Prošli izbori; ko je jeba, jeba je. A šta dalje?

Stare teme i začeci foruma
Morticia

Post 05 Dec 2011, 08:34

Gotovo je, Kukuriku su pobjednici.

Ali... Može li se uistinu išta promijeniti?
I ako može- što? Na koji način?

Molim one informiranije da me upute- što se planira dalje?
Ima li Hrvatska uopće šanse isplivati iz ove kaljuže u kojoj se trenutno nalazi?
Kako spriječiti daljnje potonuće i još veću bijedu koja se pomalja iza brda?

Kako vi vidite Hrvatsku za 4 godine?

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 05 Dec 2011, 08:37

dobra tema. sve ovo i mene zanima, i nemam neku ideju kako će ići dalje.
grozno je da mi je startna misao "ne može gore" jer znam da nije točna.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
kukuriku

Post 05 Dec 2011, 09:55

predlažem da se tema preimenuje u nešto prepoznatljivije poput Što nakon izbora, ili analiza izbora ili tako nešto.
Ne što mi se naziv ne sviđa, dapače, nego nije baš razvidno o čemu se radi.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 05 Dec 2011, 09:56

Neka moderator promijeni, nemam ništa protiv.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 05 Dec 2011, 10:25

Mi smo toliko dubinski strukturno sjebani, a radimo malo pa ništa, ako se i radi: ove dvije činjenice mi daju razloga za nadu.

Uređena društva nemaju puno manevarskog prostora u ovoj krizi, dok je nama zaista široko polje. Ako smo uz ovoliku nesposobnost i netransparentnost nekako preživljavali, možda uz malo više stručnosti i uz čiste račune možemo i živjeti.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Dec 2011, 11:54

..a ko ce najebat, najebat ce. :xzubo:

a ko je to? onaj ko nista nema. :xlux:

zasto je hadeze dobio i ove izbore? jer su do sada najebali 0,2 posto od onog koliko su se najebali, s trendom da to naraste do 0,3 posto.

ili ukratko..za dva mjeseca u vrh glave hadeze i prirepci su na ulicama, a koliko se god htjela prikriti ili omalovaziti ta politicka moc i sila, najveci izazov ove vlade ce biti..kaptol. :kokice:
Morticia

Post 05 Dec 2011, 11:55

A gospodarstvo?

Što će se tu dogoditi?
Ze.

Post 05 Dec 2011, 11:58

Mislim da jedno veliko ništa.

Ja to gledam ovako - satisfakcija ako bude progona bande i rezanja lažnih branitelja.
I to je to. Za ostalo prostora nema. I da ima, cijeli svijet će ionako opet u depricu.
Lastan

Post 05 Dec 2011, 12:00

..a unda » wrote:zasto je hadeze dobio i ove izbore? jer su do sada najebali 0,2 posto od onog koliko su se najebali, s trendom da to naraste do 0,3 posto.
Polako.

Znaš da kad budala baci kamen u bunar, ni deset mudraca ga ne izvadi.
Trebat će dosta vremena da se rusvaj sredi, a prva poboljšanja uopće nećemo primijetiti jer će vjerojatno, kao i nakon izbora 2000. godine, biti infrastrukturna.
ili ukratko..za dva mjeseca u vrh glave hadeze i prirepci su na ulicama, a koliko se god htjela prikriti ili omalovaziti ta politicka moc i sila, najveci izazov ove vlade ce biti..kaptol. :kokice:
Ne znam koliko će ovaj put imati šanse s ulicom jer je protestiranje dopizdilo svima. A Kaptol… eh, sad kad Grubišić zatraži pregovore za izmjenu ugovora s Vatikanom… :D
JPK

Post 05 Dec 2011, 12:00

Morticia » wrote:A gospodarstvo?

Što će se tu dogoditi?
Inflacija, devaluacija kune i osiromašenje stanovništva. Čak je i Rohatinski rekao da bi ostao još jedan mandat samo u slučaju da se počne štampati lova. S Čačićem na čelu gospodarstva, to će se valjda i dogoditi.
Biti i mniti svemiropolisno
A.P.
Cactus

Post 05 Dec 2011, 12:02

Moja satisfakcija leži u tome što više neću gledat odurnu praseću facu Jadranke Kosor.
Morticia

Post 05 Dec 2011, 12:02

Dakle, siromašni će biti još siromašniji, a pridružit će im se i ona dojučerašnja "srednja" klasa? :zubo:
Morticia

Post 05 Dec 2011, 12:03

A.P. » wrote:Moja satisfakcija leži u tome što više neću gledat odurnu praseću facu Jadranke Kosor.
Kako nećeš?
Pa nije umrla.

Tu je, RADI. :o :xne zna: :bicedobro:
Lastan

Post 05 Dec 2011, 12:18

Morticia » wrote:
Kako nećeš?
Pa nije umrla.

Tu je, RADI. :o :xne zna: :bicedobro:
Idemo delati. :xzubo:
lucca

Post 05 Dec 2011, 12:20

Hrvatska od ponedjeljka počinje novo razdoblje, s novim izazovima, od čijeg rješavanja ovisi budućnost generacija koje dolaze. Građani, umorni od duge recesije, gospodarskog zaostajanja i krize, željno čekaju novi polet, optimizam, energiju koja bi osigurala pomak na bolje. I to je najvažnija poruka koja treba doći od nove vlasti, kojoj će biti povjerena hrvatska budućnost sljedeće četiri godine. Hrvatska od ponedjeljka neće skrenuti ulijevo niti će desna Hrvatska biti ičim ugrožena. Novu hrvatsku vlast, više od bilo kakvih ideoloških podjela na ljevicu i desnicu, prije svega čeka promocija nove energije, toliko potrebne za uspavanu Hrvatsku kakvu smo jednim dijelom imali do sada. Svijet neće, ni za Hrvatsku, početi u ponedjeljak, ali će početi jedno novo razdoblje koje bi trebalo pružiti šansu mladim ljudima, poduzetništvu, poštenom radu. Ali i optimizmu, bez kojeg se kriza ne može i neće pobijediti. I na toj se platformi trebaju okupiti svi građani Hrvatske, bez obzira na političke boje i opredjeljenja. Nova vlada morat će jednake izglede dati svima, ako želimo izaći iz krize. Teške odluke, bez kojih nema reformi, morat ćemo donositi zajednički. Prevlada li pravda i pravednost, a to je prije svega zaštita najugroženijih, sve će biti lakše. No ne treba se zanositi da će ići lako. Hrvati su poznati po tome da su za reforme, ali ne na vlastitoj koži. Sigurno je da će se mnogo toga u Hrvatskoj promijeniti. Oni koji su do jučer bili privilegirani, sutra to neće biti. U vremenima kad je i državna blagajna prazna morat će se više misliti na tržište, na duh poduzetništva. To je i prava šansa za Hrvatsku, da uspiju oni koji žele, mogu i znaju. Hrvatskoj ne trebaju podjele i treba ih izbjeći pod svaku cijenu. Ne treba nam ni vraćanje u prošlost, na način da nam to bude putokaz za budućnost. Treba nam staloženost, a ne revanšizam. Treba nam otvaranje šansi za pametne, sposobne i radišne ljude. Interes je svih građana Hrvatske da ovaj novi početak bude uspješan. A građani su zaista zaslužili da žive bolje, da osjete ono najbolje što nudi Europa, bez obzira na to što je i nju poharala kriza. Odmah poslije izbora potpisat ćemo i pristupni sporazum s Europskom unijom. Svi najvažniji strateški vanjskopolitički ciljevi Hrvatske ulaskom u ujedinjenu Europu bit će tako ispunjeni. Novu vlast sada čeka odgovoran posao pripreme referenduma, ali i poruka građanima da Europa ne donosi čudo. Živjet ćemo tako kako sami uredimo svoju kuću. Zato i na ponedjeljak, kad Hrvatska kreće na novi put, ne treba gledati kao na dan u kojem će jedni biti pobjednici, drugi poraženi. Važnije je od svega da što prije, svi u Hrvatskoj, možemo konstatirati da smo pobjednici. Nad krizom koja nam je donijela besperspektivnost, siromaštvo i ravnodušnost.

jurica körbler treba nam optimizam
baja

Post 05 Dec 2011, 12:21

Morticia » wrote:Dakle, siromašni će biti još siromašniji, a pridružit će im se i ona dojučerašnja "srednja" klasa? :zubo:
tako nekako
a na putu prema dolje, vjerojatno će nas zabavljati revanšističkim epizodama.... tko li je kriv, tko li je kriv...

edit
lucca wrote:Treba nam staloženost, a ne revanšizam.
to što nam treba nije, gotovo nikad, i ono što želimo :zubo: :(
kukuriku

Post 05 Dec 2011, 12:23

Najebali smo in general.
S glavom iznad vode preostat će samo oni koji su bili pametni i nisu se zaduživali, a takvih je malo.

Rado bih bila optimistična, ali ne znam kako.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 05 Dec 2011, 12:32

Ok, znači ostajemo bez stana. :xzubo:

Ma nek' ga nose! :xlux:
Opremili smo ga jeftino, a srećom imamo gdje, nećemo na ulicu. :s :zubo:
lucca

Post 05 Dec 2011, 12:32

lako za optimizam
meni je zapravo najvaznije da je nekako barem maaalk'ce lakse disat, ona mucnina mislim da ce isto tijekom vremena nestati..tako da nade ima

bit ce malo ko ziv ko mrtav, al s time neam problema :xd:
strasno je vazno brzo djelovati kad god neko nes u buducnosti zasere i promptno pozvati na odgovornost bez pardona
utoliko me veseli ona slicica koju sam ugledala jutros:

Image

:xd:
kukuriku

Post 05 Dec 2011, 12:38

nego, nismo komentirali silnu radost koji su iskazali pobjednici izbora.
jebote, na facama im se vidjelo koliko su se ukakili.

to nije dobro.
trebali su bar glumiti da su sretni i kako znaju šta trebaju napraviti.
da bar jedan dan i mi budmo hepi. i optimistični. i da nam bude drago. i tako to. :xlux:
Nek(v)arljiva.
lucca

Post 05 Dec 2011, 12:40

baja » wrote:
edit

to što nam treba nije, gotovo nikad, i ono što želimo :zubo: :(
a i mi valjda nekog boga ucimo jebemu sve, iako sporo :xzubo:
demokracija je doista iznimno los sistaČ u kojem se greske skupo placaju
i jednom je bilo previse. dvaput prezive samo trknuti poput nas.

nadam se da nebumo zajebali i ovaj promil neke samse koja nas se nakon svega ponovno nudi :triput kucka o drFce: :xo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2011, 12:50

Morticia » wrote:A gospodarstvo?

Što će se tu dogoditi?
..a kao i svugdje..kompromis neki i naravno, kako drugacije..zaduzenje. :kokice:

ali, ono sto ne ocekujem, a htio bih, a ako se pocne ova vlada izmotavat i pricat..vi to ne razumijete, visa je to politika, pa se onda udar na socijalu i zrtve takve narodne i rajaste vrste nece moci ili htjeti uravnoteziti pandan udarima na krupni kapital i finacijsko monetarne marifetluke, doci ce treca vlada.. :kokice:

ali, treba imati na umu da je sustavno dvadeset godina s manjim predahom, sve unistavano, sve. postoje neki ugovori i vlasnistva i prava koja se nece tako lako, a narocito brzo moci osporiti i, opet jedno ali..ali u tu kiselu jabuku ce se morati zagristi.

dakle, prvo ide elementarana sanacija..da se izrazim tako..najprioritetnije likvidnosti. ono, trijaza, da upotrijebim medicinski izraz. a to ce biti vrlo skupo, a i pepavo, tj koje sve segmente pogurati uz najmanji trosak tako da sto brze krenu s vlastitim oporavkom, regeneracijom i to na nacin da tako i sto vise toga poslepaju za sobom, da se pocne samofinancirati, multiplicirati i uz sve to servisirati dugove.
politika i sposobnost pregovaranja ce tu imati veliku ulogu, iako su okviri skuceni, nece bas tu bit nekog izbora, ali..kako ono ide..ne vjerujmo u cuda, oslonimo se na njih. :xzubo:
a mislim..mislim, jel, ne pitaj me zasto, to je jos tajna..mislim da bi to cudo moglo pricat i ruski, a i jos neke zaboravljene istocne jezike koji ne spadaju u kineske.. :kokice:

uopce, sve ce biti potrebno dovesti na neku razinu investicije u motiviranost, da ne kazem neka vrsta mobilizacijice.

ali..

nista se to nece moci napraviti bez nekih predradnji ili barem paralelnih radnji, sinkroniziranih jer za predradnje nece bas biti vremena.
prije svega ce trebati kvalitetna i operativna pravna i pravosudna infrastruktura koja ce sve te promjene (promjena je malo teska rijec, dramaticna, neprecizna) moci omoguciti, pratiti. morat ce doci do nekih revizija ne nepopularnih, to sigurno, ali do onih opasnijih..u vezi sa vlasnistvom, nekretninama, porezima, jeftinim uvozom, dakle mutikasijskom trgovinom..trebalo bi bit jos nesto o cemu za sad ne zelim govorit, u vezi vvlasnistva je, a pocinje sa soft..pitaj me za par mjeseci na sto sam mislio. :xzubo:
..mislim, paralelno ce se dosta toga morat radit, a precizno. uostalom, sve tamo stoji u onoj 21 tocki, a koliko ce se toga moci napraviti i kako, prije svega ovisi o utvrdjivanu stanja u kojem se nalazimo.
mislim da ce poceti izranjati takva kolicina materijala, ugovora, dogovora, potpisa, transakcija da ce biti doslovno ono, uhvatit se za glavu, ne znat odakle prije pocet, dokle ici, gdje stati, ono, doslovno.. placi domovino. :xzubo:
..a nece se moci ici na detalje i u detalje, dakle, moguce i kolateralne stete.. :xzubo:

mislim, ne mogu sve ovdje dzaba govorit, nek i oni nesto rade. :xzubo:

a i moci cu biti precizniji, barem se nadam, cim vidim prvi korak, samo prvi korak kojeg ce ova vlada napravit i to cak ne kad zapocne s obnasanjem vlasti, nego mozda ili vjerojatno vec sada, cim se oni ustroje i raspodijele, prvi neki kontakti, posjete, disklejmeri, bit ce pokazatelj kako ce krenuti. ne kazem kuda, jer eto, nekog izbora sada bas i nema.

ponavljam, morfat ce se u svemu tome nositi i sa opstrukcijom s hadezeove strane, koju ocekujem. kamo srece da se varam

eto, situacija je katastrofalnija nego sto mislimo, ali i puno bolja nego sto bi se moglo ocekivati. nema straha.. :xzubo: :xd:
lucca

Post 05 Dec 2011, 12:51

kukuriku » wrote:nego, nismo komentirali silnu radost koji su iskazali pobjednici izbora.
jebote, na facama im se vidjelo koliko su se ukakili.

to nije dobro.
trebali su bar glumiti da su sretni i kako znaju šta trebaju napraviti.
da bar jedan dan i mi budmo hepi. i optimistični. i da nam bude drago. i tako to. :xlux:
a ne znam
meni se cak nekako i ta suzdrzanost dopala
mislim da nema mjesta nekoj euforiji vise i da ce isprazna parolasenja ostat pokopana napokon

il da budem u duhu naziva topiČa - sad smo ipak malo skuplje fufe, treba se malo potrudit za dobit picke :xd:
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2011, 12:57

Lastan » wrote: Polako.

Znaš da kad budala baci kamen u bunar, ni deset mudraca ga ne izvadi.
Trebat će dosta vremena da se rusvaj sredi, a prva poboljšanja uopće nećemo primijetiti jer će vjerojatno, kao i nakon izbora 2000. godine, biti infrastrukturna.

Ne znam koliko će ovaj put imati šanse s ulicom jer je protestiranje dopizdilo svima. A Kaptol… eh, sad kad Grubišić zatraži pregovore za izmjenu ugovora s Vatikanom… :D
..ma, da, slazem se. ali, amo im dat 24 sata odmora, pa cemo vidjet.. :xzubo:
Morticia

Post 05 Dec 2011, 13:01

Fala unda, otprilike to me zanimalo.
  • Information