Najavljujem se obavezno.
Isto očekujemo od svojih gostiju.
Izuvam se ukoliko to zahtijeva domaći i nemam s time problema.
Kod nas se ne izuva, osim onih koji su vrlo često u posjetu, a to su moja mama i sestra.
Obavezno nosim darove ako nekome idem prvi put u kuću (boca vina, bombonjera, keksi, kava...), ili ako idem u goste, a prilika je "formalna", tipa rođendan i slično.
Kad idem kod nekog kod koga idem često i tko mi je blizak ne nosim darove, ali ako se tamo sprema nešto za jelo i pretpostavlja se da će druženje trajati duže od jedne kave i partije trača također nosim vino i/ili neku klopu.
Nemam očekivanja, kod nas u ekipi se nekako uvriježilo ovo gore napisano tako da znam što od koga otprilike mogu očekivati.
Kako primam goste?
E tu sam malo zajebana. Ustvari, opterećena.
Mora mi biti jako, jako čisto i uredno. :tu zamisli Zea kako pizdi dok ja mahnito jurim po kući s krpom i njemu zadajem zadatke- napravi ovo, napravi ono:

Ponekad mi to ide na živce jer bih češće pozvala goste da ne patim toliko od toga, a istovremeno sam lijena i ne da mi se uvijek.

Također, uvijek, uvijek pretjeram s količinom klope i cuge.
I onda se baca.

Međutim, jednom kad ljudi dođu i kad krene druženje izuzetno sam opuštena.
Ne smeta mi gotovo ništa, da mi se netko u prljavim cipelama popne na stol ne bih ni trepnula, kamoli za neke druge gluposti tipa razbijena čaša, proliveno vino i slično.
Jedino na što znam obraćati pozornost jest kad netko usred noći izgubi kompas i počne urlati. Onda stišavam, ne želim buditi susjede.
Što je najgore od svega, vrlo često stišavaju i mene. U mojoj kući.
Volim kućna druženja iako nisam neki kućni tip, al' što sam starija i od kad je kriza to su mi sve draža.
Ne nervira me gotovo ništa jer ne pozivam ljude koji mi nisu jako dragi.
Nemam situacija da se netko nikako ne da otjerati jer goste pozivamo vikendom, kad smo drugi dan slobodni i uvijek se svi barem pripijemo tako da mi ne smeta ni da sjede do 6 ujutro, štoviše, vrlo često ljudima nudim da prespavaju i ne voze takvi kući.
Ne sjećam se da je bilo nekih žešćih ekscesa sa razbijanjem. Ni meni drugi ni ja drugima.
Poprilično sam spretna, čak i nakon nekoliko čaša previše.