Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
kuki

Post 02 Dec 2011, 02:42

aisling » wrote:[Ja pričam o tome da mi ne pada na pamet proglasiti odnos u kojem ne pada ta kiša lošim, čudnim, nepotpunim.
Izgubila sam se u metafori , ili si ti, ili smo obje - meni je kiša to kad netko nekoga naljuti.

Ne znam, možda nekad otkrijem neki bolji put. Sad ne znam za njega.

I još sam, u neveznim odnosima, puno sklonija tome da izbjegnem i svađe. I to onda izgleda tako da, umjesto da se s nekime kratko posvađam, taj mi netko ide na jetra i distancirana sam neko vrijeme. Zbog neke sitnice.

Ali u neveznim odnosima mi je ionako ok da se neko vrijeme ne čujemo nit vidimo, tako da to na njih ne utječe naročito.

U vezi mi nije ok da mi se tri dana ne da razgovarati ili da sam fizički prisutna i hladna i kojekakva (nije to kazna ni tiha misa tijekom koje se furim, nego distanciranost i ohlađenost), pa eto.

Par minuta nakon svađe mogu biti sjajno raspoložena i entuzijastična i voljna za seks i za intimne neseksualne razgovore i svašta. Nakon tog distanciranja ne mogu. Nekad danima, s tom osobom. Nekad duže.

aisling

Post 02 Dec 2011, 08:52

kuki » wrote: Izgubila sam se u metafori , ili si ti, ili smo obje - meni je kiša to kad netko nekoga naljuti.
Ajd, na stranu metafore, možemo se tako zavrtit do mjeseca i nazad i nećemo više pojma imat ko o čemu priča :D

I još sam, u neveznim odnosima, puno sklonija tome da izbjegnem i svađe. I to onda izgleda tako da, umjesto da se s nekime kratko posvađam, taj mi netko ide na jetra i distancirana sam neko vrijeme. Zbog neke sitnice.
U neveznim odnosim, ako su to svi oni koji nisu veze, opet ne reagiram isto sa svima. Jbg, imam tih odnosa koji dosta variraju po tome koliko mi je stalo, bez obzira što su svi nevezni.
A imam i treće opcije osim one dvije 'svađa ili ignore'. Ako mi je stalo.

U vezi mi nije ok da mi se tri dana ne da razgovarati ili da sam fizički prisutna i hladna i kojekakva (nije to kazna ni tiha misa tijekom koje se furim, nego distanciranost i ohlađenost), pa eto.
Nije mi meni. Pa se svejedno neću svađati. Nekad mogu i pričati i rješavati stvar bez da se svađam.
Par minuta nakon svađe mogu biti sjajno raspoložena i entuzijastična i voljna za seks i za intimne neseksualne razgovore i svašta.
Par minuta nakon svađe sam sva jadna, a traje to i dosta duže od minuta. Stvar je u tome da svađu doživljavam kao ponašanje do kojeg je došlo kad više nemam nikakve kontrole nad sobom, kad se izbezumim, kad više ni ne vjerujem da se nešto može riješiti. Nakon takvog stanja teško da mogu u par minuta osjetiti ikakvo olakšanje, onako, meni je svađa teški poraz.
Happy Easter!
ombia

Post 02 Dec 2011, 11:05

Pobjeda, poraz :misli: , ma zdrava svadja moze biti nesto vrlo konstruktivno.
aisling

Post 02 Dec 2011, 11:33

ombia » wrote:Pobjeda, poraz :misli: , ma zdrava svadja moze biti nesto vrlo konstruktivno.
Kad bi netko bio tako dobar pa mi pokušao objasniti takvu svađu, onako ispisati neki scenarij, kako to počne, što se kaže, kako ide taj dijalog i u kojem trenu prestaje bit svađa i počinje taj neki oslabađajući dio, zanima me razlika između onog trena u kojem se svađate i onog u kojem ste super, bolje, orni za sex i ljubav i sve. Ima netko volje to opisat, napisat scenarij? :D
Happy Easter!
Beau

Post 02 Dec 2011, 11:37

Pokušavam se sjetit neke dobre filmske ljubavne svađe, al ne mogu se sjtit ničeg :misli:
Margarita

Post 02 Dec 2011, 11:40

BoDerek » wrote:Pokušavam se sjetit neke dobre filmske ljubavne svađe, al ne mogu se sjtit ničeg :misli:
Tko se boji Virginije Woolf?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
aisling

Post 02 Dec 2011, 11:46

BoDerek » wrote:Pokušavam se sjetit neke dobre filmske ljubavne svađe, al ne mogu se sjtit ničeg :misli:
Pusti filmove. Mene zanimaju živi ljudi, ovi iz kompjutera doduše, al ipak :D
Happy Easter!
klonka

Post 02 Dec 2011, 11:52

aisling » wrote: Kad bi netko bio tako dobar pa mi pokušao objasniti takvu svađu, onako ispisati neki scenarij, kako to počne, što se kaže, kako ide taj dijalog i u kojem trenu prestaje bit svađa i počinje taj neki oslabađajući dio, zanima me razlika između onog trena u kojem se svađate i onog u kojem ste super, bolje, orni za sex i ljubav i sve. Ima netko volje to opisat, napisat scenarij? :D
Nekad se počnete smijati sami sebi usred svađe, nekad se durite još pola sata nakon nje. Nema tu ni pravila ni sasvim određenog trenutka. Kako to opisati? To je kao da ti opisujem seks. Možemo o tehnici, ali dok ne iskusiš, nemaš pojma zapravo kako to izgleda.
gonj špadi
Beau

Post 02 Dec 2011, 11:52

Ne znam kako bi ti to dočarala. Mislila sam pomoću nekog videa.
Uglavnom, možeš li zamislit da jako vičeš i da on na tebe jako viče i da mašete rukama i sve ( ne mislim na 'ruka sama poleti'), i možda čak i drmneš nogom ormar koji put. I tako traje to pet minuta i napokon se više ne možeš sjetit niti jedne uvrede, a i umorila si se, i onda oba dvoje utihnete i bude tišina recimo jednu minutu i tek ti tad postane jasno šta se upravo dogodilo i pokušavaš se sjetit zbog čega ste se počeli uopće svađat i skužiš da je to zbog, na primjer, prolivene kave?? I postane ti taj čas sve smiješno, mada ste radi te kave potegnuli i druge ozbiljnije stvari i izvrijeđali se, ali svejedno, smiješno ti je. Njemu možda još uvijek nije postalo smiješno pa ga počneš sprdat ne bi li popravila sranje. I tako.... Nije to ništa često, i ako je često ne valja. Ali ima toga, ima....
Beau

Post 02 Dec 2011, 11:54

klonka » wrote: Nekad se počnete smijati sami sebi usred svađe, nekad se durite još pola sata nakon nje. Nema tu ni pravila ni sasvim određenog trenutka. Kako to opisati? To je kao da ti opisujem seks. Možemo o tehnici, ali dok ne iskusiš, nemaš pojma zapravo kako to izgleda.
Eto to.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 02 Dec 2011, 11:58

Kvalitetna mi je svađa u kojoj ljudi raščistite nešto što ih gnjavi.
Ili ona kad neko pizdi na sto nekih desetih stvari, al na koje ne može direktno ispuhat paru, pa se malo opusti na partneru. Nemam ništa protiv toga dok svi znaju u čemu je stvar.

Uglavnom, podržavam povremenu svađu (al samo onu koja ne iđe na vrijeđanje), mislim da je neloša stvar. To se radi s ljudima do kojih ti je stalo, ne možete se uvijek slagat jedno s drugim.
Morticia

Post 02 Dec 2011, 12:01

Ne znam za pretjerano konstruktivne svađe, jer kao što sam rekla ja se ne svađam baš oko nekih velikih i bitnih stvari.
Tu sam odavno naučila da nema puno smisla pokušavati nešto drastično promijeniti i ako se oko takvih stvari ne slažete ili su došle na tapetu bolje je prekinuti.

Ali recimo- kad imaš malo dijete ne možeš uvijek i u svakoj situaciji iz sebe izbaciti negativne emocije.
I onda par dana, npr. gledam kako kaplje po kupaoni dok se tušira (to me jednostavno IZLUĐUJE! :mad:). I šutim, gutam, mrmljam.
Pa recimo 6. dan puknem k'o kokica kad ponovno zakaplje.
I onda izbacim iz sebe nakupljene frustracije. :o

To traje par minuta, malo se prepucavamo, par minuta šutimo i nakon toga nastavljamo kao da se ništa nije dogodilo, a ja sam lakša 100 kila. :zubo:

Ponavljam- ne gledam na to kao na nešto konstruktivno, to je jednostavno tako, ne utječe na odnos, a pogotovo ne utječe na osjećaje i libido. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
klonka

Post 02 Dec 2011, 12:02

Najbolje je kad je zbog krajnje gluposti. Jednom sam se s jednim brijačem posvađala na mrtvo ime, durili smo se kao mala djeca, sjeli na pod na ulici i nabacivali se ključevima. To je bilo zato što je njega uhvatila inspiracija za nešto pisati pa je jedva čekao doći doma, a ja sam htjela da on pogleda kako sam zamislila kućicu s kamenim lavovima na kružnom toku i nadurila sam se što joj nije pridavao nimalo pažnje. :rofl: Poslije smo se tome smijali ko blesavi, i bilo nam je baš nekako olakšavajuće i opuštajuće jer ni njegova bivša ni moj bivši nisu bili ti tipovi s kojima se možeš tako posvađat, a da ti ne zamjere. Kad znaš da s nekim možeš, onda se ne moraš ustezati, ne moraš se misliti hoću li ga povrijediti i ne moraš se poslije osjećati ko govno jer si izvrijeđala čovjeka. Ili ga povrijedila na bilo koji način. Poslije toga sam došla do saznanja da mi to, jebga, je bitan faktor u vezi. Ne da se svađamo, ali da se možemo svađati. I miriti. Ja lako planem, ali se ne ljutim, ne zapravo. Treba mi beskonačno puno da se na nekoga stvarno nadurim ili da me netko stvarno povrijedi. I dobro je naći nekoga tko to razumije ili doživljava stvari na isti način.
gonj špadi
Beau

Post 02 Dec 2011, 12:03

@Morti
Ne mora biti konstruktivno. Ali, da nije loš feeling nakon toga, naprotiv.
aisling

Post 02 Dec 2011, 12:04

Ja ne pizdim zbog prolivene kave ili sličnih stvari, stvarno ne. Ni na sebe se ne naljutim radi sličnih stvari, pa ni na druge. Pobrišem i ajmo dalje. Možda je u tome razlika.

One stvari oko kojih pizdim i oko kojih bi se mogla naljutit nisu takve da za par minuta se riješe, a ako dovedu do svađe zapravo su znak da ih nikako ne mogu riješit. Nakon toga teško da mogu bit vesela i orna za bilo što.
Happy Easter!
Beau

Post 02 Dec 2011, 12:05

Klonka, potpis od A do Ž. Točno tako je i kod mene.
Morticia

Post 02 Dec 2011, 12:07

E pa to ti je ono o čemu sam ja govorila od početka- par čine ljudi.
Neki od tih ljudi imaju nizak prag tolerancije i puno lakše planu na pizdarije.

Ja sam recimo u krupnim i teškim stvarima koje su mi se dogodile u životu bila led, oličenje smirenosti.
Ali pizdarije... :E

Btw. ni ja ne pizdim zbog prolivene kave. Svakome se može dogoditi, to je nezgoda.
Ali ne kapljem po kupaoni kad se tuširam. :o :durica:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 02 Dec 2011, 12:08

aisling » wrote:Ja ne pizdim zbog prolivene kave ili sličnih stvari, stvarno ne. Ni na sebe se ne naljutim radi sličnih stvari, pa ni na druge. Pobrišem i ajmo dalje. Možda je u tome razlika.

One stvari oko kojih pizdim i oko kojih bi se mogla naljutit nisu takve da za par minuta se riješe, a ako dovedu do svađe zapravo su znak da ih nikako ne mogu riješit. Nakon toga teško da mogu bit vesela i orna za bilo što.
Ma ne pizdim ja zbog prolivene kave. Niti nečeg beznačajnog. Nego to može biti povod nečemu zbog čega ću popizdit. Al poanta je da su sitnice. Kad je prava frka, sabranija sam. Prolivena kava je samo primjer, ne crtica iz pravog života.
vrrrlet

Post 02 Dec 2011, 12:17

Morticia » wrote: Btw. ni ja ne pizdim zbog prolivene kave. Svakome se može dogoditi, to je nezgoda.
Ali ne kapljem po kupaoni kad se tuširam. :o :durica:
Kupaonokapljači su prvenstveno opasni, osim što su lijeni. Sve što treba je staviti krpu na pod, ali ne, oni riskiraju da oni, kao i ostali ukućani, slome vrat na mokrim pločicama.

Razumijem da želi ubiti tebe, ali zaboga, neka misli na dijete.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 02 Dec 2011, 12:19

vrrrlet » wrote:
Kupaonokapljači su prvenstveno opasni, osim što su lijeni. Sve što treba je staviti krpu na pod, ali ne, oni riskiraju da oni, kao i ostali ukućani, slome vrat na mokrim pločicama.

Razumijem da želi ubiti tebe, ali zaboga, neka misli na dijete.
E pa jel' tako?! :o
Stavi on na pod onu prostirku, al' je toliko šlampav da svejedno kaplje, na sve strane! :mad: :mad:
Tea Tree

Post 02 Dec 2011, 12:22

Časkom ulijećem samo da se 300% složim s aisling. :D
Nikakav oblik svađe i tenzija u razgovoru mi nisu prihvatljivi.
Ako se možemo dogovoriti - super! Ako ne - svatko svojoj kući. :zubo:

Pri tome mislim na stvari i teme koje se u vezi tiču nas.
Rasprava o politici ili o odgoju djece :rofl: u kojoj se razilazimo u mišljenjima nije svađa.
ombia

Post 02 Dec 2011, 12:24

Morticia » wrote:Ne znam za pretjerano konstruktivne svađe, jer kao što sam rekla ja se ne svađam baš oko nekih velikih i bitnih stvari.
Tu sam odavno naučila da nema puno smisla pokušavati nešto drastično promijeniti i ako se oko takvih stvari ne slažete ili su došle na tapetu bolje je prekinuti. . :ne zna:
Ja necu odmah prekidati/razvoditi se, pokusati cu prije toga sve pa i svadju. :zubo:

Biti s nekim 10-20 godina a ocekivati da cete se i oko svih bitnijih stvari svo vrijeme slagati je...well, to tek treba dozivjeti.
Ja lako planem, ali se ne ljutim, ne zapravo. Treba mi beskonačno puno da se na nekoga stvarno nadurim ili da me netko stvarno povrijedi
Amen.
Ma ne pizdim ja zbog prolivene kave. Niti nečeg beznačajnog. Nego to može biti povod nečemu zbog čega ću popizdit. Al poanta je da su sitnice. Kad je prava frka, sabranija sam
I opet.
Morticia

Post 02 Dec 2011, 12:27

A dobro, kad kažem velike i ozbiljne stvari mislim na izostanak osjećaja, varanje, udarci, takve stvari.

Tu stvarno nema nekog smisla pokušavati spasiti vezu/brak.
Beau

Post 02 Dec 2011, 12:30

Morticia » wrote:A dobro, kad kažem velike i ozbiljne stvari mislim na izostanak osjećaja, varanje, udarci, takve stvari.

Tu stvarno nema nekog smisla pokušavati spasiti vezu/brak.
Istina.
vrrrlet

Post 02 Dec 2011, 12:36

Morticia » wrote:
E pa jel' tako?! :o
Stavi on na pod onu prostirku, al' je toliko šlampav da svejedno kaplje, na sve strane! :mad: :mad:
Hm, možda je kao moj prijatelj intelektualac koji se nakon tuširanja ne briše u kadi, nego izađe van. Ne znam, kao da uzgajaju rižu na tim pločicama, pa im je žao da voda ode u odvod.

Dobro, recimo da imaju iracionalan strah da će laktom lupiti u pipu, pipofobiju. Ali krpa zaista nije civilizacijsko dostignuće poput svemirskog broda pa da traži milijarde novaca i uvježbane timove ljudi. Zaključak je da ih poprilično zaboli kurac za vodu na podu. Ne znam. Da sam cura, ja bih počeo kapati njima po podu jednom mjesečno - ako tebe boli kurac, boli i mene pička.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
  • Information