Ali što radiš s tom ljutnjom?aisling » wrote: Naljutiti nekog i posvađati se nije isto.
Svađanje u ljubavnim vezama
Aj ti ne postavljaj tako teška i komplicirana pitanja, jesi čula!
Ovako, ja mislim da nema smisla biti s nekim tko te ozbiljno i trajno ljuti. Bilo da te namjerno ljuti ili te jednostavno ljuti time kakav zapravo jest. ONda se zbilja možeš ljutiti jedino na sebe.
Svaša se dogodi. Ja mislim da svatko tko imalo poznaje moj temperament nije u zabludi da sam ja tu nekakav zen.
Samo hoću reći da su svađe po mom mišljenju glupe i jako štetne. To što i sama ponekad to zaboravim ili smetnem s uma nimalo ne umanjuje tu činjenicu.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 794 times
- Been thanked: 1513 times
Svađe su čista katarza. I potrebne su. Kako to ne kužite? 
Potpisi su za budale.
Ovisi koliko mi je stalo do osobe, do odnosa, do toga da znam zašto se ljutim.
Mogu se naljutit i ne posvađat se. I preznojit se rješavajuć ljutnju, odljutit se i bit lijepo, ili se maknut. Mogu svašta. Mogu se i svađat. Ne mogu si željet svađu.
Happy Easter!
Dobro, ne želim si ni ja svađu.
Zapravo, ja se užasavam konflikta. Ali mislim da ponekad iz konflikta može izaći bolja stvar nego iz rješavanja stvari sam sa sobom. Jer problem koji je nastao u interakciji ne može biti riješen sa sobom. A sad, da li je gadniji osjećaj iza svađe ili iza progutanog nečeg, ne znam, zaista ne znam, ovisi o situaciji.
Mada, ono što je Perzefona rekla ima itekako smisla. Čemu biti s nekim tko u tebi uopće izaziva takve grozne osjećaje... E sad. Da li se i sitnice mogu nakupiti toliko da na kraju sve ode kvragu, a da li su se mogle korigirati svađom umjesto prešućivanjem, ne znam. Oko toga mozgam. Zapravo, moguće da i nisu. I da zapravo i nisu sitnice.
Mada, ono što je Perzefona rekla ima itekako smisla. Čemu biti s nekim tko u tebi uopće izaziva takve grozne osjećaje... E sad. Da li se i sitnice mogu nakupiti toliko da na kraju sve ode kvragu, a da li su se mogle korigirati svađom umjesto prešućivanjem, ne znam. Oko toga mozgam. Zapravo, moguće da i nisu. I da zapravo i nisu sitnice.
Ali zašto ih moraš korigirati svađom? Ima li neki drugi način za rješavanje neslaganja, nesporazuma, ovogonog osim svađe?
O tome se radi. Naravno da ću doći u situaciju gdje se s nekim ne slažem. Al ako pričamo o nekim ljudima do kojih mi je stalo, do kojih mi je jako stalo, pa jebemu, zašto ne mogu naći neki način da te stvari riješim ili bar probam riješiti bez da se svađamo?
Neslaganje meni nije svađa. Svađa mi je kad jedan tupi nešto svoje bez da sluša uopće drugu stranu i da ga u tom trenu nije briga što druga strana misli, osjeća. Pa, onako, ja hoću da ga bude briga
O tome se radi. Naravno da ću doći u situaciju gdje se s nekim ne slažem. Al ako pričamo o nekim ljudima do kojih mi je stalo, do kojih mi je jako stalo, pa jebemu, zašto ne mogu naći neki način da te stvari riješim ili bar probam riješiti bez da se svađamo?
Neslaganje meni nije svađa. Svađa mi je kad jedan tupi nešto svoje bez da sluša uopće drugu stranu i da ga u tom trenu nije briga što druga strana misli, osjeća. Pa, onako, ja hoću da ga bude briga
Happy Easter!
ja isto nisam baš za svađe. zna biti povišenih tonova i jače diskusije i neslaganja, ali svađa nije moj način.
ne znam jel do različite terminoogije, ili ja zaista ne vidim neki spas u svađanju. mislim, što si s nekim ako ti je toliko do svađe s tom osobom
ne znam jel do različite terminoogije, ili ja zaista ne vidim neki spas u svađanju. mislim, što si s nekim ako ti je toliko do svađe s tom osobom
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Zašto je loše ako se prvo odljutim, pa razgovaram? Nije da ću zaboravit što me muči.
Sad moram stavit neki disklemjer valjda. Nije da mislim da je svađa kraj svijeta. Ne mora biti. Al baš da je to najbolji način koji mogu smislit za održavanje kvalitete jednog prisnog odnosa, pa nije
Sad moram stavit neki disklemjer valjda. Nije da mislim da je svađa kraj svijeta. Ne mora biti. Al baš da je to najbolji način koji mogu smislit za održavanje kvalitete jednog prisnog odnosa, pa nije
Happy Easter!
i ja moram staviti disklejmer 
da bi mogao neke stvari riješiti bez svađe, moraš imati voljnog sugovornika. džabe cijeli moj prošli post ako je s druge strane netko tko ne prepoznaje moj napor da do svađe uopće ne dođe.
ja pokušavam na vrijeme prepoznati problem i raditi na tome.
nikako ne stoji da ja uvijek u tome uspijevam ,ali trudim se. i ljuta sam i znam se naduriti i imam puste monologe u glavi, ali pustim da to odradim solo, skuliram se i onda razgovaram.
da bi mogao neke stvari riješiti bez svađe, moraš imati voljnog sugovornika. džabe cijeli moj prošli post ako je s druge strane netko tko ne prepoznaje moj napor da do svađe uopće ne dođe.
ja pokušavam na vrijeme prepoznati problem i raditi na tome.
nikako ne stoji da ja uvijek u tome uspijevam ,ali trudim se. i ljuta sam i znam se naduriti i imam puste monologe u glavi, ali pustim da to odradim solo, skuliram se i onda razgovaram.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
izgleda da jestPješčana » wrote:... zna biti povišenih tonova i jače diskusije i neslaganja, ali svađa nije moj način.
ne znam jel do različite terminoogije,...
što je svađa nego povišeni tonovi, ojača diskusija i neslaganje?
meni je svađa malo intenzivniji doživljaj od ovog
A što ako sutra padne snijeg? A što ako ne padne?ex_anais » wrote:A što ako se ne moš odljutit dok ne razgovaraš? Ovisi o čem se radi.
Mogu zamislit lijep odnos u kojem nema svađa i u kojem mi te svađe nimalo ne fale. Eto.
Happy Easter!
U 4 godine veze nisam imao nekih većih svađa. Sitnice koje me smetaju često prešutim jer zapravo nisu ni važne ni vrijedne izgubljenih živaca. Ona se zna ponekad naljutit na mene, ali je onda pustim da se smiri i poslije u miru popričamo. Nije bilo nekih većih ekscesa, obično su te svađice zbog drugih ljudi ili nekih kućanskih poslova.
Zapravo ne vjerujem da svađe išta rješavaju. Ako se trebaš negdje ispucat odi na livadu ili teroriziraj ljude po forumu.
Stvari se rješavaju razgovorom i kompromisima. Za koliko se stvari zapravo vrijedi stvarno živcirati i svađati? Nepoštovanje, prijevara itd. Ali to se rješava po kratkom postupku, nema tu previše mudrovanja.
Zapravo ne vjerujem da svađe išta rješavaju. Ako se trebaš negdje ispucat odi na livadu ili teroriziraj ljude po forumu.
0 new messages
Potpis ko kuća.Hekatonhir » wrote:Svađe su čista katarza. I potrebne su.
Šutnja. Šutnju ne podnosim. Ono, naljuti se i šuti. Za tri dana se odljuti i sve je kao normalno?! Ne želi pričat o 'svađi'.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Radije šutim nego da kažem što u tom trenutku mislim. Jer neću reći "Glup si ko kurac!", reći ću "Da barem jesi glup, moglo bi ti se nešto i objasniti", moja mora biti zadnja i nema tog što neću reću da bude. Inače nastojim biti iskrena, što u svađi znači da će se svaka moja uvreda temeljiti na makar malo istine ili na stvarnom, doduše reinterpretiranom, događaju. Ljudi kraj mene govore, a ja ih čak i čujem. I sve što kažu u svađi upotrijebim protiv njih.BoDerek » wrote: Potpis ko kuća.
Šutnja. Šutnju ne podnosim. Ono, naljuti se i šuti. Za tri dana se odljuti i sve je kao normalno?! Ne želi pričat o 'svađi'.Jedan mi je dečko bio takav. GROOOZNO!!!
U vezi ću se pošteno posvađati samo jednom, ako i tada. Na kraju.
Uh, svaka čast. Bolilo bi me cijelo tijelo.ElliQuinn » wrote:
Radije šutim nego da kažem što u tom trenutku mislim. Jer neću reći "Glup si ko kurac!", reći ću "Da barem jesi glup, moglo bi ti se nešto i objasniti", moja mora biti zadnja i nema tog što neću reću da bude. Inače nastojim biti iskrena, što u svađi znači da će se svaka moja uvreda temeljiti na makar malo istine ili na stvarnom, doduše reinterpretiranom, događaju. Ljudi kraj mene govore, a ja ih čak i čujem. I sve što kažu u svađi upotrijebim protiv njih.
U vezi ću se pošteno posvađati samo jednom, ako i tada. Na kraju.
U zdravim odnosima nisam nikad imala neke baš ozbiljne svađe, kao prvo jer su to bile više normalne rasprave i žustriji razgovori, a drugo - sve se rješavalo razgovorima i nije bilo potrebe za eksplozivnim majkojebanjem kad bi nekom konačno prekipilo nešto.
U nakaradnom odnosu svađe su bile katarzične jedino da skužim da je retaj, naime, svakom svađom bila sam sve bliže prekidu odnosa
A što se tiče ovih rasprava i razgovora
- volim tjerat mak na konac i čistit sve do najzadnjeg kraja do kojeg se može. Fala bogu, do sad se to pokazivalo relativno uspješnom taktikom 
U nakaradnom odnosu svađe su bile katarzične jedino da skužim da je retaj, naime, svakom svađom bila sam sve bliže prekidu odnosa
A što se tiče ovih rasprava i razgovora
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Samo dvaput sam se posvađao s nekom priležnicom, a jednom od toga je bilo oko subvencija seljacima, ako se dobro sjećam (desilo se 2003.). 
Pod svađom smatram malo žešći sukob koji uključuje bar nekakvo nepoštovanje prema suprotnoj strani, a možda i otvoreno vrijeđanje.
Pod svađom smatram malo žešći sukob koji uključuje bar nekakvo nepoštovanje prema suprotnoj strani, a možda i otvoreno vrijeđanje.
Biti i mniti svemiropolisno
Pa, gledaj. Ako se odljutio nakon tri dana, očito nije bilo ništa važno. To što ti tražiš neku mega raspravu oko svakog kurca, ne znači da je on papak. Jednostavno možda ima zdraviju perspektivu. Možda te previše cijeni da bi se upuštao u svađe oko sitnice. Ako pak tebi smeta svaka sitnica, preispitaj se što uopće radiš sa takvom osobom. Ovo sad govorimo hipotetski, očito ti je to bio bivši dečko i zbog kojekakvog razloga više nista skupa.BoDerek » wrote: Potpis ko kuća.
Šutnja. Šutnju ne podnosim. Ono, naljuti se i šuti. Za tri dana se odljuti i sve je kao normalno?! Ne želi pričat o 'svađi'.Jedan mi je dečko bio takav. GROOOZNO!!!
0 new messages
Kako bilo, poptuno mi je neprihvatljivo takvo ponašanje.daze » wrote:
Pa, gledaj. Ako se odljutio nakon tri dana, očito nije bilo ništa važno. To što ti tražiš neku mega raspravu oko svakog kurca, ne znači da je on papak. Jednostavno možda ima zdraviju perspektivu. Možda te previše cijeni da bi se upuštao u svađe oko sitnice. Ako pak tebi smeta svaka sitnica, preispitaj se što uopće radiš sa takvom osobom. Ovo sad govorimo hipotetski, očito ti je to bio bivši dečko i zbog kojekakvog razloga više nista skupa.
Biti na ignoru, ne znati zbog čega (eventualno nagađati), i čekati da taj ignore završi. Poptuno neprihvatljivo.
-
- Information
-