s obzirom da smo mi ljudovi vrlo rezervirani, da ne kažem sumnjičavi, nekako ispada da je nužno stimulirati otvorenost i opuštenostLord Byron » wrote:Ali, malo se pogubim kad tako jako često čitam kako dobre zabave jednostavno ne može biti ako se ljudi (pritom, ili prije toga) temeljito ne iznerede, kad sveudilj nalijećem na veličanje vlastitih stanjâ pijanstva - ili, pak, na naglašavanje "normalnosti" bivanja u tom stanju (u smislu tolike učestalosti da to postaje pravilo, a ne iznimka). Taj mi dio, iskreno i nepatronizirajuće, nije jasan: činjenica da je "težište priče" prebačeno s alkohola kao izvora svojevrsnog užitka (neovisno o okolnostima u kojima je konzumiran) na alkohol kao skoro pa ortopedsko pomagalo nužno za vrhunsku zabavu.
alkohol, kao stimulans, je toliko sveprisutan zbog svoje jednostavnosti u primjeni kao i zbog jeftinoće
jer, tko bi pristao da umjesto zajedničkog opijanja prionemo npr. zajedničkoj meditaciji ?!?
ukoliko sam u mogućnosti birati, dajem prednost drugim stimulansima koji nisu za bilo kad, bilo s kim i bilo gdje