Ko živ, ko mrtav

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:16

vrrrlet » wrote: Život nosi probleme, ali pošto nismo hladni ni gladni, te probleme sami biramo. Ako ih sami biramo, smiješno je da su nam izbori lošiji od smrti.

Napisala si da se bojiš bolesti, patnje, ružnoće, starosti, i da ti je dosadno. Jesi li se pitala što će biti kada budeš bolesna, stara, ružna - onda će biti još dosadnije, jer ne samo da ti nećeš željeti seks s ikime, već ni drugi neće htjeti seks sa tobom (ok, osim gerantofila, ali oni su nastrani).
Kako sami biramo probleme? Kako sam biraš bolest koja te zadesi? Kako preživljavaš ako ti je rad muka i ne želiš radit? Ako ne želim učiti ni raditi nego samo jesti, ležati i seksati se, a moram ono što ne želim, kako sam si ja to sama birala?

A da, slažem se da će u starosti biti još dosadnije. Toga se isto jako bojim. :(

Éowyn

Post 30 Nov 2011, 15:16

Ne znam kako bih objasnila taj pojam 'zaustavljen'. Moja baka ima 87 godina. Kaže da je imala lijep život. Nije nešto posebno bolesna. Živi u svojoj kući, okružena obitelji i da umre u snu u svom toplom krevetu, pomislila bih kako je to lijep kraj života.

Da ja recimo obolim od raka u dobi od 25 godina i da umrem u bolovima u roku od par mjeseci, smatrala bih da je moj život nasilno zaustavljen. Nemam neke određene planove u smislu da želim imati kuću, troje djece i zgodnog muža. Možda ću to sve poželjeti imati, a možda neću.

Ne mogu reći da imam u planu imati nećake, ali vjerojatno ću ih imati. Imam u planu doktorirati, ali ako se to ne dogodi sumnjam da ću posebno žaliti.
Možda sam se krivo izrazila. Nije riječ o planovima već o mogućnostima. Smrt u ovoj dobi bi mi sve oduzela. I to je dio kojeg se užasavam i zbog sebe i zbog svih meni dragih ljudi.
Desire makes slaves out of kings.
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:20

Maleficent » wrote:
Kako sami biramo probleme? Kako sam biraš bolest koja te zadesi? Kako preživljavaš ako ti je rad muka i ne želiš radit? Ako ne želim učiti ni raditi nego samo jesti, ležati i seksati se, a moram ono što ne želim, kako sam si ja to sama birala?

A da, slažem se da će u starosti biti još dosadnije. Toga se isto jako bojim. :(
Jesi, birala si. Znam ljude koji samo leže, jedu i seksaju se. Ako ne želiš učiti, seksaj se s profesorima. Ako ne želiš raditi, sa sponzorima. Ako ti je dosadno, hodaj vani u minici, već će se naći neki HSP-ovac koji će te silovati.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:20

Lord Byron » wrote: Da, ako su problemi nerješivi i dosada neuništiva. Srećom po ljude, to je ipak razmjerno rijedak slučaj.

U protivnom, prestanak problema može biti i njihovo rješavanje, a prestanak dosade činjenje života zanimljivijim :grli:.
Nažalost, što se problema tiče, ja sam dobila jedan nerješivi.

Dosadu je već moguće ublažiti, ali opet - patim od prevelikih ideala. Trebaju mi ogromne doze euforije, a izvora istih je malo. Mene ne vesele sitnice.
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:22

Maleficent » wrote:. Mene ne vesele sitnice.
Pa ima ljudi s velikom pišicom. :ne zna:
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:22

vrrrlet » wrote: Jesi, birala si. Znam ljude koji samo leže, jedu i seksaju se. Ako ne želiš učiti, seksaj se s profesorima. Ako ne želiš raditi, sa sponzorima. Ako ti je dosadno, hodaj vani u minici, već će se naći neki HSP-ovac koji će te silovati.
Evo vidiš. Opet moram nešto drugo što isto ne želim. Stalno nešto moram ako nešto hoću. A ja bih uzimala bez da išta dajem. :o
Eks

Post 30 Nov 2011, 15:23

Maleficent » wrote:
Kako preživljavaš ako ti je rad muka i ne želiš radit? Ako ne želim učiti ni raditi nego samo jesti, ležati i seksati se, a moram ono što ne želim, kako sam si ja to sama birala?

Ako govoriš o depresiji, istina, to se ne bira.
Ne vidim nekog drugog uzroka zašto ne bi htjela ništa raditi, a da te ta činjenica čini nesretnom.
No, ako želiš živjeti, nije tako strašno.
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:24

Maleficent » wrote:
Evo vidiš. Opet moram nešto drugo što isto ne želim. Stalno nešto moram ako nešto hoću. A ja bih uzimala bez da išta dajem. :o
A čuj, nemere to tako. Želiš li seks, moraš se oprati, lijepo obući i ne podrigivati po cesti. Ako ti je i to teško...
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:26

ex_anais » wrote:
Ne vidim nekog drugog uzroka zašto ne bi htjela ništa raditi, a da te ta činjenica čini nesretnom.
No, ako želiš živjeti, nije tako strašno.
Što se tiče mog problema, govorila sam o jednoj fizičkoj organskoj bolesti. Nisam ju birala, dogodila mi se i sad moram živjet s njom. Nije smrtonosna, al je zajebana.

A to što mi se ne radi... pa kaj je tu čudno? Lijena sam po prirodi. :xd:
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:36

Maleficent » wrote:
Što se tiče mog problema, govorila sam o jednoj fizičkoj organskoj bolesti. Nisam ju birala, dogodila mi se i sad moram živjet s njom. Nije smrtonosna, al je zajebana.

A to što mi se ne radi... pa kaj je tu čudno? Lijena sam po prirodi. :xd:
A je, da te ne bih još žalio. Ja sam ozbiljnije bolestan od tebe, i to u glavu, i što mi fali? Nasmijem se gdje mogu, stisnem zube gdje ne mogu, sutra je novi dan, možda nađem tisuću eura na cesti.

I ja sam lijen, a godinama mi nisu dali biti. Ali ima i lijenost svoje gradacije - ti si kao moj prijatelj Ferdo, on bi leža gdje bi god doša. A ja bih dohvatio par komada pravilnijeg kamena, napravio si stolčić, izvadio na njega čašu, zamotao pljugu, nabacao lišća po podu, pa tek onda lega. Lijepo je bit' lijen, al' je ljepše biti lijen na terasi.
Morticia

Post 30 Nov 2011, 15:37

Mene puno više strah svega od kad imam dijete.
To mi je praktički jedina loša strana roditeljstva, ta prokleta strepnja.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:41

Morticia » wrote:Mene puno više strah svega od kad imam dijete.
To mi je praktički jedina loša strana roditeljstva, ta prokleta strepnja.
Mogla si imati psa. Manje košta, razumniji je, i manje te strah. :rofl:
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:42

vrrrlet » wrote: A je, da te ne bih još žalio. Ja sam ozbiljnije bolestan od tebe, i to u glavu, i što mi fali? Nasmijem se gdje mogu, stisnem zube gdje ne mogu, sutra je novi dan, možda nađem tisuću eura na cesti.
Nikako me ne smiješ žalit. Bolest je psihosomatska. Vele da sam si ju sama navukla. Vidiš, možda sam to ipak birala.

No, nećemo o tome dok sam dobro.
Ajmo mi radije smislit neki zanimljivi hobi. :xd:
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:47

Maleficent » wrote:
Nikako me ne smiješ žalit. Bolest je psihosomatska. Vele da sam si ju sama navukla. Vidiš, možda sam to ipak birala.

No, nećemo o tome dok sam dobro.
Ajmo mi radije smislit neki zanimljivi hobi. :xd:
Hm, planina ili bicikl ili tome slično ne igraju pošto si lijena. Zapravo ti se sviđa samo seks, ali samo ako ležiš i ne trudiš se oko toga. :misli: Trebala bi se pojavljivati ispred nedojebanih adolescenata u minici, i izabrati nekog zgodnog, reci mu da ti je doma zaštopan odvod. Nakon nekog vremena imati ćeš krug ljudi koji će te zabavljati, a ti ćeš samo izabirati kad se s kime igraš.
Maleficent

Post 30 Nov 2011, 15:53

vrrrlet » wrote: Hm, planina ili bicikl ili tome slično ne igraju pošto si lijena. Zapravo ti se sviđa samo seks, ali samo ako ležiš i ne trudiš se oko toga. :misli: Trebala bi se pojavljivati ispred nedojebanih adolescenata u minici, i izabrati nekog zgodnog, reci mu da ti je doma zaštopan odvod. Nakon nekog vremena imati ćeš krug ljudi koji će te zabavljati, a ti ćeš samo izabirati kad se s kime igraš.
:rofl:
Da.
Neloše.

Planiram se popet i na Medvednicu, čim prođe zima. :mudri:
vrrrlet

Post 30 Nov 2011, 15:56

Maleficent » wrote:
:rofl:
Da.
Neloše.

Planiram se popet i na Medvednicu, čim prođe zima. :mudri:
Planiram i ja, čim prođe radni dan. Još koja minuta. :raspa:
ombia

Post 30 Nov 2011, 16:26

Éowyn » wrote:
Mene je strah da ću odjednom biti zaustavljena. Imam puno planova i želja i svaštanešto i ne želim da me pokupi auto prije nego što sam to uspjela ostvariti.
.
Nije da me bas strah, ali da, ovoga bi mi bilo zao. Zao da nisam dozivjela sve sto sam zeljela.
Ogranicene pokretljivosti me nije strah. Dok ima interneta, knjiga, filmova, cega da me bude strah? :)

Ni starosti se ne bojim. :)
Tuzno ali i to se bira. Mozak izabere taj bijeg da ne bi otkacio skroz. Depresiju bira kao ispusni ventil da ne dobije konacni overload.
vrrrlet

Post 01 Dec 2011, 10:38

ombia » wrote:
Nije da me bas strah, ali da, ovoga bi mi bilo zao. Zao da nisam dozivjela sve sto sam zeljela.
Ogranicene pokretljivosti me nije strah. Dok ima interneta, knjiga, filmova, cega da me bude strah? :)

Ni starosti se ne bojim. :)
Starost bi mogla biti divna, ako si čovjek stvori dobar trijem za ljuljanje.

Ali ograničena pokretljivost znači odustajanje od nekih fizičkih aktivnosti, koje su mi uz seks jedina prirodna droga. Svaka čast filmu, ali život je ipak bolji. Ali ok, prihvaćam, mogu postati i pravi pravcati alkoholičar i tripaš, i donijeti na trijem palme i crnce i lavor mora.
ombia

Post 01 Dec 2011, 12:44

vrrrlet » wrote:
Starost bi mogla biti divna, ako si čovjek stvori dobar trijem za ljuljanje.

Ali ograničena pokretljivost znači odustajanje od nekih fizičkih aktivnosti, koje su mi uz seks jedina prirodna droga. Svaka čast filmu, ali život je ipak bolji. Ali ok, prihvaćam, mogu postati i pravi pravcati alkoholičar i tripaš, i donijeti na trijem palme i crnce i lavor mora.
Je i meni bi neke fizicke aktivnosti falile, dapace bila sam uvjerena da cu umrijeti kad sam morala provesti mjesec dana u bolnici.
No, za strah mi ipak treba malo vise.
Imam jos vremena barem 30 godina voziti svoj bike, svako vrijeme nosi svoje

(jade) :zubo:
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 02 Dec 2011, 21:48

Nije baš da razmišljam o svom umiranju.
Ono što znam je da bi htjela da me ukopaju u nekakvoj Pripizdini Donjoj, mimo grobalja. Il nek nađu nešto đe su recimo Ilire zakapali, čine se ko dobro društvo. :zubo:
Ako me budu kremirali nek prospu pepeo, fora mi izgleda da od tog bude neke koristi, pa nek nađubrim štogod. Livadicu recimo il šumarak, bolje to neg oranicu, ziher bi se našo neko kog bi smetalo što me ima u štajaznam...uljanoj repici. Vako dok me krave/ofce/koze/konji probave valjda neću nikom smetat u mesu/mlijeku.
Što se manje raje okupi na toj manifestaciji, ja ću bit sretnija. (Doduše, nije baš da vjerujem da ću neđe bit, tako da moja sreća nije u igri, al nek poštuju posljednju želju pokojnice, stoka jedna nepristojna.)
Ma samo nek mi cvijeće ne nose, ostalo ću oprostit.
  • Information