Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
MadnessInMethod

Post 23 Oct 2011, 15:24

ne nemam... pojma što sam htjela reći prije nego što mi se izgubio završetak posta.
ne napadam nikoga. ali da, osjećam se napadnuto kada mi ljudi (ovdje ili irl) napadno i bezrezervno govore kako bi "oni mene ošišali" i kako mi je kosa "preduga"... a kada kažem da moja kosa ne funkcionira kratka, i da mi je kompliciranije održavati ju takvom, a da kad je duga 10 cm ne čini ama baš nikakvu razliku onda imam reakciju: bzzzzzzz i talk to the hand.
whatever.

"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Morticia

Post 23 Oct 2011, 15:29

Nemoj se toliko nervirati oko kose.
Ni oko toga sto drugi misle o tebi ili tvojoj kosi.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
MadnessInMethod

Post 23 Oct 2011, 15:46

ma, trenutno sam :gaah: nahormonirana, jučer sam se premorila i pokočila na mjestu na kojem sam morala biti po službenoj obiteljskoj dužnosti, danas je dan krenuo u istom tonu, malac mi je od jučer ko da sam mu duracell baterije stavila i samo mi se premeće i prevrće i baca po trbuhu, i sad me već sve boli i nemam pojma kako ću do nove godine izdržati... i onda se sva moja frustracija eto kanalizirala na tu jednu stvar :zubo: sorry i na offtopicu i na pizdekanju.
Pješčana

Post 23 Oct 2011, 15:54

madness :grli:
nitko ni ovdje baš nešto nabrijan da nagovara ljude da pređu na njihovu stranu. kužim da si trudna i da hormoni divljaju, ali probaj na forum gledati kao na ventil :mig:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 24 Oct 2011, 10:13

Madness, poznato mi je to. :grli:
Sve ok, samo se ti opusti i ne nerviraj oko pizdarija. :)
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
dimnjak

Post 24 Oct 2011, 23:32

MadnessInMethod » wrote:ne nemam... pojma što sam htjela reći prije nego što mi se izgubio završetak posta.
ne napadam nikoga. ali da, osjećam se napadnuto kada mi ljudi (ovdje ili irl) napadno i bezrezervno govore kako bi "oni mene ošišali" i kako mi je kosa "preduga"... a kada kažem da moja kosa ne funkcionira kratka, i da mi je kompliciranije održavati ju takvom, a da kad je duga 10 cm ne čini ama baš nikakvu razliku onda imam reakciju: bzzzzzzz i talk to the hand.
whatever.
nije ti nitko govorio da se sisas, a kamoli da bi tebe osisali :)

pricali smo i diskutirali o svim kosama.

a sisat se ne mora nuzno tako da se dira u duzinu, moze i u "tezinu". i naprosto smo pricali. i dijelili razna iskustva. svoja, onih oko sebe i tak. cakulanje uz kavicu. :)

take it easy in rl i tu ;)
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
MadnessInMethod

Post 24 Oct 2011, 23:41

:) ok, ok, shvatite neuračunljivu trudnicu :)
a irl imam stvarno pacijenata koji mi svaki puta viču kako bi oni mene ošišali i kako im "ide na živce moja kosurina". :facepalm:
inače, masa težine je bila riješena šiškama (kojima se opet vraćam čim mi se ten stabilizira), i stepenastim šišanjem. zna moja frizerka što radi, zato ju i volim :zubo:
dimnjak

Post 24 Oct 2011, 23:45

gle, kuzim te.
imam i ja odredjene osobe u rl od kojih samo slusam "kad ces ju (kcer) osisati?" i iskreno se bojim da ju jednom, dok ja ne gledam, sami zaista i osisaju... :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Ruralna

Post 25 Oct 2011, 10:18

MadnessInMethod » wrote:ne nemam... pojma što sam htjela reći prije nego što mi se izgubio završetak posta.
whatever.
I feel your pain, sister :zubo:

Imam i ja kosu koja je svima divna osim meni. Nemoguća je za šišati, održavanje muka, nikakve frizure ne dolaze u obzir osim ako ne želim svaki dan gubiti sat i pol vremena s njom. A tek frizerke. Jeba mater, od svake bi doma išla doma plačući.

Srećom, naišla sam na frizerku koja razumi moju kosu (jer i sama ima sličnu :zubo: ), žena me šiša po 2 i pol - 3 sata :zubo: I zna da nešto kraće i neki inovativni zahvati kod mene jednostavno ne prolaze.
A na ove komentare "joj ja bi tebe ošišala ovako onako" se jednostavno ne obazirem.
Éowyn

Post 04 Nov 2011, 18:07

Ja sam na kraju sama odrezala svoje preduge šiške i nikad u životu nisam bila zadovoljnija frizurom :cerek: Malo jesu asimetrične, ali ne smeta.

Sjetila sam se da imam neiskorišten kupon za frizera, a ne znam što bih s njim jer su svi koje sam već pitala nedavno bili kod frizera, a kupon ističe 14.11.

http://www.ponudadana.hr/zagreb/ponuda/ ... atkom-1705

Ako netko želi, poklanjam.
Desire makes slaves out of kings.
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 16:03

Kosa mi se počela mastit za popizdit :gaah:
Došlo je do tog da ju moram prati svaki dan.

U zadnjih par dana sam toliko ljuta na nju da ozbiljno razmišljam kupit onu afroditinu litrenku od koprive koju je moja baba imala, a koliko čitam po internetima, nije ni loša. Dakle, imate li šta za preporučit po tom pitanju? :xo:
Nemojte mi reći neki super lorealov anti pro nešto, to su redom preskupa sranja od kojih mi niti jedno ne valja za kosu. :mad: :crying:
klonka

Post 25 Nov 2011, 16:09

Za svaki dan? Koristim neki Keune za svaki dan, nije bajka, ali nije ni loš. Piše da ga preporučuje Tarik Filipović, a ako funkcionira na njegovoj bujnoj grivi, mora i na mojoj. :zubo:

Nevezano za to, došla sam preporučiti ovaj proizvod svima, za sve. Najbolje ulje koje sam ikad probala. Ne masti kosu, daje joj sjaj, lakše se raščešljava, hrani, štiti, sprečava ispucavanje vrhova, ako ste je prije prali svaki dan, sad komotno možete svaki drugi, čak i blajh s time izgleda dobro. Papreno je skup, ali traje do besvijesti. Isprva sam bila skeptična na sve hvale, ali dočepala sam se testera i nakon što sam počela obilato zalivati kosu tim čudom, odlučila sam da više nikad neću kupiti nikakve druge silikone, sprejeve ili ulja. Ako vam se pruži prilika da nabasate negdje na tester, uzmite svakako. Difno je.
gonj špadi
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 16:22

klonka » wrote:Za svaki dan? Koristim neki Keune za svaki dan, nije bajka, ali nije ni loš. Piše da ga preporučuje Tarik Filipović, a ako funkcionira na njegovoj bujnoj grivi, mora i na mojoj. :zubo:
Ja bi rado da nije za svaki, već barem za svaki drugi ko i dosad :xzubo:

Problem je što imam puno vlasi pa se sporo suši, vlaga mi ubije kosu (frizuru nemam već godinama :nica:), a fenom ne smijem sušit, jednostavno izgleda kriminalno. Nemam ja 3 sata dnevno za trošit na kosu (lijena sam to činit, dabome) :o
Ima li netkoga s masnom kosom i čime se takav pere? :xo:
klonka

Post 25 Nov 2011, 16:30

I ja sam na svako drugom danu, kosa mi je suha, ali mi je masno tjeme. Oni šamponi za bebe su mi užasni, ovaj je okej. Nije sad neka srećost i radost da bih mu pisala ode kao Marokanskom ulju, ali služi svrsi.

U čemu ti je problem s vlagom? Zarica se? A s fenom? Previše je sprži? :misli: Vjerojatno nisam najbolji primjer jer imam tri dlake na glavi, ali nikad ne sušim kosu do kraja, samo je malo prosušim i onda ostavim zraku da dovrši. I tko uopće normalan ima tri sata za bavljenje kosom? :D
gonj špadi
rh4ps0dy

Post 25 Nov 2011, 16:45

Moja je kosa stigla iz pakla. :D Mekana, tanka, petljava, rijetka. Šišam na ekstra kratko kako bih prikrila činjenicu da se s njom ne može niš, a čim malo naraste, izgledam ko Ace Rimmer. :(
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 17:21

rh4ps0dy wrote:izgledam ko Ace Rimmer. :(
:rofl:
klonka » wrote:U čemu ti je problem s vlagom? Zarica se? A s fenom? Previše je sprži? :misli:
Imam neku poluvalovitu kosu koja se ponaša kako joj dođe kad. Imam kosu s lošim PMSom :xzubo:
I svaka se dlaka zavrće kako njoj dođe, e a kad je vlaga jaka, svaka ta dlaka se odvoji od ostatka stada i izgledam ovako.
Fenom kad sušim izgleda isto tako, samo ju još sprži i ubije u pojam.
Suhonjava je pri vrhovima, ali se na tjemenu brzo masti.

Razmišljam šišat se na jedinicu :xraspa:
Beau

Post 25 Nov 2011, 17:52

A.P. » wrote:
:rofl:

Imam neku poluvalovitu kosu koja se ponaša kako joj dođe kad. Imam kosu s lošim PMSom :xzubo:
I svaka se dlaka zavrće kako njoj dođe, e a kad je vlaga jaka, svaka ta dlaka se odvoji od ostatka stada i izgledam ovako.
:rofl: :rofl: Mislim da imamo jako sličnu kosu.
Moja je uz to još i gusta. Gusta, široka, ni valovita ni ravna, suhonjava - ma užas. Dovoljno je da ti kažem da sam do ljetos svaki tjedan išla u frizera prat kosu, jer sama s njom ne mogu ništa. Sad više ne idem, kriza je, šta ćeš :crying:

Jesi probala sprej za suho pranje kose?? Meni je to pravo otkriće. Ja koristim Tony & Guy i dobar mi je, a vjerojatno su i od drugih marki dobri. Bez toga više ne bih mogla živjet, al stvarno. Ni inače mi se kosa brzo ne masti. Nekad sam ju prala svaka 4 dana, a sad svakih 7 :xlux: I nimalo se ne kuži da je masna :xlux: :rofl:
*jezebel*

Post 25 Nov 2011, 17:57

papriko, ja se uglavnom sisam na dvojku. vlasiste mi nije nista manje osjetljivo. i kosu perem jednako cesto kao i prije. tako da... think twice. :D dlake mozda nece biti tako dugacke, vlasiste nece biti bas toliko optereceno i susit ce se brze, ali ces ipak i dalje imati i vlasiste i kosu. a cim malo naraste, odma' sranje jer ti se tamo neki pramen dize na glavi od spavanja i nema tog isusa koji bi ga popravio. :xd:

sto se sampona za masnu kosu tice, ni meni nije bio los keune. ali nisam ga nastavila kupovati. bolji od vecine sranja iz drogerija - da. revolucionarno dobar - ne.

najbolji od svih sampona koje sam probala mi je biokap (za masnu). ima u muelleru i u gardenu. jest da kosta (ne sjecam se je li 60-ak ili 80-ak kn), ali po meni vrijedi svake kune. nakon njega me nije svrbjela glava (nivee, balee i slicnu usranu kemiju ne mogu podnijeti), a ocistio bi mi pristojno, nije preslab kao neki drugi ''prirodni'' samponi i ne trosi se prebrzo (onaj urtekram za masnu me ubio, blazi je od baby sampona, moras istresti cijelu saku).

inace, ja nemam ni tipicno masnu kosu (masno mi je samo vlasiste), ni prhut, vec onako... kad malo vise zagrebem, bude dosta vlaznog bijelog pod noktima, kao sirovo prhko tijesto. :rofl: a jesam objasnila... :facepalm:

mene je isto znala *ebat' ta vlaga kad sam imala dugu kosu (zna me *ebat' i sad kad mi naraste koji centimetar), ali tu mogu pomoci razni balzami, ulja i ostali proizvodi koji se ne ispiru (dakle, ne mislim na obicne pjene i lakove). glavno da ih ne nanosis na samo vlasiste da ga ne bi dodatno iziritirala. i nemoj se previse cesljati (pretpostavljam da si vec shvatila kako su guste cetke za takvu kosu big no).

inace, ja prije nikad nisam imala masno vlasiste, i vlasiste i kosa su mi uvijek naginjali suhoci. vlasiste mi se pocelo mastit' zadnjih godina. nakon par finih ozljedica sam vjezbala puno manje i sjedila puno vise pa sam se jako udebljala, i to u vrlo kratkom roku. mislim da mi se masti zbog toga. i cini mi se kao da se u zadnje vrijeme zer'cu manje masti, ne znam je li to zato sto sam nasla aktivnost koja mi donekle odgovara i skinula par kila. jesu li hormoni, jel' nekaj drugo, ne znam. bilo kako bilo, vjerojatno nijedan sampon (pogotovo ako se radi o konvencionalnoj kozmetici) tu nece izbalansirati stvari dok se stvari ne rijese iznutra. odabirom kvalitetnog proizvoda mogu izbjeci iritaciju i svrbez, ali dugorocno regulirati proizvodnju sebuma - ne bih rekla. :nono:

jel' netko probao glinu ili nesto s glinom? ja stalno sebi govorim da moram probat', al' nikako da probam. valjda mi nije tako lose. :o
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 18:01

BoDerek » wrote: Moja je uz to još i gusta. Gusta, široka, ni valovita ni ravna, suhonjava - ma užas.
Mini suknja i dlakava noga, ta je moja isusa joj boga :cerek:
Jesi probala sprej za suho pranje kose??
Ja sam seljanka, šta voda ne opere, nije čisto :o
Ozbiljno, nije mi palo to na pamet dosad. Kolko to dođe? :misli:
Iako, ne sviđa mi se ideja nepranja kose tjedan dana, ne zbog mašćenja, nego smrada birtija, smoga, prijevoza i slično.
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 18:07

*jezebel* » wrote:papriko, ja se uglavnom sisam na dvojku. vlasiste mi nije nista manje osjetljivo. i kosu perem jednako cesto kao i prije. tako da... think twice. :D
Imala sam već kratku kosu, nikad više :o
najbolji od svih sampona koje sam probala mi je biokap (za masnu). ima u muelleru i u gardenu. jest da kosta (ne sjecam se je li 60-ak ili 80-ak kn), ali po meni vrijedi svake kune. nakon njega me nije svrbjela glava (nivee, balee i slicnu usranu kemiju ne mogu podnijeti), a ocistio bi mi pristojno, nije preslab kao neki drugi ''prirodni'' samponi i ne trosi se prebrzo (onaj urtekram za masnu me ubio, blazi je od baby sampona, moras istresti cijelu saku).
Vidjet ću gdje ga je.
Važno mi je samo da mi dobro opere to vlasište jer svaki put i kad odem frizeru, a šišam se godinama kod istih, mi se čude koliko imam dlaka :facepalm: tako da je teško uopće prodrijeti do vlasišta skroz, moram rifljati noktima dvaput.
Ne znam kako se seronja uspije onda zamastit tak brzo :mad:
i nemoj se previse cesljati
Ne češljam se uopće :xd:
*jezebel*

Post 25 Nov 2011, 18:10

vidis, ovo bih mogla jednom probati:

http://www.terra-organica.hr/prirodni-s ... gital.html (argital)

ima u muelleru i dessange salonima onaj neki phytodess s glinom, zlatom, *urcima, al' je preko sto kuna. :rolleyes:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
A.P.
Cactus

Post 25 Nov 2011, 18:13

*jezebel* » wrote:vidis, ovo bih mogla jednom probati:

http://www.terra-organica.hr/prirodni-s ... gital.html (argital)

ima u muelleru i dessange salonima onaj neki phytodess s glinom, zlatom, *urcima, al' je preko sto kuna. :rolleyes:
Nema šanse da dam tolko love za šampon :horor: :jpk:
Sad ću obrnutom psihologijom prvo po afroditinu koprivu.
blue
Asgard

Post 26 Nov 2011, 11:35

Jel probao tko šampone-sapune iz Lusha? Vrijedi li to novaca?
:kokice:
Ruralna

Post 26 Nov 2011, 12:02

Skužila sam da mi je apsolutno svejedno s čim ću prati kosu, samo da mi ide dobra maska iza toga. Koristim one jednominutne, kosu perem svaki 4 dan, super izgleda sve dane.
Prije bi stavljala super dobre šampone + regenerator, kosa prvi dan divlja na sve strane, drugi dan super, treći dan za kurac, suha i nikakva.

Sad me sam muči što si opet želim šiške, ah još da se i na to odlučiti :xzubo:
Beau

Post 26 Nov 2011, 13:31

A.P. » wrote:
Mini suknja i dlakava noga, ta je moja isusa joj boga :cerek:
Jese ti to rugaš mojim genima kamenim? :zubo:

A.P. » wrote: Ja sam seljanka, šta voda ne opere, nije čisto :o
Ozbiljno, nije mi palo to na pamet dosad. Kolko to dođe? :misli:
Ne znam kolko košta jer ovaj dobivam jeftino preko veze. A mislim da je skup, oko 60 kuna. Ali ima sigurno i jeftinijih.
Ma meni tek nakon tri dana, nakon šta mi kosa splasne i malo se zamasti, frizura postane dobra :D I onda još stavim taj sprej i izgleda super čista, a ništa ne leti i tako to :D Milina. Tako da kolko god smrdila nema šanse da ju operem i kvarim ljepotu :cerek: Mada i ja ju operem ranije, ali jednom sam probala 7 dana i izgledala je skroz super. Htjela sam samo pohvalit sprej.
  • Information