Svađanje u ljubavnim vezama

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Morticia

Post 29 Nov 2011, 14:25

Meni je jebanje majke i dijeljenje drolja-debila na samo jedan korak od fizičkog nasilja.
Imam iskustva i sa time i ne, hvala, ne bih više nikad ostajala u takvom odnosu.

Ali opet, što to ikome znači? :ne zna: :zubo:

Kad je nekome granica puno drugačija pa mu je i slanje u pizdu materinu neprihvatljivo, a nekome je čak i fizičko nasilje nešto uz što može živjeti.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 29 Nov 2011, 14:31

Morticia » wrote: Ali opet, što to ikome znači? :ne zna: :zubo:

Kad je nekome granica puno drugačija pa mu je i slanje u pizdu materinu neprihvatljivo, a nekome je čak i fizičko nasilje nešto uz što može živjeti.
Ma, da za RL ništa i tako će svako po svome.

Samo mi je palo na pamet da bi se za internetsku raspravu trebalo znati tko dolazi s kakvim inputom, mišljenjem, kako god. Tvoj post i moje prvotno nerazumijevanje sam samo uzela kao primjer :)
Aristocat

Post 29 Nov 2011, 14:34

Taman sam mislila napisati nesto o braku i to sve. Sad ne ide. Mogu samo reci da malo mjesamo pojmove diskusije, debate, polemike i svadje.
Za sad.
Mortcia je u pravu - temperament odredjuje covjeka.
Plus, svadje su normalna stvar. Tako su humane. Bez zezanja.
Morticia

Post 29 Nov 2011, 14:35

E, za internetske rasprave bi se trebalo uzimati u obziro puno različitih parametara.
Što se vrlo često ne čini. :zubo:

Uglavnom, moje mišljenje je da je apsolutno normalno da se partneri ponekad, bez obzira na (ne)postojeću ljubav nerviraju, svađaju, viču i na kraju mire.
Ne znam, meni je to toliko normalno i prirodno da mi je čudno da se o tome toliko raspravlja.
Sastavni dio normalnog odnosa. :ne zna:

Al' eto, očito nije svima tako.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Aristocat

Post 29 Nov 2011, 14:37

Morticia » wrote:

Ma jeste. Samo, o cemu bi se salonski trkeljalo da se prizna? :)
kukuriku

Post 29 Nov 2011, 14:51

Morticia » wrote:E, za internetske rasprave bi se trebalo uzimati u obziro puno različitih parametara.
Što se vrlo često ne čini. :zubo:

Uglavnom, moje mišljenje je da je apsolutno normalno da se partneri ponekad, bez obzira na (ne)postojeću ljubav nerviraju, svađaju, viču i na kraju mire.
Ne znam, meni je to toliko normalno i prirodno da mi je čudno da se o tome toliko raspravlja.

naravno da nije svima tako.
ljudi imaju različite temperamente i različito postavljene odnose.
npr. da mene moj dragi stera u pm, mislim da bi to bio kraj. prvo, jer on nikad ne psuje, drugo, zato što ja nikad ne psujem. dodatak: kad sam doma s obitelji.
s druge strane, ja svoje frendice šaljem da popuše kurce, jebem im mamice i slično.
međutim, ni to ne radim kad sam zapravo ljuta na njih, nego samo u zajebanciji.
ukratko, pretpostavljam da različiti ljudi različitu pažnju i težinu pridodaju određenim rječima.
vjerojatno je i stvar navike. ja se nisam navikla svađati i ne volim se svađati.
Ipak, moram priznat da, od 2 svađe s mužem koje ostvarih u ovo nešto godina, jedna nam je donijela jako velik pozitivni pomak u braku. Tako da :misli:
Nek(v)arljiva.
A.P.
Cactus

Post 29 Nov 2011, 14:59

Pa valjda svi mogu svađu koja je "kraj" prekrojiti svom odnosu/vezi/braku.
Ja psujem, nisam nikad bila s nekim tko ne psuje, i sasvim mi je normalno iz ljubavi si reći ne seri, jebi se, aj u kurac i tako to :xo: Dapače, to mi je prekrasan izraz ljubavi :zubo:
Morticia

Post 29 Nov 2011, 15:01

:rofl:

I eto nas na početku. :xzubo:

Nema, nema u ovakvim raspravama pravila ni jedinog ispravnog puta.

Evo, recimo nešto što je meni ZA MENE nezamislivo.
Razmišljanje i vaganje u sebi, u tišini.
Ja to stvarno ne mogu.
kukuriku

Post 29 Nov 2011, 15:04

Morticia » wrote::rofl:

I eto nas na početku. :xzubo:

Nema, nema u ovakvim raspravama pravila ni jedinog ispravnog puta.

Evo, recimo nešto što je meni ZA MENE nezamislivo.
Razmišljanje i vaganje u sebi, u tišini.
Ja to stvarno ne mogu.
Hoćeš reći da ti nisi jedna duboka, tiha, povučena, analitično misleća osoba? :eek:
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 29 Nov 2011, 15:05

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

A, eto. Žao mi je. Znam da se ne bi reklo, al' šta ćeš. :ne zna: :tuzni: :rofl:
vrrrlet

Post 29 Nov 2011, 15:07

kukuriku » wrote:
ja se nisam navikla svađati i ne volim se svađati.
Ipak, moram priznat da, od 2 svađe s mužem koje ostvarih u ovo nešto godina, jedna nam je donijela jako velik pozitivni pomak u braku. Tako da :misli:
Ubili ste svekrvu?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
kukuriku

Post 29 Nov 2011, 15:09

vrrrlet » wrote:
Ubili ste svekrvu?
Jok, odustali smo od seksa. Puf, koje olakšanje. A do tad sam stalno bila trudna. :facepalm:
Nek(v)arljiva.
schmokljan

Post 29 Nov 2011, 15:20

kukuriku » wrote:
Jok, odustali smo od seksa. Puf, koje olakšanje. A do tad sam stalno bila trudna. :facepalm:
Ma ne seri, mogu točno zamisliti što je bilo: "Seljačino slavonska, postoji i drugi položaj osim misionarskog!" A onda je došlo do ne toliko kvantitativnog koliko kvalitativnog pomaka... :xlux:
rh4ps0dy

Post 29 Nov 2011, 16:53

Mi se još nismo posvađali, samo nervozno režali jedno na drugo jer smo oboje imali loš dan. :D No, ne živimo skupa, valjda zato. A i diskusije o stvarima koje bi potencijalne mogle izazvat svađu nam prolaze relativno ok, možda malo emotivnije.
aisling

Post 29 Nov 2011, 20:35

Aristocat » wrote:
Ma jeste. Samo, o cemu bi se salonski trkeljalo da se prizna? :)
Tema je otvorena zato što je svađanje nešto što se ne mora priznavati, nego baš suprotno, nešto što se u dobrom dijelu smatra poželjnim. Nešto bez čega se ne želi. Nešto što se skoro pa podrazumijeva, bez čega ne ide i ne valja.

Nešto vrlo slično ovoj tvojoj izjavi 'svima je tako, samo se prave da nije'. O tome bi isto mogla otvoriti topic, al ne na ovom pdf-u :D
Nije svima tako. Al to ne mora uvijek značiti da ako nekome nije tako, da je taj bolji ili lošiji. Jednostavno mu nije tako i možemo pričati o tome zašto mu nije tako bez da baš moramo jednu ili drugu stranu proglasiti boljom ili lošijom.
Happy Easter!
Potjeh

Post 30 Nov 2011, 05:19

Ja se nikada u životu posvađao nisam. :) Poznavajući svoj karakter, vjerovatno ni neću. Činjenica je kad podvučem crtu pod neke odnose (ne nužno ljubavničke) da su me ljudi proglašavali ravnodušnim upravo zbog ove činjenice. Onako, ne svađa se - nije mu stalo. Nisam, što je vjerovatno i bolje, sa takvim ljudima ostvario dublje odnose.
Morticia

Post 30 Nov 2011, 08:24

aisling » wrote: Tema je otvorena zato što je svađanje nešto što se ne mora priznavati, nego baš suprotno, nešto što se u dobrom dijelu smatra poželjnim. Nešto bez čega se ne želi. Nešto što se skoro pa podrazumijeva, bez čega ne ide i ne valja.

Nešto vrlo slično ovoj tvojoj izjavi 'svima je tako, samo se prave da nije'. O tome bi isto mogla otvoriti topic, al ne na ovom pdf-u :D
Nije svima tako. Al to ne mora uvijek značiti da ako nekome nije tako, da je taj bolji ili lošiji. Jednostavno mu nije tako i možemo pričati o tome zašto mu nije tako bez da baš moramo jednu ili drugu stranu proglasiti boljom ili lošijom.
Naravno da nije svima i svugdje isto.
Iz vrlo jednostavnog razloga- ljudi čine neki odnos.
A ljudi su različiti. Što znači da su i odnosi različiti.
I potpuno je bespredmetno, da ne kažem bezobrazno, procjenjivati koji je odnos bolji.
Jer to znači da govorimo koji su ljudi bolji.

Sve što možemo jest reći koji je odnos za nas bolji, bez da moramo nužno razumijeti one druge.
baja

Post 30 Nov 2011, 10:32

Morticia » wrote: Uglavnom, moje mišljenje je da je apsolutno normalno da se partneri ponekad, bez obzira na (ne)postojeću ljubav nerviraju, svađaju, viču i na kraju mire.
meni je isto prirodno da dolazi do konfliktnih situacija kojima ljudi, ovisno o temperamentu, različito pristupaju
potaknuta ovom temom, pokušavala sam se sjetiti barem jednog para, iz svoje okoline, kojeg nisam vidjela u konfliktnoj situaciji i nisam se dosjetila ni jednog
osobno, od raznih scenarija u takvim situacijama, najgora mi je šutnja, ona u kojoj su partneri već digli ruke od svega i komuniciraju samo o nužnim, najčešće logističkim, stvarima
aisling

Post 30 Nov 2011, 10:39

Morticia » wrote:
Sve što možemo jest reći koji je odnos za nas bolji, bez da moramo nužno razumijeti one druge.
Naravno da ne moram razumjeti druge. Ali me zanima. Zato i postavljam svakakva pitanja o tome kako i zašto ovo radite ovako i zašto ili kako reagirate na nešto deseto.
Niti to znači da mislim da je moj način jedini i najbolji od nekog drugog koji ne razumijem, niti to znači da gledam kako da promijenim svoj način. Samo me zanima. Kad malo bolje razumijem druge, onda nekako paralelno ponekad bolje razumijem i svoje reakcije, doživljaje, svašta.

Znatiželja kao prvo, ne mora to biti nikakvo rangiranje, veličanje ili omaložavanje. Samo ako nešto ne razumijem, a zanima me, onda kako ću drugačije nego pitati da mi se objasni kako i zašto se nešto doživljava i uspoređivati to s svojim doživljajima.
Happy Easter!
Morticia

Post 30 Nov 2011, 10:57

aisling wrote: Naravno da ne moram razumjeti druge. Ali me zanima. Zato i postavljam svakakva pitanja o tome kako i zašto ovo radite ovako i zašto ili kako reagirate na nešto deseto.
Niti to znači da mislim da je moj način jedini i najbolji od nekog drugog koji ne razumijem, niti to znači da gledam kako da promijenim svoj način. Samo me zanima. Kad malo bolje razumijem druge, onda nekako paralelno ponekad bolje razumijem i svoje reakcije, doživljaje, svašta.

Znatiželja kao prvo, ne mora to biti nikakvo rangiranje, veličanje ili omaložavanje. Samo ako nešto ne razumijem, a zanima me, onda kako ću drugačije nego pitati da mi se objasni kako i zašto se nešto doživljava i uspoređivati to s svojim doživljajima.
Ono što sam napisala Lordu odnosilo se na Lorda, ne na sve sa ove teme.

No, da ne skrećemo opet u offtopik. :zubo:
aisling

Post 30 Nov 2011, 11:04

Morticia » wrote:
Ono što sam napisala Lordu odnosilo se na Lorda, ne na sve sa ove teme.

No, da ne skrećemo opet u offtopik. :zubo:
Sorry, mislila sam da je taj dio završio i da ti je zadnji upis na koji sam odgovarala onako općenit, za sve :zubo:
Happy Easter!
ombia

Post 30 Nov 2011, 11:04

Svadjali se jesmo, pa sta ocekivati u 10 godina braka? :zubo: Pickarali i psovali ne.

Moze se eto biti otrovan i bez toga, a i nije bio ni njegov ni moj stil.

I mislim da su svadje tu i tamo stvar koja malo provjetri vezu, ne mislim na dramatiziranje, odlaske pa dolaske sa koferom, razbijanje, ali u dobroj svadji gdje se ne ide ispod pojasa se cesto neke stvari konacno kazu.
Parovi koji se bas nikad ne porjeckaju su mi u najmanju ruku cudni.
Nemoguce je da se bas u svemu slazu i da nema situacija gdje svak zeli bas svoje vidjenje stvari realizirati.
Sad sve zavisi sto je za nekog svadja, za mene je to i ziva diskusija gdje se od prve ne usuglasite.
Tuca, razbijanje i slicno nije svadja to je vec katastrofa.
Morticia

Post 30 Nov 2011, 11:06

aisling » wrote: Sorry, mislila sam da je taj dio završio i da ti je zadnji upis na koji sam odgovarala onako općenit, za sve :zubo:
Pa i jest, ali nije bio naglasak baš na zadnjoj rečenici.
Vrlo, vrlo teško se jako različiti ljudi mogu uistinu razumijeti.
Najviše što mogu jest tolerirati se.
Aristocat

Post 30 Nov 2011, 11:07

aisling » wrote:
U pravu si. Nije svima tako. Moja gornja recenica je imala drugaciji smisao i odnosila se na jednog od sudionika teme, a to nisi ti. On ce se vec prepoznati. :)

Tko prica o rangiranju bolji, losiji? Mislis u smislu da je bolji onaj koji se ne svajda, a losiji onaj koji se svadja? :misli:
Ili nesto drugo?
aisling

Post 30 Nov 2011, 11:11

Morticia » wrote:
Pa i jest, ali nije bio naglasak baš na zadnjoj rečenici.
Vrlo, vrlo teško se jako različiti ljudi mogu uistinu razumijeti.
Najviše što mogu jest tolerirati se.
Ako nešto stvarno ne razumijem do te mjere da ni ne poželim razumijeti i ni ne pokušavam razumijeti, onda se u principu mičem što dalje od toga. Ako toleriram, onda bar u nekom dijelu ili razumijem ili pokušavam razumijeti.
Happy Easter!
  • Information