanskih ugovora.

naravno, ne bi mozda odmah trebalo ni srljati, sto bi znacilo da bi za ikakvu kvalitetnu radju, ne samo po ovom pitanju i za ovo pitanje, najprije trebalo, presloziti i propuhati ustavni sud rh, tako da pocne vrsiti svoju funkciju, a ne da se ponasa..pisem dva, pamtim pet.

eto, ovim si pitanjem otvorio ponovno savim jedan novi pogled ne samo na vatikanske ugovore i ne sumnjam da ce cim se neke stvari sa ustavnim sudom rh razjasne, ova nova vlada biti suocena s mnogobrojnim pitanjima koja ce se postaviti pred njih u vezi tih ugovora i nece ih moci dugo izbjegavati.

cak mi pada na pamet scenarij da ustavni sud u ovakvom svom obliku i sastavu, odjednom se prene kao iz nekog sna i da svoje rodjene (ne)odluke pocne preispitivati i cuditi se sebi gdje se bilo do sada.
a onda ide sabor, pa prijedlog saboru, pa predigre u obliku ponude crkvi u hrvata da se odluce u kojoj drzavi zive i kome zele, hoce i trebaju podnosti racune, utvrditi realne prihode i rashode, pa ce onda ovi pocet s povratom nekretnina i ostalim miklenicevim, paksjusticijevskim i habekaovskim proglasima i upozorenjima i prijetnjama..bit ce to zanimljivo i napokon ce se vidjet koga je cega strah i tko ima moc u ovoj drzavi i koja smo i cija i jesmo li uopce drzava..

:kokice:
Morticia

Post 07 Dec 2011, 09:38

Jučer sam čula jednu dobru izjavu, ne znam točno tko je to rekao, slušala sam na radiju- od ove vlade očekujem da državu izvede iz depresije u krizu.
U krizi se barem nazire mogućnost promjena na bolje u bliskoj budućnosti, dok u depresiji vlada potpuno beznađe.
To je najviše što oni mogu učiniti u ovom mandatu.

Mislim da su to nekakve realne procjene i želje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
lucca

Post 07 Dec 2011, 09:56

Morticia » wrote:Jučer sam čula jednu dobru izjavu, ne znam točno tko je to rekao, slušala sam na radiju- od ove vlade očekujem da državu izvede iz depresije u krizu.
U krizi se barem nazire mogućnost promjena na bolje u bliskoj budućnosti, dok u depresiji vlada potpuno beznađe.
To je najviše što oni mogu učiniti u ovom mandatu.

Mislim da su to nekakve realne procjene i želje.
pa da, slazem se
tako nekako sam i ja mislila kad sam rekla ono da ce prestat mucnina barem uskoro
meni dosta. :xd:
Pješčana

Post 07 Dec 2011, 12:02

evo,na Dnevniku na htvu vele da IDS dobiva ministarstvo turizma
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 12:06

Mislim da je to bilo i za očekivati.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 07 Dec 2011, 12:12

meni je to ok.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 07 Dec 2011, 12:13

I meni.
Istra rastura u turizmu. Od njih bi svi mogli učiti. :top:
  • Information