Ja ne razumijem.schmokljan » wrote: prosječnu potrošnju na alkohol i cigarete - jer usprkos činjenici da ista upućuje na jad i bijedu
Doslovno paljenje 600kn mjesečno upućuje na jad i bijedu? U kojem jebenom paralelnom svemiru?
Ja ne razumijem.schmokljan » wrote: prosječnu potrošnju na alkohol i cigarete - jer usprkos činjenici da ista upućuje na jad i bijedu
I to je sasvim okej. Jedini zajeb je što životarenje nije isto što i život.JPK » wrote: Dakle, hoćeš minimalne troškove?
Hrana - 1200 kn
Prijevoz (uzmimo Zagreb kad nisi specificirala), dvoje odraslih, pokaz, djeca besplatno - 580 kn
Higijena - 150 kn
Režije - 400 kn
Ukupno manje od 2400 kn.
P.S. Molim, nemojte se smijati stavci "Hrana", jer tu ne podrazumijevam vas koji uletite u Konzum i nabacate u košaru stvari koje vam se tog trena jedu, jer "na hrani se ne štedi" ili "vi imate pravo na to". Podrazumijevam jeftine namirnice koje zadovoljavaju normativ proteina, ugljikohidrata i masti, uglavnom iz vegetarijanskog i veganskog repertoara.
Misliš, ono kad su mnogi još kao prognanici uvozili bijesne aute bez carine za tuđi račun samo da bi ušićarili nekoliko stotina maraka, koliko su za tu uslugu dobivali?Pješčana » wrote:samo sam se sjetila svih onih branitelja koji su povlasticama ostvarili turbo povoljnu kupnju auta, sjećate se toga?
režije 400 kuna? gdje? u šupi?JPK » wrote: Dakle, hoćeš minimalne troškove?
Hrana - 1200 kn
Prijevoz (uzmimo Zagreb kad nisi specificirala), dvoje odraslih, pokaz, djeca besplatno - 580 kn
Higijena - 150 kn
Režije - 400 kn
pa, daschmokljan » wrote:
Ljudima se nude krediti, banke ih nutkaju da uzmu iste te kredite, s televizije ih se bombardira reklamama koje ih potiču da troše još, još i još - ali ne, nema nikakve odgovornosti na sektoru koji ih potiče - čovjek mora biti jak i reći ne. Ako kaže da - onda je idiot, a te banke koje su ga nutkale - one su super jer samo rade svoj posao.
Tako je. Odgovornost bi trebala biti i veća a svatko neka izvoli biti stručnjak na svim područjima.baja » wrote: pa, da
banka nudi uže za vješanje i onaj tko ga uzme je sam odgovoran za vlastitu sudbinu
al' tome tako i jestNikolajevna » wrote:
U ljekarnama bi se trebali prodavati otrovi, ako prođe, prođe. Ko kriv budalama što nisu farmaceuti.![]()
Meni je prilično jasno.Nikolajevna » wrote:
Tako je. Odgovornost bi trebala biti i veća a svatko neka izvoli biti stručnjak na svim područjima.
U ljekarnama bi se trebali prodavati otrovi, ako prođe, prođe. Ko kriv budalama što nisu farmaceuti.![]()
Karikiram ali jasno je što želim reći.
Ma sigurno se šališ.
Lastane, jučer mi na ulici prišao neki mladić, reko "dobar dan" i ja se već narogušila/pripremila na nekog retarda koji bi proćaskao sa slučajnim prolaznicima (evo mi danas blizu ureda prišla neka baba, ja sam išla iz Lidla s dvije vreće i pakiranjem mineralnih u rukama, i pitala me jesam li ja to kupila mlijeko - nisam, al ono, šta te boli kurac, prišla i pogledala, rekla "aha, nije, ja čekam da bude" [ili "dođe", ne sjećam se]Lastan » wrote: Ma sigurno se šališ.
Recimo, ne bi onoliki ljudi zurili u sunce i pili izbjeljivač za papir iako im fizičari, biolozi, liječnici i ina bratija po forumima govore da je to štetno i otrovno.
Kao nezaposlena osoba moram voditi dnevnik traženja posla. Bez zajebancije.Beta ženka » wrote:"Tražite posao?" Evo danas pogledam - Herbalife. Da ti proslijedim kontakt podatke?
Nisi jedini. Ali moj je dnevnik već pun, a tek su tri mjeseca prošla.Lastan » wrote: Kao nezaposlena osoba moram voditi dnevnik traženja posla. Bez zajebancije.
Dat ćeš mi podatke, mogu ih upisati u dnevnik. Pod "ishod" stavit ću "piramidalna shema; preferiram legalne poslove".
Zanimljivo, mi u provinciji nismo morali voditi dnevnike.Lastan » wrote: Kao nezaposlena osoba moram voditi dnevnik traženja posla. Bez zajebancije.
Dat ćeš mi podatke, mogu ih upisati u dnevnik. Pod "ishod" stavit ću "piramidalna shema; preferiram legalne poslove".
dakle, banka bi trebala klijentu rastumačiti članak po članak ugovora?kukuriku » wrote: Ali ja ipak nekako mislim da je odgovornost pametnijih i obrazovanijih da POMOGNU glupljima i neobrazovanijima, a ne da priča stane na tome: ha, tko ti je kriv što si glup?
Nisam morala, svih godinu dana što nisam radila.Hekatonhir » wrote:Moraš ih voditi svuda, ali pokazuješ ih mjerodavnima tek ako se nakon šest mjeseci ne zaposliš.
Nisu, u isto vrijeme moji nezaposleni kolege u ZG su morali voditi dnevnik.Hekatonhir » wrote:Hm, valjda su u međuvremenu promijenili propise.
A ima tu još jedna caka - Lastane, pripazi na iznose koji ti stižu na žirac. Mogao bi ostati bez mjesečne naknade. Ako je primaš, je li. Meni je to suludo - ljudima su ukinuli novčanu naknadu jer su ljeti radili u polju, za kombinat. Kao da je to stalni izvor prihoda. I kao da rade cijelu godinu.
Ova te država potiče da ništa ne radiš.
Mjesečne naknade? Koje mjesečne naknade?Hekatonhir » wrote:Hm, valjda su u međuvremenu promijenili propise.
A ima tu još jedna caka - Lastane, pripazi na iznose koji ti stižu na žirac. Mogao bi ostati bez mjesečne naknade. Ako je primaš, je li. Meni je to suludo - ljudima su ukinuli novčanu naknadu jer su ljeti radili u polju, za kombinat. Kao da je to stalni izvor prihoda. I kao da rade cijelu godinu.
Ova te država potiče da ništa ne radiš.
Ne bih se složila da se radi o pohlopi, nego o težnji za prihvaćenošću u društvu.baja » wrote: dakle, banka bi trebala klijentu rastumačiti članak po članak ugovora?
ili bi klijent, koji ne razumije što potpisuje, trebao zatražiti pomoć?
i glupost je prejednostavna isprika, valja joj dodati znakovitu dozu pohlepe
Zašto si prebačen drugoj?Lastan » wrote:
Usput budi rečeno, danas me referentica pitala jesam li se javio na natječaj u Finu. Pitam za kakvo radno mjesto.
Pripravnik. Informatika.
Pitam ju jel zna razliku između informatičara i informatologa. Ovaj koji me upisivao u evidenciju očito nije znao.
Rezultat: prebačen sam drugoj referentici i naručen za sljedeći mjesec kod nje.
Sposobna služba u tri pičke mile materine.[/color]
Users browsing this forum: ClaudeBot and 11 guests